Mamici de zmeurici de iulie-august (60)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

Buna si de la noi! Azi suntem mai bine dupa ziua de ieri cu tensiune mare , sper sa nu mai creasca , sunt in tratamnet cu dopegyt .
Macha_Oana ai grija cu picioarele umflate , verifica tensiunea , eu asa mi-am dar seama ca ceva era in neregula . Si pe mine ma jena asa carnea , nu ma durea , dar ma jena . De cand iau tratament hipotensor au inceput sa se desumfle .
s 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylla2009 spune:

Neatza!!
Daniellethx pentru cafea ..o trimit si eu pe a mea sora sa faca una .Numai la miezul noptii me culc de ceva timp ,si ma trezesc la 10.Felicitari pentru 33 de saptamani si sunt sigura ca vei ajunge cu bine la termen
GiovaNu e nimik grandios cu zugraveala,merci oricum si imi pare rau sa aud ca nu te-ai simtit prea bine.Ma bucur ca esti ok acum.
Blanceeste atat de frumoasa camera printesei tale ,atat de classy si deosebit , sa va bucurati de momente minunate in ea.
MQQMSuper super talentata fiica ta ,iar burtica super..nu ne arati si mamica?.Sau indraznesc prea mult ,vorba AlinutzeiAsta e ptr tine din suflet.
Motanaesti o gravidutza foarte dragutza cu burtica frumoasa ,multumesc ca ne-ai aratat sinoua adevarata motanica,si mulumim pentru toate info pe care le share cu noi.
ALINUTZAWOW ce activa esti ,eu nu mai am chef de job deloc ,desi tot de acasa fac ce fac,parca nici nu mai vreau sa aud..vreau sa ma bucur in liniste de ultimile sapttamani..sau zile ramase, desi la fel cum ziceai si tu sunt una alta de platit ,plus ca trebuie sa mai cumpar caruciorul.Ma mobilizez eu de luni si imi revin inapoi la programul de WORKING HARD.
COCCORINA felicitari pentru incheierea sesiunii,foarte frumoasa camera printesei,sa o stapaniti sanatosi,si HAVE FUN la iesirea de astazi.
Nusy foarte frumos te-ai recuperat dupa operatie,nici nu zici ca ai nascut,asa eram eu dupa cezariana de la fata ..acum nici nu mai visez la asa ceva cu cate vergeturi am adunat..kg deloc dar aveam dinainte. Ira printezica ta e o dulceatza de fetita.
HeraFrumusel baietel mi-a furat inima,sa va traiasca!pentru orele lungi de travaliu.
Elenadama bucur ca sunteti tot in formula 3in1.Vei vedea ca zmeuricii tai frumosi si mult doriti vor sta la caldurica si vor creste in grafic atat ca va trebui
MonilandFelicitari ca esti o mamica asa activa si inca mai mergi la job.
RalluWOW mai ai asa putin pana la marea intalnire , iti tin pumnii sa fie totul bine si pregatim agitatele.Si eu merg maine la medic si vom vedea daca ne da o data fixa pentru cezariana.
Cornelia ce emotii ne-ai dat de toata noapte am fost cu gandul ca daca ai nascut,ma bucur ca te simti mai bine si sper ca va mai astepta racusorul tau..a facut precum racii..intai a dat inainte,apoi inapoi.
MicaalsaSuper ca are cine iti gati si in plus foarte bine ca ai putut sa stai linistita sa te odihnesti.Iubita ta mica e o scumpa si o desteapta..cum intelege ea ca mami trebuie sa stea cumintica si sa nu faca buba la burtica.
Meleea Super ca ati gasit si v-ati hotarat unde sa va mutati pana la urma.Cu faptul ca e la etajul 4 sigur te vei descurca si vei gasi o solutie.Si in plus faptul ca mama lucreaza si ca aveti si 3 camere la dispozitie va fi bine pentru voi si pentru intimitatea voastra,si cei avea si un sprijin atunci cand vei avea nevoie.

Cam atat mi-am amintit ..Imi pare rau ca unele dintre voi nu se simt prea bine si sunt consemnate la patut cu odihna multa ,liniste si grija sunt sigura ca toate zmeuricile vor veni pe lume sanatoase si la termen.
M-am intins cat o zi de post, abia astept sa vad ce zice nenea doctorul maine.Mam chinuit ieri sa recuperez tot ce ati scris pana acum,lenea si alti factori m-au impiedicat sa si raspund ieri,dar am facut-o azi
Va doresc o duminica placuta!!!! pe voi toate si pe zmeuricii vostri!!

Ylla 36+Luca Andrei si mami de Carmen,8.10.2003
pozicile mele si ale ingerasilor
Lucrusoarele lui Luca
Burtik 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MC2008 spune:

Alex@Sara, merci de postare .
Cantarul il iau ptr ca mama prietenei mele cea mai buna este pediatru, si o sa vina acasa ca sa nu il car pe bebe la ea la cabinet. Se duce sotul, o ia si apoi o duce inapoi. Mi s-a parut ok asa, voi ce credeti? Stiu ca este riscant cu ce ai zis tu (o sa il cantaresc mult ca sa vad "situatia" ).

Ieri am fost in mall sa imi mai iau ceva de imbracat, si m-am simtit ca cea mai mare balena. Haine de gravida (speciale) nu prea am avut sarcina asta, si mi-am luat doar chestii mai largi, insa ieri mi-a fost practic imposibil sa imi gasesc ceva . mi-am luat un maieut si o rochita mai larga. Bina ca in 2 saptamani raman acasa, unde nu va fi prea greu sa ma imbrac (un tricou mare de la sot si un colant). Acum ma stresez ptr servici. Si reduceri (asa cum spuneau pe la tv) din parti. Mi se pareau scumpe... Acum le evaluez in lucrusoare ptr bebe De mult timp nu mai fusesem pe acolo, daca am tot alergat cu cumparatul pentru el.

Apoi am facut curat, ceea ce a fost foarte greu. Eram transpirata lac, si ma miscam foarte greu . Noroc ca m-a ajutat sotul farte mult, asa ca nu a fost de lunga durata. Sunt curioasa cat mai pot sa mai fac asta (sunt si cam fanatica cu curateania). De gatit azi, poate fac o supita de legume ceva...

Va pup

33 saptamani Mami de Tudor !!!!

AMR 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Neatza burticutelor si mamicutelor
Noce,Mc2008,scuze dar aseara nu am mai intrat sa va zic de Polizu ca am fost terminata,si pana le-am facut baita teroristilor si au adormit,eu dormeam inaintea lor .
Deci eu am nascut la Polizu in sept 2005 si mai 2008 .Experientele cu sala de travaliu-nasteri a fost ok,tinand cont ca pe Alex l-am nascut intr-o ora si 15 min dupa ce m-au bagat in sala si pe Sara era sa o scap pe jos daca nu ma urcau la timp pe masa.LA Alex am fost singura in sala de travaliu-nastere,dar am auzit ca sunt sali si cu mai multe paturi....eu una sincer nu mi-as dori sa mai vad alte 2\3 mamicute care se chinuie,dar cre ca depinde si la ce dr esti.A stat cu mine asistenta dr 99% din timp,a iesit doar vreo 2 minutele din sala si apoi cand l-a chemat pe dr ca nasc.Am auzit si povesti horror ca te lasa cu orele nesupravegheata,mai ales noaptea,dar eu atunci am nascut dupa-amiaza,dar sincera sa fiu,nu cre ca daca esti in travaliu gata de nascut sa te lase singura cu orele,chiar daca e noaptea.Oricum,am zis ca iau nr de la Stirile PROTV si tel cu mine in sala si daca trece mai mult de 30-40 min pana sa vina careva la mine,ii sun sa vina sa faca un reportaj misto
Cu Sara am ajuns in expulzie,era sa o nasc in masina,noroc ca era noapte si am ajuns la spital,vroiau sa ma duca sa imi faca internarea,si eu urlam ca nuuuuuu,eu nasc vreau sus.Si cat am ajuns in sala de nasteri,m-au dezbracat si suit pe masa ca d-soara a si iesit .Apoi stai vreo 2 ore in sala de lauzie imediata,cu un saculet cu nisip greut pe burta si trebuie sa te masezi(la nasterile naturale,la cezariene cre ca te duc la Terapie intensiva)si vine o infirmiera cam din 15 in 15 min si te controleaza sa vada ce si cum ai eliminat si te mai apasa si ea de zici ca a trecut tancu peste tine
Apoi te transfera in salon/rezerva si la cateva minutele iti aduce bebele,ti-l pune la san,si din momentul ala sunteti numai voi doi,sau in saloanele comune si alte mamicute cu bebei.Dar daca nu te simti pregatita sa stai cu bebele ,nu-i pb,il iau ele la neonato si mergi la alaptat.DAr eu una nu as putea sa stau fara bebe.Asta a fost si cauza principala pt care m-am reintors la Polizu,am abandonat ideea cu Eliasul.Te lasa sa il imbraci cu hainite de acasa,sa fie spalate si calcate,dimineata vin la toaleta-cantarire bebe,apoi vine neonatologul,apoi merge mamica la spalat la sala de tratament.De cotizat,cat te lasa inima-buzunarul.Eu la asistenta care vnea dimi pt bebe dadeam 10 ron(acum cu Sara ca la ALex nu mai tin minte exact cat dadeam )iar la spalat 5 ron.
Daca nu poti alapta sau ceri supliment e ok,te servesc,le dau din seringa,eu am cerut de 2 ori ca eram rupta,prima noapte nu am dormit de dorul lui Alex si al bebelinei,apoi a doua noapte in rezerva care era cu geamul spre strada care era in lucrari si sunau pickamerele de te innebuneau si nu m-am prea odihnit,asa ca ziua am cerut supliment sa pot dormi putin,si au fost tare dragute asistentele.Ciar veneau la mine si imi ziceau sa le duc fata daca vreau sa ma odihnesc si ziua si noaptea,cand/cat vreau.DAr si baiatul si fata din momentul in care mi i-a adus,pana am plecat acasa cu ei,nu au plecat de langa mine.
Cat despre bagajul de spital,eu am avut pt bebe

hainite,prosopel,pempi,servetele umede,samponel dar nu a fost nevoie ca il spalau cu un samponel de la ei.Ser fiziologic si comprese sterile dar nu am avut nevoie ca ne dadeau daca era nevoie.
pt mine:camasi de alaptat cu tot cu capotel,pijamale scurte,papuci de casa,prosoape,si ce mai e nevoie in mod uzual in spital-tacamuri,obiecte si produse de igiena,hartie igienica.TAmpoane de vata invelite in fasa (acum cre ca iau Seni),sutiene de alaptat si tampoane pt sani dar numai dupa ce am ajuns acasa au inceput sa curga sanii.Si o cana-fierbator pt apa si ceai de lactatie si imi faceam ceiut pt laptic proaspat tot timpul.Galactogil/Galafor/Nutrinatal pt laptic.Si in rezerve si in saloanele comune sunt frigidere ,asa ca papica e in siguranta
De cotizatii,depinde si modul in care nasti,eu acum aveam pregatiti 300 de euro pt dr,dar cum am nascut cu dr de garda(care era chiar rezidentul dr meu)i-am dat lui 150 si i-am dat si dr meu 150 euro.La neonatoloaga i-am dat 200 ron,in rest asistente/infirmiere etc cate 5-10 ron depinde de ce faceau.
Daca va mai pot ajuta cu ceva,intrebati si va raspund cu cea mai mare placere.
Uoff ce m-am intins,ca o placinta.Gata,trimit mesajul si ne pregatim sa o roim la tzarania sa aduc hainitele pt bebelina sa le pregatesc,ca mi-au ramas de la Sara o gramada care au fot numai spalte,nu am apucat sa o imbrac in toate.
Si daca vb despre hainite,cel putin pt primele 2 luni nu luati multe cu maneca lunga sau grosute ca noi pana pe la inceputul lui sept am stat numai la bulanele si manecile goale 90% din timp.Si am o gramada de costumase de 3-4 piese ramase nepurtate,si cre ca si acum nu o sa le imbrace prea mult bebelina asta si o sa ii raman mici.Daca cumva e nevoie si de lungi/mai grosute,se pot lua in 2 timopi si 3 miscari,nu are rost sa le tineti nepurtate.
Acum chiar ca gata.V-am pupicit

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

33sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

ylla, clar e racusor .

Andreea, ma bucur ca esti mai bine!

Macha_oana si eu am un picior umflat si pot s astau si cu el in tavan, ca nu se mai desumfla. Ma doare si pe mine pielea, dar si in zona gleznei cand se umfla mai rau (adica e ca un balon ). Culmea e ca ieri, in timpul contractiilor s-a desumflat. Ma uitam la el si nu imi venea sa cred. Nu inteleg cum "functioneaza" .

Va doresc tuturor celor care aveti bb-i nerabdatori sa ajungeti la termen! Odihniti-va cat mai mult! Zmeurelele par destul de cumintele si asteapta sa se coaca!

Alinutza ai si de la mine pentru rabdarea de a impartasi cu noi informatiile de la curs si pt. cat esti de activa! Informatii si opinii pertinente mereu ne impartaseste si mQQM . De asemenea Motana ne tine informate mereu . Ma opresc aici, ca zici ca sunt la Oscare .

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Tocmai am vb cu sora mea acum la tel (cumnata ei a nascut pe 6 iunie la polizu, din pacate un copil cu probleme) si mi-a spus ca nu i-au cerut hainute, ci doar scutece si servetele umede. Si nu avea vata la ea, asa ca sotul a dat 50 RON pe un pachet pe acolo.
A facut cezariana, a stat o noapte la reanimare si a doua zi in rezerva cu trei paturi, insa nu mai era nimeni in salon atunci. Pe bebe nu l-a lasat cu ea in camera (acum nu stiu daca ptr ca era cu probleme sau asa e la Polizu). Asistente dragute si doar neonatoloaga aia de care ziceam eu mai demult ca a fost foarte "insensibila" cu privire la problemele copilului, si la sentimentele parintilor. Au externat-o in 4 zile.
De infasat cica l-au infasat in fasele lor de acolo, si doar la externare i-au trebuit hainute.
Totusi o sa iau la mine ceva, just in case.

AMR 7 saptamani

Mergi la inceput

Alex@sara, sa iti dea Dumnezeu sanatate!!!
mama, dar ce ai scris. Am citit (si notat) cu mare interes tot ce ai postat. I-am arata si sotului planul de bataie "Spaga din Polizu" cu ce avem de plata.

Acum ma duc sa iau un pepene . Am observat ca nu prea mai pot manca foarte mult. Mai mult fructe... Cat despre bebe, are o placere de a-mi lovi ficatul de nu va spun.

AMR 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Alex@Sara, m-ai luat cu nasterea a doua . Mie au avut timp sa imi faca "internarea", dar eram sigura ca o sa nasc in lift, in timp ce mergeam spre sala de nastere . Norocul meu ca stateam in scaun cu rotile si eram "obligata" sa tin picioarele apropiate .

Edit: copiii mei sunt de dimineata la plaja si eu pierd vremea pe net

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Buna dimineata!
Am visat azi noapte ca am nascut un baietel luuuuungaaan , asa l-am vazut eu ca la masuratori era de 34 cm. Iar pe celalalt copilas l-au lasat in burtica sa mai creasca . Si il tot intrebam pe nou nascut ca cel din burtica e fetita sau tot baiat. Va dati seama ce ganduri imi trec prin cap de visez asa ceva. Dasr am discutat cu sotul daca de fapt nu sunt 2 fetite ca sunt doi baieti sau fetita si baiat si sa ne hotaram asupra numelor. Sigur de aici mi se "trage" visul.

Alex&Sara, foarte bune inf. tale, chiar daca nu nasc la Polizi, imi prind tare bine.
MC, daca nasti cucezariana e posibil ca politica spitalului sa nu te lase cu bb in salon pt ca nu te poti ridca din pat chiat in 2 timpi si 3 miscari. Asa ca bb va sta in salonul copiilor si te deplasezi tu pt alaptat sau poateiti aduc asistentele copilul. Si oricum vei sta o noapte sau o zi la terapie intensiva. Nu cred ca are leg cu fapt ca avea copilasul pb.

Va doresc o duminica placuta si racoroasa.

34+Laura Ioana Irina Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matcha-oana spune:

cornelia si eu am doar dreptul umflat ,si stangul ,dar un pic si la fel ca tin ema doare la glezana pielea,dar si laba piciorului,ca si ea se umfla mult.
andreea_1979 tensiunea o am buna,si ii multumesc lui Dumnezeu ,ca de era si aia mare ,cred ca eram suspecta de preclampsie.

Motana in legatura cu vaccinuriile,din cate stiu se fac vaccinuri de micuti,cam de la o luna si sunt multicele,nu stiu exact ,am sa m aintereez,dar sigur nu doar de la varsta de 2 ani.cumnata mea a nascut anul trecut si stiu ca mergea mereu la vaccinat.am sa o intreb cam de cate ori a vaccinat copilul.
Aici,primele 3 lunidupa nastere,nu prea am vazut mamici cu bebei pe afara,foarte putin si nu are legatura cu religia,din cate am inteles ca sa nu se imbolnaveasca,nici eu nu prea stiu exact.
am m-ai observat ca nu pune caciulita mai deloc la bebelus la capusor,nici sosetute,am vazut mamici care veneau la control cu copilasi de un an si ceva in piciorusele goale ,ce m-ai alergau ei pe coridor de numa numa.ei calesc copii de mici si since nu prea racesc.
iar in legatura cu alte vaccinuri,aici,lumea se cam sperie cam din orice si cum apare un virus ,o gripa mai puternica ,majoritatea fac vacin antigripal.
aici in Japonia se pune masca atunci cand esti racit din respect pt ceilalti ca sa nu le dai raceala.
va pup pe toate ,o dumnica frumoasa ,din pacate la mine se termina

Mergi la inceput