Trecerea in clasa a V-a - sfaturi si incurajari

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

Ma bucur sa aud asa vesti bune, si faptul ca atitudinea este optimista e foarte imporant.
Andrei face vreun sort?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
sport asa in cadru organizat - nu (la noi nici nu sunt nici multe variante),altfel din toate cate putin: bicicleta, skate board, role si chiar ceva tenis de masa. M-ar fi tentat ceva gen arte martiale,aikido, pentu ca ar fi benefice pentru atentie si concentrare.
Inca ceva:
Avand asa un "feeling" ca trebuie sa mai fac ceva, chiar daca la scoala nu mi s-a spus nimic special nu inseamna ca nu e "nimic... nu stiu daca pot aplica principiul englezului : "no news are good news"
Asa ca azi dimineata am mers la Centru de Psihopedagogie Scolara, la care fusesem si prin clasa a II-a la logopedie. Dna logoped a iesit la pensie, inclusiv si fosta directoare, pe care o cunosteam, asa ca m-am prezentat la noua directoare, o doamna draguta si amabila, expunandu-i cazul, temerile mele si cerand un sfat. Psiholoaga care a mai participat la discutie si l-a reamintit pe Andrei ca un copil istet, etc. Se exclude din start clasa speciala, acolo sunt probleme grave... Despre CES - am intrebat , daca se impune si ar fi de ajutor. Ideea ar fi ca nu exista curicule adaptate la toate materiile pentru copii. Ce ar insemna totusi? ar consta intr-un profesor de sprijin care ar ajuta la materiile mai importante, ca sa zic asa. Nu m-am edificat in clar daca scala de evaluare a unui copil cu CES e mai scazuta, adica concret profesorii iau in calcul asta CES si au pretentii ceva mai mici ....ca eu asa ii vad rostul.
Deci, vineri la ora 14 ne intalnim cu doamnele respective si stabilim ce este de facut.Ajutorul lor ar fi de tip consiliere, o evaluare a copilul si directii de actiune impreuna.
Macar de as fi eu aia ....exagerata si copilul ...spre OK!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

pai, paza bna trece primejdia rea...ceare a face ca iei niste masuri in plus?
CES exact pe asta se bazeaza, de fapt asta inseamna- cerinte educationale speciale - explicatii suplimentare, sistem de notare/apreciere individualizat, sarcini personalizate.
pe acestea le propune profesorul itinerant care lucreaza cu copilul, daca este necesar. tot profesorul acesta colaboreaza cu invatatorul/profesorul pentru a-i explica acestuia nivelul copilului si nivelul sarcinilor/cerintelor/notarii cel mai potrivit.

Sper sa fie totul bine, stii, ceea ce ti-am spus eu mai sus suna frumos si ar trebui aplicat (dar asta DEPINDE DE OAMENII CARE LUCREAZA IN AEST SISTEM), asa ca bafta sa intalnesti numai profesionisti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

carmen, sa stii ca nu te-am uitat! mai citesc din cand in cand pe aici, ma bucur enorm ca faceti progrese. cum ti-am spus, lucrurile se vor indrepta. incet, incet dar se vor indrepta!

copii tanjesc atat de mult dupa originalitate, libertate, cunoastere, iar noi parintii avem fixate in cap idei si tipare de comportament in care incercam sa-i tinem. numai ca nu se potriveste! copilul meu/tau e unic in felul lui. e asemenea unei bucati de lut, ce se modeleaza cu grija si timp....iar ca sa iasa un lucru valoros trebuie munca si consacrare.
cred ca am mai spus asta, eu am renuntat la foarte multe chiar si la cariera, am ales sa fiu mai mult cu ei, sa ma aiba mai tot timpul in preajma. desigur ca daca, poate as fi avut un copil mai ...asezat (cum credeam in tineretile mele ca vor fii copii mei) probabil nu as fi facut atatea renuntari. dar nu-mi pare rau de nimik, cu bucurie am facut totulsi fac inca. si nu regret absolut nimik. nu ma vad sa fi fost altfel, nu a fost un chin pentru mine, din contra. si mai avem de lucrat!

Bazar pt Mihaita

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Buna,
Kari,multumesc pentru incurajari!
Te asigur ca si eu am renuntat la multe (de curand chiar la o anume functie, ca sa zic asa....oricum e sotul implicat, daca am fi amundoi, copilul cui ramane? ...in prima faza nu am prea fost inteleasa, ma gandeam la ceva repersiuni negative, pana la urma sper sa nu...) Oricum nu regret, personal vreau sa ma tin deoparte de astea (am experienta parintilor mei),asa ca in linia a II-a e OK, sunt prea "tulburi" vremurile care le traim...

Mergi la inceput

Buna,
am fost cu Andrei la psiholog -o tipa tinerica si entuziasta. Discutii diverse cu copilul si cu mine, etc....concluzia de inceput: copil inteligent, se remarca un usor deficit de atentie, se exclude din start CES, de clasa speciala nici vorba, doar ca e cam rasfatat, iar din sistemul de recompense/pedepse a functionat mai mult prima parte(recompensa), la faza cu pedeapsa...(clar aici nu e vorba de pedeapsa fizica).
Am stabilit de comun acord sa discut cu dirigintele sa fie mutat intr-o banca ceva mai in fata. A mai avut loc ieri o alta intalnire, doar cu Andrei, cu manualele pentru marti sa vada ce si cum, caietele, etc. Concluzia ei si a dirigintelui, cu care am discutat din nou, ca este un copil ca toti ceilalti. Pentru ca a ramas in urma ar trebuie sa lucreze mai mult(eventual cu un ajutor calificat)Trecerea de la invatator la profesori este dificila pentru cei mai multi din copii, de aceea primul semestrul este si pentru acomodare.
Cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Carmen imi pare bine ca te-ai mai linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Carmen,astea sunt vesti foarte bune!Ma bucur ca esti pe drumul cel bu cu baietelul.Asadar,mai putin rasfat,mai multa munca,nu?Spor in continuare!

Mergi la inceput

Buna,
va multumesc pentru interventii. Sunt usor mai relaxata si ma tot gandesc ca mai am de muncit la capitolul: "copilul trebuie invatat sa invete".
Si inca ceva: Repetitia e mama invataturii !(cred ca va suna cunoscut)

Mergi la inceput

Buna tuturor,
nu am mai scris pe aici nimic de aproape un an. Am recitit subiectul... si uite ca a trecut cu bine de clasa a V-a!
Mediile sunt pestrite, unele cam mici, dar "sunt". Testele scrise nu au fost stralucite, tezele idem.... Temerile mele s-au adeverit in mare, dar am muncit mult impreuna, pot spune ca am facut clasa a V-a cot al cot cu el si asa am reusit!
Dirigintele a apreciat ca poate si mai mult, dar trebuie muncit suplimentar (in special la matematica. Asta stiam si eu. Si ca nu e chiar printre ultimii din clasa....asta chiar nu stiam ! sau nu credeam...oricum mi-a "sunat" bine .
Si el e bucuros ca a trecut in clasa a VI-a, caci asa in timp,l-am tot "amenintat" cu posibilitatea unei/unor corigente sau chiar mai rau... Am tot incercat sa-l impulsionez si spunandu-i ca mediile au si ele importanta lor, conteaza la admiterea la liceu. Sper ca la anul sa abordeze mai serios scoala prin prisma examenelor ulterioare.

Mergi la inceput