Cand vine cel de-al doilea bb?
Buna ziua,
As vrea sa aflu mai multe pareri de la voi legate de cel de-al doilea bb. Eu am un baietel de 1,3 ani si il doresc f mult pe cel de al doilea. Problema este ca stam cu chirie (ne permitem sa platim chirie) si nu avem casa noastra. Multi au zis ca am fost curajoasa sa fac copil "in chirie"...dar problema este ca in situatia de fata daca il fac pe al doilea tot in chirie...o sa stea si el..
Stiu ca in 2,3, 4 ani o sa ajungem sa avem si noi casa noastra (cu credit binenteles..:)) si ar fi pacat sa astept pana atunci avand in vedere ca acum am 30 de ani.
As vrea sa aflu de cazuri similare cu happy-end-uri...
Recunosc ca vreau ca ai mei copii sa o duca bine...sa nu le lipsesca nimic...si totusi nu le ofer o casa...
Multumesc...
Raspunsuri
lulu77 spune:
nikipuisor, nu cred ca, "chiria" este un impediment pr un copil sau chiar mai multi.
Nu toti au posibilitatea de a "avea casa lor" si au copii.
Apoi , iti vei lua casa ,peste 2-3-5 ani si vei vrea sa faci atunci alt copil...daca nu se va mai putea? Vei trai cu regrete toata viata.
Crezi ca ei, copii, vor fii afectati de chirie sau nu ?
CASA este acolo unde sunteti voi, unde formati o familie, unde este armonie, unde sunteti fericiti si unde o faceti voi sa fie ACASA!
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
cllaudia spune:
Buna! Si noi tot in chirie stam. Am stat de cand ne-am casatorit si stam si acum cand avem deja un copil de aproape 2 ani. Problema, cel putin la mine, nu este neaparat faptul ca nu este casa noastra, ci ca nu este un loc stabil, unde sa ne vedem locuind si peste 10 ani. Cand am nascut am stat intr-un alt cartier, deja imi facusem prieteni, multe cunostinte, copilul deja avea cu cine se juca. Intre timp ne-am mutat. Alt cartier, alti vecini, alte parcuri... Si aici sunt copii, dar parca nu mai e la fel, parca adaptarea e mult mai grea... Deocamndata nu cred ca este vreo problema pt copil, el este mic acum si se adapteaza. Dar ma gandesc ce va fi pe mai tarziu, cand va merge la scoala, ce se va intampla daca vom fi nevoiti sa ne mutam din nou, daca nu vom gasi sa stam in apropiere, ca sa nu-l transferam la alta scoala, ce se va intampla, nu va suferi atunci dupa colegii si prietenii lasati in urma? Eu una la asta ma gandesc, si asta ma face sa fiu categorica in a nu-mi dori un alt copil, atat timp cat nu-i pot oferi stabilitate.
Dar daca la tine situatia este diferita, daca stati cu chirie dar aveti un contract pe termen lung, si credeti ca nu va exista riscul ca peste ani sa fiti nevoiti sa plecati brusc de aacolo, atunci da, de ce sa nu faci inca un copil daca iti doresti atat de mult...
Ashera spune:
Cunosc o familie, cu un baietel de 10 ani. Cand l-au facut, stateau in chirie si banii care ii castiga sotul nu erau suficienti nici macar ptr pampers. A fost greu si s-au chinuit sa-l creasca.
Sotia a ramas din nou insarcinata si au decis sa faca avort, ptr ca nu-si permiteau un al doilea copil.
Acum, s-au mutat la casa lor, el are firma, si duc un trai de viata cel putin decent. Ii pot oferi copilului tot ce-si doreste.
Insa, nu mai pot sa faca copii. Acum incearca de vreo 2 ani FIV, insa, pana acum nu au reusit.
Cand stai de vorba cu ei, asta e subiectul principal pe care il discuta. Regretul ca nu au pastrat acel copil. Ca a fost greseala vietii lor. Se vede ca sufera cumplit.
nikipuisor spune:
Discutia cu cel de-al doilea bb o am cu sotul meu de vreo 2 luni...si el isi doreste f mult. Acum cred ca trebuie sa am curaj..ca daca am in minte o mie de "daca.." ce mai rezolv...
