Burtici fericite de septembrie-octombrie (81)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

neata si de la noi!

Multi ani traiascaaaaa! Multi ani traiascaaaaaaa! Laaaa muuulti aaaaani!

Ioana 27+ cu

bebe Carol Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Buna dimineata dragi burticutze!

La multi ani Monikusmulta sanatate si tot ce-ti doresti tu!
Fetele inca nu am apucat sa citesc tot legat de CO dar am inteles ca de ajutor ar fi OUG 158/2005 si OUG 148/2005. La noi (o societate de stat) nu se scade perioada de concediu de maternitate - este sti****t in Contractul Colectiv de Munca la nivel de firma.

In rest ce pot sa va spun este ca ma trezesc noaptea mers la shushu si nu ma mai ia somnul si dimineata nu mai pot de somn.
Asta ca sa ma plang si eu
la toate si o zi cat mai buna!

Laura 22+ si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

gata .. i'm back ..

uvegotmail in spital ti se cere sa vii cu camasa dar nu te poate obliga nimeni .. eu nu suport camasile insa .. mi-a fost mult mai usor sa le folosesc, sunt mai practice dupa nastere, parerea mea ..

raluk eu mi-am luat sutien ptr alaptat de la debenhams, au super modele si ptr cele cu sanii mari .. cum sunt eu. cele de la jolidon, de ex, nu ma avantajeaza caci nu-mi sustineau sanul bine .. eu mi-am luat cu un numar mai mare decat port eu de obicei ..

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008)
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Placenta este extrasa de dr dupa ce scoate pe bb in timpul cezarienei, dupa care dilata colul (daca nu e destul de dilatat) si inspecteaza ce mai e pe acolo. asta e bine, ca vede tot, ovare, uter, trompe, eventuale neregularitati Doamen fereste. Unei cunostinte i-a scos si un chist mare mare de pe un ovar in timpul operatiei, ca altfel mai facea una sa il scoata (era de operat chistul). Si cam asta stiu eu despre cezariana.

Va pupam

Clau 27+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput

MONIKUS

La multi ani, sanatate si fericire, nastere usoara si bebic sanatos!

Eva

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Neata!

Clau, exact asa si noi. Matei imi insira toate numele copiilor din parc si eu ii spun de fiecare in parte ca face nani . El adoarme cam in 5-10 minute de fel si de aceea a fost supriza asa de mare.

Referitor la chilotei si alte alea, mi-aduc aminte ca atunci cand mi-am revenit din operatie eram complet dezbracata si acoperita cu un cearsaf. Intre picioare aveam vreo jumatate de pachet de vata iar sub mine o chestie de plastic pe care mi-o tot schimbau. Curgea mult sange, insa mereu venea o tanti si ne facea toaleta. Desi acum pare oribil cand va ganditi ca o straina va va spala in locurile intime, in momentul respectiv va veti simti minunat dupa operatiune. Este aceeasi senzatie ca atunci cand esti la menstruatie si faci dus de 2-3 ori pe zi.
Si eu am fost viteaza si m-am ridicat din pat in seara zilei cu operatia. La prima ridicare nu te lasa sa mergi decat un metru-doi. Fiecare pas facut va fi o victorie. Intr-adevar nu veti purta chilotei la aceasta ridicare si, in plus, pe langa grija tamponului de vata dintre picioare veti avea si grija sondei. Ca sa nu va speriati, sa stiti ca primul moment cand va ridicati din pat veti simti ca se scurge viata din voi si veti simti o durere destul de puternica, dar credeti-ma ca trece si merita sa perseverati. Eu repetam mereu in gand: pt Matei o fac, pt Matei o fac (mai ales ca cele 2 zile petrecute la postoperator nu-ti aduceau bebele decat cu spaga). Si uite asa a doua zi urcam scarile ca sa-mi vad bebele (tot cu spaga ).

Citat:
citat din mesajul lui claucia

Buna dimineata dragele mele dragi,

Roxxy imi pare rau ca te-a zapacit Matei cu somnicul seara, si Alessia cateodata adoarme mai greu, noi stam cu lumina inchisa si pe intuneric mi-i ia la rand pe toti cunoscutii si eu bineinteles ca ii raspund invariabil: face nani, face nani, indiferent de cine e vorba. Pentru ca daca ma apuc sa ii spun mai mult intram in rasete, chicoteli etc.
Aseara a dormit pitica mea de la 10 pana la 8 dimineata fara sa stiu de ea deloc. Nu a vrut apa, pe mami, pe Bobo (ursuletul cu care doarme) nimic. A fost o dulce, imi venea sa ma duc la ea la 6 dimineata sa ma intind langa ea...mama nebuna, mi-era dor de ea.

Eu nu inteleg la ce folosesc chilotii de unica folosinta...
Eu am avut la maternitate data trecuta chiloti normali (2 perechi) (de obicei port tanga) pe care le-am folosit exact atunci in spital si nici pentru mult timp. Mai precis, eu am nascut vineri si am plecat acasa duminica (cu ceza). Vineri nu mi-a trebuit nici un chilotel, nici haine, eram fara, dupa operatie cu cearceaful pe mine in pat, nici nu ma dadeam jos. Sambata parca mi-au trebuit ca sa stea tamponul, insa oricum odata (sau de 2 ca nu mai tin minte) vine o tanti asistenta sa faca toaleta (la pat in prima si a doua zi) adica vine cu apa si vata si spala locul cu pricina fara chilotei.
Foarte de ajutor camasile, se ridica si e bine ca sa ai acces plus ca se lasa in jos cand circuli sa nu stai chiar cu toate la vedere.

Clau 27+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Monikus, LA MULTI ANI!!!!!!SA FII SANATOASA, FERICITA, SA NASTI USOR SI SA AI UN BEBE SANATOS TUN, CUMINTE, MANCACIOS!!!!

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tulibu spune:

LA MULTI ANIIIIII!!!!!
eu mai devreme nu m-am simtit! imi cer scuze!
si acum revin la ceea ce am spus mai devreme legat de concediul de maternitate. Se pare ca modificarea este adoptat de senat, dar urmeaza a fi trimisa la camera dep. asa ca mai dureaza, si nu cred ca ne va ajuta cu ceva. nu de alta dar sunt deja in vacanta si nu cred ca ii preocupa pe ei problema asta. asa ca eu m-am dezumflat.

Ioana 22+

Mergi la inceput

va scriu si listuta mea de spital .. poate va ajuta.

BAGAJ MIC (SALA NASTERI) - util la nastere naturala

un ceas cu secundar pentru cronometrarea contractiilor (MOBIL?)
o camasa de noapte de sacrificiu
o pereche sosete
papuci
strugurel buze
buretel prins parul
servetele umede antiseptice
prosopel ptr transpiratie
sticla apa (0,5 – prigat cu picuratoare ca sa o deschizi mai repede)
buletin (copie si original)
adeverinta de salariat in care se precizeaza plata CAS si contul
dosar de analize din perioada sarcinii

BAGAJ MARE (REZERVa)

2 camasi de noapte cu nasturi in fata sa poti scoate ptr bb
1 halat
chiloti unica folosinta (1 set boxeri / 1 set normali)
chiloti normali bumbac (3 perechi)
1 sutien de alaptat
tampoane ptr sani
2 perechi sosete
paturica absorbanta de la Bella sau SENI (sa nu se pateze patul) – 3 bucati
tampoane confectionate de acasa dar si vata+comprese sterile
tampoane super absorbante (cele mai mari always ptr noapte)
sapun
periuta + pasta de dinti
crema de mâini
deo
crema fata
crema corp
pieptan
prosoape (mare/mic)
prosop mic ptr masaj sâni
prosoape de hârtie
hârtie igenica
cana, lingura, furculita, cutit, pahar, farfurii plastic
Colac
bancnote schimbate (5 ron / 10 ron)
GARMASTAN pentru ragade sâni
BANEOCIN CREMa pentru epizootemie
supozitoare diclofenac – maxim 1 pe zi
carbune (ptr gaze .. cele cu cezariana stiu de ce!)

BAGAJ BEBE

1 pachet pampers nr 1 (newborn)
servetele umede
bepanthene unguent (ptr fundulet)
beneocin pudra ptr buric
ser fiziologic si comprese sterile
ulei de masaj
gel pentru spalat bb (eu am avut mustela care e si ptr cap si corp)
suzeta

la elias bebeicii se imbraca cu scutece de acolo, majoritatea mamicilor asa vroiau. puteai sa-i aduci si de acasa insa eu i-am adus hainute numai cand am iesit din spital.

BAGAJEL PTR BEBE DACA IL IMBRACATI CU HAINELE VOASTRE
body cu maneca lunga, inchis cu capse in fata - 2 buc
pantalonas cu botosel - 2 buc
pieptaras - 2 buc
salopeta bumbac cu maneca lunga si pantalonas lung – 2 buc
caciulite subtiri bumbac - 2 buc
manusi bumbac – 1 per

Eva

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Mana cereasca povestirile voastre, va iubesc!

----------------------------------------------
Alexandra 26+ se pare ca fluturasul va fi Alessia Ruxandra
Da Doamne sa ne nastem sanatoase

Mergi la inceput