Neda

Neda | Autor: peanut

Link direct la acest mesaj

Urmarim ceea ce am vrea sa fie o noua revolutie in Iran si aceasta fata devine simbolul ei si a tinerilor care spera sa isi recapete libertatea si drepturile. Foarte tragic cum a murit si sa speram ca nu degeaba.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat din Le Figaro:

"Reste à savoir si Internet, la plus puissante machine à communiquer jamais inventée par l'homme, peut jouer un autre rôle que celui d'informateur. Et si la diffusion en masse des images de la mort de cette jeune Iranienne suffiront à faire plier le régime de Téhéran. Ce ne serait que justice : en Persan, Neda signifie «voix», ou encore «appel»."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

sunt profund impresionata de tragedia de acolo. m-a impresionat mult si tatal...si faptul ca a plecat intr-un mars alaturi de fata lui, pentru drepturile ei...e ceva inedit pentru o asa societate...si vai, cat de scump a platit! sper din toata inima sa reuseasca in demersul lor.

singurii care-mi provoaca o sila de nedescris sunt cei din autoritatile americane....aceeasi revolutie incepuse acum ceva timp si la chisinau, si acolo au murit tineri, etc...doar ca acolo nu erau interese. yup, god bless america!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Si pe mine m-a impresionat destinul Nedei. O fata frumoasa care a murit in miezul unor mari schimbari dintr-o tara atat de conservatoare. Oare moartea ei va schimba ceva?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Dov, as vrea sa stiu ce ai vrea sa faca autoritatile americane??? Nu cumva vrei o invazie si acolo? America a gresit mult invadand Iraq-ul, nu se va mai face o asemenea prostie a doua oara sau a treia daca, consideri si Vietnam-ul.
Una dintre cele mai mari prostii pe care au creat-o americanii cand s-au implicat in Iraq a fost punerea la putere a celor pe care ei i-au ales si nu poporul.Liderii vechi si-au pierdut posturile detinute si au dat de inteles ca po****tia nu are nici un drept de a alege, ca li se spune ce si cum sa faca de catre Big Brother ceea ce a dus la rascularea po****tiei Sunni.
Ar fi o greseala imensa sa faca acelasi lucru in Iran pt ca Ahmadinejad arde de nerabdare sa dea vina pe Americani pt tot ce se intampla. Asa nu are nici un fel de munitie, e doar el singur, un imbecil care a crezut ca daca falsifica 11 milioane de voturi nu isi va da nimeni seama.

Chiar se crede ca Iran-ul va deveni o democratie??? Daca Mousavi ar ajunge presedinte maine s-ar da Ayatollah Khomeini la o parte?? I think not! El a si spus ca Iran-ul se vrea o democratie religioasa!!(ce dracu o fi insemnand asta numai el stie).Si la sfarsitul anilor 70 cand au luptat pt "democratie", cu ce s-au ales?

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

am zis doar de atitudine...adica cel putin acum, au declarat ca privesc cu mare atentie ce se intampla acolo...pe cand in cealalta situatie...nu sunt de acord cu nicio interventie a nimanui...desi sunt convinsa ca ele exista, chiar de n-or fi pe fata. interesele celor mari au dictat si vor dicta mereu.

aceeasi dorinta de putere ii mana si pe cei ce baga religia in fata ca sa motiveze crimele. indiferent de crez, toate religiile din lume au, cel putin la nivel teoretic, ca legi iubirea, pacea, si numai sentimente frumoase.atentie, n-am zis ce fel de religie au cei ce comit crime in numele religiei, pentru ca pana si istoria recenta ne demonstreaza ca s-au comis asemenea atrocitati din toate partile posibile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

spuneti-mi si mie poveseta fetei...sau unde gasesc?

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

www.foxnews.com/story/0,2933,528133,00.html" target="_blank">Neda

e in engleza

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Blackpanterro, indraznesc sa te contrazic, si fac asta pentru ca sotul meu este iranian, si din ceea ce am vazut eu in toate vizitele pe care le-am facut rudelor lui din Tehran, am reusit sa ma pun la punct, in zece ani de zile, cu ceea ce se intampla, sau mai precis, se intampla in Iran.
In primul rand, vreau sa precizez ca Iranul are o armata foarte bine pusa la punc. Practic, exista trei tipuri de armate acolo, si fiecare intra in actiune in funcrie de gravitatea problemei. Si aici nu vreau sa pun la socoteala toti mercenarii pe care Iranul ii creste si ii educa in spiritul sacrificiului suprem, in numele lui Allah. Si Hamas-ul este finantat, in proportie de 905, tot de Iran,asa ca in cazul unei interventii in tara aia, nu ar fi numai Ahmadinejad, fara ic de munitie.
Oamenii au realizat ca Supremn Leader, Ayatollah Khomeini, trebuie sa fie inlaturat,si nu numai ca individ,ci si ca institutie. Practic, el nu face decat sa inchida Iranul si mai mult decat este, si asta doar datorita ideilor lui tampite vis-a-vis de straini. Tot el este cel care isi baga nasul in toate, si face in asa fel incat puterile statului,legislativa, executiva, judecatoreasca, sa nu functioneze independent,are o influenta malefica, bolnava, care duce la aparitia sistemului bolnav care exista in Iran.
Americanii nu sunt prosti. realizeaza ca daca s-ar baga in Iran cu forta, nu ar fi decat inca o pata asupra lor. Iraq-ul e mic, in mare numai desert, insa nu poti spune acelasi lucru despre Iran. Tara asta are o geografie impresionanta, de care ar profita la maxim iranienii. In plus, iranienii sunt un popor extrem de orgolios, si nu ar accepta nici in ruptul capului ca altcineva sa vina sa se faca ordine in casa.
Din pacate, au fost milioane de tineri ca Neda care au murit in ultimii 30 ani pentru simplul fapt ca au indraznit ca gandeasca impotriva sistemului si a regimului politic. In Iran au fost executati copii,mai tineri de 18 ani, pentru tot felul de motive. In Iran intri la inchisoare pentru cel mai mic motiv. In momentul in care intri in spatiul aerian iranian, ti se cere la microfon, in avion, se te acoperi,conform legilor iraniene,si vai de aia care ignora asta.
La ora actuala, bunicii sotului meu, care locuiesc in Tehran, si toate celelalte rude, habar nu au de gravitatea lucrurilor care se intampla acolo. Si asta pentru ca televiziunea nu mai arata nimic, telefoanele mobile nu mai merg, internetul nu mai merge ( situatia asta era duminica seara). Trebuie sa iesi in oras, ca sa vezi cat sange curge,altfel,nu prea stii mare lucru. Prietena unei verisoare de-a sotului meu a fost injunghiata pe strada pentru ca a filmat, cu telefonul mobil.
Noi, de aici, din Londra, nu avem acce nici macar la televiziunea iraniana prin satelit, si ma refer la canalele ce emit din USA si Dubai, nu la cele nationale. Aici sunt zilnic demostratii ale iranienilor in fata ambasadei, si ma rog din tot sufletul ca asta sa fie inceputu schimbarii de care Iranul are atata nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Scuzati greselile ....Am niste unghii imense si nu prea pot sa tastez ca lumea. In plus, si tastatura mai imi face probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Mi-a placut faza cu unghiile! Altfel, interesant rezumat la situatiei din Iran. Multumesc.

Mergi la inceput