Legea privind CIC pt gemeni, tripleti, studente.
Am actualizat pagina legislativa cu legea 239 si legea 240/2009 atat de mult asteptate
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Raspunsuri
cosmynik spune:
buna! am aflat ca si legea 148/2005 a fost modificata prin legea 240/2009, referitoare la acordarea indemnizatiei pentru studente. eu sunt studenta a Universitatii Bucuresti si tocmai ce am terminat anul 2, voi trece in al 3-lea. sunt insarcinata in 3 luni si voi naste in decembrie. sigur voi primi indemnizatia de 600 ron?
marius spune:
Da sigur. Multumesc de atentionare pt legea 240
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
RamonaCopot spune:
Buna
Am auzit de la o colega de la "fulgusori de noiembrie decembrie 2009" ca si studentele beneficiaza de CIC pana la 2 ani. Am si eu o intrebare, cumnata mea a terminat un colegiu la zi de 3 ani si acum in iulie a luat licenta. Ea a nascut anul trecut in martie si fiindca nu lucra nu a primit nimic pt cresterea copilului. Daca ea este licentiata deja, iar fetita ei face 2 ani abia in martie anul viitor paote beneficia si ea de aceast CIC?
Multumesc!
Ramona,
24+
IliesClara spune:
Buna ziua!
Sunt mamica de gemenute, din martie acestui an.
Am inteles ca trebuie depusa o cerere pt indemnizatia aferenta celui de-al doilea copil. Imi puteti spune va rog cand sa ne asteptam la completarea indemnizatiei cu aceasta suma de 600 lei?
Si o alta intrebare: mai exista alta localitate in care indemnizatia + alocatiile sa nu se primeasca in primele 4 luni de la nastere? Noi inca nu am primit nimic in afara de premiul pt nastere si copiii nostri au 4 luni si o saptamana. Pana cand se poate intinde plata aceasta? Oare se gandeste cineva ca trebuie sa si traim din ceva... si ca economiile de din timpul sarcinii, cat de cat, la un moment dat se termina...
Multumesc
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)
FILE DIN POVESTE
MAMARUTELE MAMEI
maitreyi spune:
sunt studenta la zi, an terminal. cat am fost insarcinata am avut anul 5 inghetat si am reluat cursurile cand bebe avea 3 luni. in cazul meu, mai iau indemnizatie? si daca da, se aplica si retroactiv avand in vedere ca bebe inca nu are 2 ani dar legea nu exista pe atunci? nu stiu daca conteaza foarte mult insa mentionez ca anul respectiv l-am inghetat pe motive medicale fiind sarcina cu risc.
multumesc
-------
mamica fericita de Alexandra
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maitreyi sunt studenta la zi, an terminal. cat am fost insarcinata am avut anul 5 inghetat si am reluat cursurile cand bebe avea 3 luni. in cazul meu, mai iau indemnizatie? si daca da, se aplica si retroactiv avand in vedere ca bebe inca nu are 2 ani dar legea nu exista pe atunci? nu stiu daca conteaza foarte mult insa mentionez ca anul respectiv l-am inghetat pe motive medicale fiind sarcina cu risc. multumesc ------- mamica fericita de Alexandra ------- Cine-ti saruta genele-n somn ? Si cine-i acolo cand ingerii dorm ? Toate zanele bune sa te ocroteasca... Toate florile campului sa te infloreasca... Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008 |
Da, poti primi indemnizatia de 600 de lei, dar nu retroactiv, ci doar de la data depunerii cererii.
Este important ca ai intrerupt cursurile medical (va trebui sa faci dovada acestui lucru).
maitreyi spune:
multumesc frumos
-------
-------
cosmynik spune:
Maitreyi, si eu am postat mai sus un mesaj tot in legatura cu indemnizatia pentru studente...spune-mi te rog ce acte ne trebuie pentru a primi aceasta indemnizatie...eu sunt in anul 3 la facultate si o sa nasc luna viitoare si inca nu am aflat de ce acte am nevoie...
Cosmina, 34+
maitreyi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cosmynik Maitreyi, si eu am postat mai sus un mesaj tot in legatura cu indemnizatia pentru studente...spune-mi te rog ce acte ne trebuie pentru a primi aceasta indemnizatie...eu sunt in anul 3 la facultate si o sa nasc luna viitoare si inca nu am aflat de ce acte am nevoie... Cosmina, 34+ |
incerc saptamana asta sa ajung sa ma interesez si te anunt de cum aflu ceva.
-------
-------