Baticul islamic si demnitatea umana
Raspunsuri - Pagina 14
dov spune:
sincera sa fiu, cred ca degetaru' asta de presedinte incearca sa castige si el ceva...ca doar se stie ca franta a cam fost data la o parte de la bunataile razboiului din iraq. sa nu vina acu' sa-mi spuna cat il doare pe el de nenorocirile lumii asteia.sau ca brusc a realizat cat de dezumanizate si depersonalizate sunt femeile ce poarta burka in franta. plzzzz.
Alexia27 spune:
[/quote]
Nu vad cum o femeie ce a apartzinut unei alte societatzi si unui alt rit ,prin casatorie cu o persoana musulmana,ajunge dintr--o data atit de credincioasa incit sa poarte burqa!
Dana
[/quote]
Nu stiu. Aici ar putea raspunde fetele care s-au convertit la islam, dar vad ca ele prefera sa nu scrie.
Daca ar fi sa teoretizez...ma gandesc ca oricine vine dintr-o tara non-islamica si decide sa se casatoreasca cu un musulman cam stie in ce se baga, ce expentante sunt de la ea, in ce familie se va integra. Ca doar nu se marita dupa o zi de cunostinta. Si decide. Iar e o chestie de alegere personala. Nu vrei burqa, nu accepti casatoria. Sau viata in tara respectiva.
Pe de alta parte sunt cazuri (stiu unul chiar pe DC) de fete care s-au casatorit cu musulmani, traiesc intr-o tara islamica si totusi si-au pastrat religia.
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
blackpanterro spune:
Pai aici vorbim de demnitatea umana.Poti avea demnitate umana daca nu ai drept de decizie asupra vietii tale?
Mai intreb o data ar fi femeile mai putin musulmane daca nu ar fi obligate sa poarte burka, mai ales ca nu e o inventie veche, e relativ nou introdusa? Nici nu mai mentionez celelalte drepturi ca tot degeaba, parerea lumii e ca trebuie sa isi accepte soarta chiar daca au avut nesansa de a se naste in extremism.
Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
guzelnico spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alexia27 Pe de alta parte sunt cazuri (stiu unul chiar pe DC) de fete care s-au casatorit cu musulmani, traiesc intr-o tara islamica si totusi si-au pastrat religia. Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu! |
Acum stii doua cazuri.
Da, e o chestiune de alegere personala. Parerea mea, depinde mult de educatia fiecaruia/ fiecareia. In cazul femeilor, sunt multe convertite la islam (isi schimba inclusiv numele) care n-au citit nici Biblia, ce sa mai zic de Coran. Atunci cand le intrebi de ce si-au schimbat religia, cu ce este religia crestina mai prejos decat cea islamica, ridica din umeri sau spun ca sotul e musulman si ca ele trebuie sa fie la fel. Cred ca sunt atrase de noutatea unui nou port.
Guestus spune:
mai jos este seriful care a plecat cu 3 neveste la Milano
A British Airways flight was delayed several hours in Milan, Italy because three wives of a Qatar ruler refused to sit next to men they didn't know.
Sheik Badr Bin Khalifa al-Thani, his three wives, two servants and another relative flew into Milan for a day of shopping Friday, but the women balked when they saw their seats aboard their return flight to London, the BBC reported Saturday.
http://www.upi.com/topic/Khalifa_Al-Thani/
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Exact, in Afganistan exista toate problemele alea! Foarte adevarat!! Si toate astea sunt dictate de religia lor extremista pt ca religia le spune ca femeile nu valoreaza nimic.Nu exista nici un pic de umanitate in religiile extremiste, doar asupritori si asupriti iar cei din urma din pacate asculta de toate ordinele fara sa cracneasca...nu pot sa cred ca toate astea sunt aparate de femei :((( |
BP, nu cred ca e vina Islamului pentru toate relele din Afganistan!...
Uite, de ex. īn Sicilia mai sunt si azi familii care traiesc dupa principii medievale... se mai īntāmpla si azi ca o adolescenta sicilianca sa se revolte īmpotriva unei casatorii aranjate, sau a altei tāmpenii de-a lor si sa fie UCISA! Da, ucisa! De cine?? De barbatii din familia ei!
... Si-acum ce sa facem? Sa conchidem ca religia catolica e extremista?
Nu am de ce sa apar Islamul, dar nici sa-i punem niste obiceiuri tribale īn spinare...
gaba-rema spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
...personal ,ma indoiesc de "marea credintza"a celor ce nu sunt nascutzi si crescutzi in aceasta religie! Nu vad cum o femeie ce a apartzinut unei alte societatzi si unui alt rit ,prin casatorie cu o persoana musulmana,ajunge dintr--o data atit de credincioasa incit sa poarte burqa! Dana |
E treaba lor, alegerea lor, nu crezi?
De ce sa ma roada grija?
Iar unele, poate au vreo revelatie, mai stii? Ce, e exclus?
blackpanterro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
BP, nu cred ca e vina Islamului pentru toate relele din Afganistan!... Uite, de ex. īn Sicilia mai sunt si azi familii care traiesc dupa principii medievale... se mai īntāmpla si azi ca o adolescenta sicilianca sa se revolte īmpotriva unei casatorii aranjate, sau a altei tāmpenii de-a lor si sa fie UCISA! Da, ucisa! De cine?? De barbatii din familia ei! ... Si-acum ce sa facem? Sa conchidem ca religia catolica e extremista? Nu am de ce sa apar Islamul, dar nici sa-i punem niste obiceiuri tribale īn spinare... |
Pai nu, dar cred ca trebuie sa incerci sa elimini partile extremiste din religia respectiva.
Sarkozy nu vrea sa inlature islamul ci burka, e cam diferit.
Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
guzelnico spune:
citat din mesajul lui Guestus guzelnico...sint turci care au 2-3 neveste sau nu? |
Stiu unde vrei sa ajungi .
Pentru informarea ta: da, sunt turci, in estul Turciei in special, care au 2-3 neveste dar nu sunt cu acte in regula. Se casatoresc doar religios, in fata imamului, nu fac si acte legale. Repet, in TR nu este permisa poligamia.
In ceea ce ma priveste pe mine, sunt casatorita legal , la primarie. Religios nu am tinut niciun "ritual" pentru ca eu am ales sa nu renunt la religia mea.