Nasterea naturala fara epiziotomie in Romania

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns christinam spune:

Mamele in general nu au studii medicale si cuvantul medicului cantareste foarte greu, si multe nici nu au curajul sa se impotriveasca pt ca stiu ca atat ele cat si bebelusii lor vor fi complet expusi fata de medici cand ajung in spital.
Iar sa trimiti toate mamele nemultumite de conditiile din RO sa nasca in vest e o atitudine cel putin nedemna de orice om educat, e ca si cum ai zice " daca nu va convine, mereti unde vedeti cu ochii" . Ideea ar fi sa evolueze si romanii, asa cum in unele locuri chiar au facut-o.

Christina 17+ , mamica David 5 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

informatiile care fetele le dau aici nu sunt de pe net 100%....suntem si fete care am nascut, care suntem insarcinate, care avem contact cu medicii....unele dintre noi in romania altele mai norocoase afara...printre norocoase ma numar si eu. la ultimele intalniri cu mediul ginecolog, cu obstretician am intrebat despre aceasta epiziotomie si daca se poate naste fara. mi s-a raspuns da, se poate....si a zis cinva "conditiile" in care se poate, nu am sa le repet si eu. deci cine zice a singura sursa a noastra de inf. e net face o mare greseala.
cat despre medicamentatie etc....mi se pare corect sa informezi viitoarea mama inainte cu cateva sapt ca sa poata opta nu atunci cand ea e chinuita de dureri si sta pe salile de asteptare....ea atunci nu are cap pt asa ceva....pana nu treci prin starile acelea nu ai cum sa intelegi
34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela603 spune:

Noce, mi-a placut f mult mesajul tau...la obiect.

Eu sunt inca acasa. In dimineata asta chiar m-a sunat dr sa ma intrebe cum ma simt, daca bebe misca, daca sunt speriata ca nu am nascut inca, sa stau linistita ca nu e ceva anormal. Am stabilit sa merg maine dimineta la control si apoi din 2 in 2 zile sa monitorizeze BB-le; daca nu se va vedea nici un semn de suferinta fetala nu mi se va provoca nasterea/cezariana ci o vom lasa pana la 42 sapt.

As vrea sa mai adaug ca am participat la niste cursuri prenatale tinute de medici. Cursul referitor la nastere a fost prezentat de Dr. Ciprian Pop de la Spitalul Elias care din proprie initiativa ne-a spus ca se poate naste si fara epiziotomie, ca sotia lui a nascut asa un baietel de 3900 gr (ecografia arata doar 3500 gr chiar inainte de nastere).

Izabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Izabela, imi place de dr. tau, este conduita cea mai fireasca pe care o poate avea. Dupa cum ziceam, o prietena a nascut copil de 4,7 kg fara epiziotomie, deci greutatea copilului nu trebuie sa sperie pe nimeni. Tine-ne la curent, te rog.

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(3) iunie 2009 *******mare2009 *******mare(2)2009 *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Recomand cu incredere filmul documentar The Business of Being Born,eu l-am gasit pe torente.E realizat foarte competent si total pro-nastere naturala,neindusa,neinfluentata atat de mult pe cat este posibil in fiecare caz.
Unul din aspectele despre care se vorbeste(cei care discuta problema in film sunt cadre medicale) este faptul ca de multe ori prin administrarea oxitocinei se ajunge la cezariana(pe scurt,mama are dureri dar nu e dilatata-se administreaza oxitocina-contractii mai mari,apa se rupe,fatul ramane fara lichid,dilatie mica-dupa un timp de suferinta atat pt mama,cat si pentru fat,perioada in care se ofera alta doxa de subst.pt dilatie,se recurge la cezariana,pentru ca dilatatia nu e suficienta,iar fatul e deja in pericol).
Sper sa gasiti si sa vizionati documentarul,e cu adevarat revolutionar. :P Mai ales pentru romance.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Recomand cu incredere filmul documentar The Business of Being Born,eu l-am gasit pe torente.E realizat foarte competent si total pro-nastere naturala,neindusa,neinfluentata atat de mult pe cat este posibil in fiecare caz.

Iulia, Imi poti spune te rog pe ce torrent/site l-ai gasit? Sau daca ai salvat fisierul torrent, mi-l poti trimite pe e-mail? (izabela603@yahoo.com).
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Linkul direct e urmatorul:
http://isohunt.com/torrents/?ihq=tbobb.Ma bucur ca l=am regasit,eu il salvasem cu cel putin un an in urma.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Linkul direct e urmatorul:
http://isohunt.com/torrents/?ihq=tbobb.Ma bucur ca l=am regasit,eu il salvasem cu cel putin un an in urma.

Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

da, am nascut si eu fara epiziotomie in Romania, cred ca sunt a doua dupa Carla, din pacate. si asta mi s-a intamplat fiindca, dupa ce am mers la 6 ginecologi toata sarcina, am gasit o doctorita care sa aiba timpul disponibilitatea si experienta necesare.
epiziotomia se face de rutina la noi in tara si rezidentii respectiv medicii mai tineri nu stiu sa conduca travaliul si expulzia si nu stiu sa tina un perineu cu mana astfel incat sa nu se rupa.
din pacate. pentru ca a naste fara epiziotomie este ceva extraordinar, eu la prima nastere am avut, si a fost oribil, inclusiv m-am infectat.
asta se intampla fiindca sta ginecologul la fundul femeii cand naste, desi nu are ce cauta acolo. nasterea trebuie sa aiba loc cu moasa, care e scolita in acest sens. iar ginecologul sta acolo sa-i vina banutzul (ca cica a facut efortul) si taie sa plece repede.
toi ginecologii sunt o apa si in pamant: obsedati de bani si dornici sa aiba cat mai multe paciente pe care sa le taie cat mai degraba.
epiziotomia este un ABUZ.
cred ca ar putea fi dati in judecata pentru vatamare corporala, pentru ca oricum nu te informeaza inainte si nici nu-ti cer acordul, asa cum scrie la legea drepturilor pacientului.
rusine!

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

si ideea e ca daca ar catadicsi, si si-ar face experienta, medicii ar putea sa-si dea seama daca perineul e in pericol. sunt semne care arata ca incepe sa se rupa. dar e mai simplu sa tai si sa stai deoparte decat sa faci crowning, sa stai cu mana acolo in pasarica 30 de minute sau cat dureaza expulzia.
insa aceasta experienta a conducerii expulziei si a tinutului perineului s-a dus, nu o mai au medicii in spitalele de stat. asa ca in ro, la spital de stat, ma indoiesc ca STIU medicii sa nasca fara epiziotomie. nu ca nu vor, nu stiu, si atunci nu risca. si oricum expulzia e mult scurtata, deci pot merge mai rapid la urmatoarea clienta.
de aia in strainatate sa mai fac epiziotomii, ca stiu moasele cand are rost sa faca si cand nu. ginecologii fac treaba lor, nu asista nasteri, vin doar cand sunt probleme.
rusine inca o data!

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput