Baticul islamic si demnitatea umana
Raspunsuri - Pagina 15
Alexia27 spune:
BP, tu iar alipesti islamul de extremism! Nu e acelasi lucru. Extremisti sunt in toate religiile, iar burqa este purtata si in tarile "normale", unde femeile si conduc, si merg la scoala, au functii etc.
Ai vazut clipul? Ti se pare ca alea trei femei nu au avut dreptul de a alege? Ba chiar aia cu burqa, a adoptat stilul asta dupa 19 ani in care nu a purtat-o! Crezi ca a obligat-o cineva asa brusc?
Si ele provin din familii musulmane, si ele provin din tari islamice, si uite ca au dreptul de a alege. Crezi ca sunt singurele?
Tu ridici la rang de general ceea ce este de fapt exceptia, care provine probabil dintr-o interpretare fortata a Coranului.
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
maru spune:
on topic: pana la urma portul burkei este alegerea lor, mai fortata mai nu. Dar cu ceilalti cum ramane?
Ma gandeam ce sanse au purtatoarele de burka la emancipare (occidentala sa zicem)? Imaginati-va la un interviu pentru job ce sanse au? Sau la facultate, la examene?
Ma refer strict la burka, nu la baticutz, nu la haina aceea ce o poarta peste niste rochie.
Verisoara sotului meu a practicat medicina in Dubai. Dupa cateva luni a ales sa poarte acea haina neagra, motivand ca ii face pe pacientii locali, nu expati, sa fie mai increzatori in capacitatea ei de a fi un bun medic.
consider burka a fi un strai extrem, si nu inteleg de ce trebuie purtat in tari non- arabe (ori non musulmane?)
guzelnico spune:
Guestus, tu vrei sa devii musulman, sa ai 2-3 neveste, nu-i asa? Ca prea insisti pe chestiunea asta. O poti rezolva mai usor: ia-ti amante, 2-3-sau cat te tine .... Dar se pare ca la tine in familie, serifu e, de fapt, serifa ...
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui guzelnico Guestus, tu vrei sa devii musulman, sa ai 2-3 neveste, nu-i asa? Ca prea insisti pe chestiunea asta. O poti rezolva mai usor: ia-ti amante, 2-3-sau cat te tine .... Dar se pare ca la tine in familie, serifu e, de fapt, serifa ... |
nu insist ...dar cu nevestele am si yo cu ce sa ma leg de voi....ca sa discut coranul sau ce vad la CNN nu ma intereseaza
uite..crezi tu ca seicul ala a spus primei neveste...."auzi draga...stam 5 ani si ne iubim si apoi mai imi iau vreo 2 neveste"
yo nu cred...a venit cu nevasta 2 direct acasa...ca o surpriza
guzelnico spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus mai jos este seriful care a plecat cu 3 neveste la Milano A British Airways flight was delayed several hours in Milan, Italy because three wives of a Qatar ruler refused to sit next to men they didn't know. Sheik Badr Bin Khalifa al-Thani, his three wives, two servants and another relative flew into Milan for a day of shopping Friday, but the women balked when they saw their seats aboard their return flight to London, the BBC reported Saturday. http://www.upi.com/topic/Khalifa_Al-Thani/ |
1.Daca sheicul acela era shmecher, avea avion personal si atunci isi putea pune nevestele si pe aripile aeronavei. I s-o fi defectat pompa de extras petrol?!
2. Cred ca este o stire exagerata, avea posibilitatea la rezervare/ check-in sa opteze pentru locuri "sigure" pentru nevestele lui.
In TR, exista respectul pentru o femeie ce calatoreste singura:
- in autobuz, daca langa o femeie aflata pe scaun, exista un loc liber, va fi ocupat doar de o femeie/ ramane liber, in niciun caz nu se va aseza un barbat.
