Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (129)
Raspunsuri - Pagina 19
alexa_teo spune:
la multi ani moni or...sa ai parte de tot binele si sa fii fericta alaturi de cei dragi.

la multi ani David..sa fii sanatos si sa cresti mare
flo si kata

In data de 4 august 2008 s-au nascut Alexandra &Teodora, minunile lui mamy si taty.
http://s471.photobucket.com/albums/rr74/alexa_teo/
bujo spune:
Si io am zis mai de mult ca pun poezii pt pitici ca am un caietel in care scria maica-mea dupa dictare ce invatam noi la gradi. Va scriu acu ceva:
Catelusul zice: Haam!!
Eu mancare nu mai am.
Am avut un pic de os
Dar l-am terminat de ros.
Dati-mi, dati-mi de mancare
Sa ma fac voinic si mare.
Langa casa sa traiesc
Si de hoti sa va pazesc.
Un' te duci mai racusor?
Ma duc broasca sa ma-nsor.
Ia-ma racusor pe mine.
Ce sa fac broasca cu tine?
N-ai nici cap de legatoaaaare,
Nici mijloc de cingatoaaaare,
Nici picior pentru papuc
Pai cu cine sa ma-ncurc???
Filipanu meu nu stie
Nici macar o poezie.
Dar eu stiu cate poftesti.
Ti le spun daca doresti.
Filipanu-i mititel
Invat eu si pentru el.
P.S. Asta era cu ursuletu da io o zic cu Filipanu![]()
Astea sunt cateva care i le spun lui Filip si ii plac tare mult. La aia cu racusoru gesticuleaza si pune mana la cap cand zic "nici cap de legatoare"
bujo mami de Filip
ankalaura spune:
MCOCA - la voi si in occident in general, statul cu chirie este un mod de viata. Frate-miu sta de 10 ani in acelasi apartament, are drepturi depline la utilitati. Vara-mea, de 15 ani sta in aceeasi casa.
Aici, NU ESTE un mod de viata pentru ca nu exista un sistem clar. Daca esti chirias, poti risca sa fii cu traista in bat la fiecare 6 luni. Nu ai absolut nimic pe numele tau, si nu ai nici un drept. Nici macar lista detaliata de la telefon nu o poti cere decat daca mergi cu proprietarul.
Daca ai noroc, proprietarul te ia in spatiu, ca sa iti apara adresa in buletin, dar eu personal nu cunosc nici un astfel de caz
Daca ai noroc, iti face contract, desi este rar si asta. Cand e vorba de famili, se mai fac contracte. Dar pentru ca se platesc impozite mari, ori iti creste chiria, ori iti pune in contract alta valoare. Dar si asta e cu dus si intors. De exemplu pe vremea cand preturile erau in crestere, nimanui nu convenea sa faca un contract pe un an, ca nu mai putea modifica suma.... Pe de alta parte, nici chiriasului nu ii convenea... De exemplu cand avea suma in euro, si euro a crescut cu 30%, au fost ceva valuri pe tema asta.
Una peste alta, ACUM chiria este mai mica decat o rata, dar cand stai cu chirie n-ai nimic sigur. De exemplu proprietarul unde stateam noi, facuse abonament social la telefon, care avea tarife imense dar abonament mic. Eu vroiam alt abonament, ca oricum eu plateam telefonul. Nu ne-am inteles cu ei.
In cazu' lu' KIM, as zice ca stresu' cu apartamentul si cu jobul ar mai fi justificabile, dar ala cu vaccinurile pentru care imprumuta fata bani,... ei... ala nu mi-l mai pot explica.
KIMMY - fata zi ca viu io la Cluj si ii dau una in mecla lu al tau si isi revine ![]()
Zau, clarificati chestiunile astea, ca va macina, pe tine cel putin, te macina si te consuma. Si e pacat. Ca daca te vaccinai tu, ziceam ca deh, poate nu era o urgenta, dar pentru vaccinul copilului, paine cu sare mananc si tot i-l fac; nu exista alte prioritati in fata copilului! Nu stiu frate, raman restanta la intretinere, nu platesc curentu, renunt la abonamentul la mobil, vand boii de la bicicleta, nu stiu ce fac! Da' fac nene cand e vorba de ceva pentru copil, si deh, chestiuni obligatorii si cu termen limita, nu fite si figuri....
katalyna spune:
bujo, prima pezie a zis-o david la serbarea din iarna la grupa mica si zicea: si l-am teminat de os![]()
kamelya spune:
DAVID 
MONI OR 
Daria este bine...ieri dupa 2 ore de somn la ea acasa i-a trecut maraiala...nu-mi vine sa cred ca dimineata are ochiul curat fara pic de secretie...
Daria ne imita:daca tusim tuseste si ea ,daca ii zice mamaie ptiu sa nu fi de de deochi incerca sa scuipe si ea....cand ma pupa prima oara imi baleste nasul si dupa aceea ma musca...
Fructe eu ii dau taiate bucatele sau ei in mana sa manance
i-am dat si eu Dariei borcanele de la Nestle...am ramas surprinsa ca a mancat un borcanel de 200 gr ca din mancarea nostra mananca jumate din cei pun eu in castronelul ei
Daria face figuri la inceput cand o pun in scoica ca nu vrea sa o leg in certuri...pana acum nu am avut probleme la drum cu ea...cel mai lung drum la noi cu masina a fost de 2 ore pana la Valeni de Munte sau Campina
_
buburuza mea
de
Daria Ecaterina 14.07.2008 
ana_a spune:
DAVID 
moni_or 
multa sanatate si numai bucurii alaturi de frumosul vostru Luca!!
proud mummy
Didi81 spune:
Mona, am vazut si eu pozele de la mare, ff frumoasa, Codrin e un scump si un dragalas!
Si desenele pe pereti sunt simpatice, ne pasioneaza si pe noi; ia arunca o privire aici cu ce am pictat eu si Cristi anul trecut acasa la parintii mei ![]()
Angoasa de 11-12 luni e si la noi, sau o fi o stare continua... In orice caz, Aida se enerveaza una-doua, ne da capete in gura sau palme peste fata, se da cu capul de ce nimereste... si chestii de-astea. De lasat singura nu pot sa o lasa in primul rand pentru ca se loveste una-doua daca nu e supravegheata, e foarte aventuriera.
Cu mancatul, Aida a avut dintotdeauna o ciudatenie: de cele mai multe ori se enerveaza cand vede lingurita si da din cap, da cu mana peste lingurita, face tot posibilul sa nu se apropie lingurita de ea. Toate astea pana reusesc sa ii dau o data sa guste, dupa care se calmeaza si mananca frumos
. Deci complicat e pana reusesc sa ii bag prima data lingurita in gura - pana nu simte gustul mancarii, nu vrea si nu vrea 
Si tot la capitolul mancare, alta ciudatenie: nu indrazneste sa se atinga de chestii ude sa le manance ea cu mana. Gen fructe, felii de branzica. Daca ii dau un fruct se uita foaaaarte sceptica la el, si evita pe cat posibil sa il atinga, ca si cand ii e frica sa nu se murdareasca pe mana
. In schimb ii face mare placere sa manance singura cu mana paine, biscuiti, de-astea uscate.
EDIT: dar cu lingurita le mananca, n-are probleme.
Mersul cu masina: la noi e foarte bine, am obisnuit-o de la inceput in scaunel si mergem foarte des, cel putin o data pe saptamana bucuresti-constanta si inapoi. De regula doarme majoritatea drumului, iar cand e treaza se joaca cu jucarii. Mai are si episoade cnad nu mai vrea si nu mai vrea, dar scurte si rare.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
mcoca spune:
Pe plaja din 2 Mai, o familie compusa; din tata; īn maieu si burtic#259; de maestru emerit al tablelor, tzoapa; coafata; cu bigudiuri, costeliva;, genul care nu se-ngrasa; de-a dracu ce e si copil de tip Goe, galagios si enervant, īsi cauta; un loc unde sa-si puna; cearsaful si restul bulendrelor.
Cara dupa ei calabalīcul standard o sticla de Timisoreana pentru campion, Frutti Fresh pentru loaza si o revista de integrame pentru ma-sa, ca e intelectuala;.
Mama, mama, urla; Goe, aici, aici!. Titanul tablelor īsi īnfige calcīiele īn nisip si, din cauza burtzii, frīneaza anevoie, ca autobuzele cu burduf, īn timp ce ma-sa, femeia pe fatza careia se ghiceste o bunatate sufleteasca rara, se īntoarce si e gata sa-l plezneasca.
Mama, mama, aici am stat si ieri, zice Goe.
Uite coaja de la banana si sticla noastra de cola (ieri s-au respectat).
Ma-sa se convinge ca, īntr-adevar, coaja de banana si sticla de coca-cola pe care le aruncasera ieri sīnt tot acolo, se īntoarce spre barba-su si zice, plina de scīrba:
Bai frate, cīta nesimtire! Īti dai seama ca astia nu fac curat pe plaja??.
Vicky si
Maya (27.06.2008)
Ralu79 spune:
Ola ola!
La multi ani David si o copilarie minunata! Lori te mai asteptam cu vesti
La multi Ani Moni_or cu multa fericire si dragoste!
Dana- felicitari pentru Clara vorbicioasa
Boti- ziceai la un moment dat ca vrei sa faci o carticica pentru copii- tu cu imaginile si o prietena cu povestirea. Ai reusit? Sa zici s-o cumparam
Kamelya- ma bucur ca e bine puiul mic si operat
Kimmy- ai grija de inimioara ta si la propriu si la figurat
Nici Mirunicimea nu merge singura- maxim 2 pasi din inertie, dar nu mereu si nici nu vrea sa stea in picioare singurica prea mult. Daca o pun pe langa un pat sau ceva sa se tine si sa mearga isi da drumul imediat. Si de ceva timp nici ea nu vrea sa stea singura. A avut o perioada nici nu vroia sa mai doarma singura si nu dormea langa minem ci pe mine, asa ca un guler. Vad ca asta cu dormitul i-a trecut, dar in rest suntem siameze![]()
Pupicei tuturor si o zi frumoasa
monalac spune:
LA MULTI ANI MONI OR,SA FII SANATOASA SI SA RAMAI LA FEL DE DULCE CA ACUM!
LA MULTI ANI DAVID DE LORI ,SA FII SANATOS SI SA I ADUCI MAMEI NUMAI CLIPE SENINE!
KIMMY,INTELEG PERFECT ce spui,pt ca si eu sunt in aceeasi barca.la noi lucrurile s au mai calmat putin in ultima perioada,nu pot detalia acum din motive de uliu prin preajma,dar voi reveni cu detalii.stiu cum e si sa te descurci greu cu banii,lua i ar naiba de bani.
FETELOR,VOIAM SA VA ROG SA INTRATI LA SUFLETUL CREDINTEI SI S O MAI INCURAJATI PE CAMI,CA SE SIMTE SINGURA SI CREDE CA NOI AM UITAT O.
DIDI,chiar voiam sa ti zic ca am vazut o pe aida,e o dulce,iar tu in costumul de baie de la quelle cred ca ai facut furori pe plaja.
apropo de furori,cand suplineam pe roamana le am dat copiilor sa faca enunturi cu ''furori''.majoritatea mi au facut cu paronimul lui ''furouri'',credeau ca e acelasi lucru![]()
asa avea asa de multe de spus,dar sunt in criza de timp,azi n am invatat nimic.n am chef,frate,mi s au tocit neuronii la aproape 34 de ani
dana,felicitari pt clara cea vorbareata.si codrin zice cateva cuvinte''apa'',''caca'',''pa'',''papa'',''coco'',''tata''''uite'',uita te'',ata''[alta adica],''iete''[tot un fel de uita te''.''mama in schimb refuza sa zica,dar zice ''baba''[ce sa fac daca am facut copii la batranete].
FLO,eu acum 2 ani am fost la moeciu,la pensiunea andrei.e cotata cu 4 margarete,are aceleasi preturi ca si unde ati fost voi si are o curte imensa si tot felul de tobogane,piscina,casuta,hamace.stai sa caut http://inmoeciu.ro/index.php?displayclient=57