Cand vine cel de-al doilea bb?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Mie chiar nu mi-ar fi dat niciodata prin cap sa ma abtin de la facut copii din cauza ca n-am casa mea. Important este sa le asiguri conditii normale de viata, nu neaparat o casa proprietate personala...

Si mai e o chestie, nu vreau sa intru in discutii sensibile, dar gandeste-te ca pe masura ce inaintezi in varsta sunt mai mari riscurile unei sarcini (si pt tine si pt bebe). Daca tot aveti conditii de viata decente, fa copilul acum :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

in primul rand ptr voi, mame curajoase

Noi cand l-am avut pe Kevin(a venit pe neasteptate) stateam in chirie intr-o singura camera, cu un hol minuscul, si un fel de bucatarie improvizata, cu un resou...aiurea rau, insa suficient ptr doi oameni care munceau zilnic, si aveau nevoie doar de o camera si o baie.

Cand s-a nascut Kevin, ne-am mutat intr-un apartament, tot cu chirie, dar de asta data apartamentul muuuult mai mare, conditii de trai excelente, zona buna, etc.
Acum...nu stiu...parca imi doresc un al doilea bb...
desi planuim schimbari majore, urmeaza sa ne stabilim in Brasil, si acolo o vom lua de la 0(ma rog, nu chiar), ma gandesc ca de voi hotara sa il am pe al doilea cand am scoala terminata si eventual o mica afacere pusa pe picioare oi avea vreo 40 de ani, copilul 10 si...parca am ratat momentul

Simt ca-mi ticaie ceasul biologic rau si...mi l-as dori pe al doilea curand.
Insa in cazul meu, al meu nu isi doreste momentan, so...ma comformez ca asa e corect.

Daca voi va doriti in egala masura un bebe...no...stii ce ai de facut
Atat timp cat sunteti sanatosi si impliniti, copiilor nu le va lipsi nimic.

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Nikole, exact acceasi poveste si la mine. si timpul asta asa trece de repede..
Al meu e de-a dreptul speriat de al boilea bebe, de parca el ar trebui sa il faca si sa isi puna jobu' si viata pe hold cum s-ar zice :)
Dar recunosc ca si eu am zile cand ma sperie ideea. e cam greu cu ZERO ajutor si cand stii aproape exact la ce sa te astepti.
dar gandul ca ramane ar ramane fii'mea singura ma doare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

asta cu "stai in chirie" tot respectul da' e romaneasca. atata timp cat iti permiti sa inchiriezi ceva suficient de mare pentru o familie cu 2 copii si ai un venit pe care te poti baza nu vad care e problema.

singura problema o vad in mutatul efectiv in alta parte gravida fiind si cu un copil mic, dar nu ai fi prima care o face. dar daca zici ca abia in cativa ani planuiti casa voastra e super ok.

uite, stiu familie cu copii fix de varsta alor mei care in loc sa inchirieze a facut credit pentru o casa mica, au renovat la ea, acum au vandut-o caci isi construiesc alta, si intre timp se muta intr-un apartament inchiriat, cu catel si purcel. aici asa ceva e normal.

si cum adica nu "oferi casa" copiilor, ce stai sub pod cu ei?
ce stiu ei ca are mama acte sau nu si ce ii intereseaza.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Stai sa-ti spun povestea noastra.
Priml copil l-am facut in casa noastra, apartament de 2 camere. cand am decis sa-l facem pe bb2, am facut calcule, ne-am luat teren si am zis ca ne facem casa. Asta a insemnat ca eu gravida fiind, am alergat dupa apartament de inchiriat, ne-am mutat in chirie si am incept sa construim casa. Pe bb2 l-am nascut in chirie si abia cand el a facut aproape 1 an, ne-am mutat la casa "noastra" (cat de a noastra poate fi in conditiile unor datorii imense, care ne cam priveaza de o viata lejera- nu ne mai permitem vacante, week-end-uri la munte sau mare, nici macar mici rasfaturi pentru noi sau copii). Ce sa mai spun ca abia mutati, am avut o surpriza: bb3 pe drum! Si noi in datorii pana peste cap, eu nu am cum sa ma mai intorc la munca in conditiile astea, etc. SI? Copiii nu vad toate astea: lipsuri sau griji. Toate vor trece, sanatosi sa fim.
Cand am ramas insarcinata, sotul meu nu a zis nimic de bani, situatie materiala, moment nepotrivit. Singurul lucru la care ne-am gandit e ca pt mine va fi a 3-a cezariana si la o distanta destul de scurta de celelalte.
Oricum, un copil merita orice! Timpul trece, grijile si problemele vor trece si ele, asa ca asculta-ti inima si fii curajoasa!

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Nu cred ca faptul ca stati in chirie are vreo legatura...daca sunt resurse finaciare. Pentru ca ai un copil, poti face socoteala cam cat inseamna lunar pentru el strictul necesar. Cand e mic are nevoie de mult mai multe, dar cheltuielile necesare se micsoreaza cu cat creste. Ma refer la lucrurile de care are nevoie :mancare, pampersi, jucarii in cantitati NORMALE, plimbari, haine etc, si nu la cele care vrei tu sa i le iei chiar daca nu ii trebuie NEAPARAT.

Eu ce sa iti spun, am avut de ales, si am ales chria. CU mama nici GAND sa stau, eu am stat singura de la 19 ani intr-un apartament pe care am decis din pacate sa il vand pentru a investii intr-o mare casa...in care sa stea si maica-mea. Cu toate ca avem loc acolo, este jumate a mea, nu pot face fata la intrevederi zilnice cu ea, si nici sotul. E mai bine sa ne vedem pe weekened, si macar stim ca daca avem un impas este un loc acolo.

Intial am incercat sa stam cu mama lui. Esec. Pe la 4 luni are fie-mii ne-am mutat cu chirie, dar am ales un apartament care va fi "al nostru" pe o perioada aproximativ nelimitata. (proprietarul l-a luat pentru fii sai, care au 5 ani...si daca nu il inchiriaza nu poate platii ratele la el..). Plus ca e important faptul ca el nu intra aici decat daca il invit..fiind cam de varsta noastra, intelege ca avem nevoie de intimitate (zic asta ca am auzit diverse povesti despre chiriasi si proprietari, nu tocmai placute).

Si noi, la fel ca voi, intentionam sa facem un credit la alt apartament, insa nu putem acum, veniturile mele nu sunt "declarate" deci nu sunt justificate, fiindca lucrez freelance in general. Cand voi avea timpul necesar sa evaluez "darile" in cazul in care ma angajez pe mine insumi la firma mea, voi avea si o dovada de venit...atunci ne vom orienta spre cumpararea unui apartament.

Intre timp, ne este f bine aici. Adriana nici nu stie alta casa. Pentru ea, aici e acasa...Va fi mai greu cand ne vom muta... SIgur va tine minte aceasta casa, parinti mei s-au mutat cand aveam 3 ani si imi aduc aminte si acum prima casa, cu toate ca eu dadeam pe acolo daor in weekend si in rest stateam la bunici.

Daca voua ca este bine financiar, atunci nu vad de ce sa nu faci altul. Eu nu imi permit, un nou nascut cere mult mai multa atentie ca un copil de 2 ani...plus ca ar fi 2. Pentru ca eu lucrez de acasa, fie-mea e si asa calare pe mine toata ziua cu "mami nu scrii..", "mami, nu, nu eptopu 'chide" si d-astea. Daca ar mai fi inca unul , nu as mai putea lucra si din salriul lui de-abea platim chiria si alte dari prin casa, nu ne-ar ramane NIMIC.

Daca nu am fi si noi "singuri pe lume" cum zicea cineva...daca buncii nu ar lucra la randu lor pana seara, atunci da, ne-am permite dar asa ... nu se poate, si sincera sa fiu nu s-a putea nici daca as fi la casa mea cu rate in cap, tot una ar fi...

Din punctul meu de vedere, daca iti permiti sa platesti chiria si te descruci fara ca tu sa lucrezi sau daca beneficiezi d cei 80% de la stat si la al doilea (eu nu am benificiat deloc, unul din dezavantajele freelancingului, dar pe de alta parte eu nu am intreupt activitatea decat 2 sapt inainte si 2 dupa nastere in totatitate...) atunci e suficient sa iti doresti al doilea copil ca stii ca e si normal sa il faci, nu chiria are un cuvant de spus in asta.

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)

Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Citat:
citat din mesajul lui nikole

in primul rand ptr voi, mame curajoase

Noi cand l-am avut pe Kevin(a venit pe neasteptate) stateam in chirie intr-o singura camera, cu un hol minuscul, si un fel de bucatarie improvizata, cu un resou...aiurea rau, insa suficient ptr doi oameni care munceau zilnic, si aveau nevoie doar de o camera si o baie.