Trebuie sa ne luam inima in dinti..sa fim curajosi..si sa ne gandim ca o sa avem bani de casa pe viitor...
Ce am in minte...situatia in care nu as putea sa le ofer ceea ce vad si isi doresc (la un copil in parc, la gradinita etc)
E cu du-te..vino....cu chirie ne permitem sa stam..dar nu le lasam copiilor nimic dupa ce nu om mai fi.....cu credit la casa..rate mari...dar le ramene ceva si lor...
Off...cine a zis ca e usor cu copii?Imi doresc sa le fie bine..si nu vreau sa gresesc...
Multumesc...
cllaudia spune:
Asta cu regretul asa e. Dar, zic eu, regretele sunt mult mai mari cand renunti la o sarcina din cauza greutatilor, si alta e sa regreti ca ai evitat sa ramai insarcinata, tot din aceste motive. Nu poti sti ce-ti rezerva viitorul, te poti realiza si iesi din greutati, dar in acelas timp te poti afunda si mai tare in ele. Eu personal, pana nu ajung sa am propria casa, imi vad viitorul nesigur. Financiar ne descurcam bine, deci nu s-ar pune problema sa nu ne descurcam cu inca un copil. Nu ne lipseste nimic in traiul de zi cu zi, dar nu avem o casa a noastra ,si asta conteaza enorm, cand vrei sa privesti viitorul, nu doar prezentul...
lulu77 spune:
niki, revin ......
Noi avem credit la casa , o rata mare ,fff mare ptr salariile din RO si salariile noastre, dar muncim mult, si altceva in timpul liber, tocmai ptr a putea sa platim ratele(care mai sunt si altele pe langa cea de la casa ), niciodata nu avem siguranta ca luna de luna vom avea toti banii de toate ratele si in plus, DAR copilului nu ii lipseste nimik, concediile le facem ,in week-end iesim ,ne distram , si zau daca nu ma gandesc la bebe 2 tot mai des.....si nu din cauza banilor care nu sunt ,mai ales acum ,cu criza pe care o simtim, ci din cauza faptului ca nu are cine sa ma ajute cu cresterea lor.Avem bunici ,dar nu-i avem -suntem singuri pe lume!!!!
Ceea ce ne tine pe picioare si am obs ca ne ajuta sa realizam totul este optimismul cu care gandim si dorinta de reusita si speranta ca, CLAR va fi mai bine maine.L-am asteptat pe Luca 4 ani, daca as sta sa ma gandesc ca sa termin macar unele din rate si apoi bebe 2 ,as imbatrinii si sigur nu as mai avea aceleasi sanse de sarcina ca acum.
Copilu', copii te simuleaza sa lupti ptr viitor!
Nu stiu, nu vreau sa intru in polemici ,dar cred ca NU CASA te realizeaza .
Odata si odata vei avea si casa ta .,si apoi pe vremea raposatului ...sa fim seriosi cum am crescut?
Daca iti doresti o familie numeroasa, frumoasa ,unita, nu mai sta pe ganduri.
Va iubiti si veti reusii!!!
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
LindaZ spune:
Buna!
Si noi avem doi copii, primul facut cand stateam cu chirie in Iasi, al doilea, cand stateam tot cu chirie, dar in Bucuresti. Acum fetita are 5 ani, baietelul 2 ani jumate si noi tot in chirie stam. Asta nu inseamna ca lor le lipseste ceva, ea merge la cea mai buna gradinita, el a avut aceeasi bona in ultimii doi ani, haine, jucarii, concedii - nu cred ca ei simt prea inconfortabil faptul ca nu avem casa noastra. Eu incep sa ma satur si sa imi pun problema datorita scolii peste doi ani, dar sunt destul de multe oferte de inchiriat acum ca sa poti gasi alt apartament in aceeasi zona. Si noi in Bucuresti am stat de 4 ani in 2 locuri, dar la diferenta de cateva blocuri intre ele.
