Gravidute si mamici de Timisoara (31)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns genny76 spune:

Fetelor multumesc pentru urari.
Am intrat si eu repede cat doarme micuta mea. Noi incercam sa ne acomodam una cu cealalta, sunt putin disperata, cred ca multe dintre voi ati trecut prin asta, eu una nu stiu cum mai rezist, sunt obosita, nu prea dorm noptile, cred ca undeva gresesc, ma tot gandesc cum sa fac sa fie bine si pentru micuta mea si pentru mine.
Puiutul meu dupa baita de seara de la ora 20.00 nu vrea sa doarma, o tin la san si 2 ore si degeaba, alternam la ambii sani si tot nimic, plange de foame, ii fac supliment de lapte praf si cateodata vomita tot, in jet, asta ca sa ma linistesc eu si uite asa ne distram noi si se face ora 1 noaptea si tot nu doarme.
Spuneti-mi unde gresesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_nagy spune:

Citat:
citat din mesajul lui toshador

Buna fetelor.

Eu am intrat aproape zilnic sa va citesc dar nu am mai scris.

Noi suntem bine. Angelica creste, asa de mult s-a schimbat de acum 2 saptamani ca nu-mi vine sa cred. Apropo, azi am facut 2 saptamani, suntem MARI! E un ingeras. O mai doare burtica dar cu ceai si picaturi netrece. Plangem doar cand ne e foame, cand e murdara la fundic sau cand ne doare burtica. Pana acum e un ingeras de copil si chiar nu pot sa ma plang. UIte ca s-a trezit si plange, de 4 ore nu am mai mancat.

V-am pupat si ma duc la datorie.

Suntem parinti de Angelica.

Asa crestem noi: http://picasaweb.google.ro/toshador/angelica

Bravo ingerasule!!! abia astept sa o vad pe printesica ta Angelica!!!
Pupici multi de la noi.

Cristina

Alex 20.02.2006

Beatrice 02.06.2008 http://community.webshots.com/user/cristinalex

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui genny76

Am intrat si eu repede cat doarme micuta mea. Noi incercam sa ne acomodam una cu cealalta, sunt putin disperata, cred ca multe dintre voi ati trecut prin asta, eu una nu stiu cum mai rezist, sunt obosita, nu prea dorm noptile, cred ca undeva gresesc, ma tot gandesc cum sa fac sa fie bine si pentru micuta mea si pentru mine.
Puiutul meu dupa baita de seara de la ora 20.00 nu vrea sa doarma, o tin la san si 2 ore si degeaba, alternam la ambii sani si tot nimic, plange de foame, ii fac supliment de lapte praf si cateodata vomita tot, in jet, asta ca sa ma linistesc eu si uite asa ne distram noi si se face ora 1 noaptea si tot nu doarme.
Spuneti-mi unde gresesc?

Daca vomita nu=i mai da supliment. Esti singura cu ea? incearca sa dormi si ziua cand doarme ea ca daca nu o sa ajungi la capatul puterilor si poti face o depresie urata. Poate nu plange de foame ci de colici. Si nu o invata la san atat de mult. Las=o sa planga putin si poate se linisteste si doarme. Stiu ca o sa ti se rupa sufletul dar la fel am procedat si eu si apoi a fost super bine.
Pupici si multa bafta!!!

Cristina

Alex 20.02.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Tot mai liniste pe aici... Suntem in vacanta?

mamica de Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toshador spune:

Citat:

Spuneti-mi unde gresesc?

Genny asa cum stii mami meu e pediatra si uite ii citeam problema ta. Ea zice sa incerci urmatoarele: sa nu o tii la san mai mult de 30 de min. Sa faci proba suptului, adica sa o cantaresti inainte si dupa ce suge si daca suge 80-100 g atunci e bine. Asta inseamna ca ii ajunge ce ii dai tu la piept. Sa stii ca nu tot timpul suge la fel.

Referitor la plans. Si a mea mai scanceste dar asa cum zicea cristina posibil sa aiba colici si de aceea sa planga. Noi facem baita pe la 21-22 si dupa avem si noi parte de discutii ca nu pot zice ca plange tot timpul. Imadiat dupa baita mancam si nu adormim imediat. In zilele care avem colici atunci ne plimbam prin casa cu burtica lipita de a mamei dar in zilele care nu avem colici(au fost doar cateva) stam si discutam cu tati. Eu zic sa incerci sa ii faci baita mai tarziu si sa nu o tii asa de mult la san, mai degraba sa incerci sa o calmezi altfel.
Sper sa fie totul bine si sa reusesti sa va intrati in ritm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genny76 spune:

Multumesc fetelor pentru sfaturi.
O sa incerc in primul rand sa-i schimb ora de baita sa fie mai tarzie, cam 21-21.30. Nu i-am dat ceai pana acum dar cred ca voi introduce si ceaiul de colici printre mese ca sa nu mai suga atata.
Intr-adevar sunt singura, nu am ajutor decat soacra care vine de obicei pe la ora 18.00, m-a ajutat sotul vreo 3 zile dar trebuia sa mearga la servici si pe deasupra a mai plecat si in delegatie, desi mai avea dreptul conform cursului de puericultura facut la medicul de familie inca de 10 zile de concediu. Dar asta e, asa sef are, un batran care a uitat ca a avut copii mici.
Azi noapte am reusit sa dormim mai bine si sa ne odihnim.
Voi ce ceai de colici le-ati dat bebeilor vostrii? Eu am cumparat baby drink. Sper sa fie ok. Azi mergem si la pediatru sa o vada si o s-o intreb ce sa fac cu bebita, daca e bine, daca a luat in greutate.
Va voi povesti diseara cand ma intorc de la medic ce sfaturi am primit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Ce concediu? Nici un concediu, poate o excursie pana la bucuresti si gata.

Am intrat cu dintii in revizie post-bebe, cica nu e foarte tragica situatia dar tot o sa ma rupa un pic la buzunar. Plus ca se dovedeste cam dureros momentul, sper sa dorm la noapte.

Ale noi inca nu muscam, ciupim, etc. In schimb Deea avea tot felul de obiceiuri de genul: tras de cercei, de lantisoare, de ochelari. Eu nu am lasat-o si luam o moaca serioasa si ii ziceam ferm: NU. In schimb maica'mea nu numai ca o lasa, ba chiar cand eu nu o lasam se oferea sa o traga pe ea de cercei.
In consecinta acum pe mine ma lasa in pace, in schimb pe ai mei ii chinuie cat se poate.

Genny cu vomitatul nu stiu ce sa spun, nu am experienta, dar cu programul de somn stiu ca si eu tot asa am patit, in primele luni aveam un pui de cucuvea care adormea pe la 1-2-3 noaptea. Cu timpul si-a schimbat programul, am avut o perioada in care se culca chiar si de la 9 seara.
Tot ce cred ca poti sa faci e ca dupa 8-9-10 e sa incepi sa faci intuneric in camera si liniste si in timp o sa inceapa sa functioneze.

de Andreea-Maria

"Nu meritã sã plângi pentru nimeni, iar cei care meritã nu te vor face sã plângi."
Gabriel Jose Garcia Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toshador spune:

Citat:

Multumesc fetelor pentru sfaturi.
O sa incerc in primul rand sa-i schimb ora de baita sa fie mai tarzie, cam 21-21.30. Nu i-am dat ceai pana acum dar cred ca voi introduce si ceaiul de colici printre mese ca sa nu mai suga atata.
Intr-adevar sunt singura, nu am ajutor decat soacra care vine de obicei pe la ora 18.00, m-a ajutat sotul vreo 3 zile dar trebuia sa mearga la servici si pe deasupra a mai plecat si in delegatie, desi mai avea dreptul conform cursului de puericultura facut la medicul de familie inca de 10 zile de concediu. Dar asta e, asa sef are, un batran care a uitat ca a avut copii mici.
Azi noapte am reusit sa dormim mai bine si sa ne odihnim.
Voi ce ceai de colici le-ati dat bebeilor vostrii? Eu am cumparat baby drink. Sper sa fie ok. Azi mergem si la pediatru sa o vada si o s-o intreb ce sa fac cu bebita, daca e bine, daca a luat in greutate.
Va voi povesti diseara cand ma intorc de la medic ce sfaturi am primit.

Am zis ca iti scriu si de ceai dar am uitat. Baby drink i-am dat si eu si e ok. Acum i-am luat baby calm. Mami zice ca e bun si asta dar depinde de cum reactioneaza fiecare copil.

Ma bucur ca ai reusit sa dormi azi noapte. A mea plnge prin somn si asta noapte a fost tare grea pt mine, ea in schimb nu are treaba ca doarme .

Multi pupici la fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fancy spune:

va salutam si noi.
genny.... schimba-i ora de baitza, incearca Baby Drink, nu o mai tine asa mult la san, maxim 30-40 minute; pt colici la noi a functionat urmatorul truc: incalzeam putin un prosopel mic cu calcatorul si o puneam cu burtica pe el si se linistea si adormea (m-a invatat ginecologul:)) + Bonnisan, foarte rar Sab simplex...
bafta, vei vedea ca se va linisti si va fi bine in curand.
AAA, si odihneste-te, dormi cand doarme ea ziua neaparat, ai nevoie de somn!

Toshador, bravo, v-ati intrat in ritm frumos!

Lucia & Iulia, 31.07.2008
Pozici: http://community.webshots.com/user/luciaiulia

Mergi la inceput

Genny ma bucur ca esti mai bine. Ai mei copii au supt maxim 10 min la un san dar in general in 5 minute erau gata. Si pe Alex l-am alaptat pana la 1 an si 3 luni iar Beatrice are 1 an si 1 luna si inca o mai alaptez.
In legatura cu ceaiul, si eu am folosit Baby Drink iar apoi Children Tea de la Hipp ptr Alex iar Beatrice nu a vrut ceai deloc.
Deci... depinde de ficare copil.
Imi pare rau ca esti singura! Dar sigur o sa te descurci!!!

Pupici multi si tie si buburuzei!

Cristina

Alex 20.02.2006

Mergi la inceput