Cand s-a nascut Kevin, ne-am mutat intr-un apartament, tot cu chirie, dar de asta data apartamentul muuuult mai mare, conditii de trai excelente, zona buna, etc.
Acum...nu stiu...parca imi doresc un al doilea bb...
desi planuim schimbari majore, urmeaza sa ne stabilim in Brasil, si acolo o vom lua de la 0(ma rog, nu chiar), ma gandesc ca de voi hotara sa il am pe al doilea cand am scoala terminata si eventual o mica afacere pusa pe picioare oi avea vreo 40 de ani, copilul 10 si...parca am ratat momentul

Simt ca-mi ticaie ceasul biologic rau si...mi l-as dori pe al doilea curand.
Insa in cazul meu, al meu nu isi doreste momentan, so...ma comformez ca asa e corect.

Daca voi va doriti in egala masura un bebe...no...stii ce ai de facut
Atat timp cat sunteti sanatosi si impliniti, copiilor nu le va lipsi nimic.

Allan Kardec

Nikole, exact acceasi poveste si la mine. si timpul asta asa trece de repede..
Al meu e de-a dreptul speriat de al boilea bebe, de parca el ar trebui sa il faca si sa isi puna jobu' si viata pe hold cum s-ar zice :)
Dar recunosc ca si eu am zile cand ma sperie ideea. e cam greu cu ZERO ajutor si cand stii aproape exact la ce sa te astepti.
dar gandul ca ramane ar ramane fii'mea singura ma doare...

Sa stii Mindy ca si pe mine ma doare raauuu, sa stiu ca Albastrel va ramane singur(daca Damne fere dintr-un motiv sau altul nu mai pot avea inca un bb).
Cand il vede pe varu-su, atat de tare il pupa, si il ia in brae, ii da geaca jos, si trage efectiv de el cu manutele sa il ia in brate, si sa se joace cu el, mi se rupe inima, sincer...
da al meu are impresia ca pe umerii lui cade toata...dubla responsabilitate, pe undeva il inteleg, insa eu nu sunt omul sa stau acasa, so...responsabilitatile se impart in egala masura, si el stie asta.
Oricum daca ar fi de acord...urmatoarea ovulatie, a mea e dar cum deocamdata se abtine chiar si de la discutie, nu voi forta nota, asta este.

Poate ne intalnim curand pe la odisee

A...si ca se vorbeste de chirie, un lucru mai am de spus si am plecat:soacra mea,a stat 20 de ani in chirie, in 3 state diferite din Brasil, sotul meu a avut o copilarie suuuuper fericita si colorata...are si astazi prieteni din locurile pe unde au locuit...

char si azi, in Brasil ei stau tot in chirie.
Mama lui locuieste in State, dar are un apartament in Brasil inchiriat cu contract pe ...nu stiu exact cati ani...unde locuieste 2-3 luni pe an.

Asa ca...nu chiria ii face pe oameni nefericiti.

Niki, nu uita sa ne dai vestea and bebe se instaleaza la bord, sa ciocnim aici pe DC un pahar de...ce ne-o pofti inima
Tin pumnii sa vina bb repede-repede, mie imi pare ca decizia e ca si luata.

Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikipuisor spune:

Imi doresc foarte mult un al doilea copil, ca sa nu va zic ca ne dorim si un al 3lea..dar pe care sa il adoptam (teoria noastra in viata este sa facem cat mai mult bine..asta nu inseamna ca si resusim mereu).
Numai la asta ma gandesc..la bb2. vreau sa va zic ca aceleasi temeri le-am avut si la bb1...si ne-am descurcat de minune. Recunosc ca m-am intors la servici cand bb avea 7 luni..dar a ramas pe maini bune. Financiar vorbind beneficiez de cei 85% din partea statului dar frica noastra este ca acum cu criza financiara...sa zica ca nu mai au bani sa ne dea...de asta imi este mie frica..

Oricum clar ne punem pe treaba...sper ca in cateva luni sa va dau o veste buna.
Ma uit la copilasul nostru..si inima imi creste de bucurie. mereu vorbesc cu sotul meu si zicem "da ce frumos este copilul asta, dar ce destept..dar ce..."

Copii sunt minunati si trebuie sa merg cu atitudine pozitiva ca o sa fie bine. Oricum ce ne e scris se intampla...

Sper sa vin cu vesti bune

Mergi la inceput