*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (58)*

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Uf, imi pare tare rau ca nu apuc sa intru sa mai stau si eu la vorba cu voi......da' va citesc ZILNIC!

Am intrat special sa urez LA MULTI ANI pentru draga noastra Lauramiron!

poze cu minunile mele

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

La multi ani Lauramiron! La multi ani puiutzilor sarbatoriti azi!

Miky: Multumim de gandurile bune.

Flori: Mie mi se pare ca e chiar bine Piscotzelul tau. Nici prea gras, nici prea slab pt. inaltimea lui. Rares de la ce a facut dermatita? Ati gasit cauza? Multa sanatate piticului!

Malinas: Si noua tot ranitidina ne-au dat ca tratament, dar eu iti spun sincer ca nu i-am dat. Il schimbam de 6-7 ori pe zi, cum spunea si Oceanborn, dar am vazut ca nu plangea, nu avea vreun disconfort, lua frumos in greutate, asa ca nu i-am dat. Daca as fi vazut ca-l deranjeaza, i-as fi dat cu siguranta. Asa, am spalat rufe mai des si gata. Acum e mult mai bine.

Hera: Of, micutza....Multa sanatate! Si spor la diversificare (si la noi tot tz e baza inca)

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Buna seara!
Multumim pt urari! Am ajuns cu bine la mare. Zanica a fost cuminte, a marait doar putin. Am facut 2 ore din Bucuresti pana in Navodari, cu 3 opriri.
Am cantarit0o azi si in ultima saptamana nu a luat delc in greutate. Cred ca o sa ii dau mai des borcanel, ca doar asta mananca. In seara asta i-am dat orez cu roscove ci i-a pplacut. Borcanelul cu pere nu i-a placut.

Fug...noapte buna!

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Mai fetelor, cate urari si felicitari, va multumesc si va pup pe toate!! M-am simtit foarte bine si importanta astazi, chiar daca a mai trecut un an...
Abia acuma mi-au plecat musafirii, pe Rebeca au luat-o bunicii la ei, Caterina a umblat din brate in brate pe la toti musafirii, acuma doarme deja. Iar eu ma apuc de strans de prin bucatarie si de facut bagajele pentru maine dimineata ca plecam la munte

Spiridus, tare mi-au placut baieteii tai, foarte frumos se joaca ei impreuna in patut
Otilia, mortala Elisa, perseverenta, nu se lasa pana nu ajunge la cutie Sa stii ca si a mea e mare fan cutiute de crema de galbenele Si apropo de pungi ca tot ziceai....o pun in premergator prin bucatarie, si-i las un sertar cu pungi intredeschis, ghici unde se duce prima data??!! Le scoate tacticoasa din sertar si fosnaie dupa ea toate pungile Apoi imi trage prosoapele de bucatarie din agatatoare si ajunge la pet-urile goale pe care le arunca prin bucatarie

Am fugit la treaba, ca ma ia somnul Multumesc inca o data pentru urari Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Acum am pus in patut ratusca mica.

Sanatate puiutilor bolnaviori: Lorena cu bubite, David cu refluxul, Sara constipata, Eva cu alergie, Damian, Andrei, of ce de mai sunt.


Hera, cum ne-o fi norocul. Baiatul vecinei (cu care iesim in parc si ne vizitam) are varicela aparuta pe 7 iunie, iar Lorena de pe 15 cu rubeola. Sper doar ca nu se combina intre ele . Deci ne-am vazut cu 6 zile inainte de eruptie.
Eu am anticorpi la amandoua. Poate or fi trecut si la bebe prin lapte.
Felicitari pentru cei doi dintisori!
Olivia, de-ai sti ce am comparat azi in familie pozele lor la aceeasi varsta. La nastere nu semanau deloc dar acumla 6 luni seamana bine de tot cu Ana, nu stiu cum isi schimba omuletii fizionomia asa de mult.
Si iar imi aduc aminte ca prima impresie a soacrei despre Elisa a fost "vai ce urata este" .
Amalia, important este ca sunteti bine, sanatosi, voinici.


Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Intru si eu dupa muuult timp si cu o zi-doua intarziere, ca sa urez "la multi ani" pentru: Eva de Mirtha, Paula-Sofia de Criss703 si Arianna de BraveGirl. De asemenea, La multi ani, lauramiron!

Noi suntem bine, cu timpul stam cam prost... Ne diversificam in continuare, avem 2 mese de lapte si 3 diversificate (fructe, legume si cerreale).

Voiam sa zic de greutate, noi suntem in "liga" cu Paula-Sofia si Rafael: Anastasia avea la 6 luni 6 kg, acum probabil ca are mai mult, nu am mai cantarit-o, iar Radu avea 7 kg la 6 luni. Sunt insa destul de lungi: el- 70 cm la 6 luni, ea- 69. Am incetat sa ma mai stresez cu greutatea, pentru ca mananca bine si cresc constant. Nu sunt papaciosi ca alti cozonacei, dar eu sunt multumita...

Anastasia zice "ma-ma-ma", "ta-ta-ta", "da-da-da", azi a zis si pa-pa-pa, iar Raducu zice ma-ma-ma, ba-ba-ba, bu-bu-bu, ghe-grrr... sunt tare draguti. Inca nu stau complet nesustinuti in fundulet, dar le place tare mult pozitia si se joaca, dau din picioare... le plac mult jucariile muzicale, avem una cu mai multe seturi de melodii pe care vor sa o si manevreze. Sunt si mari fani de pungi si orice fosneste, daca le dai o bucata de punga nu le mai trebuie alta jucarie.

Sper sa pot scrie mai des, dar noi nu prea stam prin casa, mai mult in curte cu ei, iar cand am putin timp liber, reusesc sa citesc cate ceva.

Pupam toate mamicile si bebeii!







manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Neata fetelor!
O cafeluta? Nu mai stiu de cand nu v-am mai servit eu una..
Leeloo imi pare rau ca sunteti bolnaviori. Muulta sanatate!
Hera pup dulce mica Lorena, sa-i treaca repede bubitele! Uf, ce ghinion inainte de concediu, dar felicitari pentru dintisori
Spiridus ce copilasi dulci ai! Ce bine ca au prieten de joaca si nazdravanii unul in celalalt!
Mirtha n-am apucat sa-ti zic nimic legat de refuzul mancarii, dar ti-ai raspuns deja fetele tot ce ti-as fi spus si eu. Fi relaxata si ai rabdare! Sigur se va remedia situatia! Oricum, trebuie sa fim constiente ca au si ei preferintele lor culinare.
Otilia mult bafta cu diversificarea!
Ramo super mananca pitica ta! Asa imi papa si mie David...orice, oricand, oricat! E bine ca papa foarte bine, ai un stres in minus!
Olivia felicitari cu intarziere pentru cei 4 ani impreuna cu sotul tau! Sa fiti sanatosi si fericiti si sa va dea Dumnezeu multa intelegere!
Julia ai PM.





poze cu minunile mele

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

neata fetele
laura la multi ani ! cu intarziere numai bucuri si impliniri sa ai in anul acesta
olivia la 100 de ani impreuna fericiti si sanatosi
sanatate puiutilor mici Lorena, David, Sara, Eva, Damian, Andrei.
ginye nu pot sa iti spun decat bafta si fi tare va fi bine, trebuie.
flory ma bucur ca te-ai decis sa mai scri o mare imbratisare pt o mamica puternica
azi termin sc in 2 sapt ex dupa care traseul...m-am intalnit cu un cunoscut si mi-a zis ca la 2 luni juma l-au prog la traseu....frateeee pai uit tot pana atunci
pt dvs. dragele mele
Laptele de vaca - adevar si legenda
Aceia dintre noi care au crescut cu impresia ca laptele de vaca este ali­mentul perfect pentru copii suntem cel putin surprinsi sa aflam ca lucrurile nu stau chiar asa, cel putin pentru sugari si copiii mici.

Din ce in ce mai multe cercetari conduse de medici de renume arata nu numai ca laptele nu este tocmai potrivit pentru sugari si copii mici (1-3 ani), dar, mai mult, consumul zilnic de lapte de vaca poate determina:

anemie,
alergii severe,
diaree,
boli de ini­ma,
co­lici,
sangerari gastrointestinale,
sinuzite,
acnee,
slabirea sistemului imunitar,
diabet,
infectii ale urechii etc.
Inspai­man­ta­tor, nu?

