Baticul islamic si demnitatea umana
Raspunsuri - Pagina 2
blackpanterro spune:
Pai parca baticul e deja interzis in Franta in institutiile publice.
Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
cait spune:
Parca e interzis nu stiu exact, stiu doar ca sunt interzise semnele religioase la vedere in institutiile publice.Acum vorbesc de a interzice burka peste tot nu numai in institutiile publice.
Cait
Home is where heart is...
Alexia27 spune:
Pana una alta nu vad de ce ar interzice cineva un anume port. Maine poimaine o sa vina Sarko sa ne interzica rochiile maxi. Asta este o problema si o decizie de a fi luata de tarile islamice. In nici un caz de Franta.
Si da...subiectul are potential. Astept cu interes ...provincia
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
Andrada spune:
Deja exista un cod al tinutei in public. Hainele trebuie sa acopere indeajuns, sa nu fie ofensive, etc.
De ex intr-o intimplare recenta, un sado-maso a fost arestat ptr ca mergea in lesa tinuta de prietena lui. Gestul fiind degradant ptr individ ofensa publicul.
Cam asa gindeste Sarco si cu burqa,
A
dov spune:
citat din mesajul lui dov
daca e vorba de o femeie musulmanca ce tranziteaza Franta...ei bine nu vad de ce ar obliga-o cineva sa se imbrace altfel decat cum ii este traditia/etc
daca e vorba de o frantuzoaica de religie musulmana, si care alege sa imbrace asa ceva...pey si ce? de-aia avem libertatea de a alege, si apoi, va alege in deplina cunostinta de cauza.
sa nu fie degradant sau obscen imbracata...ok, dar sa ajunga sa-mi spuna uite aia da, aia nu...poate si culoarea, etc...deja s-a ajuns la niste aberatii groaznice.
Oana C spune:
Eu cred ca burqa aia e buna la ceva; bad hair day, n-ai chef sa te machezi, n-ai dormit bine noaptea sau ai petrecut prea mult, te-ai ingrasat ... iti pui costumul ala si gata! nu te mai vede nimeni si stai fara stres
Acum, ca Sarkozy se uita dupa urmatoarea nevasta si vrea sa aiba mai multe optiuni, treaba lui; da' daca femeile nu se pling folosind burqa, el de ce se baga?
cait spune:
Deci se discuta interzicerea pentru femeile ce traiesc in Franta evident.Aratau un reportaj cu unii primari din orase cu mari comunitati de musulmani si ziceau ca nu li se pare normal sa nu poti vedea pe cine ai in fata ta si mai ales nu poti sa stii ce se ascunde in spatele unei astfel de fete(cred ca aici se referau la atentate si altele)Apoi mai spuneau ca au avut probleme in momentul cand trebuiau sa faca poze pentru acte pentru ca femeile nu vroiau sa-si dea voalul jos.
Cait
Home is where heart is...
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cait Deci se discuta interzicerea pentru femeile ce traiesc in Franta evident.Aratau un reportaj cu unii primari din orase cu mari comunitati de musulmani si ziceau ca nu li se pare normal sa nu poti vedea pe cine ai in fata ta si mai ales nu poti sa stii ce se ascunde in spatele unei astfel de fete(cred ca aici se referau la atentate si altele)Apoi mai spuneau ca au avut probleme in momentul cand trebuiau sa faca poze pentru acte pentru ca femeile nu vroiau sa-si dea voalul jos. Cait Home is where heart is... |
Daca e vb. de niste treburi concrete & practice, ca cele de mai sus... as mai intelege.
Dar Sarko asta... mi se pare ca si-a ratat cariera, saracul: putea sa fie un comedian de talia lui Louis de Funes .
Dar comicul de situatie oricum nu lipseste. Nu se mai leaga nimeni, ca acu' niste ani, de bluz transparente, decolteuri "generoase" sau fuste cat batista ... ci de fix viceversa.
Unde-o s-ajungem, maica?...
Alexia27 spune:
Acum, cu pozele pentru acte. Presupun ca exista si femei printre functionarii aia de fac poze si din cate stiu eu (poate stiu gresit) nu ar fi asa o drama sa sa descopere in fata unei femei. Barbatii sunt problema.
Cat despre functionarii publici...mi se pare si mie ca treaba e mai delicata. Cumva nu poti interzice portul cuiva pe strada, in viata zilnica, dar parca nici pe francez nu-l poti obliga la el acasa sa stea la un ghiseu (de orice fel ar fi) in fata cuiva complet ascuns vederii. Pe strada, la film, la supermarket e altceva...
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!