Cum scapam de pampers?

Cum scapam de pampers? | Autor: sanziana

Link direct la acest mesaj

De un an de zile, copilul meu care in curand o sa implineasca 3 ani, nu mai poarta pampers in timpul zilei si nici un fel de "accidente" nu s-au mai intamplat de atunci. Partea proasta e ca nu reusesc sa il fac sa spuna ca face pipi in timpul somnului, nici ziua si nici noaptea.
De vreo luna de zile nu ii mai pun pampers ziua ci doar scutec absorbant, in ideea ca daca face pe el sa il deranjeze si sa renunte singur in timp. Nimic. Ba de ceva timp e din ce ce in mai rau: daca incepuse sa se abtina la somnul de zi si sa se scape ziua odata cam la 3 zile, de vreo saptamana face zilnic pe el, si asta cu putin timp inainte de a se trezi (spun asta pentru ca imediat ma striga si este fierbinte).
Noaptea nici atat, nu se foieste, nu imi da nici un semnal ca ar vrea pipi. Imi da impresia ca nu il deranjeaza ca face pe el.
Nu stiu ce sa fac sa scapam de papmpers. Stiu ca fiecare copil are ritmul lui, dar la toamna o sa il dau la camin si mi s-a spus de acolo ca nu il primesc daca face pipi pe el la somn.

Sanziana s30 si Codrin Marius (15.08.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adarius spune:

sanziana,da e mai greu cu fiecare copil,si al meu nici nul deranja ca este ud,daca era sa-l las asa ud statea toata ziua.Eu l-am dezobisnuit,al meu are 5ani,seara inainte de culcare il puneam sa faca,el adormea cam pe la 10,il trezeam din somn noaptea la 1 sil puneam sa faca,asta in fiecare noapte,binenteles ca erau nopti cand nici nu deschidea ochii,dar il faceam sa faca,si treptat de la ora unu noaptea am trecut la ora doua,pe urma la patru si intrun final a venit dimineata.Aveam nopti cand deja se trezea el,bine a trecut o vreme,si uite asa am scapat.La somnul de amiaza tot asa il puneam inainte si nul lasam sa doarma trei ore cam cat dormea el de obicei il trezeam mai repede sil puneam sa faca sa nu apuce sa faca pe el.Bine sa nu iti inchipui ca nu uda deloc patul,dar puneam absorbante si o punga mare sub el si totul a trecut cu bine.Acum tu trebuie sa ai rabdare si sper sa reusiti.BAFTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Adarius multumesc pentru raspuns.
Azi noapte l-am trezit la 12 si apoi la 3.30 si a facut pipi la wc, dar nu era constient de ce face. De abia am putut sa il tin in brate, era moale.... Intradevar dimineata era uscat pampersul, dar daca el nu stie ce face noaptea cum devine constient sa ceara el si sa nu il ridic eu obligat din pat si sa il pun sa faca?
De fiecare data face pipi inainte de culcare si ziua si seara. Seara cateodata pana adoarme chiar si de 3 ori cere olita si chiar face si tot e ud pampesul dimineata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2705 spune:

noi am scapat fff dvreme de facutul in pat noaptea.cam pe la 1an si 10-11luni am scapat definitiv de el.marele meu noroc e ca fetitei mele nu ii place sa fie uda si se irita fff tare.
noi am inceput cu somnul de la amiaza.inainte de culcare face obligatoriu pipi si nu o las sa doarma mai mult de 2ore jumatate.incet incet sa stii ca nu a mai facut pe ea se trezea singura dar cam dupa 2-3 luni(dar ea e fff mica)
noaptea la fel.nu ne culcam pana cand nu face pipi toata lumea(adica iepurasul si ursuletul de plus cu cere doarme)si i-am explicat ca trebuie sa faca pipi toti trei.noaptea cam 3-4 saptamani ma trezeam de 3-4 ori pe noapte sa o pun pe oala sa faca pipi.dar eu o trezeam.incercam sa vorbesc cu ea ca sa fie constienta de ceea ce face.adormea imediat dupa ce facea pipi si acum de cand am scapat de pampers nu am avut nici un accident.se trezeste singura dar zice ca iepurasul vrea sa faca kk.
va dorim mult succes si rabdare
sa cresteti mari si sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Sinziana tu dormi cu el?Te intreb pt ca Rares are 5 ani si el noaptea se ridica in pat ca somnambulul,dar nu zice mami vreau sa fac pipi,pt ca e mult prea adormit.Eu insa am un somn reglat dupa el si imediat am sarit si-l duc la baie.De scapat am scapat relativ usor pe la 2,2 ani,insa numai pt ca a dorit el.Nu l-am stresat cu chestia asta.
Poate bea si multe lichide seara?Daca il pui noaptea de doua ori pe oala, inseamna ca are ceva lichide in burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Anca si la noi e obligatoriu pipi inainte de somnic si la amiaza si seara, dar degeaba. Azi iar a facut pipi pe el la somnul de dupaamiaza, desi a facut inainte de a adormi de doua ori si a dormit 2 ore jumatate.

Dulcetica nu dorm cu el in pat, el doarme la el in patut dar cu noi in camera. Seara bea 250 ml de lapte la culcare, dar pana adoarme cere de pipi. Pana acum o luna bea laptic si noaptea, dar a renuntat cand a vrut el la biberonul de noapte. Am crezut ca nu o s ami faca, dar nu e asa. Intradevar cantitatea din pampers e mai mica decat era inainte cand bea lapte, dar este. Azi noapte l-am trezit de doua ori pt ca asa s-a intamplat, dar e prima oara cand procedez asa.
Sincera sa fiu nu l-am trezit pana acum pt ca in fine de o luna dormim si noi fara sa ne mai trezim noaptea pt ca el cerea lapte (si iti dai seama are aproape 3 ani) si pt ca ma gandesc ca sunt ultimele nopti intregi dormite pana nasc.
Cateodata mai scanceste noaptea, il intreb daca vra pipi si imi spune ca nu, dar nu cred ca e constient cand imi raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarius spune:

sanziana da normal ca nu stie ce face cand e adormit,incercam sal trezesc,dar cand nu reuseam asta e,la amiaza trezestel tu mai repede,decat e somnul lui,vezi fiecare copil e altfel,cum zicea anca ca nu-i placea fetitei sa stea uda,al meu nici nu-l interesa,puteam sa-l las toata ziua.In timp o sa-i intre in reflex sa se trezeasca cand simte,la un moment dat mie imi plangea in somn,ma trezeam la el,dar de fapt el vroia la pisu.BAFTA IN CONTINUARE.

Mergi la inceput