Mitologia "ochilor de lapte"
Raspunsuri - Pagina 2
Bee spune:
Eu am ochii verzui caprui, sotul are ochii caprui, in schimb piticul nostru are niste ochi albastri! Are aproape 2 ani, deci putin probabil sa se schimbe. Au avut mereu aceeasi nuanta albastru deschis. In schimb fetita, a avut pana spre 6 luni, ochii de un albastru inchis. Apoi culoarea s-a schimbat spre verde. Acum are niste ochisori foarte inchisi caprui.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
Alexia27 spune:
Cand s-a nascut, Eileen avea ochii albastru-deschis, un bleu asa, dupa care au inceput sa se inchida, devenind albastru intens (pe la una na), pana pe la 2 anu au capatat ceva reflexe gri, iar acum la 3 ani ii are albastri-verzi. Dominant e albastru, dar se schimba nuanta, cateodata devin chiar galbeni (pe cuvant). Eu am ochii acel "hazel", taica-su ii are albastri-gri
Asa erau in aprilie :)
http://www.flickr.com/photos/13880008@N04/3652836867/
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alexia27 Cand s-a nascut, Eileen avea ochii albastru-deschis, un bleu asa, dupa care au inceput sa se inchida, devenind albastru intens (pe la una na), pana pe la 2 anu au capatat ceva reflexe gri, iar acum la 3 ani ii are albastri-verzi. Dominant e albastru, dar se schimba nuanta, cateodata devin chiar galbeni (pe cuvant). Eu am ochii acel "hazel", taica-su ii are albastri-gri Asa erau in aprilie :) http://www.flickr.com/photos/13880008@N04/3652836867/ Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu! |
superb copil si ochii la fel
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
beshter spune:
Gabriel s-a nascut cu ochi albastri si albastri au ramas (are un an si doua luni). Spre totala mea uimire si confuzie. Nu mi-as fi imaginat in veci ca voi avea un copil blond cu ochi albastri, eu fiind bruneta-maslinie cu ochi caprui. Tata-su e saten-roscat cu ochi verzi.
Toata lumea imi spunea (cum i se spunea Soranei) ca n-are dom'le cum sa-i ramana ochii albastri. Asta pe langa dragalasenia cu 'vai, da' nu seamana deloc cu tine!'.
You cannot both dance and not pay the piper.
sanziana72 spune:
Am gasit aici niste articole interesante referitoare la culoarea ochilor si de ce ne nastem cu ochii albastri (din cauza melaninei).
http://chemistry.about.com/cs/howthingswork/f/eyecolor.htm
Question: Why Are Babies Born with Blue Eyes?
Answer: You inherit your eye color from your parents, but no matter what the color is now, it may have been blue when you were born. Why? Melanin, the brown pigment molecule that colors your skin, hair, and eyes, hadn't been fully deposited in the irises of your eyes or darkened by exposure to ultraviolet light. The iris is the colored part of the eye that controls the amount of light that is allowed to enter. Some other animals are born with blue eyes, too, such as kittens.
Melanin is a protein. Like other proteins, the amount and type you get is coded in your genes. Irises containing a large amount of melanin appear black or brown. Less melanin produces green, gray, or light brown eyes. If your eyes contain very small amounts of melanin, they will appear blue or light gray. People with albinism have no melanin in their irises and their eyes may appear pink because the blood vessels in the back of their eyes reflect light.
Melanin production generally increases during the first year of a baby's life, leading to a deepening of eye color. The color is often stable by about 6 months of age. However, several factors can affect eye color, including use of certain medications and environmental factors. Some people experience changes in eye color over the course of their lives. People can have eyes of two colors. Even the genetics of eye color inheritance isn't as cut-and-dried as was once thought, as blue-eyed parents have been known (rarely) to have a brown-eyed child!
Aici e un tabel cu culorile ochilor parintilor si ce culoare ar putea iesi la bebelus:
http://www.docshop.com/2008/01/04/what-color-will-my-babys-eyes-be/
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Ana68 spune:
Alexia 27,superba fetita ai!Sa-ti traiasca!