- in autocar, regula este aceeasi, indiferent de distanta parcursa; in plus, daca se stie ca esti straina, vei fi asezata pe unul din locurile aflate in primele randuri.
hannen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Eu sunt de acord cu chestia asta in cazul in care esti nascut si crescut in traditzie islamica,dar personal ,ma indoiesc de "marea credintza"a celor ce nu sunt nascutzi si crescutzi in aceasta religie! Nu vad cum o femeie ce a apartzinut unei alte societatzi si unui alt rit ,prin casatorie cu o persoana musulmana,ajunge dintr--o data atit de credincioasa incit sa poarte burqa! Dana |
www.youtube.com/watch?v=RtSnn974cik" target="_blank">sarmana
www.youtube.com/watch?v=NItaC8fGQtw&feature=fvw" target="_blank">inca citiva amariti
www.youtube.com/watch?v=lheLVUxGWG8&feature=related" target="_blank">The Famous French Coach Philip Trousye Converted To ISLAM
www.youtube.com/watch?v=cdsnpEHySCg&NR=1" target="_blank">Yvonne Ridley explains why she converted to ISLAM
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
guzelnico spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
nu insist ...dar cu nevestele am si yo cu ce sa ma leg de voi....ca sa discut coranul sau ce vad la CNN nu ma intereseaza uite..crezi tu ca seicul ala a spus primei neveste...."auzi draga...stam 5 ani si ne iubim si apoi mai imi iau vreo 2 neveste" yo nu cred...a venit cu nevasta 2 direct acasa...ca o surpriza |
Guestus, bietul de tine, se pare ca am TOTALA dreptate in ceea ce te priveste!
Nu te intereseaza sau nu poti ...?
Stai in bucatarie de placere sau e ordin?
Speli vasele/ rufele de placere sau ai primit instructiuni clare?
natynic spune:
Apropo de libertatea omului...nu asa, ca si concept filozofic, metafizic, etc...libertate-libertate! Pe asta ati vazut-o? http://www.youtube.com/watch?v=4cYWb8KHvM0&feature=related
...cam greu sa ma convinga cineva ca intr-o atare ipostaza e o placere sa porti chestia aia
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Alexa Ioana spune:
2 curiozitati am: 1. unde'i muffin ? si 2. oare nu schimba cineva titlul subiectului ? sau oare numai pe mine ma zgarie pe retina ???
(s'a convenit pana la urma ca problemele erau cu burka... iar faza cu deminitatea umana mi se pare... deplasata...)
in rest, prefer sa nu zic nimic, pentru ca nu consider ca am suficiente cunostinte in domeniu sa ma pot pronunta.
ps: hannen
si inca un ps: tare mi'ar placea sa vina fetele musulmane si sa ne mai povesteasca ... dar ... (oricum, din punctul meu de vedere, topicul asta a dus la un lucru bun: ma apuc de citit mai multe despre islam)
khristin spune:
Abbi, pai daca tot esti tu si educator, magistrat si judecator, cum de nu esti la fel de inflacarata cand parintele trebuie sa-si dea copilul la meditatii ca acesta sa aiba notele pe care le merita de fapt, ce atitudine iei cand anumite cazuri penale sint trecute cu vederea cu mare usurinta sau cand femeile sint pur si simplu abuzate de barbat si nu poarta nici batic nici altceva???? N-a mai ramas de rezolvat decat problema vizionarii fetei de sub burca ? Ei si daca esti ingrijorata de cum vei da copilul unei persoane acoperite, afla doar ca trebuie sa verifici semnatura guardianului, nimic mai simplu si esti total legit. Haide zau, nu prea are fundament ceea ce spui…
Are dreptate si Guestus cu cele 3 neveste musulmance si cu amantele europence… nu vad pe nimeni sa discute ca femeia moderna ar fi un obiect cand accepta cu gratie situatia respectiva. Dimpotriva, aceasta da dovada de intelepciune cand accepta un astfel de compromis. Si sa nu-mi spuneti ca numai aici pe DC n-am citit atatea cazuri de genul asta…
Cred ca muffin a lansat doar bomba, nu cred ca avea o parere neaparat despre burca sau demnitatea umana.
Cristina
Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony