sfaturi de vacanta-Grecia
Raspunsuri - Pagina 5
Crinutz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui celi-bia Deci si Thassos arata ca in Romania? Īn ritmul acesta nu o sa ajung īn veci īn Grecia... La Paralia/Olympic Beach nu am mai mers pentru ca toata lumea mi-a zis ca o fi ea ieftina, dar e mai rau ca la Mamaia. Thassos a fost prima obtiune pentru vacanta din aceasta vara, dar am amanat-o pentru ca am mers in Italia. Imi pare nespus de rau ca nu am vazut Grecia pana acum. Dar oriunde am vrut sa ajung m-am trezit ca obtiunea e naspa. Vreau sa vad Atena cateva zile, iar apoi alte cateva sa zac la soare si sa ma balacesc. Nu sunt pretentioasa, dar tare nu vreau sa semene cu statiunile de pe la noi locurile in care o sa ajung. Blogul meu:www.celina-bianca.blogspot.com/" target="_blank"> http://www.celina-bianca.blogspot.com/ |
Romania o sa arate ca in Thassos doar in cele mai frumoase vise si poate peste vreo 200 de ani si nici atunci ca nu ne ajuta peisajul. Pacat ca nu ai ajuns in Grecia. Oriunde in Grecia eu cred ca e frumos. Si nimik nu seamana cu statiunile de pe la noi, mai ales insulele grecesti, nu ai sa vezi la noi munte si mare la un loc never ever ! Si mancarea, si traditia si oamenii si tot, nu se compara....
Mergi si ai sa vezi ca am dreptate.
Carmon spune:
Acum am vazut si eu subiectul, daca nu e pre atarziu deja it spun si parerile mele.
citat din mesajul lui anne`mary In principiu ce este de vazut in Atena se poate vedea in 2 zile? caci ma gandesc sa ma cazez 4 nopti in atena dar de aici sa ma duc ... in peloponesia de exemplu. |
Anne-mary, sincer nu te-as sfatui sa petreci Revelionul altundeva decat in Atena sau Salonic. Am locuit in Patras (Peloponez) aproape 8 ani, si pot sa iti garantez ca pentru un turist sarbatorile sunt dezolante: inafara de cateva artificii marunte in port, in orasele mici( adica in orice oras grecesc exceptand Atena, Salonic si poate Irakleio ) nu se sarbatoreste ca la noi revelionul. Prin urmare, daca nu esti genul care adora sa sarbatoreasca anul nou in 2 pe plaja pustie cu o sticla de sampanie... s-ar putea sa petreci cel mai ciudat revelion din viata ta. Grecii in general se aduna in familia extinsa, joaca carti si sarbatoresc anul nou DOAR in familie. Bineinteles, e posibil sa fie cateva cluburi de tineret deschise, dar dar media de varsta a celor de acolo e undeva la 17 ani .
Prin urmare stati in Atena de Revelion.
PS: daca vrei sa petreci o sarbatoare frumoasa greceasca, veniti in Peloponez de Pasti sau de Sf. Andrei!
citat din mesajul lui anne`mary Cu vremea nu cred ca as avea probleme desi eu sunt foarte friguroasa. Anu` trecut am fost de sarbatori in praga unde erau -3 grade si ne-am plimbat pe jos in tot orasul. Nu am pus piciorul in niciun mijloc de transport si , surprinzator, nu am inghetat. Deci vremea ar fi ultimul impediment. |
Iarna in special in sudul Greciei nu e atat friguroasa, cat ploioasa. Adauga si vantul puternic (in Peloponez cel putin) la ploaia mocaneasca continua, care face imposibila folosirea umbrelelor.. Sfat: sa nu va lipseasca o pelerina de ploaie!
Si tot din cauza vantului foarte puternic, uneori iarna portul din Pireu se inchide, prin urmare nimeni nu va poate garanta ca ferry-ul spre Santorini nu va fi anulat in ziua respectiva.
Nu ma intelege gresit, iubesc la nebunie Grecia, am petrecut sarbatori frumoase acolo (dupa primul an, dupa ce ne-am integrat in comunitate ), dar mi-ar veni mai greu sa recomand unui turist sa viziteze Peloponez-ul iarna. Primavara-vara-toamna... e altceva, si as vorbi pana maine despre ce poti face/vizita!
Nu uitati sa vizitati capul Sounio si templul lui Poseidon la vreo 40 km de Atena. Templul si apusul de soare e superb!
Daca totusi insistati sa ajungeti in Peloponez, intereseaza-te de programul site-ului de la Olimpia in zilele de sarbatoare. Valabil si pt Delphi (din peloponez va puteti intoarce spre tara pe traseul Patras-Rio-Andirio-Amfissa-Lamia-Salonic), trecand pe langa Delphi.
yuppy spune:
Am vrea sa mergem anul viitor in Grecia, dar nu suntem hotarati unde anume. Ne puteti recomanda o statiune frumoasa si un hotel bun, cu demipensiune. Am tot citi ca toata Grecia este frumoasa, dar am auzit si pareri mai putin bune. Noi am dori sa mergem cu masina noastra, ne puteti ajuta cu cateva sugestii.
Eseea spune:
noi am fost in Skiathos si in Creta. F frumos in ambele locuri ( prima e mai verde, a doua mai uscata). Am fost cu avionul, nu cu masina.
Mami de fetita si de baietel
mihaser spune:
salut!
si noi am fost in skiathos si ne-a ramas in suflet concediul ala...vrem sa repetam experienta! poate chiar anul asta...