Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (12)
Raspunsuri - Pagina 13
mary27 spune:
Buna Nik0le,
Ma bucur din toata inima pentru tine!
Citat: | ||
citat din mesajul lui Nik0le
Acum am venit de la dr, am vazut inimioara! 146 bcf, sa fie baietel? Corespunde varsta lui bb de la conceptie pana acum cu cea ecografica, deci suntem in grafic. Mi-a dat sa fac o caruta de analize. Nu stiu sa zic nimic de Hcg, n-am facut dozarile astea nici la prima sarcina, poate te ajuta fetele cu un raspuns. Fetelor, n-am primit niciun PM referitor la partea administrativa. Eu in curand cred ca nu voi mai avea timp nici sa citesc ce scrieti, darmite sa mai fac si altceva. Nico de Isabela si 6+ |
larisel spune:
andre_lina Deci ai um ca si mine 26.03.2009 si dpn ca si mine 31.12.2009 Asta se considera de referinta, pt ca dupa eco ea se va modifica de fiecare data. O sa modific in listutza.
mary27 Eu am facut beta hcg la 4s+5z si valoarea era 639 mui/ml cu care ma incadram la sarcina de 4s, de 5s si de 6s. Daca vrei sa afli varsta tb sa faci eco, iar dc vrei sa vezi ca sarcina evolueaza ok tb sa repeti analiza in 48 de ore cand tb ca valoarea sa fie dubla. Rezultatul in sine ca cifra nu e relevant pt ca se inscrie intr-o plaja prea vasta de valori.
irrinaa Medicul stie cel mai bine. Stai linistita ca o sa treaca!
nikole Felicitari pt inimioara! Eu nu cred in corelatia nr batai-sex. Uite de exmplu la mine: la eco de 6s2z bataile erau 93 si 105 (baietzei amandoi nu?) iar la eco de 13s1z bataile erau 160 si 166 (fetitze amandoua nu?).
Iar insomniile cred ca abia au inceput, am inteles ca este una dintre putinele neplaceri ale trimestrului II.
beatrice Poza cu amandoi nu mai am, sunt prea mari si nu cred ca o sa mai vad. Am poze cu fiecare in parte la "odiseea noastra".
13+
odiseea noastra
nepoteii mei
bubu_bu spune:
la gagici!
bun venit fetelor noi!doamne ajuta sa aveti o sarcina usoara!
la bebiti din burtici...doamne ce frumos ca i-ati vazut la eco!si noi mergem la 17 la gineco...sper sa fie ok!
greturi nu mai avem asa grele doar cand si cand sa nu cumva sa uitam ca suntem in rest suntem binisor!sa imi tineti pumnii ca am asa emotii...voi aveti scurgeri?ca sunt cam in garda cu ele de vreo 2 zile ...sa vedem ce zice nenea dr...ca m-am speriat
insanatosire grabnica celor racite!la toata lumea!si fara greturi dragelor!
doamne ce ne-a inmultit!super!
8+
bubu_bu spune:
am uitat sa schimb semnatura...am mai crescut putinmai cata si trecem in sapt.10...doamne ca ard de nerabdare sa vad babuta din burtica!
merem sa ne pregatim!un tir de la fetele dragi!
[gravi9+
larisel spune:
bubu_bu Ce fel de scurgeri?? Eu am scurgeri alb-galbui inodore care sunt mai accentuate dupa ce pun utrogestan. Dar astea sunt normale in sarcina. Daca sunt maronii sau sangerii...pot fi sau nu periculoase.
13+
odiseea noastra
nepoteii mei
bubu_bu spune:
larisel scumpa sunt tot ca la tine alb-galbui...stiam ca asa au femeile gravidute...dar nu stiu probabil sunt ele mai abundente acum si ma deranjeaza nu am avut probleme ever cu asa ceva doar ce era normal la o femeie si de aia sunt putin in garda ....nici vorba de inchise la culoare ca atunci chiar eram la dr la urgente ca am asa o frica de scurgerile de care zici tu...sa vedem acum la dr ce zice si el..eu sper sa fie normal!
[grav]i9+
larisel spune:
bubu_bu Eu folosesc tampoane zilnice si atunci nu ma mai deranjeaza scurgerile, oricum nu sunt foarte abundente.
13+
odiseea noastra
nepoteii mei
larisel spune:
Uitati ce am gasit la odiseea vecina de noiembrie-decembrie 2009, poate ma acuza de plagiat dar asta e...avem toate nevoie de informatii:
Dieta sanatoasa este unul din cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru a va hrani copilasul in crestere - multe fructe si legume si foarte multe proteine ( mai ales peste, carne, pui, fasole si soia).
Asigurati-va ca luati Acid Folic in primele trei luni de sarcina. Acidul Folic este o vitamina din grupul Vitaminelor B. A fost dovedit faptul ca folatul previne anumite malformatii congenitale cum ar fi Spina Bifida ( aceasta insemnand o deschidere la nivelul partii posterioare a coloanei vertebrale, ceea ce duce la paralizii si alte probleme neurologice.)
EVITATI ANUMITE SUBSTANTE SI ALIMENTE
Exact asa cum substantele nutritive si oxigenul trec prin placenta catre copilul dumneavoastra, parazitii, virusii, bacteriile pot trece si ei prin placenta. Chiar si unele alimente, care in alte conditii nu sunt daunatoare, pot constitui o problema pentru bebelus.
Urmatoarele alimente trebuie evitate:
>> CARNEA DE PESTE MARIN
Contine cantitati crescute de mercur. Alternative : pastrav de crescatorie, somon, ton conservat mancat o data pe saptamana nu constituie o problema. Cantitati mari de mercur pot provoca leziuni cerebrale sau nervoase. Bebelusul nenascut are sistemul nervos in plina dezvoltare si este mai susceptibil decat adultii.
Stridii, moluste, midii crude-Bolile pe care le puteti contacta datorita acestor alimente nu sunt specifice sarcinii, dar pot afecta sever pe oricine si trebuiesc excluse in acesta perioadai. Aceste boli pot fi infectii cu Salmonella, Hepatita Virala A, alte infectii parazitare sau virale. Gatitul previne o parte din aceste infectii dar se recomanda pentru siguranta sa evitati aceste alimente atat crude cat si gatite.
>> CARNEA CRUDA SAU INSUFICIENT GATITA
Poate transmite Toxoplasmoza ( boala parazitara), Escherichia Coli, Salmonella. Cum puteti evita: cand gatiti asigurati-va ca incalziti carnea la temperaturi peste 80 C. Toxoplasmoza poate determina o infectie fetala intrauterina grava, putand astfel cauza nastere prematura, subdezvoltarea fatului, retard mintal si alte probleme grave. Infectia cu Escherichia Coli este periculoasa in general pentru adulti si copii si in mod special pentru femeile gravide.
Asigurati-va ca spalati bine cu apa calda si sapun toate ustensilele de mani****t carnea cruda ( cutite, suport, farfurie).
>> OUALE CRUDE
Pot transmite Salmonella. Gatiti intotdeauna bine ouale si intrebati daca au fost folosite oua crude la prepararea vreunui aliment atunci cand luati masa in oras. Evitati sa gustati aluatul care contine oua crude, inainte de coacere sau salate cu maioneza.
>> LAPTELE NEPASTEURIZAT SAU BRANZETURILE USOR PASTEURIZATE (Camembert, Brie, branzeturi mexicane-queso fresco)
Pot transmite Listeria. Adultii cu Listerioza nu prezinta nici un semn de boala sau doar simptome pseudogripale (stranut, curge nasul, dureri de cap, de muschi etc.), dar bacteria Listeria are capacitatea de a traversa placenta si de a infecta fatul. Listerioza poate determina avort spontan, nastere prematura si infectii severe la bebelus.
>> PATE DE FICAT
Poate transmite Listeria. Nu mancati pate decat dupa ce ati nascut.
>> LEGUME NESPALATE
pot transmite Toxoplasmoza, Listeria, E. Coli, Salmonela. Spalati toate legumele! Legumele nespalate pot transmite aceste microorganisme deoarece pot fi contaminate de pamant. Din acelasi motiv, femeile insarcinate ar tebui sa poarte manusi cand efectueaza lucrari de gradinarit si ar trebui sa se spele pe maini cu sapun cand au terminat lucrul.
CE AR MAI TREBUI EVITAT IN SARCINA
>> MEDICAMENTELE
Unele medicamente nu prezinta nici un risc in sarcina, iar cele mai multe din ele nu au fost testate in sarcina. Daca aveti vreo problema de sanatate in sarcina, sau utilizati medicamente in general, intrebati-va medicul care va urmareste sarcina ce este sigur pentru bebelusul dumneavoastra. Cea mai vulnerabila perioada pentru bebelus este in primul trimestru de sarcina ( primele trei luni).
>> BAUTURILE ALCOOLICE
S-a demonstrat ca alcoolul determina aparitia de anomalii fetale dupa consum cronic (cantitati mici in fiecare zi) sau dupa consum masiv ocazional. Acest lucru este valabil pe tot parcursul sarcinii, dar mai ales in primul trimestru. Cel mai bine este sa nu consumati bauturi alcoolice nici macar in cantitati reduse. Principalele caracteristici ale Sindromului Fetal Alcoolic sunt: lipsa de dezvoltare corporala, anomalii ale fetei, tulburari de invatare , de atentie , retard mintal sever. Multi copii care nu au tabloul complet al acestui sindrom, pot avea doar o forma usoara, cu probleme de invatare insa fara semnele fizice de boala.
>> TIGARILE
Efectele negative se datoreaza nicotinei care determina spasmul arterelor care furnizeaza Oxigen si substante nutritive copilului dumneavoastra, dar si monoxidului de carbon (care reduce aportul de oxigen al fatului), si altor toxine. Avortul, dezlipirea prematura de placenta, ruptura prematura a membranelor, nasterea prematura si greutatea redusa la nastere a copilului, toate aceste complicatii sunt mai frecvente la femeile care au fumat in sarcina. Renuntati la fumat ! Reduceti cat mai mult numarul de tigari fumate pe zi. Fumatul pasiv (statul in mediu cu fum de tigara) reprezinta deasemenea un risc real. Mai mult de cat atat, daca un parinte fumeaza, copilul este mult mai probabil sa devina la randul lui fumator.
ALIMENTE PENTRU CARE VERDICTUL ESTE NECLAR
>> ASPARTAMUL
un indulcitor artificial care se gaseste in NutraSweet si in alte asemenea produse, contine Fenilalanina, un aminoacid care este toxic pentru copii care prezinta o boala genetica rara denumita fenilcetonurie. Cel mai prudent sfat este sa consumati aspartam doar in cantitati moderate in afara sarcinii.
>> CAFEINA
Pe langa cafea sau diferite ceaiuri, multe bauturi alcoolice dar si ciocolata, contin cafeina, iar cantitati crescute din aceasta substanta au fost asociate cu avorturi in primul trimestru de sarcina. Totusi o cantitate mica de cafeina nu s-a dovedit daunatoare. Asa ca daca tanjiti dupa o ceasca de cafea sau de Coca-Cola, probabil ca nu este nici o problema sa va satisfaceti aceasta dorinta ocazional.
CE ALTCEVA TREBUIE EVITAT IN SARCINA?
>> RAZELE X
Doze mari de radiatii pot provoca avort sau malformatii congenitale. Daca sunteti insarcinata sau incercati sa ramaneti insarcinata, mentionati neaparat acest lucru inainte de a fii iradiata, chiar pentru radiografii dentare. Expunerea partii inferioare a abdomenului trebuie in special evitata.
>> FEBRA
Daca temperatura corpului vostru creste foarte mult, poate creste riscul de malformatii congenitale pentru copilul dumneavoastra. Daca faceti febra, mai ales in primul trimestru, puteti lua Paracetamol. Consumati multe lichide. Feriti-va de baile fierbinti, cand apa depaseste 38C.
>> ASTERNUTUL PISICII
Materiile fecale ale pisicii pot sa contina protozoare care produc toxoplasmoza, boala care la adulti nu are repercursiuni atat de grave, dar poate avea un efect devastator asupra fatului (cum ar fi leziuni cerebrale sau orbire), acest lucru este cu atat mai riscant cu cat fatul se infecteaza mai devreme in cursul sarinii. Daca aveti pisica, spalati-va pe maini dupa ce o mangaiati si rugati pe altcineva sa schimbe si sa faca curat dupa ea.
13+
odiseea noastra
nepoteii mei
bubu_bu spune:
:)m-am imprietenit si eu cu ele!nu imi sunt dragi dar ma simt mai bine asa!la gemeneii tai!doamne nu ma bucura si pe mine Dumnezeu cu 2 puisori!sotul e innebunit dupa gemeni....dar ce o fi o fi pana la urma!
9+
iulenca spune:
Buna fetelor. Numele meu este Iulia, am o fetita de aproape 3 ani si un samburel de 5 saptamani in burtica. Astazi am fost la eco si se vedea foarte bine sacul si un embrion mic mic cat un varf de ac. Sper sa fie totul bine pana la sfarsit la fel cum a fost si cu Mariuca prima mea fetita. DPN-ul este 22 februarie. Saptamana viitoare o sa imi fac si primele analize. De-abia astept sa va cunosc pe toate si sa trec iar prin emotiile unei sarcini.
Va pup pe toate si pe sambureii din burtica.
MARIUKU PUI DE IULENKA
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;104/st/20060808/n/MARIA+THEODORA/dt/8/k/82d2/age.png
www.flickr.com/photos/64178045@N00/sets/" target="_blank">MARIA THEODORA