Hai sa va zic si eu...eu ochii hazel,Marius ochii albastrii-cenusiu,Luanuta ochii ba albastrui inchis,ba verzui,ba caprui...depinde de vreme,daca e soare,ploua sau e doar nor...
Alexandru are ochii negrii,din parinti cu ochi caprui.
Sora mea are ochii negrii,sotul ei ochii negrii...si unul dintre puii lor e blond cu ochisorii albastrii ca cerul verii...mosteniti,probabil, ori de la bunica din partea tatalui,ori de la bunicul din partea mamei lui...Nebanuita e genetica asta....
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Pi casa 1
Pi casa 2
Pi casa 3
Amalgam de ganduri
Alexia27 spune:
Multumesc de aprecieri, fetelor! Mi-a crescut inima cat un pepene verde cand v-am citit E adevarat ca si poza e facuta de un profesionist, fara lumini aiurea, umbre nu stiu cum sau ochisori rosii de la blitz
Acum astept cu interes sa vad cum si daca i se schimba parul...saten inchis ca mine? blond ca tata? carliontat sau drept? hmmm...surprizele nu s-au terminat..
Chiar, aici ce spune genetica? Stiu multe cazuri cand parul s-a inchis la culoare tarziu, spre 5-6 ani...
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
SoriLea spune:
Aleia, sa-ti traiasca frumusetea.
Apropo de culoarea parului, sotul meu pana la 20 de ani era blond, dupa a devenit saten spre inchis , dar are tot ochii albastrii
Va multumesc la toate pt raspunsuri, deci ramane sa astept as vad cum si in ce culoare se vor schimba, mai ales ca nu stiu ce culori de ochii au parintii naturali.
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL
sorana spune:
Conchita la cum descrii tu culoarea ochilor Soniei eu zic ca-i are la fel ca ai surorii mele. Gasesc eu o poza cu ochii sora-mii si ti-o trimit. Sau ma rog, o pun sa probeze palarii de culori diferite si trimit mai multe poze
Practic e o culoare imposibil de definit. Sunt albastri uneori, sunt vezi alteori. Ba parca sunt ba albastru inchis, ba turcoaz, ba albastru normal (mai deschis), in fine oscileaza in functie de lumina, fundal, culoarea bluzei intre vreo 5-6 nuante. Am citit undeva ca aceasta culoare oscilanta se numeste "gri" (sa nu intrebi de ce, ca nu sunt gri) si ca mai nou se gasesc lentile de contact in culoarea asta, denumite tot "gri". Asa ca persoanele care au cunoscut-o recent pe sor-mea o intreaba cat a dat pe aceste lentile minunate
Si apropos de genetica si ochii sora-mii - ambii mei parinti au ochi caprui Culoarea ochilor sora-mii e culoarea ochilor unei matusi din partea maica-mii (cred ca altfel se intreba tata cum arata "alalalt" ) Si in ambele familii (ale parintilor mei) exista persoane cu ochi albastri si persoane cu ochi verzi.
Ciudata genetica asta
In concluzie Sorilea - si daca ai sti culoarea ochilor parintilor tot la nimic nu foloseste. Parerea mea este ca daca si-au pastrat aceeasi culoare, fara a da semne de clarificare este ca ai sanse sa ramana asa. Din putinul pe care il stiu eu ochii se modifica in general pana la 6 luni, maxim 1 an ca si culoare de baza. Dupa 1 an se mai schimba doar nuanta (se inchid sau se deschid).
Sorana si Monica (in curand scolarita)
alina2006 spune:
Eu-ochi caprui, sotu'-ochi verzi, mama mea- ochi albastri, tata- ochi negri, soacra-ochi verzi, socru-ochi caprui. Concluzie: fata mea are ochii albastri iar singura purtatoare de ochi la fel este mama mea. Iana are 3 ani si de cand s-a nascut ii are asa. Deci, nu stiu cum e si cu genetica asta!
Pupici la fete si ochisori!