Nazdravani de august-septembrie 2003 (iunie.2009)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Cristina si Mihaela felictari pentru dintisori... si maselute. La noi inca nu au aparut semne ca ar pica dintisorii insa strica periutele cu o viteza... noi chiar ii schimbam periuta de dinti la 3 saptamani pentru ca o ciufuleste la greu... In fine, am fost la dentist cu el si ne-au spus sa stam linistiti e totul ok, nu are carii, si nu da nici semne ca i-ar pica dintisorii...

Mihaela eu am avut o revelatie saptamana asta...
Asa ca am sa scriu despre asta acum poate ajuta...
De fapt sunt tare mandra!
Alex a invatat sa mearga cu bicicleta cu roti ajutatoare pe la 2,8 ani. Si i-a placut mult. A crescut si i-am luat alta bicicleta, fara roti ajutatoare, pe care a mers f mandru cand i-am luat-o dar numai prin magazin, ajutandu-se cu piciorusele nu mergand realmente... Asta era prin iunie, si cum am ajuns acasa a refuzat sa se mai urce pe bicicleta ca i-ar fi frica. Asa ca, dupa ce am cautat doua saptamani o bicicleta alba sau albastra pentru el - erau numai roz sau albe cu floricele, fluturasi si stelute si nu gaseam una fara... - a ramas uitata in debara. Si plina de praf.
Ei bine, sambata seara a venit la noi in pat si mi-a spus ca el are o problema: ii e frica... Mi-a venit ideea sa ii spun ca noua tuturor ne e frica uneori dar ca am sa vad ce pot face pentru el si duminica seara i-am dat o pastiluta de vitamina C cu apa -!!! - sub denumirea de pastila de curaj!!!! a inghitit-o si mi-a spus clar ca medicamentele nu isi fac efectul imediat... I-am spus ca stiu si ca tratamentul e de 10 zile si apoi se face pauza dar curajul creste pe zi ce trece!
Si aseara i-am dat o pastiluta inainte de a merge afara... si cand sa iesim din casa imi spune ca ar vrea sa luam bicicleta cu noi... M-a luat durerea de cap!!! sa car bicicleta nu era chiar sportul la care ma gandeam sa il fac aseara! Dar am luat-o... Si am mers pe terenul de sport al liceului din apropiere, unde, a invatat sa mearga pe bicicleta!!!! Din cand in cand scotea cate o exclamatie de placere: “Sunt profesor! Eee” m-am distrat! la greu. Cand sa lasam bicleta in portbagaj, ca de acum acolo va sta, imi spune serios ca ar vrea sa o luam in casa sa doarma cu ea!!!! Normal ca am lasat-o afara...
Acum, ca sa pastrez acuratetea datelor, sotul meu l-a invatat sa mearga pe bicicleta nu eu. Dar am facut-o in familie!

Alex in general e foarte incapatanat si conservator. E genul caruia daca i-a intrat ca nu vrea ceva nu incearca decat daca nu are de ales si atunci o face cu lacrimi... dar daca ii place accepta si reuseste cu succes... Asa se face ca rolele nu i-au placut de la inceput si inca nu le foloseste - desi aseara a spus ca daca a reusit pe biclceta va reusi si pe role asa ca am sa le pun in portbagaj - de inotat nu inoata fara vesta si f greu l-am convins a isi bage capusorul in apa - dar acum o face si sper sa invete si sa inoate in curand... etc. Cred ca inca mai merge cu povesti si cu sugestii pozitive... Asa ca eu cel putin am sa incerc lafel... in continuare.
Anul asta si anul viitor am hotarat sa il impulsionam sa se orienteze spre sport cat mai mult. Orice fel de sport numai sa il vad ca se mai intareste un picut, ca mananca mai bine si doarme mai mult... Sper sa ne iasa.
In alt aordine de idei, am vorbit cu invatatoarea la care va merge Alex anul viiotr si desi in primavara spunea ca nu se asteapta sa stie sa citeasca, acum am inteles ca "nu strica"... Alex citeste insa nu cursiv, adica nu mai silabiseste dar nu pot sa spun citeste perfect si nu voiam sa il pun sa o faca... in fine, mai e un an pana atunci.

