Mitologia "ochilor de lapte"

Mitologia "ochilor de lapte" | Autor: SoriLea

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare, cum e cu "ochii de lapte"?
Li se schimba bb-ilor culoarea ochilor si daca da, la cat timp dupa ce s-au nascut?
Am auzit atatea povesti pe tema asta, incat nu stiu ce sa mai cred si totusi sper sa nu fie nimik adevarat.
Spun asta pt ca am un baietel de 1 luna jum cu ochii albastrii (toata viata mi-am dorit un copil cu ochii albastrii) si nu as vrea sa se schimbe culoarea lor.
Astept raspuns de la mamicile care stiu cate ceva despre acest subiect.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Se schimba. La fiica-mea s-au schimbat pe la 6 luni, din albastru in caprui. Piticul s-a nascut cu ochi negri si asa au ramas .

Voi ce culoare de ochi aveti? Daca si tu si sotul aveti ochi albatri atunci copilul sigur va avea.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Sorilea,

Pai daca aveti in familie si nu neaparat parintii ,ochii pot ramane deschisi la culoare.

acum ,depinde si ce ton de albastru sunt ochisorii bebelusului,de ex. pitica mea care s-a nascut acum 3 luni s-a nascut cu ochii deschisi ,un albastru deschis si devin si mai albastri pe zi ce trece.
Prima fata s-a nascut cu ochii albastri inchis ,dupa care s-au inchis la culoare pe la 6 luni pana au devenit caprui.
Sotul. are ochii albastri iar eu caprui,prima fata e blonda cu ochii caprui iar adoua bruneta cu ochii verzi-albastri,e incredibila natura asta ,niciun artist nu a reusit sa rivalizeze cu ea

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Monica s-a nascut cu ochi albastri si asa ii are si acum. Practic e aceeasi culoare, doar ca erau cumva "aposi" cand era bebelus, apoi s-au clarificat. Dar nuanta de albastru (un albastru mai inchis) nu s-a schimbat niciodata.
Si eu mi-am dorit un copil cu ochi albastri
Eu am ochi caprui, sotul meu are ochi albastri, un pic mai deschisi decat ai Monicai.

Te inteleg SoriLea pentru ca mie toata lumea imi spunea "i se fac caprui". Probabil pentru ca eu am ochi caprui. Ma inebunisera toti . Cred ca de ciuda i-au ramas albastri.

Ionica - cam asa eram eu cu sora mea - eu blonda cu par drept si ochi caprui, sora mea bruneta cu par cret si ochi albastru-verzi (de fapt gri, cred).

Sorana si Monica (6 ani)

Teledon pt Mihaitza in reteua Romtelecom

0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana
Te inteleg SoriLea pentru ca mie toata lumea imi spunea "i se fac caprui". Probabil pentru ca eu am ochi caprui. Ma inebunisera toti . Cred ca de ciuda i-au ramas albastri.

mie mi-a ramas in cap, si probabil e o prostie, ca mamele cu ochii caprui nu pot avea copii cu ochii albastri, doar verzi, mi-a zis o tanti mai demult. si pe mine ma "framanta" chestiunea, la cata vreme de la nastere se schimba culoarea, daca se schimba. eu tot ochii caprui ca tine ii am, sorana, iar sonia (2,5 ani) ii are un albastru violet intens. adica ii avea, ca acum is un albastru mai inchis si cateodata un fel de turcoaz, in functie de lumina zilei. tati ii are verzi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Sebisorul meu la varsta de 2 luni avea ochii albastri deschis,pe la 4-5 luni incepusera sa se inchida.O perioada au ramas la stadiul de albastru inchis.Acum la doi ani ochisorii lui sunt caprui inchis.
Inca e prea devreme,dar sa stii ca nu neaparat parintii trebuie sa aibe ochii deschisi la culoare,poate lua gene si de la bunici,fratii parintilor...Abia in jurul varstei de un an culoarea ochilor se stabilizeaza.

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

***SONIA - docs` did miracles ***
Si Mihaita,are nevoie de noi!!

"Oamenii,isi strica sanatatea pentru a face bani si apoi,isi cheltuiesc banii pentru a-si reface sanatatea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Iubitele mele, va multumesc mult pt raspunsuri, dar la mn e greu sa stiu exact ce culoare vor avea sau cu cine va semana la ochi, pt ca puiutul meu e adoptat. Dar ma tot gandesc, ca daca DD mi l-a dat asa cum mi-am dorit, poate mi-a indeplinit si dorinta cea mai de pe urma, adica sa fie totusi cu ochii albastrii.
Daca e s-o mai luam si dupa ce se mai spune din batrani, ca un copil adoptat imprumuta din trasaturile parintilor actuali, atunci vreau sa imprumute culoarea ochilor sotului meu, ca el ii are albastri, iar eu caprui.
Ma mai rog inca sa nu se schimbe, de la inceput i-a avut de un albastru mai inchis, iar acum i s-au mai limpezit, dar tot asa albastrii sunt.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
mie mi-a ramas in cap, si probabil e o prostie, ca mamele cu ochii caprui nu pot avea copii cu ochii albastri, doar verzi, mi-a zis o tanti mai demult.

Stai sa-ti explic . Gena de ochi albastri este cea mai slaba si in combinatie cu altceva nu se manifesta. Deci, daca ai o gena de ochi albastri de la un parinte si una de ochi caprui de la altul, vei avea ochi caprui. Ca sa ai ochi albastri trebuie sa ai gena de ochi albastri de la ambii parinti. Femeile cu ochi caprui pot fi purtatoare de gena de ochi albastri (care este dominata de cea de ochi caprui), gena care se poate transmite la copil. Nu toate genele de ochi caprui sunt la fel de dominante, unele intra in codominanta cu cele de ochi albastri si iese ceva numit hazel care este ceva intre caprui si verde. Ochii mei sunt hazel, irisul la exterior este maroniu si se face verde spre pupila. Cateodata ochii mei apar caprui fara verde, altadata apar verzi fara maroniu, in majoritatea timpului sunt ambele culori. Mama mea are ochi caprui, tata are ochi albastri.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Fi`mea s-a nascut cu ochii de un albastru inchis spre negru, superbi, evident Apoi s-au deschis ca nuanta si erau albastrii, superbi si asa Dupa ce a implinit un an, i s-au facut verzui, cum ii are si acum
Eu ii am caprui, tatal ei verzi.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Am citit pe undeva ca pana la 9 luni se poate schimba culoarea ochilor. Si eu mi-am dorit un bb cu ochi albastri, au fost o perioada si acum s-au inchis ... ceva spre un verde caprui inchis. Nici acum (la 1 an si 7 luni) nu as putea spune exact ce culoare are, ca se vad multe nuante

Concurs: o ratusca pe nume Silvia - www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea&page=0" target="_blank"> abr1 si abr2

Nu zic mereu ceea ce gandesc, dar gandesc mereu ceea ce zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui conchita
mie mi-a ramas in cap, si probabil e o prostie, ca mamele cu ochii caprui nu pot avea copii cu ochii albastri, doar verzi, mi-a zis o tanti mai demult.

Stai sa-ti explic . Gena de ochi albastri este cea mai slaba si in combinatie cu altceva nu se manifesta. Deci, daca ai o gena de ochi albastri de la un parinte si una de ochi caprui de la altul, vei avea ochi caprui. Ca sa ai ochi albastri trebuie sa ai gena de ochi albastri de la ambii parinti. Femeile cu ochi caprui pot fi purtatoare de gena de ochi albastri (care este dominata de cea de ochi caprui), gena care se poate transmite la copil. Nu toate genele de ochi caprui sunt la fel de dominante, unele intra in codominanta cu cele de ochi albastri si iese ceva numit hazel care este ceva intre caprui si verde. Ochii mei sunt hazel, irisul la exterior este maroniu si se face verde spre pupila. Cateodata ochii mei apar caprui fara verde, altadata apar verzi fara maroniu, in majoritatea timpului sunt ambele culori. Mama mea are ochi caprui, tata are ochi albastri.

super explicatia, multumesc ca ai postat! eu retinusem din explicatia asta doar faptul ca genetic nu se poate. eram copil cand am auzit-o: mama (cu ochi caprui) unei prietene le povestea vecinelor de bloc cum incearca ea sa aiba un copil cu ochii albastri ca sotul ei si uite asa s-a trezit cu 3 copii. si alta vecina, nevasta de doctor, i-a explicat sa nu se mai chinuie, ca nu se poate. de aceea ma mir ca sonia are ochii albastri si ma tot astept sa se schimbe. de la voi inteleg ca se stabilizeaza culoarea pe la un an, e corect? pe de alta parte, eu am fost blonda cu ochii albastri pana la 3 ani.

Mergi la inceput