Nasterea naturala fara epiziotomie in Romania

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cucuveaua spune:

daca la prima nastere nu ti se face epiziotomie, inseamna ca medicul ori e nebun, ori e ff curajos, ori nu stie ce face....mai bine taiat si cusut decat rupt si cusut si apoi complicatii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns christinam spune:

Cucuveaua, iarta-ma dar trebuie sa-ti spun ca esti teribil de neinformata.
Rata necesitatii epiziotomiei in tarile civilizate e estimata pe la 20%, in rest se poate naste fara ruptura, depinzand cam de urmatorii factori:
-marimea copilului si elasticitatea individuala a mamicii
- cat de pregatita e mamica pt nastere. Si aici vreau sa-ti spun ca in actul expulziei enorm de mult contribuie instinctul iar daca pe langa asta mamicile iau parte si la ceva cursuri de pregatire marea majoritate sunt capabile sa impinga foarte bine
-Cat de precipitata e nastere
- si poate cel mai important competenta personalului care coordoneaza expulzia. Daca aceasta este bine controlata, mai lenta , negrabita sansa sa se nasca fara rupturi sau cu rupturi minore e foarte mare.
Si vreau sa-ti mai zic ca nu doar citim de pe net, eu una am facut medicina iar multe fete de aici care au postat mesaje au experienta propriilor nasteri, asa ca au tot dreptul sa emita o parere.

Christina 17+ , mamica David 5 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela603 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cucuveaua

daca la prima nastere nu ti se face epiziotomie, inseamna ca medicul ori e nebun, ori e ff curajos, ori nu stie ce face....mai bine taiat si cusut decat rupt si cusut si apoi complicatii....

Te rog sa ne impartasesti experienta ta legata de nastere, sau pe ce anume te bazezi cand faci aceste afirmatii, ca sa nu te judecam gresit...poate ca ai dreptate.
Eu personal am mare incredere in medicul meu. Si opinia lui profesionala este ca se poate naste fara epiziotomie chiar la prima nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

mai fata, tu zici de noi ca suntem destepte si vb in necunostinta de cauza....nu stiu cine iti da dreptul sa tragi concluzii dar ma rog.....dar dupa cate se vede tu esti cea mai dijdeapta de aici....tu le stii pe toate....
se pare ca esti teribil de neinformata. afla pt cultura ta generala ca s-a nascut si se va naste si in continuare si fara nici o complicatie, fara epiziotomie, dar exact cum zice cineva mai sus depinde de multi factori.
fi mai putin agresiva ca nu stiu daca iti sare cineva la beregata ca sa te zburlesti asa....la urma urmei e un forum in fiecare isi spune parerea in mod civilizat....ceea ce tu nu o faci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Citat:

Pasarica, daca faci astfel de afirmatii inseamna ca esti unul din doctorii pe care ii sustii cu atata ardoare sau te culci cu unul din ei.

Repet: am nascut de 2 ori, de fiecare data in Romania, total natural si fara epiziotomie sau rupturi.

Izabela, nastere usoara si rabdare pentru doctor! Masaj perineal ai facut?

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(3) iunie 2009 *******mare2009 *******mare(2)2009 *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

masati in continuare.si va rog sa-mi spuneti care din voi a nascut fara epiziotomie, in romania, primul copil, evident, natural
nu raspund la provocarile voastre.frustrarile vi le puteti consuma intre voi, mangaindu-va una pe alta pe crestet
si vb din ani intregi de experienta, nu de pe net, ca voi

Mergi la inceput

carla, ti-as dori sa vezi o ruptura de perineu de grd 3, cu ruptura de vagin pana in.....capat, cu rupturi de col si acelasi perineu peste 2-3-4 ani, cicatricial, dur, rigid
o mama de inaltime medie cu un bazin normal si un bebe de aprox 3200g nu naste fara ruptura, decat poate cele de culoare....alea da.au tesuturi mai bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Eu am nascut doi copii pana acum,unul in strainatate,pe al doilea in Romania si am avut marele privilegiu sa nu dau de macelari in maternitate,ci de medici,de moase adevarate.
Nasterea este un fenomen natural,nu artificial,nici unul chirurgical,prin urmare lucrurile ar trebui sa se petreaca,in mod logic si firesc...cu cat mai putina interventie din partea altora.
Probabil ca macelarii moderni profita de ocazie si mai ales nestiinta,putina preocupare si scazutul interes al viitoarelor mame in a intelege ce e aia nastere normala si desigur ca le este mai usor sa taie,decat sa ofere informatii,asistenta si eventual masaj premergator unei nasteri fara taieturi.

Maternitatea nu este spital in adevaratul sens al cuvantului(decat cand situatia este cu complicatii pentru mama sau prunc),pentru ca nici sarcina si nasterea nu sunt boli.O femeie insarcinata nu e o femeie suferinda,ci una implinita,care a ajuns la apogeul dezvoltarii ei ca om,prin procreatie.Asadar,un medic prea putin ar avea de facut la nastere,totul fiind rolul moasei,care stie ce si cum,dupa ani si ani de experienta practica.Am nascut doar cu moase de ambele ori,la prima nastere medicul doar a asistat cateva minute la expulzie.Culmea a fost ca micuta cusatura de care am avut nevoie la prima nastere a fost facuta de o studenta practicanta si nicidecum de medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Da,si vreau sa mai completez ca ambii copii au avut aproape 4 kg si ca,in afara de tehnicile de respiratie pentru travaliu si nastere,nu am mai primit alte servicii,masaje,care sa evite taietura.
Cusatura s-a vindecat relativ repede,fara urmari de nici un fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Citat:

masati in continuare.si va rog sa-mi spuneti care din voi a nascut fara epiziotomie, in romania, primul copil, evident, natural
nu raspund la provocarile voastre.frustrarile vi le puteti consuma intre voi, mangaindu-va una pe alta pe crestet
si vb din ani intregi de experienta, nu de pe net, ca voi

Am mai spus o data, eu sunt una din ele.

Prietena mea a nascut de 2 ori cu dr. Echim fara epiziotomie si rupturi, prima data a avut fetita 3,5 kg, a doua oara a avut baietelul 4,7 kg, repet, fara nici o interventie. Deci se poate.

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(3) iunie 2009 *******mare2009 *******mare(2)2009 *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput