Cismigiul si mamele false

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui ionica

XIO tu ai copiiż asta asa sa stiu si eu..

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Nu , n-am si nici nu vreau acu'

Cand o sa ai si tu copii o sa-ti dai seama ...poate de ce noua nu ne place sa vina cineva asa din senin sa ne mangaie copilul sau sa-i dea ceva de mancare fara sa ne intrebe.

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Aoleo, pai la ce citesc pe aici, eu ar trebui sa-mi imbrac copila intr-o burqa din aia de se discuta pe la subiectul cu baticul islamic. Si abia dupa aia sa o scot din casa. Aici IN FIECARE ZI de nenumarate ori vin oameni de pe strada sa puna mana pe ea. Cumva e de inteles: toti sunt bruneti cu parul drept, copila e blonda cu bucle si are ochi albastri. Aici, parul blond e un adevarat magnet!
Si da, a fost cineva aici in vacanta cu baietelul (si el, blondut si frumusel foc) si la sfarsitul sejurului era bietul copil terorizat, nu mai suporta sa il atinga toata lumea! Fie-mea vad ca nu are greturi. Nu vrea sa fie luata in brate, dar la o mangaiere pe par si un zambet nu face nazuri.

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Alexia
Noi am locuit in America Centrala intr-o tara unde predominau brunetiicrede-ma ca daca se apropia cineva de bebelusa mea sa-i puna mana pe par sau pe fata blonda fiind isi lua o geanta in cap sau chemam politia.
In acea parte a lumii copii blonzi si cu ochii albastri sunt vazuti ca si un cont in banca,adica ti-l ia de langa tine si te santajeaza ,mai ales dac esti angajat al unei companii mari sau diplomat.

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Adica te duci la o casa de copii sau de plasament sau chiar la un camin unde stau copii acolo lasati de parinti cu saptamanile ca nu au bani sa ii tina acasa si incerci sa dezvolti o relatie cu el. 1-2 h cat stai cu ele acolo vorbesti, ii explici un alta, desenezi cu el, bine-inteles cu acordul educatorilor si a supraveghetorilor. Eu am mers la vremea respectiva printr-un NGO ca sa fie mai usor si sa nu trezesc suspiciuni. Oricum trebuie sa ai nervii tari, nu e suficienta numai dragostea. Ideea e ca exista solutii.

Da de acum incolo asa o sa fac eu sau cine are grija de el. Vom fi foarte prompti. Se pune problema (paranoica bine inteles) ce se intampla daca oamenii aia sunt mai tupeisti. Eu una pot sa alerg dupa ei, dar crezi ca vreo mamaie sau tataie reuseste? Daca suni la politie aia se misca cu incetinitorul. Si daca nu e vreun paznic prin jur? Si daca e vreun paznic prin jur si nu iti da nici o mana de ajutor (de ex. am apelat la ajutorul unui bodyguard si stii ce mi-a raspuns? ca el pazeste lebedele, nu se ocupa de altceva, sa sun la politie daca am vreo problema) Si daca sunt 2 la 1? Cine pe cine crede daca aia sunt cu gura mare? Se baga cineva? Probabilistic vorbind, nu cred. Totusi trebuie trezit si spiritul civic constructiv si pusa deoparte mistocareala. Nici unul din noi, singur nu va face fata...

Fara misto, OanaP ia-o mai usor cu spaimele astea permanente. Daca de-acum faci asa... ce te faci când va trebui sa-l lasi la gradi? Sau când începe scoala?? O sa stai cu el în banca la ore?

O sa-ti lasi copilul în vreo tabara, vreodata? Sau în excursie?

De bone nici nu pomenesc, simt ca n-ai încreder în vreuna... si sincer, parca-parca nici io n-as avea, nu-sh de ce

Fara misto gabi3604 lumea e plina de ... "creeps". E una sa lasi copilul in excursie sau la gradinita sau in orice loc unde parintii stiu unde e, cu cine si au incredere in persoanele care sint cu el si alta e sa creacsa copilul in ideea ca strainii sint ok. Strainii nu sint ok, poate unii sint dar e bine sa previi. Ce naiba doar au fist atitea cazuri reale, filme. Copiii care de mici au incredere in straini cresc si pot fi fraieriti de oricine, se pot imprieteni cu oricine, pot avea incredere in oricine si pot intra in incurcaturi groaznice. Nu stiu despre tine i nsa mie mi-a spus mama cind eram copil sa fug si sa tip daca vreun strain intra in vorba cu mine si acelasi lucru l-am invatat si pe copilul meu. Sa va explic cum s-au volatilizat nepoatele unei cunostinte, studente fiind si unde s-au dus? Uitati-ca si voi la filmul "Taken" cu Liam neeson in care 2 fete de 17 ani merg singure la Paris in vacanta, sint rapite de retele de prostitutie, drogate si vindute. Asta se intimpla cind ai incredere in straini si cind parintii sint inconstienti. Indiferent ce virsta are copilul, 2 sau 18.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ah Monabella, tot la Taken ma gandesc si eu de cand cu subiectul asta.Eu sunt fan de filme horror dar niciunul nu m-a cutremurat asa ca si filmul asta.Cand ma gandesc ca si eu cu o colega si inca 2 baieti am mers la Paris de nebuni mi se ridica parul pe mine. Aveam 20 de ani si ma gandesc ce bine ca nu am patit eu asa ceva...foarte trist traficul de persoane.Noi suntem mereu avertizati la baza militara sa nu ne lasam copiii din mana sa ii invatam sa nu se duca cu straini si altele.Si eu sunt de parere ca mai bine sa fiu mama exagerat de precauta decat sa imi las copilul pe mana oricui, mai ales ca si Aidan e un copil frumos, blond cu ochi albstri si am inteles ca rapitorii prefera copiii de genul lui.Ma apuca raul numai gandindu-ma la toate astea...

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andaluna spune:

cunoasteti secventa din stephen king, unde "raul", un rapitor abordeaza un copil, care ii replicase: "mi s-a spus sa nu vorbesc cu necunoscuti", tocmai mulat pe aceasta formula clasica si stereotipa: "ma cheama tom, deci acuma ai voie sa vorbesti cu mine, ma cunosti doar".rapitorii de copii sunt foarte abili si isi aleg si victimele cu dibaciatate, le studiaza indelung si intra in contact de la caz la caz. trebuie discutat cu copilul in detaliu, nu stereotip. preferential trebuie urmat un curs de preventie chiar la politie, cu un psiholog. se stie si ca un copil pana in 8 ani nu are o morala autonoma, el interpreteaza bine si rau dupa criteriile consecintelor(exemplu: i se pune cazul. un frate isi ajuta mama la spalat vase si sparge din greseala 2 farfurii. celalalt frate nu-si ajuta mama si sparge intentionat o singura farfurie. cine este mai rau? un copil mic, sa zicem pana la 5-6 ani, va zice ca raul este cel care a spart 2 farfurii). e foarte complexa problematica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Alexia
Noi am locuit in America Centrala intr-o tara unde predominau brunetiicrede-ma ca daca se apropia cineva de bebelusa mea sa-i puna mana pe par sau pe fata blonda fiind isi lua o geanta in cap sau chemam politia.
In acea parte a lumii copii blonzi si cu ochii albastri sunt vazuti ca si un cont in banca,adica ti-l ia de langa tine si te santajeaza ,mai ales dac esti angajat al unei companii mari sau diplomat.

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah

Pai America Centrala nu e Asia. Aici e efectiv sport national. Ar trebui sa ma incrunt la ei din 10 in 10 m...oricum, curiozitatea le scade pe masura ce creste varsta copilului. O singura data am ferit-o de un nene (eram chiar la inceput aici si nu stiam care e faza), care mi s-a parut a fi beat- dar e posibil sa gresesc, poate era doar mai jerpelit. Nergea pe strada si brus schimbat directia si a venit la copila sa puna mana pe ea. I-am tras o privire incruntata si mi-am ferit-o de el. De atunci am mai invatat cate ceva.

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Adica te duci la o casa de copii sau de plasament sau chiar la un camin unde stau copii acolo lasati de parinti cu saptamanile ca nu au bani sa ii tina acasa si incerci sa dezvolti o relatie cu el. 1-2 h cat stai cu ele acolo vorbesti, ii explici un alta, desenezi cu el, bine-inteles cu acordul educatorilor si a supraveghetorilor. Eu am mers la vremea respectiva printr-un NGO ca sa fie mai usor si sa nu trezesc suspiciuni. Oricum trebuie sa ai nervii tari, nu e suficienta numai dragostea. Ideea e ca exista solutii.

Da de acum incolo asa o sa fac eu sau cine are grija de el. Vom fi foarte prompti. Se pune problema (paranoica bine inteles) ce se intampla daca oamenii aia sunt mai tupeisti. Eu una pot sa alerg dupa ei, dar crezi ca vreo mamaie sau tataie reuseste? Daca suni la politie aia se misca cu incetinitorul. Si daca nu e vreun paznic prin jur? Si daca e vreun paznic prin jur si nu iti da nici o mana de ajutor (de ex. am apelat la ajutorul unui bodyguard si stii ce mi-a raspuns? ca el pazeste lebedele, nu se ocupa de altceva, sa sun la politie daca am vreo problema) Si daca sunt 2 la 1? Cine pe cine crede daca aia sunt cu gura mare? Se baga cineva? Probabilistic vorbind, nu cred. Totusi trebuie trezit si spiritul civic constructiv si pusa deoparte mistocareala. Nici unul din noi, singur nu va face fata...

Fara misto, OanaP ia-o mai usor cu spaimele astea permanente. Daca de-acum faci asa... ce te faci când va trebui sa-l lasi la gradi? Sau când începe scoala?? O sa stai cu el în banca la ore?

O sa-ti lasi copilul în vreo tabara, vreodata? Sau în excursie?

De bone nici nu pomenesc, simt ca n-ai încreder în vreuna... si sincer, parca-parca nici io n-as avea, nu-sh de ce

Fara misto gabi3604 lumea e plina de ... "creeps". E una sa lasi copilul in excursie sau la gradinita sau in orice loc unde parintii stiu unde e, cu cine si au incredere in persoanele care sint cu el si alta e sa creacsa copilul in ideea ca strainii sint ok. Strainii nu sint ok, poate unii sint dar e bine sa previi. Ce naiba doar au fist atitea cazuri reale, filme. Copiii care de mici au incredere in straini cresc si pot fi fraieriti de oricine, se pot imprieteni cu oricine, pot avea incredere in oricine si pot intra in incurcaturi groaznice. Nu stiu despre tine i nsa mie mi-a spus mama cind eram copil sa fug si sa tip daca vreun strain intra in vorba cu mine si acelasi lucru l-am invatat si pe copilul meu. Sa va explic cum s-au volatilizat nepoatele unei cunostinte, studente fiind si unde s-au dus? Uitati-ca si voi la filmul "Taken" cu Liam neeson in care 2 fete de 17 ani merg singure la Paris in vacanta, sint rapite de retele de prostitutie, drogate si vindute. Asta se intimpla cind ai incredere in straini si cind parintii sint inconstienti. Indiferent ce virsta are copilul, 2 sau 18.

Lumea e plina de pericole oricum: daca ti-e frica de rapirea copilului, il tii incuiata in casa, poftim... dar daca vine cutremur?? sau alta nenorocire? nici asa nu-i bine!
si mai sunt si altele, multe altele, atatea necazuri, doamne fereste.
Nu poti avea control asupra tuturor relelor.
Normal ca tre' sa inveti copilul sa nu plece cu strainii. Dar cel mai sigur si mai sigur e sa fii cu ochii pe el non-stop. 100% supraveghere.

Când eram eu copil, asa faceau bunicii cu mine, cu frate-meu. Tot de frica rapirilor, a accidentelor etc. M-au ferit, e adevarat... dar m-au si terorizat: orice voiam si eu sa fac, ca orice copil, era cu "nu! nu! e pericol!" si veneau cu cazuri oribile de ce a patit X si Y.
Rezultatul: am iesit o mare fricoasa, suferitoare de tulburare generala de anxietate. Toata viata m-am temut sa fac cutare sau cutare... Toata viata mi s-a parut ca in secunda urmatoare trebuie sa vina un dezastru enorm si iremediabil. si am reusit sa ratez mare parte din viata :(

Pe scurt: mi-era atât de teama sa nu mor, încât am ajuns sa nici nu mai traiesc cu adevarat ... asta pâna la un moment, venit din pacate cam târziu...

Cu frate-meu nu s-a întâmplat la fel, din fericire :)

Asa ca parintii ar face bine sa-si adapteze metodele si în functie tde felul copilului. Ca tot vrându-i binele si reusind sa-l proteje pe de o parte, s-ar putea sa-l terorizeze si sa-l marcheze pe termen lung pe de alta parte. Vorbesc din propria experienta, dupa cum vedeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Citat:
Când eram eu copil, asa faceau bunicii cu mine, cu frate-meu. Tot de frica rapirilor, a accidentelor etc. M-au ferit, e adevarat... dar m-au si terorizat: orice voiam si eu sa fac, ca orice copil, era cu "nu! nu! e pericol!" si veneau cu cazuri oribile de ce a patit X si Y.
Rezultatul: am iesit o mare fricoasa, suferitoare de tulburare generala de anxietate. Toata viata m-am temut sa fac cutare sau cutare... Toata viata mi s-a parut ca in secunda urmatoare trebuie sa vina un dezastru enorm si iremediabil. si am reusit sa ratez mare parte din viata :(

Pe scurt: mi-era atât de teama sa nu mor, încât am ajuns sa nici nu mai traiesc cu adevarat ... asta pâna la un moment, venit din pacate cam târziu...

Cu frate-meu nu s-a întâmplat la fel, din fericire :)

Asa ca parintii ar face bine sa-si adapteze metodele si în functie tde felul copilului. Ca tot vrându-i binele si reusind sa-l proteje pe de o parte, s-ar putea sa-l terorizeze si sa-l marcheze pe termen lung pe de alta parte. Vorbesc din propria experienta, dupa cum vedeti.

--------------------------------------------------------------------------------

Ehe, Gabitza, pe vremea noastra parintii nu descoperisera AP-ul, multi am trecut prin scenariul descris de tine. Din pacate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

si uite'asea dupa 19 pagini aflam ca lisaelisa are 3'ji de ani, iar Guestus nu vrea nici mort sa se faca de'fectiv!

OanaP, scuze de off topic!

TELEDON PENTRU MIHAITA,IN RETEAUA ROMTELECOM
**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput