Licurici de ianuarie-februarie 2009 (31)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

raport scurt de seara

vizionat si eu mail comun si delectat cu copilashim minunati

sunt o nebunieeeeeeeeeeeeee

iar Sabinutza albastrutza e ADORABILAAAAAAAA

rochitza de Bebelusi super, vrem si cu CAP!!!!

Cami care's vestile?

azi bb Andu a zis papaaaa... l-am fericit pe taxu ca fisu a zis tata
... in franceza desigur, mare poliglot puciul...deoarece cred eu ca de mancare nu avea cum sa ceara pentru ca era hranit

asadar, vocabular de bb Andu se imbunatatzeste
mamaaa
abaaa
babaaa
papaa

...daaaaaaaaaar nu avem mers de omidutza inca precum bretenu' Aidan...pe care l-am admirat si il felicitam pe aceasta cale!

pup fete cucuiete

Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik

nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Alinuk tu vorbesti serios ca zice asa de multe???!!!

Felicitari!!!!Le meritati din plin

Sunt asa o uituca oare v-am spus ca m-am tuns???M-am tuns dragele mele....BOB cica se cheama...ma schimba radical

votati-ne http://www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=372

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebelusi
Sunt asa o uituca oare v-am spus ca m-am tuns???M-am tuns dragele mele....BOB cica se cheama...ma schimba radical

si pozele unde-s?

mai e careva pe fir?

Jasmi - de Iulia scumpa (10 februarie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Felicitari Alinuk pentru vocabularul lui Andu!

"Omidutza" era valabila acum doua saptamani, intre timp s-a imbunatatit tehnica si am trecut la mers de-a busilea. E tare haios! Pana s-a prins el ca trebuie sa miste picioarele cand unul, cand celalalt...le indoia pe amandoua o data
Ieri insa l-a zgariat pisica. Un pic pe mana. Intr-un moment de neatentie al meu, a apucat-o de coada si a tras-o tare, tare.
In rest toate bune. Se sprijina foarte bine pe picioare, asa ca nu exclud ca intr-o zi, cat de curand sa-l gasesc standing in patut:))

Legat de potty training sau invatatul la olita. Ma tot bateau neamurile la cap (cred ca banuiti din care parte) sa incep sa "dresez" copilul sa stea la olita, ca dc sta in fundulet acum fara sprijin e gata.
Asa ca am facut ceva research...si sa va spun si voua.

Pana la 1.5 - 2 ani copilul nu isi controleaza sfincterele.
De abia atunci poate fi pus la olita. Pana atunci e doar un dresaj ieftin, care poate duce la consecinte nefastepe termen lung, gen: constipatie sau prolaps rectal, ca sa nu mai vorbim de consecintele psihologice.
Sa nu va luati dupa gura lumii care va povesteste ca vecina de la 4 avea un copil ce facea de la sase luni "treaba mare" la olita!
Prostii!
Ce fac aceste mame: pandesc copilul cand incepe a da semne si hopa, il pun pe olita, el saracul nici macar nu realizeaza conexiunea olita-defecatie. Ichipuiti-va cum v-ati simti voi, dc in timp ce faceti ceva interesant, vine cineva si va zmulge de acolo, punandu-va pe olita/toaleta si poruncindu-va sa faceti "Acum" pipi sau kk. Sau spunandu-va ca veti sta acolo, pana veti face ceva!
Cam asa se simte si copilasul.

Sunt o multime de articole pe net, legate de aspectul acesta, asadar dc incepe presiunea psihologica, aveti materiale din belsug.

PS: pana si Capraru e de acord cu abordarea aceasta

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Seara buna,

In primul rand multumim la toata lumea pentru voturi. Fara voi nu am fi ajuns acolo. Acum sper sa ne si putem mentine in top.
Toti bebelusii sunt frumosi, sigur in mod special Licuricii de ian-feb 2009 , si e foarte greu sa faci clasamente din astea...
Multumim si pentru complimente (Bebelusi, Alinuk...si care ati mai apucat sa vedeti pozele de azi )

Crisspy, pai si atunci de ce e anemic??? ca nu ma prind!! FE e bine, Hemoglobina e bine...SO?? IRINA, Roxana...voi ce ziceti? Cred ca Razvy ia 1 pic de Fe pe zi pentru profilaxia anemiei si nu tratare...asa cum zicea si Bee, pentru tratare se da mult mai mult (in jur de 12-14 pic. pe zi).

Bebelusi, VREM POZE cu noua tunsoareeee.

Ingrid, te inteleg ca te gandesti la aceea fata si bebelusul ei....dragostea de mama este cea mai mare si mai curata dintre toate. Femeile care nasc si isi abandoneaza bebelusii nu sunt oameni, nu au sentimente...pana si un animal isi tine puii langa el dupa ce naste. Sa speram ca fata respectiva si-a luat puiul acasa si a reusit sa-si convinga mama (de altfel o femeie fara suflet daca a putut sa faca si sa zica asa ceva). Eu numai daca imi inchipui o secunda un bebelus abandonat in spital ma apuca plansul...nu pot sa concep asa ceva, este o barbarie. Ar trebui sa fie pedepse grele pt mamele care fac asa ceva!!

Cuscra, mi-am ales ginere special se pare ...de mic e istet si vorbaret. Sa-l pupe soacra-sa pe el!!

VOTATI SABINUTZA, avem sanse sa castigam:
www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=277" target="_blank">http://www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=277

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

fetelooooooooooooooooooor

in seara asta m-a intrebat Teo in timp ce ne ziceam rugaciunea de seara 'tatal nostru' si 'inger, ingerasul meu'..cam asa pe nepusa masa..:

"mami, cine e Dumnezeu?'

aaaaa sa nu ma intrebati ce i-am raspuns...evident ca i-am baiguit ceva...

poate-l filmez pe Andu intr-un recital sa vedeti repertoriu de bb mic

Alinuk

nasterea - ca un cadou
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

am respectat teoria mentionata de Miere

nu am stresat nicium copilul, la doi an si o luna l-am pus prima data pe olita...va amintiti ca in prima saptamana facea prin dulapuri kk...dupa care imediat a trecut la wc...si nu a mai facut pe el niciodata kk...

pamp ii mai pun la somn pana la 3 ani, apoi incercam fara

Alinuk

nasterea - ca un cadou
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Alinuk, tare faza cu Teo...si de acum tot sa ne asteptam la de'astea.
Eu ma uitam zilele trecute la o emisiune pe Discovery cu piramidele din Egipt si Ana langa mine..."Mami, ce sunt astea" Eu: "Piramide". Ana "Si ce fac piramidele?"........grea intrebare...si trebuie sa si raspunzi pe loc ...evident ca am zis ceva...Don't ask, ok?

VOTATI SABINUTZA:
www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=277" target="_blank">http://www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=277

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Sunt multe de spus la acest capitol.
Cel mai important mi se pare sa lasam copilul sa isi respecte ritmul. Nu-l stresam, nu ii impuiem capul cu prostii de genul:" Ai facut pe tine, rusinica, o sa rada toti copiii/mamaia/vecina de tine, vai ce urat mirosi, etc, etc"
Asta nu va face decat sa adanceasca presiunea pe copil si sa il intimideze mai rau. In plus copii au sexualitate dezvoltata inca de la varsta respectiva si dc ii facem sa asocieze pipi/kk cu organele sexuale si cu faptul ca ceva urat mirositor/ud iese din zona aceea, e o greseala enorma care isi va arata urmarile mai tarziu.
De asemenea nu trebuiesc pedepsiti copii care isi mangaie organele genitale. E modul lor de a-si descoperi corpul si sexualitatea. Pentru ei penisul/vulva/vaginul, e un organ normal ca mana sau nasul. Noi, adultii le imprimam niste sentimente si frustrari care ne apartin cu gandul ca le facem educatie. Fetitele/baieteii care sunt prinsi atingandu-si organele sexuale trebuiesc lasati in pace, eventual intervenit doar dc o fac in public. Cel mai bine este sa li se spuna ca este o etapa normala in dezvoltarea lor, ca stim ca acele atingeri le provoaca placere dar este un lucru intim pe care oamenii il fac acasa, in intimitatea lor.

Stiu ca aceste randuri o sa faca probabil cateva persoane sa dea ochii peste cap si sa-si duca mana la gura oripilate. Imi cer scuze anticipat pentru rostirea cuvantului penis/vulva si pentru asocierea cuvintelor copii/sexualitate, dar aceasta este opinia mea formata in urma vizionarii unor documentare si a discutiilor de pe DC, plus alte cateva materiale informative legate de psihologia copiilor si a adolescentilor deosebit de fascinante si informative.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Seara buna , fetelor!!!

Alinuk, multi tie si minunilor tale.
Cami, muuulta sanatate cumnatei tale.

Porumbita, tu ai schema asta de diversificare de la Medlife????

Naty, unde ai fost la Pilates, in ce zona?

Fetelor, care sunt semnele ca bebe este anemic????

Noi mergem maine la ortoped ca avem piciorusele putin "cracanel",sa vedem care va fi tratamentul

Va pupicesc si noapte buna tuturor.

Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.

Mergi la inceput