Iar eu nu vroiam deloc doar un singur copil, vroiam cel putin doi
asa ca nu mi-am pus problema chiriei. Bine, noi avem un teren la care stam si ne uitam ca nu avem bani de construit. De ce vroiam cel putin doi? Fiindca eu am fost singura la parinti, am avut tot de la ei, material vorbind, dar nu mi-a placut niciodata ca am fost singura. Si daca pentru lucrurile materiale poti munci si poti spera sa le ai intr-o zi, pentru o sora sau un frate de la un moment dat nu mai poti spera ... e ceva ce stii cu siguranta ca nu mai poti avea.
Eu tot 30 de ani aveam cand l-am nascut pe baietel.
nikole spune:
in primul rand ptr voi, mame curajoase
Noi cand l-am avut pe Kevin(a venit pe neasteptate) stateam in chirie intr-o singura camera, cu un hol minuscul, si un fel de bucatarie improvizata, cu un resou...aiurea rau, insa suficient ptr doi oameni care munceau zilnic, si aveau nevoie doar de o camera si o baie.
Cand s-a nascut Kevin, ne-am mutat intr-un apartament, tot cu chirie, dar de asta data apartamentul muuuult mai mare, conditii de trai excelente, zona buna, etc.
Acum...nu stiu...parca imi doresc un al doilea bb...
desi planuim schimbari majore, urmeaza sa ne stabilim in Brasil, si acolo o vom lua de la 0(ma rog, nu chiar), ma gandesc ca de voi hotara sa il am pe al doilea cand am scoala terminata si eventual o mica afacere pusa pe picioare oi avea vreo 40 de ani, copilul 10 si...parca am ratat momentul
Simt ca-mi ticaie ceasul biologic rau si...mi l-as dori pe al doilea curand.
Insa in cazul meu, al meu nu isi doreste momentan, so...ma comformez ca asa e corect.
Daca voi va doriti in egala masura un bebe...no...stii ce ai de facut
Atat timp cat sunteti sanatosi si impliniti, copiilor nu le va lipsi nimic.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
nikipuisor spune:
Asa este..nimic nu este usor....dar clar ne apucam de cel de-al doilea copil....
Oare de ce mai stau sa ma gandesc..pentru ce?Daca "destinul" iti este sa mori sarac..asa mori..dar cu 2 minunatii..viata o sa fie mult mai frumoasa...
Sunt o persoana puternica care a trecut peste foarte multe..o copilarie, adolescenta aproape distruse..iar acum am un barbat si un copil minunat...de ce sa nu il fac si pe cel de-al doilea..
mergem cu energie pozitiva..ca o sa ne fie bine, ca o sa avem de toate..si mai tarziu ca toti romanii o sa ne facem un credit si ne vom lua o casa
Am 30 de ani, nu sunt ambitioasa sa asced la servici...pentru ca pur si simplu nu sunt genul
Asadar..ce mai astept?
Cum este viata asta..plina de intrebari..dar cred ca cel mai important este ca vin si raspunsurile..
Multumesc
Imi doresc ca cele nehotarate..sa mearga pe ideea ca viata este mult mai frumoasa in 4, si recunosc ca de abia astept sa mai am un bb mic.
Ady80 spune:
Cea mai mare avere care o poate avea un om, sunt copii. Chiar daca acum esti realizat, ai casa, servici bun etc, nu-ti garanteaza nimeni ca peste cativa ani o vei duce la fel de bine, dar copiilor, daca ii ai, trebuie sa le oferi ce le trebuie. Eu am doi copii, cand am ramas prima data insarcinata, eu nu lucram (deci nu am avut dreptul la indemnizatie) si sotul avea salariul minim pe economie. A fost greu, dar ne-am descurcat. Acum avem casa noastra, servicii bune, masina, nu avem datorii. Dumnezeu da putere si ajuta sa creasca ingerasii. Asa ca daca va doriti copii, faceti fara sa stati pe ganduri. Toate se fac odata, si copii, si casa si serviciul. Daca astepti pana ai casa ta, s-ar putea sa ramai fara copii, si sigur vor fi regrete foarte mari.