Este o grava eroare faptul ca am promovat ca aliment ideal pentru copiii nostri laptele de vaca – el este potrivit doar pentru vitei, asa cum laptele de mama este potri­vit doar pentru bebelusi – spun din ce in ce mai multi specialisti.

Laptele de vaca, de exemplu, con­tine de 6-7 ori mai multa ca­ze­ina decat cel uman, ceea ce il face foarte greu de asimilat de catre co­rpul nostru.

Proteinele intra cu 15 procente in compozitia chimi­ca a corpului nostru si cand ele nu se asimileaza bine, asta poate cauza slabirea sistemului imunitar, ceea ce are ca efect imediat aparitia alergiilor, dar si a altor probleme mai grave.

Consumul de lapte de vaca a cau­zat atatea probleme in randul copiilor, si uneori si in randul adul­tilor.
De ce, in ciuda avertismentelor, continuam sa dam lapte de vaca celor mici? Pentru ca bunicile noastre ne-au invatat ca laptele contine calciu.

Culmea este ca studiile demonstreaza ca, desi, intr-adevar, laptele de vaca este foarte bogat in calciu, el nu este asimilabil de catre corpul nostru in acea formula.

Multi dintre bau­torii traditionali de lapte de vaca au un nivel mai scazut de calciu in organism decat cei care nu consuma deloc lapte, arata cercetarile.

Prea putin fier
Alte probleme legate de consumul de lapte de vaca tin de faptul ca acesta este sarac in fier. Numarul copiilor sub 2 ani care sufera de deficienta de fier este in continua cres­tere peste tot in lume.

Daca luam in considerare cantitatea de fier dintr-un pahar cu lapte de vaca, se poate estima ca un copil de un an ar trebui sa bea 24 de pahare de lapte de vaca pe zi, pentru a-si acoperi necesarul de fier!

Conform altor date, 500 de ml de lapte de crestere au aceeasi valoare din punctul de vedere al con­ti­nutului de fier pe care o au 10-11 litri de lapte de vaca si 1,5 kg peste.

Fierul este indispensabil in corpul nostru: lui ii datoram buna irigare a tuturor tesuturilor si organelor, in special a creierului.

Metabolismul fierului, daca se poate spune asa, urmeaza un circuit simplu: in fiecare zi, in timp ce globulele rosii sunt distruse, fierul din ele este recuperat si reutilizat pentru formarea altor globule rosii. Dar in fiecare zi, corpul pierde fier in special prin bila si scaun.


Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">remember
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008 poze
*******************************************
"Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna si dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans.
Alexandru Macedonski



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

mirtha pentru tine
Dermatita atopica
Copilul dumneavoastra are pielea uscata? In anumite zone, regulat, pielea devine rosie si copilul se scarpina? Aceste manifestari clinice persista sau apar periodic de ceva vreme?

Dumneavoastra sau/si tatal copilului v-ati confruntat in copilarie cu aceeasi problema sau ati suferit sau suferiti de astm bronsic, rinita alergica, conjunctivita alergica? Daca da, este posibil ca puiul dumneavoastra sa aiba dermatita atopica.

Cat de frecventa este aceasta boala de piele?
Cei mai afectati sunt copii (15-20%) , 3/4 din cazuri debutand inainte de varsta de 1 an, dar se poate intalni si la adulti (1-3%), fie prin persistenta manifestarilor clinice si la varsta adulta, fie prin aparitia tardiva a bolii. Dermatita atopica este mai frecventa la fetite.

De ce din ce in ce mai multi copii sufera de dermatita atopica?
Datorita modificarii stilului de viata, acest lucru insemnand:
- cresterea poluarii;
- petrecea de mult timp in casa si ventilatie necorespunzatoare (se creeaza conditii pentru dezvoltarea acarienilor si gandacilor de bucatarie) + contactul cu animale de casa (caini, pisici etc.);
- masuri de igiena excesiva, care implica si cresterea agresiunii asupra tegumentului prin detergenti, sapunuri, apa dura etc.;
- modificarea comportamentului alimentar;
- expunerea mai redusa la infectii.

Care sunt cauzele dermatitei atopice?
Desi s-au facut multe progrese in descifrarea cauzelor dermatitei atopice, mecanismele inca raman in mare parte necunoscute. Pentru aparitia manifestarilor clinice este nevoie de contributia mai multor factori:
- predispozitia ereditara (in majoritatea cazurilor este o boala familiala - daca un parinte are dermatita atopica, riscul la copil de a face boala este de 25%, daca ambii parinti au afectiunea, riscul la copil este de 50%) - raspuns imun particular fata de alergeni, cu aparitia inflamatiei pielii;
- alterarea filmului de protectie de la suprafata pielii, ceea ce implica uscaciunea pielii si risc mai mare de patrundere a alergenilor ;
- factori infectiosi;
- stres;
- factori de mediu (poluare, frig).

Care sunt alergenii ce pot determina aparitia sau agravarea puseelor de dermatita atopica?
Este vorba de o multitudine de alergeni: aeroalergeni (praf, polenuri, blana de animale), trofalergeni (alergeni alimentari), bioalergeni (bacterii, virusuri, paraziti) etc.

Cum se manifesta clinic dermatita atopica?
Este vorba de o forma de eczema, ce apare de obicei la 3-6 luni dupa nastere. Principalul simptom al pacientilor cu dermatita atopica este pruritul cutanat (senzatia de mancarime). Gratajul (scarpinarea) agraveaza si intretine pruritul. Ca urmare a frecarii si gratajului repetat, tegumentele devin lichenificate (se ingroasa), cu modificari de culoare (cenusie/rosiatica/maronie).

Caracteristica clinica a dermitei atopice o reprezinta uscaciunea pielii - xerodermia . Ea este agravata de spalarea frecventa si de utilizarea de detergenti, sapunuri bazice etc. Anotimpul in care copilul sufera cel mai tare este iarna (frigul si vantul agraveaza dermatita atopica).

Pe acest fond de uscaciune cutanata apar zone de roseata, uneori zemuire, cojite (cruste sau/si scuame), cu localizare uneori tipica, in functie de varsta ... ele nu sunt usor suportate de puiul vostru, care se scarpina, se trezeste noaptea, este agitat...

Cum se pune diagnosticul de dermatita atopica?
Este obligatorie vizita la medicul dermatolog sau la medicul pediatru pentru a se pune un diagnostic de dermatita atopica, pentru ca exista o serie de alte afectiuni de piele care se pot manifesta cu mancarimi, roseata etc.


Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">remember
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008 poze
*******************************************
"Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna si dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans.
Alexandru Macedonski



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

dermatita partea a II-a
Cum evolueaza aceasta boala?
Dermatita atopica are o evolutie de obicei de cativa ani de zile, cu perioade de remisiune completa (in care copilul nu prezinta deloc leziuni de eczema la nivelul pielii) sau partiala (cu ameliorarea leziunilor initiale) intrerupte de exacerbari.

Se estimeaza ca la o dermatita atopica ce debuteaza inainte de 1 an exista sanse ca la varsta de 5 ani, 50%din cazuri sa nu mai puna probleme. Procentajul de persistenta dupa pubertate este de 10-15%.
La o parte dintre copii cu dermatita atopica vor aparea si alte manifestari atopice (rinita alergica, astm bronsic, conjunctivita alergica etc.), evolutie cunoscuta si sub denumirea de „mars atopic”.

Toate acestea au un impact important si asupra parintilor, care devin din ce in ce mai ingrijorati si isi duc copilul la numerosi doctori, cu speranta ca diagnosticul este gresit sau ca exista totusi un tratament care sa vindece repede si definitiv afectiunea.

Cum se trateaza dermatita atopica?
Este foarte important de stiut pentru pacient, dar si pentru familia pacientului, ca dermatita atopica este o boala cronica, ca ingrijirile locale sunt indispensabile si in afara puseelor inflamatorii (tratament de fond cu emoliente + respectarea unor masuri legate de igiena tegumentului), ca dermatocorticoizii sunt eficace si nu sunt periculosi, atata timp cat sunt folositi judicios, respectand schemele prescrise de medic, si ca absenta raspunsului la tratament se poate datora fie infectiilor supraadaugate, fie persistentei contactului cu alergenii declansatori (motiv pentru explorari alergologice pentru detectarea acestora).

Tratamentul dermatitei atopice are 3 scopuri esentiale:
1. Lupta impotriva inflamatiei se bazeaza in principal pe aplicatii locale cu un dermatocorticoid, conform unei scheme terapeutice, care se adapteaza in functie de raspuns.

Un alt tratament, ce se poate administra la copii mai mari de 2 ani, il reprezinta imunomodulatoarele de uz topic (pimecrolimus crema sau tacrolimus unguent).

Exista, bineinteles, si alte metode terapeutice pentru formele severe si formele rezistente la tratamentul local (fototerapia UVB+UVA/PUVA - contraindicata la copilul mai mic de 10 ani, corticoterapia sistemica, imunosupresoarele - ciclosporina, micofenolat mofetil, metotrexat etc. ).

2. Lupta contra uscaciunii tegumentelor. Se recomanda ca dusurile sau baile sa fie de scurta durata si sa se evite apa fierbinte datorita efectului degresant.

Pentru curatarea pielii se vor folosi produse neiritante, cu pH acid sau neutru (syndet-uri). Folosirea emolientelor este recomandata inclusiv in perioada de acalmie a bolii. Acestea se repartizeaza uniform pe toata suprafata tegumentului si se maseaza bland, de mai multe ori pe zi.

. Lupta impotriva infectiilor. Se vor lua atat masuri de prevenire ale infectiilor, iar in momentul in care acestea sunt o certitudine, in functie de tipul si de severitatea infectiei se va opta pentru tratament local sau sistemic.

Care sunt recomandarile generale pentru pacientii cu dermatita atopica pentru a preveni puseele?
1) Imbracaminte - evitarea textilelor iritante (lana, sintetice cu fibre groase) in contact direct cu pielea; preferarea bumbacului si inului, haine largi si nu foarte calduroase pentru a evita transpiratia.

2) Evitarea expunerii la tabac.

3) Mentinerea unei temperaturi optime in camera de dormit; evitarea unei acoperiri excesive noaptea.

4) Exercitii fizice, sport - fara restrictii in general; daca transpiratia declanseaza puseele, se va realiza adaptarea progresiva la efort; dus si emoliente dupa piscina (iritatie la dezinfectantele clorurate).

5) Soare - fara restrictie specifica:

expunere progresiva cu mentinerea ingrijirilor obisnuite si creme fotoprotectoare in functie de fototip;
incurajarea vacantelor de vara la mare / la altitudine.
6) Cresterea aplicatiilor de emoliente pe timp rece si uscat.
7) Atentie la suprainfectia herpetica - evitarea contactului bolnavului cu pacienti cu infectie herpetica activa (herpes labial, nazal etc.) si suspectarea acestei complicatii la cei care fac un puseu acut cu aspect clinic neobisnuit.

8) Vaccinare normala pe pielea neafectata ( NU sunt contraindicate vaccinarile).

9) Alergenele alimentare - pentru copii la risc ( cei cu antecedente familiale) - alaptare materna prelungita (minim 6 luni), fara diversificare precoce, mai ales in ceea ce priveste ouale, pestele, produsele ce pot contine alune ( se vor introduce dupa varsta de 1 an). Se recomanda regim liber in general, cu exceptia situatiilor in care s-a dovedit implicarea unor alimente in aparitia puseelor (prin ancheta si investigatii alergologice speciale).

10) Aeroalergenii de interior:
Acarieni - masuri de rutina:

- ventilare eficace (controlul umiditatii), aerisire corespunzatoare vara;
- evitarea covoarelor si mochetelor in camere;
- stergerea prafului regulata cu buretele umed;
- aspirat o data pe saptamana;
- spalarea draperiilor de 2-3 ori pe luna;
- masuri maximale la subiectii cu risc inalt;
- huse de saltea si de perne din GoreTex sau din alte materiale speciale;
- tratament acaricid la intervale regulate (mai ales pe covoare si mochete).

Animale cu blana

11) Polenurile (la cei alergici la polen):
- evitarea activitatilor in aer liber in zilele uscate si calde;
- aerisire noaptea si dimineata pe timp ploios;
- dus dupa expunere;
- filtre pentru polen in masina;
- animalele si imbracamintea pot vectoriza polenurile.

Text: Dr. Diana Daraban
Medic specialist Dermatologie



Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">remember
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008 poze
*******************************************
"Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna si dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans.
Alexandru Macedonski



Mergi la inceput