Cismigiul si mamele false
Raspunsuri - Pagina 2
Happiness_4_us spune:
OanaP, intotdeauna li se intampla altora, poate de-aia unele persoane sunt mai reticente la astfel de subiecte!
Multumesc pentru avertisment!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
OanaP spune:
Guestus, le aud si daca ma duc la fereastra le si vad. Si le vad si pe cele de la 500 de m de bloc pentru ca sunt undeva sus si sunt inconjurata de parcuri sau zone libere. "Da am auzit" se referea la da am auzit de astfel de "statement-uri" dupa care am inceput sa fiu atenta la ce aud, dupa care am inceput sa analizez ce vad. Ce e drept sunt cam sus ca sa vad numarul de inmatriculare, dar in unele cazuri e ca si cum o ambulanta defileaza de la un capat la altul al strazii se duce pe o banda si se intoarce pe alta.
Natasa, e doar o impresie ca ambulantele merg mai repede. Putine din ele o fac. Iar intr-un un drum care in 300m nu are nici o intersectie, care este scopul sirenei? Sunt soferi de masini obisnuite care merg mai repede decat ambulantele. Ambulantele chiar incetinesc atunci cand ajung in intersectie. Asta e, la urma urmei conteaza si viata soferului, cat castiga daca trece intersectia cu viteza, 3 secunde? Merita sa isi riste soferul si a pacientului odata cu a lui? Culmea e ca eu nu stiu de astfel de zvonuri si imi cer scuze, dar nu am gustat gluma.
Xenocid, nu cred ca vrei sa stii ce e in sufletul meu. Nu am chef de glume. Si iti pot spune ca on the dark side nu exista cookies.
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Oana, ambulantele merg cu sirene pe drumuri libere pentru ca au viteza si masinile care ies de pe strazile laterale nu au cum sa stie altfel de prezenta lor. Nu stiu daca te-ai prins, dar eu faceam misto de zvonurile astea aiuristice si de bonele care tocmai au vazut cum a fost rapit un copil. Stiu ca traim intr-o lume nebuna, dar pe de alta parte si plictiseala e mare, d'aia un post ca OTV-ul a ajuns sa faca bani si e trist. |
facem noi misto si stam si rinjim aici......dar ambulanta cu soferul cu cap de marocan chiar umbla sa caute oameni sa le scoata organele. aia nu mai scapa vii de acolo.
catalina2307 spune:
citat din mesajul lui OanaP A, si daca le plac copii atat de mult asa cum le plac lor, de ce nu au proprii lor copii/nepoti? Sau daca nu pot, de ce nu infiaza? |
Pai hai ca iti raspund eu. Probabil nu au copiii lor pentru ca nu pot. Pentru ca dupa ani si ani de tratamente, ani in care s-au chinuit, au pierdut sarcini, si-au pierdut ovarele tot nu au reusit sa fie mame. Iar cand s-au gandit la adoptie s-au lovit de o lege imposibila care nu le ofera nici macar aceasta alternativa. Ca de exemplu daca unul dintre soti nu este cetatean roman atunci adoptie este imposibila pentru familia respectiva.
Asa ca unele dintre aceste femei se multumesc sa se uite la copiii din parc. Sa atinga buclele unei fetite , sa se opreasca in fata unui carucior. Nu m-am gandit niciodata ca aceste gesturi ar pune pe ganduri si ar ingrijora o mama.
Eu promit sa nu mai fac.
Tu ar tb sa te gandesti de doua ori inainte de a posta o asemenea intrebare la modul asta.
coltul meu de rai
annablue spune:
Cred ca autoarea subiectului a vrut sa traga un semnal de alarma la ceva ce ei i s-a parut suspect.
Probabil ca din perspectiva unei mamici care nu are probleme in a avea un copil, ii pare ciudat ca sunt anumite persoane care tanjind dupa propriul lor copil (sunt atatea fememi doar aici pe forum care incerca disperate sa aiba propriul lor copil sau sa adopte unul - iar in Romania totul e dificil la acest capitol) ar putea face astfel de gesturi fata de copii altor mame.
Sincer, eu am inteles avertismentu lei si l-am luat ca atare, pt ca suntem intr-o perioada i ncare sunt destui copii rapiti din diverse locuri si sunt convinsa ca nu se stie cu adevarat numarul lor pt ca nimeni nu se preocupa de asta sa mediatizeze.
Acum, nici sa nu cadem in extrema cealalta si sa vedem in fiecare persoana ce se apropie de noi in parc un pocinil raufacator, dar nici sa nu lasam pe oricine in preajma copiilor nostri.
Mie personal mi s-a intamplat ceva in genul asta, dar in Parcul Moghioros in Drumul Taberei, unde o mamica mi-a cerut dupa vreo 2 minute de povestit cu mine sa ii dau voie sa il tina in brate pe Calin (avea nici 2 luni atunci) si mi s-a parut "suspect" pt ca ea imi povestise de fetita ei dar nu se afla cu ea in parc. Oricum, fiind mic, i-am explicat doamnei in semi-gluma ca el e mai "nervos"si ca si taica-su il tine cu grija, asa ca a renuntat si dupa vreo alte 3 min de bla-bla, a plecat de pe banca unde stateam noi.
Si inca un caz care mie mi s-a parut cel putin ciudat, a fost cu o doamna cu care ma mai intalnesc din cand in cand pe strada (sta in bloc) si care mi-a cerut o poza cu cel mare acum vreo 2 ani. La inceput a zis-o asa, in treacat si am crezut ca a zis-o asa... Apoi, cand ne-am mai vazut, mi-a zis din nou sa-i dau, ca ei ii place mult de Adrian si ca ar vrea sa aiba o poza cu el... Cand a mentionat a3a oara, la o alta intalnire pe strada, i-am explicat ca eu dau poze cu copilul meu decat celor din familie...si de atunci nu ne-a mai ïnterpelat"...
Cred ca e bine sa avem un gram de neincredere in cei necunoscuti de langa noi, pt ca azi nu mai exista acea siguranta care o aveau parintii nostri ca noi ne jucam in fata blocului si toti pensionarii din bloc stateau cu ochii pe noi... plus ca nimeni nu ar fi venit sa-ti ademeneasca copilul, ca le era frica de sistem...
Deci, eu zic ca e bine ca OanaP ne-a povestit. Ca o fi intr-adevar asa cum spune si or fi mame false, ca n-or fi... e bine sa ne gandim si la astfel de posibilitati, fara a intra in extrema cealalta si sa vedem peste tot ceva suspect.
Annablue & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
ionica spune:
Catalina,
stiu la ce te referi deoarece am fost la un moment dat o persoana atipica, dar crede-ma pe cuvant ,nu mi-a trecut niciodata prin cap sa ma ating vreodata de buclele unui copil pe care nu-l cunosc.
Daca ai fi in germania si ai face acel gest cu siguranta vei fi ridicata imediat de politie,nimeni nu are voie sa iti atinga copilul ,chiar fara ovare sau trompe,imagineaza-ti ca mama unui bebe nu are de unde sa stie .
Citat: | ||
citat din mesajul lui catalina2307
Pai hai ca iti raspund eu. Probabil nu au copiii lor pentru ca nu pot. Pentru ca dupa ani si ani de tratamente, ani in care s-au chinuit, au pierdut sarcini, si-au pierdut ovarele tot nu au reusit sa fie mame. Iar cand s-au gandit la adoptie s-au lovit de o lege imposibila care nu le ofera nici macar aceasta alternativa. Ca de exemplu daca unul dintre soti nu este cetatean roman atunci adoptie este imposibila pentru familia respectiva. Asa ca unele dintre aceste femei se multumesc sa se uite la copiii din parc. Sa atinga buclele unei fetite , sa se opreasca in fata unui carucior. Nu m-am gandit niciodata ca aceste gesturi ar pune pe ganduri si ar ingrijora o mama. Eu promit sa nu mai fac. Tu ar tb sa te gandesti de doua ori inainte de a posta o asemenea intrebare la modul asta. Catalina coltul meu de rai |
Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
catalina2307 spune:
ionica - nu sunt tampita, era o chestie metaforica, nu ca ma apuc sa impletesc codite in parc. Sau ca ma reped ca turbata sa iau copiii in brate. Dar da, eu una ma opresc in fata unui carucior daca este un copil frumos, sau prind un copil daca imi alerga printre picioare.Nu m-am gandit niciodata sa il las sa cada in freza ca e mai linistitor pt mama. Si fac chiar si castele de nisip pe plaja cu copiii care vin de buna voie spre mine. Si crede-ma ca nici in Germania, nici in alta tara nu mi s-a intamplat sa ma ridice politia. Iar asta cu ovarele si trompele a picat fix ca nuca in pereche. Eu explicam doar de ce unele dintre alea fara copii nu isi fac.
Si ca sa fiu si mai clara, mie putina paranoia mi se pare bine venita. Este absolut normal. Iar daca o sa citesti cu atentie mesajul meu o sa vezi exact ce anume m-a deranjat.
coltul meu de rai
Guestus spune:
Poate va prind ca va luati la harta si stricati subiectul.
De ce nu va organizati in grupul "mame vigilente" ..iesiti in parc impreuna in gruop de 10 si stati cu ochii in 4. ce este greu?
Da nu se poate...stiu...voi stati la tigari...la ziare...si bang apare ambulanta.
ionica spune:
Catalina,am inteles faptul ca nu te arunci la fetite sa impletesti codite,eu am raspuns din punctul meu de vedere, daca as vedea o doamna/domisoara in parcul de joaca fara copii clar mi se va parea ciudata,daca se mai atige si de bebelusul meu fii sigura ca sun la 112,asa e in zona unde locuiesc eu ,ma refer la germania.
Sa stii ca am inteles ce te-a deranjat, ti-am spus ca am fost si eu o persoana atipica, adica am asteptat vreo 12 ani sa am un bebe al meu si sincera sa fiu chiar si cu 5 sarcini pierdute nu as fi atins copilul altuia.
Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
ionica spune:
Mey ce tare esti,cum apare un graunte de cearta pac si tu din tufis ,esti mereu pe faza ce mai..
citat din mesajul lui Guestus Poate va prind ca va luati la harta si stricati subiectul. De ce nu va organizati in grupul "mame vigilente" ..iesiti in parc impreuna in gruop de 10 si stati cu ochii in 4. ce este greu? Da nu se poate...stiu...voi stati la tigari...la ziare...si bang apare ambulanta. |
Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah