Cismigiul si mamele false
Raspunsuri - Pagina 21
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alexia27 Acu...na...lasand la o parte cazul tau si parintii tai, da? Nici un copil nu se naste speriat. El este speriat de adultii din jurul sau, de la varste atat de fragede ca nu isi aminteste constient. Dar ramane trairea care pune bazele sentimentului de teama de mai tarziu. stii si tu, chestii gen bau bau, tiganul, te dau la nenea (tanti) etc etc. Eu imi amintesc de bunica mea care de cate ori ma duceam sa stau la ea o perioada imi povestea de nu stiu ce tanara cu cancer care si-a pierdut tot maxilarul (eu imi imaginam cam cum trebuie sa arate), de nu stiu ce baba care a murit si ea pusese o carpeta de la femeia respectiva taman deasupra patului unde dormeam eu, de mi-era o frica sa ma culc...plus asistat la inmormantarea bunicului intr-o capela plina cu sicrie (erau vreo 5-6 persoane acolo) de am ramas cu teama de moarte pana azi etc etc etc. A, si tot ea s-a suparat cand i-am spus lui tata ca nu mai vreau sa merg la ea ca-mi povesteste despre morti. Nu ma nascusem eu cu temerile astea, mi-au fost sadite in minte prin povesti prost alese. Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu! |
Io cred ca depinde īn mare masutra de "materialul clientului". Ca si pe mine si pe frate-meu ne-au speriat la fel... dar io am ramas shocata, destul de rau as zice... iar el nu.
Nu s-a precizat stiintific clar... dar cercetatorii sunt de acord ca exista niste aspecte genetice care predispun la tulb. obsesiv-compulsiva (ce am avui io īnca de copil), si alte tulburari anxioase si/sau depresive.
Din fericire, majoritatea oamenilor īsi revin :)
pāna si eu mi-am revenit... dar a durat cam mult...
monabella spune:
Eu nu pot sa cred ca cineva creste sa ajunga fricos numai pt ca parintii sau bunicii sau bonele i-au spus ca nu e bine sa vorbeasca cu strainii. trebuie sa fi fost alte povesti/grozavii care sa fi speriat acei copii, in genul celor descrise, povesti cu morti etc. Iar referitor la faptul ca rapitorul se prezinta "ma cheam john" si deci gata il cunosti, nu tine. Eu i-am spus copilului meu ca necunoscuti sint persoane care nu ne-au venit niciodata in casa. din punctul meu de vedere ma bine un copil speriat decit un copil mort.
Mai cum sa dati de mincare unor copii care nu va apartin, in parc? De unde stiti ca acei copii nu au diabet si dindu-le prajituri le faceti rau? Sau ca parintii ii tin pe regim strict, fara dulciuri? Ce conceptie e asta sa dai de mincare unui copil in parc?
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui monabella Eu nu pot sa cred ca cineva creste sa ajunga fricos numai pt ca parintii sau bunicii sau bonele i-au spus ca nu e bine sa vorbeasca cu strainii. trebuie sa fi fost alte povesti/grozavii care sa fi speriat acei copii, in genul celor descrise, povesti cu morti etc. Iar referitor la faptul ca rapitorul se prezinta "ma cheam john" si deci gata il cunosti, nu tine. Eu i-am spus copilului meu ca necunoscuti sint persoane care nu ne-au venit niciodata in casa. din punctul meu de vedere ma bine un copil speriat decit un copil mort. Mai cum sa dati de mincare unor copii care nu va apartin, in parc? De unde stiti ca acei copii nu au diabet si dindu-le prajituri le faceti rau? Sau ca parintii ii tin pe regim strict, fara dulciuri? Ce conceptie e asta sa dai de mincare unui copil in parc? |
La mine n-a fost nici o grozavie (ce ti-e si cu moda asta americaneasca, īn care psihologul te tot scormone, doar-doar scoti vreun viol din amintirile copilariei :). Am avut o familie model, toate ca la carte (mama, tata, copii, bunicii), adultii mureau de grija copiilor, am fost īngrijiti si cocolositi exemplar.
De-aia zic ca poate sunt si eu defecta din nastere. Si poate nu se agrava daca nu erau 'povesti de groaza'. Dar daca nu mi le spuneau bunicii, se gasea cine sa mi le zica, orisicum
PS: nici io nu īnteleg cum sa dai māncare unui copil strain. asa e, poate avea diabet, Crohn, alergie la lactoza, la alune, mai stiu eu la ce naiba... te trezesti cu el sufocāndu-se lānga tine, doamne fereste .
Deus spune:
Verisoara mea, isi pierde recent intr-un hipermarket in Franta copilul. Genul care fuge de langa tine si nu mai reusesti sa-l prinzi:) Anunta la un angajat...care se misca ca o rama...fuge disperata, isi suna sotul...aude la radioul intern al magazinului un anunt prin care se spune ca au gasit copilul. Fericire mare...copilul a plecat cu primul om care l-a intrebat "ce faci micutule? de ce esti speriat? te pot ajuta cu ceva?" A fost un noroc ca a fost un om bun care l-a dus la biroul de informatii, putea la fel de bine sa fie un nebun. La copil parintii i-au spus de mii de ori sa nu plece de langa ei, sa nu plece cu oameni straini, sa nu faca si sa nu dreaga...Copii sunt copii si nu te poti increde in puterea lor de decizie.
Concluzie - aveti grija cat de mult puteti de puisori:)
Numai bine
Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci. Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
monabella spune:
Eu am auzit ca in parcul de distractii Orlando din Florida trebuie sa tii copiii bine de mina ca se fura. Nu stiu daca e adevarat, insa la fel trebuie procedat si in magazin si oriunde.
nikole spune:
citat din mesajul lui monabella Eu am auzit ca in parcul de distractii Orlando din Florida trebuie sa tii copiii bine de mina ca se fura. Nu stiu daca e adevarat, insa la fel trebuie procedat si in magazin si oriunde. |
Eu ce sa mai zic, chiar zilele trecute imi spunea colega de munca, cum ca a vazut un reportaj din Brasil, in care se discuta despre rapirea copiilor(NUMAI blonzi cu ochi albastri, habar nu am de ce, or crede ca-s copii de bogatasi, sau...) din mall-uri, locuri publice in general.
Si binenteles sfaturi cu duzina , dar pana la urma, CAT te poti pazi???si PANA UNDE?
Eu sunt speriata de-a dreptul, ma consoleaza ideea ca nicaieri in ziua de azi nu mai esti in siguranta, si daca e sa se intample o tragedie, aceasta se intampla oriunde.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
miereamara spune:
citat din mesajul lui monabella Eu am auzit ca in parcul de distractii Orlando din Florida trebuie sa tii copiii bine de mina ca se fura. Nu stiu daca e adevarat, insa la fel trebuie procedat si in magazin si oriunde. |
La intrarea in Disney World (nu si in celelalte parcuri) ti se ia amprenta degetului mare. Nu stiu exact care este motivatia, probabil are legatura cu identificarea pedofililor, dar nu sunt sigura.
Personal am asistat la o scena in care mama isi pierduse unul dintre copii si era terminata saraca, se facuse noapte, copilul era disparut cam de doua ore...nu stiu exact cum s-a terminat povestea pt ca am plecat.
Dar nu cred ca "se fura" copii, probabil numarul mare de copii pierduti/disparuti se datoreaza si faptului ca 80% din vizitatorii de la disney sunt copii?!
Si nici nu am vazut parinti agatati de copii cu desnadejde:)) am vazut parinti vigilenti si atat.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
hannen spune:
Va rog frumos sa nu va mai basicati atit de faptul ca am oferit niste fructe unor fetite pe care ,repet,le stiu sunt din cartier si care merg cu fii-mea la scoala.Fetite care la rindul lor le-au oferit bomboane fetelor mele (una dintre ele avind dintisorii cam cariati) nu-i frumos sa zic asta,dar stiu ce fac ...credeti-ma pe cuvint ca nu`s cazuta din luna ca sa am nevoie de lectii de buna purtare pe DC.
Anul trecut la o "sarbatoare" traditionala,aceste doua fetite impreuna cu parintii si-au cumparat diferite dulciuri ce se vindeau pe acolo cu care le-au impartit cu fetele mele ca apoi sa le tenteze si pe ale mele la "cumparaturi".Fiecare avea un portofel micut si si-au cumparat cite una alta toate 4(chestii gen vata pe bat,gheata cu sirop,bomboane si gume la "tombola").
Asadar nu erau niste fete despre care habar nu aveam si stiu sigur ca nu erau niste fetite tinute la regimuri speciale si nici macar nu le-am oferit prajituri sau alte ingrediente alergice.
Va rog frumos,scuti-ma de ochi dati peste cap.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui hannen Va rog frumos sa nu va mai basicati atit de faptul ca am oferit niste fructe unor fetite pe care ,repet,le stiu sunt din cartier si care merg cu fii-mea la scoala.Fetite care la rindul lor le-au oferit bomboane fetelor mele (una dintre ele avind dintisorii cam cariati) nu-i frumos sa zic asta,dar stiu ce fac ...credeti-ma pe cuvint ca nu`s cazuta din luna ca sa am nevoie de lectii de buna purtare pe DC. Anul trecut la o "sarbatoare" traditionala,aceste doua fetite impreuna cu parintii si-au cumparat diferite dulciuri ce se vindeau pe acolo cu care le-au impartit cu fetele mele ca apoi sa le tenteze si pe ale mele la "cumparaturi".Fiecare avea un portofel micut si si-au cumparat cite una alta toate 4(chestii gen vata pe bat,gheata cu sirop,bomboane si gume la "tombola"). Asadar nu erau niste fete despre care habar nu aveam si stiu sigur ca nu erau niste fetite tinute la regimuri speciale si nici macar nu le-am oferit prajituri sau alte ingrediente alergice. Va rog frumos,scuti-ma de ochi dati peste cap. |
Hei-hei, da' de c-ti sari tzandara asa, dragutza?
Am vazut doar referiri dezaprobatoare la cei care dau māncare unor copii STRAINI, adik pe care nu i-au vazut niciodata. Tu ai mai vazut fetele acelea. Si stiai ca manānca dulciuri. Deci niste fructe nu aveau cum sa le dauneze.
Si nici macar nu cred ca era necesar sa te justifici atāt de amplu, ca doar n-ai omorāt pe nimeni .
Pe de alta parte, aici scrie multa lume, si poate ca e normal sa īsi exprime cāte unii o anume opinie asupra problemei la modul general. Nimeni n-a dat cu parul.
lisaelisa spune:
Ps ps ps...Unde a fugit subiectul despre Cismigiu si mamele din el ?
Am ajuns din Romania - Cismigiu in America - Disney...