Baticul islamic si demnitatea umana

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Cred ca ala care are 3 neveste are si bani cu lopata...asa ca guzelnico nu esti in pericol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Cred ca ala care are 3 neveste are si bani cu lopata...asa ca guzelnico nu esti in pericol

Fa un efort finaciar (nu-ti mai lua tigari si bere), urca-te in avion sau autocar (e mai ieftin) si vino la Istanbul sa-ti fac cinste cu un kebab. Promit sa folosesc cardul sotului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

www.youtube.com/watch?v=RtSnn974cik" target="_blank">sarmana

www.youtube.com/watch?v=NItaC8fGQtw&feature=fvw" target="_blank">inca citiva amariti

www.youtube.com/watch?v=lheLVUxGWG8&feature=related" target="_blank">The Famous French Coach Philip Trousye Converted To ISLAM

www.youtube.com/watch?v=cdsnpEHySCg&NR=1" target="_blank">Yvonne Ridley explains why she converted to ISLAM

în afara de primul film, e ceva legat de dress-code in Islam?
Ca io vad doar ca unii s-au convertit la Islam. sa fie sanatosi si fericiti.
Unii trec de la crstinism la Islam, altii de la Islam la crstinism, altii la budism, altii le lasa balta alltogether :) ... toate combinatiile sunt posibile.

trafic mare între religii, oricum :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Io zic ca tu nu crezi bine.Nu toti au bani cu lopata chiar daca au nu stiu cate neveste.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

trafic mare între religii, oricum :)

cata vreme suntem botezati intr'o anumita religie la varste foarte mici, normal ca exista "trafic intre religii
pentru ca unii dintre noi crestem si ne dam seama ca nu avem nimic in comun cu religia parintilor nostri, de exemplu...
si decat sa ramai in religia in care esti botezat, dar in care nu crezi deloc, nu'i mai bine sa te convertesti la o alta religie in care crezi (in urma studiului, normal... )
pentru ca Dumnezeu e unul, nu ?

Mergi la inceput

Poligamia este o optiune personala a fiecarui musulman care se simte in stare sa faca fata unei casatorii poligame.
In Coran se spune :
"Iar daca va temeti ca veti fi nedrepti cu orfanii, luati de sotii pe acelea care va plac dintre femei, doua, trei sau patru, dar daca va temeti ca nu veti fi drepti cu ele, atunci luati una singura.... Nu veti putea sa va purtati intocmai la fel cu toate soatele, chiar daca ati voi cu tot dinadinsul. Dar nu va intoarceti cu totul(catre una dintre ele), lasand-o pe cealalta atarnata...."

Nu scrie nicaieri care sunt conditiile materiale, acestea ramanand la latitudinea sotului si sotiei, desigur respectand anumite norme de bun simt si standarde personalizate. Fiecare femeie sau barbat au dreptul sa decida daca accepta sau nu sa fie parte dintr-o familie poligama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

discutia a luat-o rara pe campii:
nu e vorba de convertire in nici o directie
nu e vorba de batic cum e aiurea scris in titlu
nu e vorba de nevestele din visele lui Guestus si nici unde si cu cati bani ar putea el sa isi traiasca visele

e vorba de femei care poarta burka (cap pana iin picioare cu val pe fata) in tari occidentale. cat de obligate, indreptatite, ingradite...si multe altele, sunt?

Mergi la inceput

Maru, ai perfecta dreptate.

Poate initiatoarea subiectului, Muffin, ar trebui sa ia masuri/ sa aiba un comentariu. Sau s-a lamurit si ne lasa sa ne facem de cap pe subiectul deschis de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

Citat:
citat din mesajul lui khristin

Abbi, pai daca tot esti tu si educator, magistrat si judecator, cum de nu esti la fel de inflacarata cand parintele trebuie sa-si dea copilul la meditatii ca acesta sa aiba notele pe care le merita de fapt, ce atitudine iei cand anumite cazuri penale sint trecute cu vederea cu mare usurinta sau cand femeile sint pur si simplu abuzate de barbat si nu poarta nici batic nici altceva???? N-a mai ramas de rezolvat decat problema vizionarii fetei de sub burca ? Ei si daca esti ingrijorata de cum vei da copilul unei persoane acoperite, afla doar ca trebuie sa verifici semnatura guardianului, nimic mai simplu si esti total legit. Haide zau, nu prea are fundament ceea ce spui…

are sau nu fundament,ramane sa descoperi tu,eu respect parerea ta

printre altele,mi-ai descoperit cateva dintre preocupari(violentza domestica, abuzuri asupra copiilor, femeii, educatie, violentza in scoli...mai vrei? etc,)

oricum, am segmentat prb, ca sa fiu on topic, de aceea, asta e doar pentru tine
http://www.salvaticopiii.ro
http://www.copiidisparuti.ro/ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Daca ele sunt credincioase, si Coranul le spune ca trebuie sa isi acopere capul, pieptul, umerii si mai stiu eu ce altceva, ele aleg singure sa poarte ce poarta. . Unele au renuntat. Mie nu mi se pare impunere

...personal ,ma indoiesc de "marea credintza"a celor ce nu sunt nascutzi si crescutzi in aceasta religie!

Nu vad cum o femeie ce a apartzinut unei alte societatzi si unui alt rit ,prin casatorie cu o persoana musulmana,ajunge dintr--o data atit de credincioasa incit sa poarte burqa!

Dana

E treaba lor, alegerea lor, nu crezi?
De ce sa ma roada grija?

Iar unele, poate au vreo revelatie, mai stii? Ce, e exclus?

Gabi,bineintzeles ca e alegerea lor,n-am nimic impotriva,era un raspuns la postarea Alexiei!Si o intrebare personala daca vrei!

Hannen am sa ma uit pe link-urile puse de tine,acum n-am cum!

Eu am mai spus si mai repet,eu m-am "bagat"la subiect nu pentru a critica sau condamna sau mai stiu eu ce,ci pentru a exemplifica trairea mea personala in cntact cu purtataoree de burqa!

Dana

Mergi la inceput