Gata, v-am lasat!
O zi buna si numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

miha, la noi dintisorul cel vechi luase o tenta de stanga, prin gingie se vedea din ce in ce mai bine si celalalt. cand eram mica eu mi-i scoteam singura, ii zgaltaiam pana picau. nu mai zic ca maselele mi le-am scos cu unghia. daaar, cum am purtat aparat dentar aproape 4 ani de zile... nu am vrut sa risc acum, cand am vazut ce unghiuri dubioase capata dintii lui andrei. mi-e asa frica sa nu ma mosteneasca, eu am fost copil de-ala ghinionist, cu maxilar ingust si dinti lati, care nu aveau loc. dupa ce i-am schimbat aratam mai groaznic decat un cimpanzeu, si numai eu stiu cate chinuri am indurat.
apropo de maselute, alea definitive care cresc acum, si lui andrei i-au dat. si i-am explicat ca trb sa le spele bine, ca alea le are pana la batranete .
apropo de scoala, nu merge sa-i pui in ghiozdanel un prieten secret? care sa aiba grija de ea? daca reusesti sa fie si iepurasul invizibil, trimis de mami...

carmen, gand la gand cu bicla. m-am certat cu ai mei la tara, ca-l obliga sa mearga. "ca nelu din colt (n.a. 6 ani) merge de anul trecut fara roti ajutatoare. si andrei nu vrea". pe mine ma dispera comparatiile, uite ca ala poate si tu nu. asa ca am tras cateva urlete, mie sa nu-mi mai compare copilu cu vecinu de culoare. ca vecinu de culoare nu citeste hartile la 6 ani, nu stie capitalele europene, nu memoreaza instant km de pe panourile de circulatie. si multe altele. asa ca, daca andrei nu vrea cu bicla, sa-l lase in pace.
am vb cu el, si-i e frica. si l-am vazut, cand e cu ambele picioare pe pedalee si ia un pic de viteza, se sperie si le pune imediat jos. cu andrei nu merge pe comparatii. el trebuie sa fie in competitie cu el in primul rand. daca vede ca altuia ii iese mult mai bine, se demoralizeaza. asa ca am trecut la sentimente, i-am dat cu fulger mcqueen (mamicile de baieti sigur stiu fraza aceea... "viteza, sunt viteza, sunt expresia preciziei si a aerodinamicii"), ca pe bicla o sa poata face curse, o sa se simta ca-n zbor, sa-i bata vantul in fata. si o sa se simta ca un campion. am adaugat ca, daca invata sa mearga, mergem in cora si-si alege ce cadou vrea el. si a inceput sa incerce. plange, se oftica, ca "e greu", dar mizez pe faptul ca e leu, si de obicei leii obtin ce vor.
cu rolele presimt ca o s-o dregem la toamna. ii plac copiii din parc, si daca si colegii de gradinita merg, o sa ne facem curaj.

aaa, si copilul meu nu mai vrea sa se tunda. am tras de el la mare, si la spalat, suferea cu indarjire... nu si nu, el nu se tunde. taica-miu il cicaleste in continuare, sa se tunda ca baietii, asa ca l-am invatat si eu sa spuna ca el e rocker, si rockerii au plete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Fiu-meu a avut pana a pleca la mare plete. Era tuns asa frumusel parca era fetita - de fapt cineva asa i-a si spus ca a crezut ca e fetita. SI inainte de a pleca la mare l-am tuns. Cand s-a asezat pe scaunul de tuns a decretat ca vrea "cu tepi"... eu eram pe dinafara ca oricum nu ma pricep la de astea... L-a tuns. Nu stiu daca cu tepi dar tare frumos. Ei bine, la mare a vazut niste punkisti, niste danezi ceva si acum vrea tuns cu tepi "pe varful capului"...

Si pe mine ma dispera comparatiile, le fac socrii la greu - bine ei traiesc intr-o lume a lor, fantezista si stupida si nu ma mai mira nimic de la ei. Ce le place sa imi serveasca des e chestia ca Alex e prea slab... sincer decat obez, mai bine asa slabut cum e el, are carnita pe el si de cand facem sport zilnic se vede cum se formeaza muschiuletii - ce stupid... cand eram eu mica chestia cu sportul zilnic era puerila. Copiii oricum stateau toata ziua afara si alergau... acum stau in casa la tv sau pc... ma rog al meu deseneaza si citeste dar tot in casa...

Mergi la inceput

asta cu mancarea cred ca e clasica! mai nou am dat dispozitii ca pe canicula sa nu-i mai oblige sa manace doua feluri de mancare. si de preferat sa-i intrebe ce vor sa manance dintre X, Y si Z. le-am reintrodus gustarica de pe la 5, c-o felie de paine si ceva deasupra, fructe. mama tine mortis sa-i indoape si seara, ca nu-s dom'le rotunzi.
le numeri coastele.
si inca n-am vazut copilul perfect pt ai mei, i-am pus sa mi-l arate in parc. ori era prea slab, ori prea gras.
din fericire peste asta am invatat sa trec.

sa va zic cum am spart eu ieri un milion. la propriu. adica... l-am trantit si s-a spart. am scos usa de la balcon, am sprijinit-o, se pare nu f bine, s-a facut curent... si... s-a spart. cand am vazut azi cat costa cele 2 geamuri (clasice) sa-mi stea inima. nu mai zic cum o sa aducem noi usa de la piata... cu cata grija.

iulyana unde sunteti?? nu v-ati intors din RO? ati disparut asa dintr-o data...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

fetele, multumesc de sfaturi.

Carmen ideea ta cu "vitamina de curaj" m-a dat pe spate! Super, am sa incerc si eu cu Silvia cand o lasa curajul. Acum nu de frica s-a plans dar daca persista nesiguranta ei de a ramane singura la scoala am sa adaptez vitamina la nesiguranta.
Chestia e ca abia a asteptat sa mearga la scoala dar cand s-a apropiat ziua si a trebuit sa mearga, a realizat ca trebuie sa ramana acolo singura(bine, nu din prima zi, caci aici asa e stilul). Stiu ca problema mare e ca nu cunoaste pe nimeni si in vara asta a luat-o cu 180 de grade fata de vara trecuta, cand mergea cum vedea un copil afara la joaca, indiferent daca il cunostea sau nu. Ei bine, anul asta nici cu copiii pe care ii cunostea nu voia sa se joace....cica de rusine...pana dadea o tura cu rolele cu mine sau cu mama si apoi ne abandona un-doi si fugea la copii cand o strigau. Ca apoi sa nu o mai putem aduce in casa...
Azi a fost mai bine...dupa ce s-a acomodat cu mine putin, am fost in biblioteca si am citit o carte despre rechini, apoi cu ajutorul uneia dintre profe care a atras-o pe Silvia la un joc Memo cu alte 3 fetite, le-a facut "lipeala" asa ca apoi Silvia s-a jucat frumos cu fetele-cu papusile apoi au iesit sa vada sala de mese si au ramas afara la joaca si nu mai voia sa plece...Deci tipic Silvia . Maine are tot 2 ore dar am hotarat ca maine ramane singura dupa o vreme. Azi a fost de acord, om vedea maine cum se trezeste...

Cristina, am inteles cu dintii. Noi n-am avut nici unul asa probleme, nu ma gandeam ce probleme pot fi. Nici cu Diana n-am fost la dentist sa-i scoata dintisorii, i-a scos pe toti singura si maselele, normal. Ea a schimbat deja dintii de lapte, toti.
E buna ideea cu dusul unei jucarii, dar anul trecut la camin Siliva ajunsese sa duca 3-4 animale si le mai uitam acolo, era jale mare apoi. Am hotarat cu Silvia impreuna, ca la scoala va lasa animalele acasa, asa ca n-as schimba acum.

, mai vin sa va povestesc cum merge scoala....

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Cristina, sintem bine, daca pot sa zic asa...am trecut prin multe aventuri si de abia astept sa ma intorc acasa la mine. Cu mama am terminat orice relatie definitiv...nu am rezistat sa stam impreuna decit vreo 3 zile cind ne-am certat si mi-a zis ca ea nu m-a chemat sa vin in Romania si ca nu vrea sa ma mai vada in fata ochilor...si cu asta am pus capat unui capitol din viata mea. Imi blestem ziua cind mi-am luat biletele pentru Romania.... Acum sint la Iasi, plec la Ploiesti pe 18 si pe 20 acasa. Alex trebuia sa plece pe 3 aug, a fost accident pe Ploiesti-Buc, a ajuns cu 55 min inainte de a decola avionul si nu l-au lasat sa plece pentru ca ei inchid check in-ul cu 1 ora...asa ca a pierdut avionul si am mai platit 1000$ ca sa plece a doua zi. AMR 8 zile si acuma numar zilele pina plec.
Va mai povestesc cind ma intorc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Venim si noi sa spunem cateva cuvinte... Din luna august eu stau in concediu, asa ca mi-am adus copila acasa si incercam zilnic sa gasim tot felul de activitati care mai de care mai interesante doar ca ne doboara canicula. Eu nu mai pot de "oboseala", Andra nu da semne de compatimire.
Si noi suntem la al doilea dintoc scos, tot la dentist. Motivatia noastra: dintisorul de lapte nu se clatina aproape deloc iar cel definitiv crestea paralel cu acesta, doar ca in interior. Daca nu stateam sa urmarim evolutia, am fi putut avea surprize. Si am ales varianta asta tot din motive...estetice. Daca ar fi fost sa iasa cel definitiv pe acelasi loc cu cel de lapte, poate ca l-ar fi impins si n-ar fi fost probleme...asa, recunosc ca mi-a fost frica.
Cu molarii..avem si noi locul "inflamat" de ceva vreme, ne pregatim de explozie...
Cu bicicleta nu mergem decat cu rotile ajutatoare...si tot imi arata ea ca exista si biciclete fara cele 2 roti...dar parca nu ma incumet sa i le scot pe-astea de la a ei...nu de alta dar nu ma simt in stare sa rezist si sa o tin si pe ea, mai ales ca tat-su nu iese mai niciodata cu fata in parc (de fapt...prefera orice activitate numai nu cele legate de copii). In schimb Andra si-a dat drumu' destul de bine la mers cu rolele...dar din nou, mi-e foarte greu sa ies cu ea ca mai trebuie sa alerg, sa o prind, sa nu o scap in caz de "avarie"...si eu nu mai sunt chiar "supla si matasoasa"...
In alta ordine de idei...am descoperit ca Andra este de-un egoism inimaginabil pentru mine. Am trecut azi prin niste episoade atat de neplacute, atat de socante incat parca mi-e frica sa mai nasc. Am avut o fetita in vizita, cuminte foc si impacata cu faptul ca fii-mea nu o lasa sa se joace cu jucariile ei Ca sa nu mai pove ce crize mi-a facut, cu planset si cu trantit pe jos cand eu incercam sa ii explic fetitei cum trebuia sa se joace cu anumite obiecte Asta asa...in mare...
Nu am reusit sa plecam pe nicaieri vara asta... dar speram sa ne revansam mai tarziu. Sotul meu tocmai ce-a trecut printr-un preaviz de 30 de zile...si deabia s-a "reabilitat"...asa ca n-am plecat numai noi doua de nebune ca mi-a fost frica.

Va

Liliana, Andra-Maria & cu 28+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

mama iuly, dar ai tinut-o dintr-un ghinion intr-altul! si-a iesit "o excursie de neuitat". imi pare rau ca a iesit asa nasol cu bunica, si pacat de fete, ca si ele cred ca si-au dorit sa vina.

lili, hai, inca putina rabdare. mult a fost, putin a ramas, acusica scapi. ai sa vezi ca se va schimba si andra dupa ce va avea un fratior, nu va mai fi atat de egoista.

ai mei copii bocesc la telefon, cand ma duc sa-i iau, ca s-au saturat de buni... nu stiu ce le face maica-mea, dar cica le place la tara, dar nu le place de buni! i-au zis ca ei sunt "fanii lui bunu", si de el asculta. cu el dorm, cu el mananca... acum na, ce sa zic, probabil au mostenit genetic ceva contra maica-mii

Mergi la inceput

criza-criza, dar parca mi-e prea dor de lume ca sa nu ma zbat un pic cu intalnirea. pana acum am amatori asa: ankalaura, tigresa, danoana (12 sau 13 sept=copiii la bunici pana atunci).

continui campania, si tin la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Mai, dar ce s-a mai scris pe-aici, tare mi-a placut sa va citesc.

Iuliana, zau ca-mi pare rau ca ai avut parte de asa experienta neplacuta. Sa bati atat de mult drum, cu fetele dupa tine si... of!
Mai este putin si ajungi acasa la tine si o sa iti fie mai bine.
Dar fetele ce fac? Se simt bine?

Cris, aseara tocmai vorbeam cu Ileana de copiii tai si ti-i laudam cat de frumosi pot sa fie. Iris e o splendoare de fata, iar Andrei... hm, febletea mea.

Liliac, te inteleg ca esti ingrijorata de cum va reactiona Andra cand va sosi bebelul. Dar e posibil sa reactioneze diferit cand va sti ca este al ei, ca trebuie si ea sa aiba grija lui.

Mihaela, imi place sa povestesti despre experientele Silviei cu scoala. E prima scolarita din grup, nu?

Oanei inca nu i s-a schimbat niciun dintisor, in schimb cele 4 masele au iesit de cateva luni bune.
Isi doreste foarte mult sa-i cada dintii, are deja colegi la gradi carora li s-a tot intamplat minunea, ca sa nu mai vorbim de faptul ca lui Luca deja i-au cazut pana acum cativa.
Dar urmaresc mereu ce se intampla si nu se misca niciunul.

Carmen, foarte buna ideea cu "pastila de curaj". Merita preluata si aplicata.

Oana are bibicleta tot cu roti ajutatoare, dar n-am mai scos-o de multa vreme de pe balcon. Ea este mare fan-role. E topita sa iasa afara cu rolele. Si ma bucur poate asa mai pune si ea ceva carnita pe fusele alea de picioare.

Sigur mai vroiam sa spun ceva...

Mergi la inceput