Cismigiul si mamele false

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Adica te duci la o casa de copii sau de plasament sau chiar la un camin unde stau copii acolo lasati de parinti cu saptamanile ca nu au bani sa ii tina acasa si incerci sa dezvolti o relatie cu el. 1-2 h cat stai cu ele acolo vorbesti, ii explici un alta, desenezi cu el, bine-inteles cu acordul educatorilor si a supraveghetorilor. Eu am mers la vremea respectiva printr-un NGO ca sa fie mai usor si sa nu trezesc suspiciuni. Oricum trebuie sa ai nervii tari, nu e suficienta numai dragostea. Ideea e ca exista solutii.

Da de acum incolo asa o sa fac eu sau cine are grija de el. Vom fi foarte prompti. Se pune problema (paranoica bine inteles) ce se intampla daca oamenii aia sunt mai tupeisti. Eu una pot sa alerg dupa ei, dar crezi ca vreo mamaie sau tataie reuseste? Daca suni la politie aia se misca cu incetinitorul. Si daca nu e vreun paznic prin jur? Si daca e vreun paznic prin jur si nu iti da nici o mana de ajutor (de ex. am apelat la ajutorul unui bodyguard si stii ce mi-a raspuns? ca el pazeste lebedele, nu se ocupa de altceva, sa sun la politie daca am vreo problema) Si daca sunt 2 la 1? Cine pe cine crede daca aia sunt cu gura mare? Se baga cineva? Probabilistic vorbind, nu cred. Totusi trebuie trezit si spiritul civic constructiv si pusa deoparte mistocareala. Nici unul din noi, singur nu va face fata...

Fara misto, OanaP ia-o mai usor cu spaimele astea permanente. Daca de-acum faci asa... ce te faci când va trebui sa-l lasi la gradi? Sau când începe scoala?? O sa stai cu el în banca la ore?

O sa-ti lasi copilul în vreo tabara, vreodata? Sau în excursie?

De bone nici nu pomenesc, simt ca n-ai încreder în vreuna... si sincer, parca-parca nici io n-as avea, nu-sh de ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

am vazut dar in parcurile de aici, tot asa pareau in patrula, mama si fiica, si sigur erau doar niste doamne plictisite care au iesit sa ia aer si socializau de regula cu copilasii care nu aveau in preajma pe nimeni.

Si daca s-ar da la copiii mei, sau s-ar apropia de ei incalcandu-le spatiul social, ala stabilit de mine de cel putin 2 m, as lua pe loc atitudine, de fapt am si luat, cand a fost cazul si le-am spus direct, rece, egal si fara menajamente, ca sa auda si copiii: "pastrati distanta, s-ar putea sa stresati copiii, fara atingeri, copiii nu va cunosc si nici eu, asa ca va rog..." Asta ca sa invete cei mici sa nu interactioneze cu strainii, iar acu cateva zile in parc pe cea mica de 2 ani jumate a luat-o o doamna in brate pana m-am dus eu sa-l ajut pe cel mare sa se extraga din niste leagane prost facute, si s-a ales doamna cu un set de ghete pline de noroi peste bluzon, cum o luase de subsuori, plus lovitura aferenta, plus tipetele copilei, un "nuuuuuuu" ce rasuna ascutit in tot parcul....deci s-a opus fara drept de replica. Normal ca m-am ratoit la tanti, pt ca nu avea dreptul sa-mi atinga fata, indiferent cat de draga ii parea...a stresat-o inutil si a abuzat-o emotional, intr-o fractiune de secunda, a tratat-o ca pe un animal pe care nu-l intreaba daca vrea sau nu sa-l iei in brate.
Deci eu cred ca e pertinent sa iei atitudine fata de persoane care se apropie de copiii tai, si atunci cand o fac, sa fii vigilent, nu poti sa te iei la harta cu toti din parc care-s singuri si iti privesc copiii doar, nu-i poti alunga exact cum alungi cainii vagabonzi din preajma copiilor doar din teama ca i-ar putea cumva ataca la un moment dat...
Deci vigilenta parintelui, sau a supraveghetorului copilului si continua educare a copilului inca de mic in spiritul necomunicarii cu strainii si a opunerii in fata vointei/tentatiilor strainilor, cred ca sunt un prim pas suficient ca sa ii stim pe cei mici in afara pericolului de a fi rapiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Guestus, ca sa vorbesc pe aceiasi lungime de unda:
- dat fiind ca ajutorul il cer celor in special persoanelor care nu au in responsabilitate copii (pentru ca ar trebui sa aiba grija de ai lor) o sa ma dau bine pe langa seniorii din parc sa cream celule zonale de supraveghere si rezistenta;
- apoi o sa distribui chestionare bodyguazilor cu varinte, ceva de genul care ar fi reactia dvs. in situatia in care... pentru a vedea nivelul lor de pregatire.
- dupa care probabil voi face trainiguri cu acesti bodyguarzi ceva de genul job-description;

