Cismigiul si mamele false

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Citat:
Când eram eu copil, asa faceau bunicii cu mine, cu frate-meu. Tot de frica rapirilor, a accidentelor etc. M-au ferit, e adevarat... dar m-au si terorizat: orice voiam si eu sa fac, ca orice copil, era cu "nu! nu! e pericol!" si veneau cu cazuri oribile de ce a patit X si Y.
Rezultatul: am iesit o mare fricoasa, suferitoare de tulburare generala de anxietate. Toata viata m-am temut sa fac cutare sau cutare... Toata viata mi s-a parut ca in secunda urmatoare trebuie sa vina un dezastru enorm si iremediabil. si am reusit sa ratez mare parte din viata :(

Pe scurt: mi-era atât de teama sa nu mor, încât am ajuns sa nici nu mai traiesc cu adevarat ... asta pâna la un moment, venit din pacate cam târziu...

Cu frate-meu nu s-a întâmplat la fel, din fericire :)

Asa ca parintii ar face bine sa-si adapteze metodele si în functie tde felul copilului. Ca tot vrându-i binele si reusind sa-l proteje pe de o parte, s-ar putea sa-l terorizeze si sa-l marcheze pe termen lung pe de alta parte. Vorbesc din propria experienta, dupa cum vedeti.

--------------------------------------------------------------------------------

Ehe, Gabitza, pe vremea noastra parintii nu descoperisera AP-ul, multi am trecut prin scenariul descris de tine. Din pacate...

... Ce-i ala, AP-ul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Attachment Parenting

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Attachment Parenting

Merci mult.

Parintii si bunicii, bietii, au facut cum au putut ei mai bine sa fim sanatosi, feriti de rele si bine educati. Dar daca mai sperii exagerat asupra unor pericole un copil care deja s-a nascut speriat, de felul lui, pui bazele unui viitor esec al existentei copilului.

Ce-i adevarat, depinde cam (foarte) mult de materialul clientului, iar parintii mei nu puteau fi nici ei ghicitori în suflete, sa vada cât de speriata sunt eu "pe dinauntru". Da, pe dinauntru, caci pe dinafara eram copilul ideal!

Chiar n-au nici o vina babacii mei, dragii de ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Acu...na...lasand la o parte cazul tau si parintii tai, da?
Nici un copil nu se naste speriat. El este speriat de adultii din jurul sau, de la varste atat de fragede ca nu isi aminteste constient. Dar ramane trairea care pune bazele sentimentului de teama de mai tarziu. stii si tu, chestii gen bau bau, tiganul, te dau la nenea (tanti) etc etc.
Eu imi amintesc de bunica mea care de cate ori ma duceam sa stau la ea o perioada imi povestea de nu stiu ce tanara cu cancer care si-a pierdut tot maxilarul (eu imi imaginam cam cum trebuie sa arate), de nu stiu ce baba care a murit si ea pusese o carpeta de la femeia respectiva taman deasupra patului unde dormeam eu, de mi-era o frica sa ma culc...plus asistat la inmormantarea bunicului intr-o capela plina cu sicrie (erau vreo 5-6 persoane acolo) de am ramas cu teama de moarte pana azi etc etc etc. A, si tot ea s-a suparat cand i-am spus lui tata ca nu mai vreau sa merg la ea ca-mi povesteste despre morti.
Nu ma nascusem eu cu temerile astea, mi-au fost sadite in minte prin povesti prost alese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Da nici nu va organizati...sa faceti un grup de vigilenta si sa mergeti in parc...umpleti aici 20 pagini si atit. Spirit civic constructiv...ai cu cine?..yo nu cred
Care merge cu OanaP in parc sa cautati mame false?

Oarecum off-topic 1: eu as vrea sa ma intalnesc cu Guestus in parc.
Dorinta veche, ascunsa dar acum am motiv sa o afirm public.

Oarecum off-topic 2: subiect excelent, demult nu am mai savurat atat un topic pe DC.

oarecum off-topic 3: amendament de la regulament. Va continua si peste cele 20 de pagini permise. Iar daca amendamentul nu se accepta, promit sa deschid o continuare cu link.

Foarte putin off-topic3: ambulantele au acest obicei prost de a se grabi. De aia chestia cu sirenele. Am observat ca si la Viena se grabesc si semnalizeaza sonor acest lucru.
Destul de neplacut pentru cei care nu sunt in Salvarea respectiva dar benefic pentru cel/cea din interior care, poate, are o sansa mai mare daca ajunge cu 5 minute mai devreme la spital. Zic si eu

Deloc off-topic 4: nu reusesc sa inteleg ce e bine sa faci. Sa lasi sau sa nu lasi sa se uite lumea la copil? Ai voie sau nu sa admiri alti copii? E bine sau nu sa ajuti pe ceilalti?.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
Deloc off-topic 4: nu reusesc sa inteleg ce e bine sa faci. Sa lasi sau sa nu lasi sa se uite lumea la copil? Ai voie sau nu sa admiri alti copii? E bine sau nu sa ajuti pe ceilalti?.....

tu ce crezi ?:)

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Abramburika, daca stii ca al tau copil are probleme de orice fel nu-l lasi singur.
Eu nu's atat de mirata de faptul ca hanen le-a dat prajitura fetitelor cat de faptul ca fetitele erau singure.

Iar cu filmatul , se presupune ca filmezi un copil ,nu ca il fotografiezi. Daca mama altuia nu doreste sa fie copilul ei in filmulet sa-l ia de acolo si gata.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Xio, nu e asa. Trebuie sa ceri permisiunea celui ce filmeaza. Daca eu imi filmez copilul meu jucandu-se si intra in cadru si al tau e o situatie. Dar daca eu filmez privelistea si in cadru intra alte persoane, statice (nu in miscare am vrut sa spun) atunci trebuie sa ceri permisiunea. Un alt exemplu: nu pozez/filmez menoniti. E o cutuma stiuta si ma supun.

Mergi la inceput

Xio, of topic: cainii care merg la dresaj nu au voie sa fie mangaiati, de asemenea cainii care sunt trainuiti pentru a fi insotitori pentru persoane cu handicap.
De asemenea, ca si la copii, aici trebuie sa ceri voie sa mangai catelul (ideea e ca o cam faci pe raspunderea ta)

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Eu abia acum vreo 2 ani am aflat ca sunt stapani de caini care nu vor sa-i mangai catelul, da' pe aia i-am inteles ca na , o fi dresat sa muste sau mai stiu eu ce .
D]

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

bineinteles ca am aparut la spartu targului...

Oana, ca o gluma, eu ce sa fac cu ambulantele astea care ma terorizeaza pur si simplu, si pe jos si in aer (lucrez la un spital )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Azi, am fost cu fii-mea in Cismigiu, da' n-am vazut nimic suspect...

Ba era sa devin eu insami suspecta, fiindca ma apropiasem de un copilas de vreo 2 anisori cocotat pe un tobogan si striga intr-una "mama".
L-am intrebat cu cine e si, neraspunzandu-mi, i-am zis sa se dea pe tobogan ca-l prind eu.
Pana la urma, s-a apropiat de noi o adolescenta : era sora-sa.

Si erau mame ce faceau poze sau filmau. Chiar nu am putut sa le atrag atentia ca nu e "bine" ce fac...

Lasand gluma deoparte, eu sunt atenta la fetita mea in permanenta. Acum este mai mare si pot sta pe o banca, asezata strategic, dar cand era micuta, ma tineam continuu dupa ea.

Mergi la inceput