Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (110)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
DanaH spune:
'neatza shi de la noi, fetelor. si o mare mare cafea.
trebuie sa zic repede repede La Multi Ani!!! frumoshi si fericitzi alaturi de cei dragi, Socrate. Sa fii implinita si sa itzi fie viatza o frumoasa primavara.
La Multi Ani!! shi pt puiutza Petra Alexandra, pui mic de buburuzii! Hei, Mihaela, vino pe la noi sa ne spui ce face fata.
acum despre noi.... eu v-am zis ca sotzul meu este factorul disturbator la noi in familie. aseara am stat amandoi cu cate un lalptop in bratze, cautand muzica pt cele trei nuntzi la care mergem, ca daor trebuie sa vina si nashii cu muzica lor preferata, nu? asha ca am facut tot ascuptat de prin calcualtor si de pe youtube shi am facut un playlist. asta pana pe la 1. iar dupa ce m-am bagat in pat, am mai fredonat vreo 40 minute, cred.
singura parte buna la toata faza asta este ca dimineatza m-am trezit in cap cu melodia "part of me" a lui Chris Cornell.
Shi cum ascultam noi asha aseara, am dat de cateva ori peste melodii de ale lui Michael si ziceam ca sunt old fashion. ca azi dimineatza sa auzim vestea. pacat, nu mai dam noi in viatza asta peste o un asemenea artist. cu toate scaldalurile prin care a trecut, tot ramane un adevart star, nu ca multele comete de care auzim cel mult o vara.
altceva? v-am spus ca e vara? super!! azi, ca shi ieri, dealtfel, nu cred ca o sa fac multzi purici la munca. oricum, i-am promis lui alex ca merg impreuna cu tati sa il luam de la scoala. ne tot intreba, saracul copil, cand mergem amandoi sa il luam, direct de la scoala, nu de la gradi de dupa. uite ca azi, ca daca tot nu am eu chef de munca shi e cald afara....
fata iar ne-a tras de maneca sa ieshim mai repede din casa. a zis tati ca se duce cu amandoi pe bicicleta sa il duca pe alex la scoala. asha ca trashi fiind de teodora, am fost gata la 8 fara 10. iar scoala incepe la 8:15, iar pana la scoala sunt 5 minute cu bicla. asha ca cele 15 minute de ashteptare a fsot fata mea numai un plans, shi un plimbat de la usha catre gradina, la cea catre strada, nu shtia sigur pe care anume plecam. s-a linishtit numai cand a pus-o taica-su pe scaunul de bicicleta.
ieri la gradi teodora a dormti de la 12:30 pana la 4:00. au trezit-o educatoarele, credeau ca ii este rau. iar aseara la 7 nu te mai intzelegeai cu ea, nici nu a apucat sa bea laptele, a adormit instant. ce face soarele asta din om....
sa va mai povestesc din conversatziile mele cu alex?
Alex: - Mami, tu o sa mori?
Mami: - Cand o sa fiu batrana, o sa mor, da, toata lumea moare.
A:- Shi tati o sa moara?
M: -Shi tati, cand o sa fie faorte batran.
A: -Shi eu ce o sa fac? O sa ma duc la casa de copii?
M: - Nu, mami, atunci o sa fii shi tu mare, o sa ai familia ta, o sotzie, copii.
A: - Aaaaa, o sa ma casatoresc (nb: ii place tare mult cuvantul asta. il rosteshte cu asha o grija..). Shtii, mami, Aiden (nb: o colega de a lui) a zis ca vrea sa sa casatoreasca cu mine.
M: - Cum a zis, mami, asta?
A: - "Wil je met me trouwen?"
M: - Shi tu ce ai zis, mami?
A: - OK.
Deci baiatul meu a fost cerut in casatorie.
alta dicsutzie ieri:
A: - Mamai, daca ma casatoresc cu Aiden, o sa faca shi ea babitzi, asha, in burta?
Bine ca nu a intrebat (inca) cum o sa ii faca. Dar urmeaza.
V-am povestit asta, asha, ca sa vedetzi ce va ashteapta, da?
trimit mesajul asta, dar revin.
Poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MsBB/MsBB.jpg)
MsBB spune:
Asa-i Adriana, ma asteptam cumva la asa ceva, insa, anuntul ca va relua turneele ma facea sa ma gandesc ca de fapt starea lui de sanatate nu este chiar asa de serios zdruncinata. Ieri a murit si Farrah Fawcett dar asta nu este chiar o surpriza mai ales ca se lupta cu cancerul.
Ca om si comportament - no comment - dar din punct de vedere muzical este intradevar un mare geniu. Chiar daca mofturile si scandulurile i-au umbrit cariera trebuie sa recunosc ca a revolutionat lumea muzicala a anilor '80.
Acum ma intreb daca copii nostri vor avea parte de fenomene muzicale de amploarea celor ca Michael Jackson, Madonna. Fiecare generatie are parte de anumite fenomene dar parca acum toti sunt efemeri, celebritate de o vara cu o melodie - doua .
Acum am vazut mesajul de la DanaH si m-am mai bine-dispus nitzel
F tare Alex al tau, Dana precoce tare fiu-tu
.
Stai sa vezi dixtractie cand o intreba cum ajung bb in burtik
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inais/inais.jpg)
inais spune:
Adriana in Carol am fost. Acolo imi place mie si a venit si Daria cu mami ei. Oricum mai schimbam locatia...adica eu mai schimb, pt copil nu e mare diferenta. Cat despre stat 7 ore nu a fost chiar usor...dar nici imposibil. Am ajuns si le-am lasat sa se joace pana au picat efectiv. Le-am pus in carucior si in 5 min erau adormite amandoua. Au dormit in tandem vreo ora si ceva...apoi iar joaca...apoi acasa. Eu as sta mai mult (mai ales cand e racoare). Problema e mancarea. Adica fructe ii dau din borcanas...e ok...dar legume nu prea vrea din borcanas. Sa ajung acs sa ii dau si sa ma intorc...exclus ca nu stau f aproape si nu am nervi. Sa ii dau lapte sau cereale in parc si apoi cand ajungem acs sa ii dau legume iar nu mai vreau. Aseara a papat f tarziu si nu e ok sa doarma cu stomacelul asa plin. Sunt in dilema. Voi cum procedati?
Si daca tot suntem la cap. intrebari...am o problema: Iasmi nu mai sta deloc, deloc in scaunul de masa. Ea isi ia masa in premergator...in picioare, sezand...doar asa insa! Parerea mea e ca se plictiseste in scaun. Voi ce metode/obiecte de distrat copilu' aveti in scaunul de masa (daca aveti, evident ) ca zau daca stiu ce sa-i fac sa stea si ea locului sa manance!
Ma reintorc la calcat!
mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adriana_78/Adriana_78.jpg)
Adriana_78 spune:
Danah, sa stii ca si Lara ma intreaba de moarte, chiar se lungeste cu intrebarile - pana i-o tai eu, ca sincer subiectul asta nu-mi place
Odata a zis ca ea vrea sa fie nemuritoare, ea si noi, familia ei
Ce le trece si lor puiutilor astia mici prin capsorul ala ...
Danicris spune:
Servus din nou. Am terminat cu bucatareala pe ziua de azi, pot sa suflu usurata acu’.
MsBB, multumim pentru gandurile frumoase. Daca Vladuc o sa fie mucios in continuare nu o sa te sun sa ne intalnim, nu vreau sa dea vreun pui de raceala Andrei sau Teodorei. Dupa cum este acum imi place sa cred ca e pe drumul cel bun. Sa dea Dumnezeu.
Adriana, saru’mana.
DanaH, super conversatiile cu Alex, sa ne mai spui ca sunt asa frumoaseee …
Inais, si eu am problema asta cu pierderea rabdarii in scaunul de masa. Eu ii dau diverse obiecte din bucatarie, de ex. strecuratoarea (din plastic), telul (e din teflon), castronele, linguri de lemn, cutii diverse, etc. La astea nu are acces in mod curent de aceea reusesc sa-i retina atentia pe timpul mesei.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
DanaH spune:
am vazut poze cu doua fete-cucuiete: Daria strengaritza si Iasmi carliontz. Sunt asha de scumpe....
china, asha se intampla intotdeauna, cand ai o zi proasta, trebuie sa se termine shi mai prost. nesimtzirea nu ai cum sa o schimbi. cei shapte ani de acasa nu au cum sa ii recupereze, orice s-ar intampla, oricate amenzi ar primi. daca pt el era mai important sa nu ii fie lovita mashina decat sa lase niste amarate de mamici cu caruciorul sa treaca.... ce potzi sa ii mai ceri? evident, nici nu pot fi lasatzi asha. macar copiii lor sa nu faca asta, dar la ce vad i jur, slabe sperantze.
inais, mama, 7 ore in parc.... cum de ai rezistat atata timp? observi ca intreb cum ai rezistat tu, ca shtiu ca ashtia mici potzi sa ii lashi shi noaptea afara, ca lor le place.
sa nu mai vorbim de treaba pe care ai facut-o dupa aceea, ca shi cand atunci te-ai fi ridicat din pat. bravo tzie, te invidiez pt energia asta. eu sunt mai leguma, asha.
pupici lui iasmi, si sa iasa dintzii aia fara probleme.
ylari, bine ca ai dus kk la anlize, sa pleci linishtita cu eventualul tratamentul de aici, shi sa nu ajungi pe acolo pe la spital. bine ca s-a mai linishtit shi fata cu kk. cel mai important este ca ea e bine, se joaca, e vesela. recuperatzi voi shi cu mancarea, shi cu tot.
pupici shi sa fie bine in concediu.
cleo, oare chair asha sa fie? sa te lucreze pe la spate? paote au mai mult de munca shi se gandesc sa itzi mai dea un ajutor. poate angajeza temporar, pana te intorci tu la munca. sper sa te intorci cu veshti bune, asta daca ti-o spune cienva despre ce e vorba cu adevarat.
MsBB, vrei sa ne alturam colectziile de palarii nefolosite? am shi eu vreo duzina. tot asha, numa vreo 30s rezista cu ea pe cap.
kristinik, parerea mea despre scaunul de mashina este ca la varsta asta ar trebui unul care se lasa cat de cat pe spate. copilul doarme destul de mult la drum lung, daca sta perfect in fund, ii cade capul. bine, capul oricum ii cade, ca nu mai sta foarte pe sapte, dar orishicat (vorba unui prieten). noi avem un scaun pt teodora de faza a doua, pt 9-15kg, intr-una din mashini; in celalta, inca mai folosim scoica, deshi e tare greu. trebuie sa mai cumapram unul, sau sa imprumutam, ca sunt scumpe tare.
cat depsre 15 kg, vorba lui gabitza, pe la 3.5-4 ani le-a avut alex. acuma re 20kg, la 5.5 ani.
danicris, pupici la valduc, sa treaca repede raceala.
inais, la problema cu scaunul de masa shi eu ashtept sfaturi. nici teodora nu vrea. mananca in mers, sau stand pe canapea, alturi de frate-su. dar cel mait are ii place in mers, mai vine sa ia o lingura, mai da un tur, iar o lingura shi tot asha. culmea este la la gradi mananca numai in scaunul de masa. orice. sigura cehstie care nu au reushit tantile de acolo a fost ca nu o pot face sa bea apa in scaunul de masa. apa o bea tot din mers. camd v-am spus eu ca pe fata asta am facut-o pe drum, nu m-ati crezut.
cat despre mancare, nici aici nu pot sa te ajut. la olandezi, masa de baza este seara shi asha ii educa shi pe copii. evident, este shi pt shurintza doamenlor de la gradi. adica noi mancam legumele la ora 5:30-6 seara. iar la 7 bea laptele si se culca. o fi bine, o fi rau... nu shiu, dar alta varianta nu avem.
adriana, da, cine shtie ce e in caputzul lor. nici mie nu imi face placere subiectul, dar dupa cum vezi, alex o da pe altele dupa aceea. nu este foarte grav in privintza asta, e mai mult o curiozitate.
unde o fi esme a noastra? oare mai face un tort? sau se bronzeaza in gradina cu lorelei? hai, esme, intra sa ne mai faci putzin sange rau de ce bine mananca lorelei si ce bunatzati ai mai facut tu.
Poze
Simonix spune:
Neatza fetelor
Am un pic de timp liber si voiam sa ii urez si eu lui Noemi LA MULTI ANI, sa aiba parte numai de bucurii, sa fie sanatoasa, cu tot cu tati si cu puiul din dotare
Si celorlati aniversati ai zilei - viata frumoasa si linistita
Fetelor, da, a murit Michel Jackson ... Ma simt batrana rau
In alta oridne de idei - Inais al meu pitic nu mai sta in scaunul ala separat de masa; in schuimb, el sta cu noi la masa intr-un scaun care se ataseaza de masa. De acolonu are cum sa se ridice in picioare, de faot incearca, dar cum in mod normal piciorii ii balangane in gol (nu e nimic sub ei) nu are de ce sa se sprijine pentru a se roidica. Si el se plictiseste la masa si eu ii dau Mega Blocksurile. Sunt multe, mici si colorate, are cu ce sa isi ocupe timpul. Alteori il las sa pape singur, ii pun in farfurie separat si isi ia singurel. E incantat sa manance ca noi, aia mari. In disperare de cauza, daca e intr-o greva ceva, ii pun desene - Tom si Jerry (by the way, sunt cam violente desenele astea Moaaama ce batai !!!).
A propos de desene, eu am remarcat ca il calmeaza si uneori cand efectiv nu mai pot ii pun laptopul in fatza si pot sa respir un sfert de ora. Efectiv nu misca - rade, aplauda, dar sta lipit de ecran. Mi se pare cam devreme ... si o sa apelez la chestia asta cat mai rar(de exemplu asa ii curatz nasul cu batista bebului, ca altfel urla si se zvarcoleste ...) Voi va lasati puii sa se uite la TV / desene din cand in cand ??
In rest ... cine a stat 7 ore in parc ??? Dar ce ati facut ??
Scuze dar nu inteleg cum de ati rezistat hihi eu nu prea am rabdare, nici o ora nu reusesc sa ma controlez.
Cu scaunul de masina, noi avem tot grupa 1 si suntem multumiti, 8 pozitii de inclinare, e super confortabil.
China - imi pare rau de experientele astea care iti pot strica ziua ...adevarul e ca m-am intrebat mereu cum e sa fii mamica in Romania unde nu ai loc pe trotuare etc iar oamenii nu te respecta indeajuns.
Dana - superb ce povesteti tu desi subiecul nu e cel mai vesel, mi se pare minunat sa vezi cum incep copiii sa rationeze, sa faca legaturi etc :)
Trebuie sa plec la munca, dar nu inainte de a va anunta ca l-am inzestrat pe fiu-miu - gata, am luat apartamentul :) Adica ne-am hotarat, am facut oferta, au acceptat :) Acum incepe tambalaul cu actele si dureaza 4 luni pana ne mutam Deci scapam de chirie si piticul e propretar de Bruxelles Voila, in caz ca avem pretendente
Pupici la gasca !!
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MsBB/MsBB.jpg)
MsBB spune:
Inais - la noi masa e o mare fugareala pt ca mandra mea se plictiseste fff rpd. Singurul lucru care o mai tine in scaunul de masa cat mancam noi, eventual cat mai spal dezastru lasat in urma ei , sunt grisinele . Eu am si incercat sa nu o las sa se plictiseasca in scaunul de masa. La modul ca atunci cand o vedeam ca se frichineste/agita in scaun o dadeam jos sau ii dadeam ceva de rontait.
N-am vreun pont bun de dat pt ca, sincer, eu mi-am dorit sa nu o invat sa manance cu pacaleala dar in cazuri de greva sau scandal maxim mai incercam cu tv-ul pe reclame. Se uita la si deschidea gura din instinct dar acum nici macar asta nu mai tine.
Asa ajuns la intrebarea lui Simonix, , in legatura cu Tv-ul si programele pe care le urmaresc copii.
De fapt eu am un mare of in legatura cu tv si cu impactul asupra copiilor dar sunt , pe de alta parte, constienta ca traim intr-o lume ce respira/mananca televiziune/media. Ar fi practic imposibil sa tii deoparte un copil de ce inseamna fenomenul media. Acum nu, insa la gradi/scoala ar fi greu mai ales ca , sa recunoastem, copii se tachineaza, se lauda cu anumite avantaje oferite de parinti.
Poate suna cam ... batranesc ce zic acum , numai e maica ca pe vremea noastra cu Mihaela, din pacate in ziua noastra cam toate programele oferite copiilor sunt bazate pe violenta
. Pana si banalele jocuri pe calculator => te premiaza in puncte, vieti bonus si alte asemenea pt diferite chesti distruse/ucise. Cum spui si tu Simonix, pana si Tom&Jerry au multe secvente de violenta , sa nu mai vb de alte desene animate pe care pe mine pur si simplu ma ingrozesc.
Imi amintesc ca la un mom dat am vazut la TV ( iar TV-ul ) o stire ca un copil de cativa anisori care copiind o scena dintr-un desen animat s-a spanzurat de un gard
. Multi copii iau de bune anumite scene si gandesc ca daca eroul lor favorit nu a patit nimic cand l-a lovit o masina sau a fost facut tot una cu asfaltul de o piatra de ce ar patii el ceva?
La momentul asta eu nu am o dilema daca sa-i ofer TV ori nu pt ca ea pur si simplu nu este interesata de TV. Doar reclamele ce-i mai distrag atentia dar pt cateva secunde si nimic mai mult. Mai degraba muzica e cea care o scoala in fie cat de obosita sau ciufu.ta.
Pe viitor insa, mi-ar place sa nu fie TV addicted , sa prefere activitati in aer liber, cititul, joaca cu alti copii dar pt asta , cred, ca va fi nevoie de multa implicare din partea noastra, ca parinti. La urma urmei noi suntem modelul pe care ei il urmeaza.
Hai ca m-am intins pana la D-zeu .
In legatura cu parcul si statul in parc cu zilele noi suntem fani
. As sta lejer si mai mult daca nu s-ar intuneca sau n-ash avea alte treburi de facut. Cu mancarea noi facem asa :
- la ora pranzului mancam acasa legumele cu carnitza sau ce mai avem in program
- la ora 5 servim o bananutza
- la ora 6, 6 jumatate servim o jumatate- o ora de somn
- la ora 7 iaurtel
apoi ... D-zeu cu mila, ori ne alunga seara, ori foamea, ori vremea rea, ori copil urlator.
Acasa spalat, schimbat, papat laptic si NOAPTE BUNA !
Ah , sa nu uit, Simonix, vezi ca EBA mea vine la Bruxelles curand . Sa inteleg ca are pe cine se baza la capitolul cazare?
Felicitari pt apartament, sa-l stapaniti sanatosi ! Pe cand petrecerea de casa noua?
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/belleane/belleane.jpg)
belleane spune:
Socrate ( era sa scriu sa cresti mare) sa fii sanatoasa si iubita de puiul si sotul tau!
Petra sa cresti sanatoasa si frumoasa!
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/belleane/belleane.jpg)
belleane spune:
Ylari: nu te grabi cu antibioticul daca nu mai face febra. Acolo in burtica multe se regleaza in mod natural.
DanaH: Fata cea mare imi spunea anul trecut ca daca mor eu o va creste ea pe cea mica. Acum a uitat de chestii deastea. Acum are un fix cu uraganele si tornadele.
Chinabubulina: Asa sunt peste tot nemernici ma refer la Ro pentru ca aici politia nu le face nimic. Si daca le zici ceva s-ar putea sa faca urat pentru ca sunt nervosi si mai puternici (daca-s barbati).
Simonix: Uraaa, ma bag. Asa baiat cu zestre merita curtat de mic. In plus e si momos si cuminte.
Am mai vazut cele 2 prietene care nu se mai satura de joaca. Bravo! Foarte frumos! Sunt asa scumpe. Eu am incercat acu ceva timp sa pasteurizez un borcanel de supa facuta de mine. Si le-am fiert cateva ore intr-un vas cu apa. Apoi le-am tinut la frigider vreo 2 saptamani. Era intact. Perfect la aspect si gust. Dar nu i-am dat decat din cel fara carne si n-a avut nimic. Pe cel cu carne nu l-am dat desi era bun. Sincer mi-a fost frica. Voi cum pastrati pe termen lung supica? Ma gandeam pentru concediu ca n-o sa-i dau doar borcanele si desi voi avea bucatarie n-as vrea sa gatesc prea mult.
Si a mea se plictiseste in scaunel, carut. O leg si tot iese. Se ridica in picioare. Si in bicicleta merge tot in picioare. Cred totusi ca se incinge in scaunel si din cauza asta. Si in bucatatrie e mai cald decat in restul casei la mine. A mea tot in greva e. De fapt cred ca doreste o schimbare. Vrea chestii noi. I-am dat pui cu sos de rosii si a papat. Nu mult dar era ceva mai interesata. Apoi a papat niste pastai scazute. Nici alea multe. Apoi a vrut porumb fiert si i-am dat. A papat direct de pe ciocan. Am inceput sa-i dau vitamine si fier. Poate scapam de greva foamei. In plus se trezeste noaptea plangand. De cateva ori pe noapte. Ce o fi avand? Ea nu strezea decat dimineata la 6 ca sa pape si apoi adormea la loc. Dinti avem doar 5 dar nu pare sa-i iasa multi.
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959