Burtici fericite de septembrie-octombrie (81)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

vin eu cu intrebarea intrebarilor acuma: ce faci cu strugurelul? adica stiu ce faci cu el da' este musai sa-l ai sau cum?

Ioana 27+ cu

bebe Carol Ioan

daca ti se usuca buzele .. sora-mea l-a avut si l-a folosit .. la mine nu a fost cazul in sala de nasteri caci am facut ceza .. dar, mi-a fost util dupa accea in salon .. era extraordinar de cald si desi, beam 2 l ceai si 2 l apa .. mi se uscau buzele.

si inca o chestie ... ptr fetele cu cezariana .. daca faceti anestezie totala, sa aveti la voi niste bombonele cu miere si lamaie, gen strepsils ... o sa va racaie pe gat si numai de tusit nu o sa va arda .. eu simteam ca mi se rupe burta cand tuseam ..

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008)
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta
daca ti se usuca buzele ..

am inteles!

Ioana 27+ cu

bebe Carol Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

are foarte mult sens Danuta. mi-e teama numai sa nu zica ceva de genul ca legea se aplica pentru femeile care intra in concediu de maternitate de la 1 septembrie sa zic. ca atunci nu cred ca fie asa de simpatici sa dea si celor care intra inainte. plus ca nu este legala o aplicare retroactiva! Doamne fereste sa zica asta.

oricum eu mi-am pus sotul sa se intereseze ce si cum cu legea asta. e jurnalist si are acces la mai multe informatii decat noi!

Ioana 27+ cu

bebe Carol Ioan

Ioana, sa ne tii la curent cu ce afla sotul.

M-am gandit ca sunt sanse sa se aplice nu retroactiv, ci la cele care au in curs concediul de maternitate (cele 126 zile resp. 168), pe principiul ca asa au facut si cu mamicile care erau in concediul de ingrijire copil - cel de 2 ani. Din ce am inteles, dupa intrarea in vigoare a modificarii cu 85%, mamicile au putut pune dosar si lua in continuare nu 600 lei, ci 85% (nu s-a dat retroactiv, dar s-a dat de la depunerea noului dosar)...

Oricum, doamne ajuta sa fie asa. Ar fi mai multi banuti pt noi.

Dana 27+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Bagajul meu de spital de data trecuta:

- vata/tampoane pt mine; camasa de noapte, sapun lichid (pe care il poti folosi si ca gel de dus, sau iei gel de dus pe post de sapun de fata
- periuta/pasta de dinti
(cam ceea ce ai nevoie in excursie plus vata)
- pampers mic pentru bebe
- 2-3 bodyuri/costumase cu totul (il imbraca asistentele si cu ce aduci tu de acasa, desi si de acolo primesti un soi de hainute/scutece pt bebe
- nivea pt bebe de spalat (eu si acum o spal pe alessia cu el pt ca imi place ca sta pe cada si eu apas pe el, intelegeti voi ca la un sapun lichid, nu trebuie sa il iei cu o mana si cu cealalata sa deschizi capacul etc, cand ai mainile ocupate)
- crema de fund de bebe

eu zic ca astea sunt neaparate, strugurel nu folosesc nici in mod obisnuit, elastic de par am avut oricum pt ca am avut parul prins de cand am mers la maternitate, altele nu prea am avut.
Si mi-a adus sotul haine cand am iesit pt mine, desi le aveam si pe cele cu care venisem.

Roxxy asa este cu deplasarea de dupa. Eu am coborat din pat a doua zi, insa mie mi-au adus bebele la cateva ore si cu mine a ramas, nu a stat deloc in alta parte, numai cu mine, si la terapie intesiva si in salonul cu ratuste pe pereti (de la etj 5) unde am stat a doua noapte. Iar asistentele veneau non stop si ni-l puneau cand in patut cand in brate. A fost super ok.

Ideea este ca in bagaj tinzi sa pui lucruri de care chiar nu ai nevoie. Eu zic ca bebele are nevoie foarte imp asa: de ceva de spalat (il spala asistentele in fiecare zi ca sa si inveti), de ceva de imbracat si de pampers. Atat.

Mama are nevoie de apa, vata si camasi de noapte (eventual sutien de alaptat, dar nu cred ca sta cineva cu sutien in maternitate), sau cu chiloti neaparat pt ca vine asistenta sa faca toaleta, v-a povestit Roxxy despre asta.

Bineinteles ca poti pune mult mai multe, sunt listute o gramada, si eu am pus mai multe prima oara, insa de ce sa ma complic? Pun ce e necesar. Si banii la tatii plus o parte la mine, ii tineam intr-o revistuta de la Pampers langa pat.

Clau 27+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

sa semnam condica asa cum se cuvine:

in primul rand monikus sa fii iubita, fericita, sa ai parte de tot ce-ti dorestitu mai mult si mai mult.

techila ai fost mortala...da-i incolo de oameni..ce, cine are nevoie de ei. cat depsre bagajul de spital...cred ca oile alea sunt f sexy :))

lucia ai gasit porumb la tesco. Da, se poate face si la microunde si da...si eu pun unt si sare el el. chiar am unul pt pranz pe care-l voi pregati exact asa. o delicatesa.

dupa cum stiti aseara am dormit in deplasare...si tare bine a fost. m-a trezit pustiu pe la 5 jumate ca voia la baie...dar am dormit vreo 7 ore cand pe-o parte, cand pe alta....ca la hora.

iubitul cica mi-a ajuns cu bine si la bacau...cred ca ii fac ai lui capul mare acum. sa vedem :)

in rest...ce sa va mai spun? eu nu mi-am facut nici un bagaj. sunt la stadiul de mers la consiliu cu jalba in protap sa cer bani de chirie. cand ma gandesc la bagaj de spital/lucruri petrnu bebe, ma apuca asa o deznadejde interioara de parca e testul vietii mele. si aman, aman, aman. ca doar n-oi naste eu...poate preia sergiu indatoririle.

si inca o chestie...ieri m-a pus naiba sa ridic o masina de tuns iarba pe care a lasa-to al meu gospodar fix in mijlocul curtii si nu stiu ce am sucit ca ma injunghie cand ma aplec exact la baza coloanei. sper sa nu avaseze ca e jale. la kiropractician nu ma pot duce sa=mi puna trebile la loc si daca imi apasa asa pe sciatic, am pus-o pana la finalul sarcinii.

cam atat de la mine. ma duc sa ma spetesc la munca. ne reauzim mai tarziu. sper sa primesc stea sa ma simt si eu premianta. :)

MangaGirl :-) 26+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Neata fetelor asa mai pe la pranz si de la mine,

Va multumesc din inima tuturor pt urarile facute. Am vazut ca au fost foarte multe. Am citit asa cam pe diagonala pt ca sunt la munca si vad ca nu ma menajeaza deloc nici macar azi de ziua mea. Dar asta e.

Va doresc toate cele bune tuturor. Promit sa fiu mai vorbareata maine ca azi e prea plina ziua si la munca si diseara acasa cand vor veni musafiri. Pana atunci va citesc si eu mai bine.

Multumesc inca o data. Multi .

Monica 22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

ahhahaha...am doua stele. sunt membru junior!!! ai vazut raluk? ce tare sunt, domn'le.

MangaGirl :-) 26+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns THEA22 spune:

LA MULTI ANI, MONIKUS! SA FII FERICITA MAMICA DE COPILASI SANATOSI SI FRUMOSI!

THEA2226+ cu''Matei Alexandru
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=ANA&year=2009&month=9&day=28&babycount=1"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

MONIKUS

SA fi sanatoasa si fericita, sa ai o nastere usoara si bebe sanatos

LEgat de CO ii dau dreptate Ellei, m-am certat si eu cu tot biroul data trecuta si cu RU si pana mi-au dat cu legea in cap (noi colaboram si cu o firma de avocatura mare de tot care era la curent bine cu legea) Pana la urma n-am avut ce face. Atat CM cat si CCM spun ca CO se da tot daca nu ai mai mult de 30 de zile de medical intr-un an. Daca depasesti 30 de zile de CM atunci se da aferent perioadei lucrate. Se ia in calcul si pre si postnatal. Asta este, din pacate legea e de partea lor si te poti lupta cu ei dar te lupti degeaba ca o sa patesti ca mine...

EU am fost la doctora de familie sa imi vizez medicalul, am intrebat-o si de prenatal si mi-a spus ca am intrat deja in 7 luni si pot veni oricand sa-mi dea. E tare draguta si intelegatoare. Asa ca am rezolvat si cu asta .. huh

Eu tot la mama, plina de rasfatz da in seara asta cica imi vine berbactu sa vedem...

Va pupizez si intru mai tarziu ca stau prost pe scaun, mi se intareste burta...

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 28+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

La cezariana cu anestezie generala ai problema cu gatul de la tubul pe care il ai in timpul operatiei (pe care tu insa nici nu il vezi la fata), insa eu recomand din inima anestezia regionala/locala rahi/epidurala pentru ca esti lucid la minte, nu dormi deloc, nu te scoli ametit, nu tusesti, nu nimic. Si esti prezent tot timpul, eu am fost f calma, am glumit si am vorbit in timpul operatiei si abia asteptam sa imi arate bebele. ceea ce s-a si intamplat, mi-au aratat-o si am pupat-o imediat. Si nu am fost absenta deloc deloc din peisaj.

Clau 27+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput