indemnizatie

indemnizatie | Autor: ioanaa28

Link direct la acest mesaj

Am autorizatie PF din 02.2008.Am incheiate contracte cu Casa de pensii si Casa de asigurari de sanatate, imi platesc impozitul pe venit. Venitul meu pe firma e foarte mic , pe 2008 a fost de 500 ron.Nu sunt angajata in alta parte. vreau sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in aceste conditii. M-am interest la Directia muncii, mi-au spus ca trebuie sa am venit impozabil pe ultimele 12 luni anterioare datei de nastere a copilului. Dar chiar nu conteaza valoarea venitului?
Va multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Cred ca nu conteaza valoarea venitului pentru acordarea indemnizatiei, o primesti daca ai avut venit impozabil cu 12 luni inainte de nasterea copilului.

Mai greu iti va fi deoarece pentru un venit asa mic vei primi indemnizatia de 600 RON, daca aveai venituri mai mari, optai pentru varianta cu 85% si primeai mai mult de 600 RON.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Nu conteaza suma, doar sa fie constant venitul pe ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului.

Si nu conteaza nici daca a fost doar o activitate de 2 ore (pt cei angajati part-time).

Vei primi 600 ron/luna.

Annablue & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza84 spune:

Buna,

Intrebarea mea este urmatoarea: lucrez in IT si beneficiez de scutire de impozit. In acest caz pot beneficia de idemnizatia de 85%?

Multumesc!

Mergi la inceput