Peste picior stiu sa iau si eu. E usor. E mai greu sa faci ceva coerent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

OanaP,trebuie sa fii sigura daca intentionezi sa fotografiezi niste oameni care se plimba prin parc cu scopul de a le pune poza pe net sau sa faci reclamatie la politie.Ca daca sunt nevinovati si bataiosi (nu fizic) s-ar putea sa reactioneze si ei ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

OanaP,trebuie sa fii sigura daca intentionezi sa fotografiezi niste oameni care se plimba prin parc cu scopul de a le pune poza pe net sau sa faci reclamatie la politie.Ca daca sunt nevinovati si bataiosi (nu fizic) s-ar putea sa reactioneze si ei ...

lasa sa incerce..ce te tot bagi aici sa o contrezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

lasa sa incerce..ce te tot bagi aici sa o contrezi?

Mi-e teama sa mai deschid TV-ul ca cine stie ce vad din Cismigiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Haha, uite ca am ajuns ciudata si ofuscata forumului! Super!
Xio, evident ca daca tu filmezi fluturi in parc si fi-mea apare pe acolo n-o sa-ti iau gatul, iau copilul de mana si-mi vad de treaba. Dar daca o persoana insista sa filmeze copiii la nisip sau unde mai stau ei grupati, pe mine ma deranjeaza. Asta e, mai sunt si ciudati pe lume, vor trebui sa se obisnuiasca pozatorii de copii, pupaciosii si sensibilii care dau cu generozitate pufuleti, biscuiti, ciocolata si mai stiu eu ce, ca sa nu moara copiii altora de pofta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu inteleg ca vrei sa va protejati copiii, ce ma deranjeaza pe mine ca simplu privitor al discutiilor si ca om care nu interactioneaza cu copiii decat daca sunt mici este agresivitatea.
Mai exact , IreneCam , din ultimul tau mesaj am inteles ce doresti si mi s-a parut chiar ok , deloc deplasat.
Din primul tau mesaj insa m-am mirat de agresivitate.Nu doar la tine , la toate mamicile care sunt oripilate de straini si copii.
Adica , una este sa spui " daca vine cineva si-mi ia copilul in brate fara sa intrebe ii spun ca as prefera sa nu " , si alta e sa spui ca "te arunci in ei" sau mai stiu eu ce.

Civilizat/Frumos sau cum vreti sa-i spuneti , mi se pare cand vezi ca al tau copil e luat in brate/mangaiat pe cap sau tinut de manuta de altcineva strain sa-i spui frumos "nu va suparati , dar as prefera sa nu-l obisnuiesc pe pitic cu straini" si sa-l luati voi in brate.
Din ce citesc pe aici imi imaginez o scena de genul print si "ceva mai putin decat o flegma".

Eu abia acum vreo 2 ani am aflat ca sunt stapani de caini care nu vor sa-i mangai catelul, da' pe aia i-am inteles ca na , o fi dresat sa muste sau mai stiu eu ce .
Zau ca nu stiam ca trebuie sa ceri voie sa mangai copil Ca sa evit discutiile , cand vine vreun cunoscut cu copilul nu-l ating , ca deh , nu's spalata pe maini Bine ca sunt intuitiva cateodata.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

XIO tu ai copiiż asta asa sa stiu si eu..

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

XIO tu ai copiiż asta asa sa stiu si eu..

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Nu , n-am si nici nu vreau acu'

Dar nici adenom de prostata n-am avut si ma pot pronunta totusi daca trebuie sau nu tratament ,daca sa fie excizat sau nu.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput