Burtici fericite de septembrie-octombrie (81)
Raspunsuri - Pagina 5

Ioanna81 spune:
evident ca noi avem un contract colectiv de ramura pe care nu cred ca l-a semnat vreun anagajat da' asta e alta discutie! asa ca ma voi multumi cu cei 85%
Ioana 27+ cu
bebe Carol Ioan

Danuta1979 spune:
Fetelor, mie de la munca mi-au zis ca anul asta n-am dreptul decat la 10 zile lucratoare concediu de odihna (pe care deja le-am efectuat)aferente ian-mai inclusiv. Iunie si prima jumatate iulie e cu concediu medical apoi e prenatalul.
La voi cum e?
Dana 27+ cu
Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

moni_iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Danuta1979 Fetelor, mie de la munca mi-au zis ca anul asta n-am dreptul decat la 10 zile lucratoare concediu de odihna (pe care deja le-am efectuat)aferente ian-mai inclusiv. Iunie si prima jumatate iulie e cu concediu medical apoi e prenatalul. ![]() La voi cum e? Dana ![]() ![]() http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1 |
Din nefericire , la fel.
CO-ul se acorda pt perioada lucrata efectiv. Stiu ca unele burtici au parte de tot CO-ul , dar n-am gasit nicaieri o lege care sa spuna altceva.
Iulia

moni_iulia spune:
citat din mesajul lui ramsan Citat din www.tapusele.ro Salariu de 100% minim 6 saptamani, in concediu de sarcina Pe parcursul concediului de sarcina (cand angajata primeste 85% din salariu), daca intreprinderea nu are un Contract Colectiv de Munca, atunci se aplica Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010, care confera unele avantaje femeii gravide. Articolul 66 prevede ca minim 6 saptamani din perioada concediului de maternitate, intreprinderea sa compenseze si restul de pana la 100% din salariul brut. Asta inseamna ca minim 6 saptamani vei primi salariul brut 100%: cca 85% - indemnizatia de maternitate + restul de cca 15% - compensati de intreprindere. Parca asa e muuult mai bine, nu? Hihihi eu mai am de efectuat 9 zile de CO pe anul acesta si ar trebui sa intru in vacanta de pe 21 iulie, yuppy! Abia astept ca e mai putin de 1 luna ![]() Ramona ![]() ![]() Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006) |
Contractul colectiv de munca unic la nivel national e mai presus de orice alt contract individual si are valoare de lege.
"Īn cazul īn care, din diferite motive, p#259;r#355;ile au īncheiat contracte colective de munca la un nivel inferior īnaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse."
Iulia

ramsan spune:
Moni_iulia de unde este ultimul alineat? (ca sa ma dau si eu tare cand le pun legislatia in fata...)
Si am observat "ceva" acolo la semnatura ta: ca bebe se va numi Tudor Mihai! Felicitari pentru alegerea numelor care mie imi sunt foarte dragi: Rares se numeste si Mihai ca l-am nascut de sfintii arhangheli iar Tudoreii vor fi tizi :)
Ramona Tudor Gruia 25+
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)

monikus spune:
Nu stiu sigur cum e cu zilele de co dar, daca contractul individual de munca se intrerupe practic dupa zilele de postnatal adica cele 126 platite 85% din brut, ai dreptul la zile de concediu de odihna si pt acele 126 de zile. Daca esti in medical normal 2 luni din nu stiu ce motiv, personalul nu iti taie dreptul la zilele de co aferente acelor doua luni. De ce mi-ar taia pt cele 126 din moment ce e tot un medical? Eu o sa ma bat cu cele de la personal pana cand vor accepta sa imi dea toate zilele cuvenite.
Monica 22+ cu

liliac1 spune:
Aidutzule, azi vreau doar sa te strang in brate si sa imi dai voie sa impartim lacrimile. Uite, cerul a plans azi putin si acum ne zambeste in toata splendoarea lui.
Cat despre indemnizatie...si eu am facut ceva calcule si mi-a iesit ca as fi mai avantajata la calculul indemnizatiei CIC daca as lua prenatalul cat mai repede. Asa ca de la 1 august intru in CO si cred ca de la 1 sept in prenatal.
Dar o baza legala de calcul a indemnizatiei CIC unde gasim?? Daca eu nasc la sf lui oct...va intra toata luna in calcul sau doar cale cateva zile??
Liliana, Andra-Maria &
cu
22+
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

moni_iulia spune:
citat din mesajul lui ramsan Moni_iulia de unde este ultimul alineat? (ca sa ma dau si eu tare cand le pun legislatia in fata...) Si am observat "ceva" acolo la semnatura ta: ca bebe se va numi Tudor Mihai! Felicitari pentru alegerea numelor care mie imi sunt foarte dragi: Rares se numeste si Mihai ca l-am nascut de sfintii arhangheli iar Tudoreii vor fi tizi :) Ramona ![]() ![]() Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006) |
Citatul e din Contractul colectiv de munca unic la nivel national.
Eu cred ca l-am luat de pe maill-ul comun, dar pt ca nu stiu sigur il mai pun o data

La Mihai m-am gandit de la inceput pt ca parintii mai sunt nascuti amandoi de SF Mihai si Gavril si vroiam sa fie "sarbatoare nationala" , iar Tudor mi-a picat cu tronc pe moment la o a doua citire a listei cu nume

Iulia

laura78nico spune:
citat din mesajul lui Danuta1979 Fetelor, mie de la munca mi-au zis ca anul asta n-am dreptul decat la 10 zile lucratoare concediu de odihna (pe care deja le-am efectuat)aferente ian-mai inclusiv. Iunie si prima jumatate iulie e cu concediu medical apoi e prenatalul. ![]() La voi cum e? Dana ![]() ![]() http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1 |
Dana eu stiu sigur ca zilele de concediu maternitate (126 de zile) nu-ti scad concediul de odihna. Deci in principiu ar tb sa beneficiezi de tot.Eu cand am fost acasa cu Ramona am intrat in prenatal la 19 feb. M-am intors la serviciu pe 9 nov si de la financiar nu mi-au scazut decat zilele de intrerupere aprox 4 luni. Asa ca nu ved de ce nu ai avea dreptul la tot concediul.
Laura

Ellenuta spune:
concediul de odihna se da pentru zilele efectiv lucrate. nu se acorda pentru perioadele de concediu medical sau atunci cand esti concediu pre si post-natal!!
asa ca fetelor cat ati muncit efectiv, atatea zile de CO aveti. eu de ex, m-am intors la job pe 20 octombrie si la 1 iulie (cand intentioenz sa-mi iau un scrut concediu) voi beneficia de 15 zile CO.
contractul de munca se suspenda dupa cele 126 de zile, asta asa e!
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008)
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun