O zi in Frankfurt - ce sa vizitez?!?

O zi in Frankfurt - ce sa vizitez?!? | Autor: Delidana

Link direct la acest mesaj

In mai putin de doua saptamini voi face o escala de o zi in Frankfurt (ajung dimineata si plec seara). Din cite stiu voi putea sa ies si sa vizitez orasul si m-am gindit ca n-are rost sa stau ore intregi in aeroport asteptind celalalt avion cind as putea profita de situatie, mai ales ca n-am fost niciodata in Frankfurt.

In concluzie:
- ce as putea sa vizitez intr-o zi?
- cit de usor va fi sa circul prin oras, avind in vedere ca nu vorbesc germana?
- cam care sint preturile la o cafea, o masa de prinz, un bilet de autobuz, o intrare la muzeu, etc.?

Orice sfat e binevenit.

www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

www.youtube.com/watch?v=3msaH1ET56s&eurl=http%3A%2F%2Fforum%2Edesprecopii%2Ecom%2Fforum%2Ftopic%2Easp%3FNORED%3D1%26topic%5Fid%3D137464&feature=player_embedded/" target="_blank"> Come Back

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana spune:

Pentru o zi doar in Frankfurt, cel mai bine iti ocupi timpul cu piata centrala si mananci covrigi cu sare si o bere dupa ce tragi o fuga pe strada comerciala din centru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Buna Roxana,

Ce sa fac in piata centrala si pe strada comerciala? Sper ca nu ma trimiti la cumparaturi.
Berea nu-mi place dar la un covrig n-as zice nu.
As fi vrut sa vizitez monumente, cladiri vechi, de exemplu as vrea sa ajung AICI.
Vreau o zi in care sa ma plimb pe strazi cu aparatul foto de git si sa fac poze, o zi in care sa admir orasul...genul asta de excursie.

www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

www.youtube.com/watch?v=3msaH1ET56s&eurl=http%3A%2F%2Fforum%2Edesprecopii%2Ecom%2Fforum%2Ftopic%2Easp%3FNORED%3D1%26topic%5Fid%3D137464&feature=player_embedded/" target="_blank"> Come Back

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana spune:

Buna Deli,

In Zeil - este principalul shopping area unde ai mereu ce face :) Poti de asemenea sa vizitezi casa lui Goethe si sa incerci cidrul de mere tipic regiunii.
Iti doresc o zi cu soare in Frankfurt - daca e soare ai sa fii fericita fara motiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Mersi, Roxana, am notat.

Nu-mi vine sa cred ca din tot forumul asta doar o singura persoana a fost in Frankfurt. Poate am postat unde nu trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Si pe mine ma intereseaza subiectul.

Care ar fi conexiunile din aeroport spre centru? metrou, bus,...? si eventual un nr. de bus sau cum se numeste statia din centru unde ar trebui sa ajung.

In aeroport e cumva si gara? La intoarcere vin dinspe Neustadt/Weinstrasse cu trenul.
mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Ca sa raspund la subiect asa pe scurt...
De la aeroport se poate lua si metro si autobuz pana in oras, dar nu stiu ce numar. Eu am luat taxi, nu m-am complicat. Am stat 3 saptamani in Frankfurt, la un curs, in 2 zile vizitasem cam tot ce se putea, restul timpului m-am plictisit si am colindat magazinele.
-De vizitat intr-o zi: Centrul vechi cu piata, Domul, ruinele romane, Biserica Sf.Paul, interesat de luat masa in cladirea veche a politiei, astazi restaurant, si este timp si de casa memoriala Gothe.
-este usor de circulat prin oras, atractiile turistice sunt aproape toate in Centrul istoric, trebuie doar o harta eventual (sunt indicatoare si panouri cu indicatia unde esti, peste tot. Si sunt si foarte multi nemti care vorbesc engleza, iar orasul este cosmopolit, deci nu cred ca e o problema faptul ca nu vorbesti germana. (eu nu am avut o astfel de problema)
-preturile, daca le comparam cu Romania, sunt maricele, depinde si ce vrei sa mananci si mai ales unde. Pt autobuz sau metrou sau Schnellbahn (metroul rapid) te sfatuiesc sa-ti cumperi un abonament de 1 zi valabil pentru toate mijloacele de transport (5 eur si ceva). Poti sa-l cumperi de la orice automat , toate statiile au automate.
Calatorie placuta!

Mergi la inceput