Cismigiul si mamele false

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Mai, luna se referea la ciclu, stii? Imagineaza-ti ca daca ambii soti au probleme asta nu inseamna ca se rezolva nici macar intr-un an. Dar ma rog, te las sa iti imaginezi ce doresti.

Bine, atunci mai vin cu o completare: daca nu pot infia de ce nu iau un copil sub protejare. Eu una am incercat sa faca asta, dar am renuntat, indiferent cat de mare era dragostea mea pentru copii, nu am putut suporta cat dragoste avea copilul ala pentru mine. Si mi-a mai trecut. Dar asta e alt capitol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Spune Oanap...de cite ori ai reclamat ambulantele la politie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP
nu am putut suporta cata dragoste avea copilul ala pentru mine. Si mi-a mai trecut.

Ce vrei sa spui?!
Copilul era prea dependent emotional de tine ?!
Si te simteai sufocata ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Eu consider ca s-a deviat de la subiect si s-a ajuns departe cu jignirile.

Altfel spus, Xio, orice copil are propriile lui sentimente, daca pot spune asa.
Tin minte ca eu eram terorizata, mica fiind, cand auzeam ca trebuie sa mergem la tara la bunici. Terorizata ptr ca, cand ajungeam acolo, vrei nu vrei, toata lumea sarea la pupat. Sa te pupe domne ptr ca nu te-a mai vazut demult si in felul asta-si exprimau afectiunea.
Uite ca ptr mine asta era un chin.
Ajunsesem ca de fiecare data cand ajungeam, sa ma dau ultima jos din masina, iar cand plecam, sa ma urc prima ca sa scap de pupat. Si vb aia, erau rudele mele, nu niste straini. Pur si simplu nu-mi placea.

Acum, mama fiind, pot spune cu certitudine ca de cand am aceasta "meserie", m-am schimbat radical.
Andrei a facut din mine un om vigilent, precaut, atent la orice si oricine intra in contact cu el, si recunosc ca am devenit paranoica iar uneori sunt chiar ipohondra cand vine vorba de el.
Nu as accepta niciodata sa il ia un strain in brate sau sa-i ofere ceva.
E copilul meu si e dreptul meu, atat cat el e mic si nu se poate apara singur, sa hotarasc ce e mai bine pentru el.

Si da, recunosc ca si eu, ca si hannen, ma uit la toti bebelusii pe care-i intalnesc, le zambesc si sper sa-mi daruiasca un zambet cum numai ei stiu sa ofere, din inima si neconditionat. Dar atat, si nimic mai mult!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:

Bine, atunci mai vin cu o completare: daca nu pot infia de ce nu iau un copil sub protejare.

Ei, asa mai merge, macar vii cu un fel de solutie (nu-mi dau seama ce presupune "a lua un copil sub protejare", dar ma tem ca nu e ceva viager, nu e ceva definitiv...īn fine).

Īn alta ordine de idei, banuiesc ca ai deschis topicul nu doar ca sa vezi daca si altii au remarcat mamele false din parc, ci si a īntrezari niste solutii.... solutia ar fi sa fii tot timpul cu ochii pe copil (ceea ce faci deja,d e buna seama). Si sa le explici falselor mame ca nu doresti sa se apropie de copil. Ce-i asa greu?
Solutia cu chemat politia nu mi se pare functionala... ce le spui la 112? ca o femei ti-a pupat / māngaiat copilul īn spatiul public? asa, si politia trimite imediat un echipaj sa-i puna falsei mame catuse ... sigur ca da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui NanaMotoc

Tin minte ca eu eram terorizata, mica fiind, cand auzeam ca trebuie sa mergem la tara la bunici. Terorizata ptr ca, cand ajungeam acolo, vrei nu vrei, toata lumea sarea la pupat. Sa te pupe domne ptr ca nu te-a mai vazut demult si in felul asta-si exprimau afectiunea.
Uite ca ptr mine asta era un chin.
Ajunsesem ca de fiecare data cand ajungeam, sa ma dau ultima jos din masina, iar cand plecam, sa ma urc prima ca sa scap de pupat. Si vb aia, erau rudele mele, nu niste straini. Pur si simplu nu-mi placea.

Mey, recunosc cinstit ca efuziunile diverselor prietene si cunostinte (de obicei feminine) ale parintilor si bunicilor, cu odioasele pupaturi de rigoare, erau si pentru mine o teroare cānd eram copil . Īmi venea sa fug cānd simteam ca se apropie un chiot ca de sirena: "Gabitzaaaaaa!.... ce maaaaare s-a facuuuuut!..."(btw, nu vorbeau cu mine, ci cu mama sau bunica, desi eu pricepeam/vorbeam bine), si se apropiau doua buze uriase, rujate ą la EBA, de mine .... ... si mai era si parfumul - de obicei insuportabil, dar de fiecare data ALTUL - pe care trebuia sa-l adulmec . E drept ca nu tuturor copiilor le face placere sa fie dragaliti, dar nimeni nu-i īntreaba saracii ce vor si ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:

Buna Ziua,

Poate o sa ma incadrati la categoria paranoica, insa am nevoie sa stiu daca printre mamele/bunicile/bonele care merg in Cismigiu (si nu numai) exista persoane care au sesizat ca sunt unele mame false.

Sa va explic: eu merg cu al meu pui in Cismigiu destul de des, iar bunica il duce aproape in fiecare zi. Am vazut mame strigandu-si copii rataciti prin parc si nu odata. Iar saptamana trecuta chiar m-a ingrijorat mama cand mi-a spus ca prin parc se plimba doua doamne destul de bine imbracate cu rolul de mama si fiica si stau de vorba cu copii si se imprietenesc cu copii.

Eu am zis ca daca le prind le fac poze si le postez. Nu de alta, dar nu se stie niciodata si paza buna trece primejdia rea.

Deci,ati vazut sau nu ati vazut mame care nu sunt mame si care stau de vorba cu copii si se imprietenesc cu ei in Cismigiu? Eu ma duc abia sambata si cred ca pana atunci subiectul va ajunge la ZZ si va avea lacatel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Citat:

Da am auzit. Si mai stiu ca sunt ambulante care merg cu sirena in mod nejustificat. Le aud in mod permanent. Poate ca multe din cele care merg cu sirena deschisa acopera urletele oamenilor. Si mai stiu ca daca fac reclamatie la politie, politia nu ia nici o masura. STIU de ele si tocmai de aia ridic astfel de probleme.

Si mai stiu ca raul vine ambalat frumos. Multi dintre cei care nu au intentii bune cu copii mai intai se imprietenesc cu ei.

Consideri remarca mea o rautate? Eu o consider o propunere realista. Stii cum tanjesc copii din caminele de copii dupa cea mai mica urma de atentie? Am fost acolo si e suficient sa te uiti la ei odata si apoi nu iti mai spun decat mama, mama. Nu vreau sa devin lacrimogena, dar daca tot au atat de multa dragoste de daruit de ce nu o indreapta unde trebuie?

Ce ar trebui sa fac dupa parerea ta, sa imi consider copilul un instrument de a trata frustarile altora? Ma scuzi, dar eu nu prea stiu de gluma. Daca viata ar fi o gluma, poate as lua-o in gluma. Daca viata ar oferi numai lucruri buna, as considera ca toti oamenii au intentii bune.

Ai avut vreodata nevoie de politie? Te-a ajutat cu ceva? Nu iti doresc sa treci prin asa ceva. De responsabilitate sociala stii? Crezi ca trebuie sa se ocupe de responsabilizarea sociala numai companiile?

Daca vezi o ambulanta care trece cu o sirena asurzitoare pe un drum totalmente liber care nu are nici o intersectie 300m in fata cred ca nu vei lua nici o masura. In schimb vei astepta sa vezi stirea de prelevare de organe la OTV si oricum vei considera ca este doar o stire cu credibilitate mica, pentru ca ei oricum nu vor decat senzatie si audienta.

La semnalul tras asupra persoanelor care ating copiii fara acordul parintilor,sint de acord.Desi si eu admir copiii.Si imi infrinez dorinta de a atinge un obrajor/o minutza/un piciorus dolofan .Dar,in secunda aceea ma gindesc in primul rind ca nu sint spalata proaspat spalata (pe maini)...Guestus ,te rog ,apoi sincer la mamica.Pur si simplu asta gindesc,acum ca am citit subiectul.De oferit papica nu imi permit,decit daca copilul insista.Atunci intreb mamica.Pina aici,ok.

Dar : faza cu ambulantele si sirenele chiar mi se pare paranoia (tu ai zis-o! ).Or fi cazuri,nu zic nu...dar chiar sa urmaresti ambulantele? De aici cred ca vin si mesajele ironice.

Cit despre faptul ca sufera un pui de om in momentul in care il ingrijesti apoi se ataseaza nespus.Hm...nici eu nu as oferi dragoste daca nu as avea certitudinea ca o pot oferi neconditionat si pot oferi mai mult decit mi se ofera : ).Eu sint adult.

Lisa,pune o poza scurt si sa vezi ce tac : ).Nu vezi provocarea? : )

----------------------------------------------
Tashi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Adica te duci la o casa de copii sau de plasament sau chiar la un camin unde stau copii acolo lasati de parinti cu saptamanile ca nu au bani sa ii tina acasa si incerci sa dezvolti o relatie cu el. 1-2 h cat stai cu ele acolo vorbesti, ii explici un alta, desenezi cu el, bine-inteles cu acordul educatorilor si a supraveghetorilor. Eu am mers la vremea respectiva printr-un NGO ca sa fie mai usor si sa nu trezesc suspiciuni. Oricum trebuie sa ai nervii tari, nu e suficienta numai dragostea. Ideea e ca exista solutii.

Da de acum incolo asa o sa fac eu sau cine are grija de el. Vom fi foarte prompti. Se pune problema (paranoica bine inteles) ce se intampla daca oamenii aia sunt mai tupeisti. Eu una pot sa alerg dupa ei, dar crezi ca vreo mamaie sau tataie reuseste? Daca suni la politie aia se misca cu incetinitorul. Si daca nu e vreun paznic prin jur? Si daca e vreun paznic prin jur si nu iti da nici o mana de ajutor (de ex. am apelat la ajutorul unui bodyguard si stii ce mi-a raspuns? ca el pazeste lebedele, nu se ocupa de altceva, sa sun la politie daca am vreo problema) Si daca sunt 2 la 1? Cine pe cine crede daca aia sunt cu gura mare? Se baga cineva? Probabilistic vorbind, nu cred. Totusi trebuie trezit si spiritul civic constructiv si pusa deoparte mistocareala. Nici unul din noi, singur nu va face fata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da nici nu va organizati...sa faceti un grup de vigilenta si sa mergeti in parc...umpleti aici 20 pagini si atit. Spirit civic constructiv...ai cu cine?..yo nu cred
Care merge cu OanaP in parc sa cautati mame false?

Mergi la inceput