Nasterea naturala fara epiziotomie in Romania

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Anca are dreptate, totul depinde de moasa, sau de medic, daca se comporta ca o moasa la nastere .
Izabela, multa bafta, sa ne spui cum a fost. Unde nasti?

Mi-a povestit moasa cu care am nascut eu ca dupa mine a nascut o femeie al treilea copil. Pe langa faptul ca a nascut la 10 minute dupa ce a ajuns la maternitate si a facut crize dr. de garda ca nu apucase sa se ocupe de birocratie, femeia respectiva s-a rupt fix pe locul epiziotomiei de la prima nastere, asa cum se rupsese si la a doua nastere. Deci clar tesutul respectiv ramane foarte fragil, fie el cusut si cu sfoara de pastrama romaneasca .

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(3) iunie 2009 *******mare2009 *******mare(2)2009 *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

In afara de materialul clientului depinde sigur de cat de mult se straduieste medicul. Eu am nascut de trei ori cu acelasi medic: de doua ori la spitalul judetean, a treia data la o clinica privata. Primele doua dati, chiar daca deschisesem subiectul ca nu as vrea epiziotomie, m-a taiat. Sunt sigura ca se putea si fara. Am nascut usor, bebeii au fost micuti, plus ca se pare ca o mostenesc pe mama care a nascut de trei ori la fel de usor ca mine, dar fara epiziotomie bineinteles.

A treia oara i-am spus clar medicului ca nu vreau epiziotomie. Mi-a promis ca face tot posibilul si a reusit de data asta sa se tina de cuvant. M-am rupt putin, am avut doar un fir si medicul mi-a spus ca nu o sa ma deranjeze deloc, ca e o pleznitura mica, nu e afectat muschiul si ca ar puttea nici sa nu ma coasa, dar prefera asa ca sa nu am usturimi. Asa a fost, nu am avut absolut nici o durere. Dupa nastere mi-a spus ca nu se intampla nimic daca nu aveam celelalte doua epiziotomii la activ (parca mi le facusem singura, nu tot el ).

www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Esti tare, parca ti le facusesi singura

Nu stiu daca am mai spus, dar conteaza mult masajul perineal facut in timpul sarcinii, macar in ultimele 2-3 saptamanai si facut zilnic sau la 2 zile.

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cucuveaua spune:

mai, da destepte mai sunteti...toate stiti mai bine, daca trebuia sau nu epiziotomie....de ce va mai deranjati sa nasteti la spital????
la prima nastere, mamele habar n-au sa impinga, nu asculta de medic iar epiziotomia se face pt a ajuta expulzia, deci pt binele copilului....degeaba faceti yoga, degeaba exercitii kegel si alte minuni....daca nu vi se face epizio si va rupeti, cum v-ati simti dupa aceea???vorbiti fara sa cunoasteti. cititi pe net si va credeti atotstiutoare.nasteti asistate de internet, fara epiziotomie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

La primul am avut episiotomie ca doar se face pe banda rulanta in Ro asa ca am avut dureri groaznice timp de doua luni, la al doilea desi a fost mica 2700g m-am rupt pe locul vechii episiotomii pentru ca mi-au zis ca aici nu se taie decat rar, insa desi m-au cusut un cm nu am avut nicio durere, am stat in fund imendiat nici macar nu m-a incomodat.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cucuveaua

mai, da destepte mai sunteti...toate stiti mai bine, daca trebuia sau nu epiziotomie....de ce va mai deranjati sa nasteti la spital????
la prima nastere, mamele habar n-au sa impinga, nu asculta de medic iar epiziotomia se face pt a ajuta expulzia, deci pt binele copilului....degeaba faceti yoga, degeaba exercitii kegel si alte minuni....daca nu vi se face epizio si va rupeti, cum v-ati simti dupa aceea???vorbiti fara sa cunoasteti. cititi pe net si va credeti atotstiutoare.nasteti asistate de internet, fara epiziotomie.

Ti-am probat mesajul, dar te rog sa-ti revizuiesti atitudinea si agresivitatea in limbaj.

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Cucuveaua, ma intreb de ce ti-ai ales nick-ul acesta, dar citind ce scrii incep sa ma lamuresc. Este clar ca faci parte dintre acelea care merg orbeste pe mana doctorilor, ca doar ei sunt dumnezei si noi umile roabe. Orice as mai spune este inutil.
Nu degeaba zicea un clasic in viata ca fiecare primeste nasterea pe care o merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Citat:
la prima nastere, mamele habar n-au sa impinga, nu asculta de medic iar epiziotomia se face pt a ajuta expulzia, deci pt binele copilului....

Daca nu cumva cineva le-a facut epidurala / rahianestezie (prea tarziu), nevoia de a impinge se manifesta in mod natural si se simte clar de tot, la un moment dat.

Din literatura de specialitate si studiile facute in ultimii ani in Finlanda reiese ca in ciuda epiziotomiei s-au produs totusi rupturi de gradele 3-4 la gravidele care aveau aceasta tendinta, iar la cele care nu, s-au observat maxim rupturi de gradele 1-2.

Citat:
....daca nu vi se face epizio si va rupeti, cum v-ati simti dupa aceea???

Depinde de gradul rupturii, de indemanarea moasei sau medicului de a remedia situatia si nu in ultimul rand de tesutul gravidei. La mine nu a fost decat gradul II, dar la urmatoarele trei nasteri vaginale nu am mai avut nici o ruptura si nu a trebuit sa ma coasa deloc.

Moasa cu care am nascut anul acesta mi-a spus ca in spitalul in care eram s-au facut studii din care reiese ca pozitia de nastere orizontala ar predispune la epiziotomie si ar prelungi expulzia.
Ultima oara am nascut cu spatele la moasa, in genunchi, si sincer mi s-a parut cea mai usoara expulzie desi bebelusa aceasta a fost cea mai mare dintre fetitele mele. Poate a fost important si ca nu am stat in patul de nastere pe tot parcursul travaliului, am ramas mereu in pozitie verticala in ciuda contractiilor dureroase. Au monitorizat bebelusul in permanenta cu ajutorul centurilor.

Citat:
de ce va mai deranjati sa nasteti la spital????

Pentru ca in Finlanda in afara marilor orase nu exista spitale la care sa ajungi in cateva minute pe masa de operatie in caz de extrema urgenta, moasele nu au foarte multa experienta la nasterile la domiciliu, iar asigurarile nu imi acopera nimic daca nu nasc la spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Citat:
citat din mesajul lui cucuveaua

Urat mesaj, agresiv in mod inutil .

Si eu am nascut cu dr Echim, la CF 2. Nu mi-a pus epidurala pt ca nu am avut dilatatie corespunzatoare, iar apoi a fost brusc foarte mare. Nu mi-a facut nici oxitocina, desi am ajuns la 10 dimineata la spital cu membranele rupte, dar fara nici o contractie. Lipsa contractiilor a durat cam vreo 4-5 ore, iar bebe s-a nascut la 23.15, dupa o expulzie foarte rapida. Dr Echim mi-a explicat ca oxitocina e toxica pt bebe.
Am avut epiziotomie f mica, facuta in ultimul moment, s-a vindecat foarte rapid. Dr imi spusese de la bun inceput ca ar vrea sa evite acest moment. Bebe a fost mic, 3,000 g si 49 cm, insa eu nu am facut decat ceva Kegel si mers pe jos in tpul sarcinii. Tarziu am aflat de masajul perineal si alte chestii de genul asta. La al doilea bebe voi fi mai informata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela603 spune:

Si eu am intrebat medicul (Catalin Haiduc/Filantropia) daca se poate naste fara epiziotomie, si mi-a spus ca teoretic da....dar vom vedea la nastere pt ca depinde de flexibilitatea perineului. Daca nu m-as fi documentat inainte nu m-as fi gandit sa intreb asata si nu cred ca ar fi deschis nici medicul discutia. Prin urmare nu cred ca e nimic gresit in a te informa...o sa va tin la curent cum a decurs nasterea. Deocamdata bebelina noastra se incapataneaza sa mai stea..luni intru in 41 de szaptamni.

Mergi la inceput