*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (58)*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

De cand zic sa ajung si eu cu Eva sa facem analizeleee....Avem un buletin de vreo luna, si se tot tarashte printre hartzoagele mele.

Diana 3 saptamani nu e mult. Si poate sa se regleze si ulterior , dupa intervalul de 3 saptamni , sa nu mai fie nevoie. Totusi ...nu pot sa nu iti spun ce as face daca Evei i-ar iesi o usoara anemie : as merge pe fier , as repeta analizele la un interval indicat de medic , si , daca nu s-ar observa imbunatiri nici sub aspectul comportamentului alimentar , nici la dozari atunci as merge si pe vitamine.
Oricum tu sti clar cel mai bine ce decizie trebuie sa iei. Si 3 saptamani daca le administrezi si daca te limitezi doar la Fe , e bine in ambele directii.

Unul dintre "dintii" pe care ii am impotriva vitaminelor consta in faptul ca in cele mai multe dintre cazuri , din experienta mamicilor din jur amice , prietene , cunostinte , s-a ajuns ca vitaminele sa fie un soi de ...obicei alimentar.Adica vine masa , hop si vitamina. Daca administrarea vitaminelor nu devine un obicei, gasesc ca totul e ok.

Sanatate si sa ne aduci vesti bune !

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Ok, pediatru scrie pe mine, am interpretat bine analizele lui Tudor. Are un inceput de anemie , de azi ii dau cate 5 pic. de fier. Si dr. a insistat sa ii dau macar trei saptamani si Multisanostol. Aste este, ii dau! Ma felicit ca am avut ieri inspiratia sa-i fac o hemograma, l-a ciupit nitel in deget, nici pas nu a zis, si i-a stors cam zece picaturi de sange. Nu l-am chinuit deloc si am aflat in cateva ore rezultatul. N-as fi zis ca are inceput de anemie la cat galbenus si ficat papa, dar uite ca are! A zis dr. ca de obicei, copiii alaptati prelungit sunt predispusi pt. ca rezervele lor se termina in primele 4 luni, iar laptele de mama are fier in cantitati infime. Bine ca am desoperit la timp, macar

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel (14.08.2004)
si a bebelushului Tudorel (27.10.2008)

Dialoguri strumfesti

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS

“Vreti sa fiti fericiti pentru un moment? Razbunati-va.
Vreti sa fiti fericiti pentru totdeauna? Iertati.”(Henri Lacordaire)

N-ai dezmierda, de n-ai sti sa blestemi,Surad numai acei care suspina,Azi n-ai iubi, de n-ar fi fost sa gemi,De n-ai fi plans, n-ai duce-n ochi lumina.
Si daca singur rana nu-ti legai,Cu mana ta, n-ai unge rani straine.N-ai jindui dupa un colt de rai,De n-ai purta un strop de iad in tine.
Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,E c-ai murit in plansetul de-aseara.(Radu Gyr)

Mergi la inceput

Da , ai mare dreptate sa iti pui o asemenea intrebare. Ca si tine ma indoiesc ca suntem descatusati in adevaratul sens al cuvintului. Mentalitatea e cel mai mare lant care ne invaluie subtil dar puternic. Si apoi libertatea vine in primul rand din interior. Cita vreme nu o gasim acolo , exteriorul nu va putea suplini. De aceea suntem si vom ramine tara formei fara fond.

Destinul lui...tragic.Uneori te poti intreba ce destin poate fi acela in care 3/4 din viata sa ti-o petreci la puscarie si in chinuri cumplite ??? Cite pacate ar fi putut sa aiba de platit....???

Daca e sa ne orientam in functie de zodii...E usor explicabil , nascut in 02.03. - Pesti. Zodia transcedentala. Se spune ca dpdv spiritual Pestii sunt cel mai aproape de cer , de Dumnezeu , de divinitate. Ei sunt forma hibrida de spirit - materie de la granita cu lumea de dincolo. Destinul lor tocmai de aceea poate fi plin de suferinte. Pentru ca este ultima lectie si cea mai importanta pe care un om trebuie sa o invete. Deh...horoscoape.....astrologie...cindva hobyuri...

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Mirtha, mi-ai adus aminte de Radu Gyr, ce destin. A murit pt `Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane!`.... de fapt, oare vremurile noastre sunt mai descatusate? Aparent.

www.inimacopiilor.ro/campanie/proiect.php" target="_blank">Inima Copiilor

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Alina mama de Eva Ioana

N-ai dezmierda, de n-ai sti sa blestemi,Surad numai acei care suspina,Azi n-ai iubi, de n-ar fi fost sa gemi,De n-ai fi plans, n-ai duce-n ochi lumina.
Si daca singur rana nu-ti legai,Cu mana ta, n-ai unge rani straine.N-ai jindui dupa un colt de rai,De n-ai purta un strop de iad in tine.

Mergi la inceput

Criss , Dandusa ...nu sunteti singure...La faza cu hotii si caraitul prin casa sunt tot pe acolo. Cum aud un troscanit , cum ciulesc urechile si incep sa defileze scenarii prin fata ochilor.

Da mah Dandusele , da......preferinte , preferinte....clare. Are dreptul la preferinte, nu zic nu, da" sa si-l exercite mai tarziu si nu in detrimentul legumelor.

Oricum pina una alta je am drept de veto si mi-l exercit din plin. Legume , legume , legume....Pina ma conving ca percepe pastaia de fasole ca pe ruda mai mica a bananei.....

Si cind va implini un an poate ii fac un tort...de legume asortate pe linga un pahar de suc de morcov si sfecla rosie. Ia sa vedem....

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Daa..si pot spune ca m-am mai relaxat olecutza. Oricum sunt foooaaarrrtterte multumita cind ma gandesc la zilele cind papa 3-6 lingurite.
Raman insa destul de circumspecta si atenta. La primul semn de refuz gata...Scularea din scaum si dam tzatzica...

Apropos de probleme cu pielea , bubici si transpiratie etc.: soata a gasit la farmacie saruri de baie de la Topfer pe baza de taratze. Calitatea doichladeza , contin taratze de grau , zer si uleiuri esentiale atent selectionate etc. Produsul este special destinat bebelacilor si nu contine coloranti sau conservanti. Se dizolva in apa de baie. E cam piperat comparativ cu tratzele clasice - 33 lei - dar e usor mai pratic decat saculetul cu taratze .

Citat:
citat din mesajul lui Olivia26

Mirtha, ce bine ca nu e dermatita atopica si ca papa bine gagica, stiam eu ca e o mancacioasa mica

Sebi are nevoie de noi

de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008

Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">
Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Hiii, hiiii...va apropiati de luna 8. Eu am numit-o "luna primei crize de personaliate" .Ca se manifesta pe multiple planuri , nu numai alimentar - legume.
....Mai vorbim....Sa te tii tare ...la nervi....
Ia-o incet ca se rezolva... Sti tu mai bine...de la Rebeca...Ring a belll ???

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

Azi a fost prima data cand Caterina mi-a refuzat o masa....cu indarjire, nu asa Cea de legume de la ora 18, efectiv se lasa cu urlete cand incercam sa-i apropii lingurita de gura. Sigur ca n-am insistat deloc, insa mi-ar placea sa stiu motivul Ori nu i-a placut, c-am pus gulie (desi a mai papat) ori e de la durerea de gingii care o chinuie deja de foaaaarte mult timp
Am mai incercat si cu altceva dupa vreo ora, adica cu supa de vacuta facuta de mama...acelasi refuz De vreo jumate de ora am mai incercat cu altceva, ca maraia rau de foame....i-am dat un Danonino (nu dati cu rosii, ca nu-s de acord cu el la varsta asta, dar asta am avut mai dulceag prin casa)....l-a ras efectiv si a mai vrut!!! Acuma....o fi fost foamea prea mare si n-a mai contat durerea de gingii (era si rece din frigider) sau chiar nu i-au placut legumele in seara asra.....vedem maine.

Laura, mami de Caterina (6 dec. 2008) si Rebeca (16 sep. 2005)
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Mamici am plcat la slafen...ca e tarziu rau.

Otilia vroiam sa iti spun ceva dar acum nu imi aduc aminte nici sa ma impusti. Poate maine cu capul mai limpede...cine stie reusesc sa imi aduc aminte.

Sa aveti o noapte cit mai linistita !

PS. Meiiii care esti Dorinda ca nu compilez de niciun fel ????

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Diana si Paula are hemoglobina scazuta 10,2 iar pragul minim e undeva la 11 , a fost stabilita tot prin intepatura in degetel iar rezultatul ni l-a dat pe loc . Ne-a prescris fier cate 10 picaturi pe zi : 5 dimineata si 5 seara pana vom repeta iar intepatura sa vedem cum stam .
Monicus frumoasa intalnirea cu carucioare , ce se mai intelegeau ei banuiesc ca mai erau in poza Alexia (miky_ea pe unde umbli? )si Eduard ?

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Lauramiron, exact la fel si noi azi. Alaltaieri a ras brocoli cu branzica, azi am incercat spanac. La fel ca aseara, manca dar cu planset si cu boabe mari de lacrimi. Am lasat-o si-am scos un iaurt, pana l-a simtit rece, l-a molfait, si aproape a ras o cutie. Eu tot dintii ii banui. N-are cum dintr-o data. Mirtha, care criza de 8 luni.... n-avem nici noi, nici Cati, de-abia 6 jumate....ca suntem la distanta de doo zile
Faina combinatia cu saruri de baie, dar e prea piperat pt noi; eu am gasit la piata la tarani taratze, o punga maaaaaare, la 5 ron. Raman la ea, o infuzez, si dupa, o bag in vana in timpul baii, bineinteles pun si apa de la infuzie. Daca mai iese din saculetz, clatarim bine zibelina, si e fresh.
Laura, nu te mai stresa, mai ales daca nu-i place cu masina (stiu cum e , ca si la noi e jale ), ati luat cea mai buna decizie. Voi stiti cel mai bine indiferent cate mame au facut sau nu la fel.

www.inimacopiilor.ro/campanie/proiect.php" target="_blank">Inima Copiilor

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1402 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Simonescu am fost la bunicii mei materni , la tara.
Dar maine dupa - amiaza sau joi dimineata - inca nu sunt sigura , nu depinde de mine - venim la Slatina (sper sa nu se revoce planurile definitiv).

Dupa ce ne instalam cu tot cu carabalac , te sun si poate reusim sa facem o intalneala. Ce numa" constantzencele sa se mitinguiasca ???

Le facem cunostiinta la piciomani , poate facem si un gratar la curte sau pur si simplu stam cu ei la aer si nu intre betoane. Discutam.

Citat:
citat din mesajul lui simona_1402

Mirtha, care bunici? sa inteleg ca am ratat vizita? Ma bucur ca Eva nu mai are probleme.

Alina mama de Eva Ioana

Da, da, sa le-o luam inainte ... desi ... nu stiu pe ce boxe as putea eu sa ma urc da' ne descurcam noi... ca doar oltence suntem...

suna-ma te rog pe nr de cosmote din lista, pe celalalt nu il mai am

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

ce tarziu e...buna seara fetelor..

mai mamilseli..ti-am cotobait prin webshots(con permessoooo)..si am vazut poze multe cu mirunica ,am ramas masca cat de mult ii seamana sotului tau...e..identica...e o gasunica,are fatuca aia patratoasa de bebelusa grasunica si vanjoasa, o scumpa!si ador pozele in vanita sprijinita pe perna...artificiilea astea simple care ne usureaza vietile...i very like it...ii doresc insanatosire grabnica,sa iasa dintele,e asa de greu si dureros cand iti vezi copilutul cu febra ...

mav...felicitocuri pt starea de spirit...ce sa spun...sa treaca totul si sa vina si vremuri mai bune, sanatoase in familia ta...am citit si de poza lui sebi...5 ani jumate si umbla dupa gagici??hehe...mami mami...precoce fiu tau..referitor la rusi...e clar ca te dezumfli mah.....si mie mi-au venit de putin timp,si deja din a doua zi m-am simtit mult mai usurica, mai slaba cu 3 kile..fara dieta...doamne ajuta sa tot vina si in fiecare luna sa se mai duca inca 12 kile (la mine)..

danduseeeee....pai bine bre duoamna, cap de familie esti tu?boxe si cururi prin disoteci?haha..m-ai binedispus oricum..si de atata ardoare m-am dus si mi-am taiat in genunchi blugii vechi...si asa de bine ma siiiiimt punk rock...etc...liiibera.....si m-am prezentat in fata la soacra-mea asa...(da, ale imi seamana ff mult)

ce tarziu e...maine dimi la 7 sunt treaza , merg la job...m-a impresionat tare postul lui spiridus...de cate ori nu mi-a venit sa intru pe forum si sa tip de nervi...depresie...sa pove cum fug cu soarele inj cap ,pe jos de la munca..sa i dau piticului tatza ...cum alerg pe scari si ma desfac cu o mana la sutien sa nu pierd timp o data ajunsa in casa...toata transpirata...bleasc..asta-i viata, mah??am trecut de perioada aia, si eu am mai iesit din butoi...pt moment...hai draga spiridus...capu sus...ai doi copii minunati , sanatosi..olee..

Cherie mami lu Alexandru,fericirea mea!

Mergi la inceput