Baticul islamic si demnitatea umana

Baticul islamic si demnitatea umana | Autor: muffin

Link direct la acest mesaj

Am citit azi pe BBC despre faptul ca presedintele Frantei a declarat ca baticul islamic este o ingradire a libertatii umane. La inceput mi s-a parut foarte dura remarca lui (care probabil a facut scandal deja in lumea araba) dar, gandindu-ma, mi-am dat seama ca acesta lege religioasa, care cere femeilor sa fie acoperite are cu adevarat de a face cu libertatea de om.
Nu vreau sa provoc un scandal insa as vrea sa stiu si sa inteleg poate mai bine, de la fetele de religie musulmana, de ce sunt mai bune purtand aceste baticuri. Sunt obligatorii sau sunt la latitudinea celor care le poarta. Multumesc pentru atentie

Iata cateva feluri de baticuri si semnificatia lor aici: http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/pop_ups/05/europe_muslim_veils/html/1.stm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Ma simt īngradita... Ma simt lezata īn demnitatea mea de om liber...

SUNT OBLIGATA SA PORT HAINE ĪN PUBLIC!!!!

Sariti! Luati atitudine! Asa nu se mai poate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Daca acest topic are doar scopul de a afla un raspuns la asta,parerea mea este ca trebuia sa mergi la grupul fetelor cu aceasta religie.Discret,elegant.Daca e la Discutii Generale,o sa iasa "distractie "generala si nu cred ca este cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Sunt imbrobodite bine femeile maritate de la ei.
Cred ca are legatura cu ascunderea parului pt ca alti barbati sa nu fie tentati de ele.
Si, atunci, ele isi machiaza ochii excesiv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

sau puteai sa cauti pe google... sau puteai sa folosesti optiunea "search", ca tot ii trecut de ora 16...
sau, cum a zis lory...

bine ca nu's moderator... ca daca as fi, ori as inchide direct subiectul, ori l'as cobori la subsol...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Hei,de Clona nu va amintiti? E singura telenovela pe care am urmarit-o.In reprize,de redifuzare .Mie mi s-au parut extrem de sexy musulmancele cu voalul traditional.Frumoasa religie ,cel putin ca tinuta.Ceea ce am vazut in serial.Frumoase valuri,frumoase femei.

O transparenta ce imbie...ce lasa sa ghicesti,ce te indeamna la vise.Nu arata tot ca la noi,la europeni ( :.Ce sa mai ghiceasca barbatu' cind totul e expus ,bine de tot!

Muffin,sint romanca sadea.Si nici nu plec.Dar admir femeile musulmane.

----------------------------------------------
Tashi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Acesta nu este un subiect religios. Si nu inteleg de ce nu am voie sa discut despre asa ceva pe DC. E tabu? Este o tema despre femei si libertate. Nu am inteles de ce nu putem avea o conversatie fara insulte si nu putem sa discutam despre acest aspect.
Eu vreau sa discut nu sa dau pe google.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui muffin

Acesta nu este un subiect religios. Si nu inteleg de ce nu am voie sa discut despre asa ceva pe DC. E tabu? Este o tema despre femei si libertate. Nu am inteles de ce nu putem avea o conversatie fara insulte si nu putem sa discutam despre acest aspect.
Eu vreau sa discut nu sa dau pe google.

Daca vroiai o tema despre femei si libertate o formulai ca atare.Cand ai spus "baticul islamic" automat ai limitat tema la o disputa religioasa.Parerea mea.
Eu din precizarea asta am inteles ce urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Presedintele Frantei a incurcat putin baticele, se pare ca l-a deranjat burka:
http://www.realitatea.net/sarkozy-ataca-burqa--val-islamic-ce-acopera-integral-fata-si-corpul-femeilor-musulmane_545852.html

Din cate cunosc eu, sunt alte probleme mai presante ale femeilor in lumea islamica, decat un batic, sau orice accesoriu de imbracat (banuiesc ca ati vazut cum arata costumele de baie)...
Asa ca nu prea stiu ce vrea Sarkozy.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Eu cred ca a vorbit gura fara el.Franta a avut probleme serioase si recente in suburbii,poate mai aprinde un foc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Cum a spus si Rufus aici se vorbeste de cateva zile numai de asta adica sa se interzica burka, adica invelierea completa a unei femei din care nu se vad decat ochii.Sper ca m-am exprimat destul de bine, deci nu este vorba de baticul islamic pentru ca nu se poate cere interzicerea acestuia.Vor chiar sa faca o Comisie care sa se ocupe doar de asa ceva, adica sa dea o lege in acest sens.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput