Clubul BRASOVENCELOR (9)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ildyqo spune:

Hello fetelor,

sunt racita de nu mai pot. si stiu de unde am pescuit-o. la gradi la Blanca toti sunt raciti, Blanca a scapat cu niste mucisori si niste tuse - fara febra, complicatii, etc. - dar multi copilasi au facut si febra. Dupa Blanca a racit sotul dar usurel si a scapat usor. Dupa care am racit eu - sper sa raman la stadiul de viroza, sa nu se complice ca ma impusc. si asa o suport f.f. greu fara picaturi de nas si sirop calumea de tuse (aste homeopate sunt bune in caz de nevoie dar nu chiar asa ca alalalte).

suzi eu sper ca si la voi e vorba de viroza respiratorie si trece usor, fara complicatii.

in legatura cu taberele, desi nu am copil de varsta taberelor , mi-am pus si eu problema. eu in copilarie am suferit ca nu am fost trimisa in tabara, au preferat ai mei sa ma duca ei la mare, sa nu cumva sa mor de foame pe acolo. . mamicile astea. si concluzia mea este ca sa trimiti un copil mic intr-un mediu necunoscut, cu persoane necunoscute, intradevar e traumatizant dar de exemplu intr-un grup unde cunoaste si colegii, si persoanele care au grija de ei (adica organizat ori de o cunostinta in care are incredere, ori de scoala, gradinita, club sportiv) cred ca e distractiv pentru copil. si cred ca depinde f.f. mult de copil, de cat de mamos e, de cat de bine se simpte in mediu respectiv si nu de distanta. adica "Timisul de jos' sau bulgaria e acelasi lucru.

www.flickr.com/photos/9187915@N03/" target="_blank">Ildy si Blanca Andreea (16.06.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Ei Ildy, legat de tabere si distante, iti zic eu ce gandeste sotul meu si partial si eu :-). Ca daca il suna Vlad ca vrea acasa sau nu se simte bine, ia masina si vajjj pana la el. In cazul asta, e o diferenta majora daca e la Timis sau in Bulgaria..
E greu cred cand il lasi prima data, poate pe urma te obisnuiesti si incepi sa prinzi curaj...sper.

O zi faina,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Ildy, la noi se pare ca problema a fost bacteriana. Fiica-mea a scapat fara antibiotic, dar verisorul ei nu.

Eu am experimentat din plin taberele, de la 5 la 14 ani, in fiecare an la mare (mergeam si cu ai mei si in tabara, ca sa pot sta mai mult). Si nu imi pare rau deloc ca am fost. Am amintiri foarte frumoase (si unele mai putin frumoase), dar in mod sigur m-au ajutat sa ma descurc si singura.
Avantajul e ca mergeam impreuna cu fratele meu mai mare, deci nu eram complet singura, chiar daca nu statea el dupa mine, stiam ca ma pot baza pe cineva.

Exceptie a facut prima mea tabara, la 5 ani. Atunci a mers toata grupa de gradinita, cu educatoare de la gradinita mea, dar fara fratele meu care era deja la scoala. De asta au si indraznit ai mei sa ma lase, pentru ca ii cunoasteau si eu de asemeni. Din pacate, educatoarea cu care am mers era insa mata blanda. In fata parintilor era numai lapte si miere, dar cu copiii era rea si violenta. Iar in tabara, bazandu-se probabil pe faptul ca nu aveam parintii aproape sa spunem, s-a purtat si mai rau.
Daca ar fi venit cealalta educatoare, care era o draguta, cred ca tabara ar fi putut fi o experienta placuta.

Asa ca aveti mare grija cu cine trimiteti copilul. Ar fi bine sa aiba cel putin un prieten sau sora/frate cu el ca sa nu se simta complet abandonat.

Dupa prima tabara m-am ales cu o cistita urata, ca ne obligau sa stam in sandale si fara ciorapi. Ceea ce eu nu am putut niciodata.

Ce am observat, taberele mari, cu foarte multi copii, gen Navodari, Cravata Rosie, Luminita (asa le spunea pe atunci, dar cred ca mai exista) erau nasoale. Un fel de armata.

In schimb taberele mai mici, facute in cate un internat, erau muuult mai interesante si frumoase. In primul rand se crea o comunitate, nu mai erai doar o furnica. Apoi, activitatile desfasurate erau mult mai interesante si mobilitatea mai mare.

Taberele din ziua de azi sunt insa destul de diferite de ce era pe vremuri. Sunt mult mai interesante si sper eu, sunt mai atenti la copii.

Anka1, daca cel mic vrea, ar fi pacat sa nu se duca. Sigur o sa va reproseze peste 20 de ani , ca sa nu mai zic pana atunci.
Depinde cate zile stau, cum ti se par colegii de echipa, cum s-a integrat. Are vreun prieten printre ei? Cineva cu care sa stea in camera? Sau un coleg mai mare si mai responsabil? Cati vor sta in camera?
Pana in septembrie mai aveti timp sa ii cunoasteti colegii, antrenorul.
Antrenorul vi se pare ok? Stapaneste relatiile intre copii si in afara antrenamentelor? Ce varste au cei care vor merge in cantonament?
Nu trebuie sa raspunzi aici, dar astea sunt o parte din intrebarile la care as incerca sa imi raspund inainte de a lua o decizie.

Apoi intervine si partea de logistica. Se poate imbraca/dezbraca singur in timp util, sa isi aleaga hainele, sa si le schimbe, sa se imbrace daca ii e frig, sa isi apere mancarea (uneori baietii mai mari o iau pe a celor mai mici), sa isi cumpere ceva daca are nevoie, sa nu piarda banii, sa sune acasa...

Daca pana in septembrie va dovedeste ca e "baiat mare" si se descurca cu o intreaga lista de activitati pe care va trebui sa le faca singur in tabara, poate ca e pregatit. Acum el vede doar partea frumoasa, dar ar trebui sa constientizeze putin si partile de rutina.
Si trebuie sa inteleaga ca nu se va putea intoarce decat la sfarsitul cantonamentului.

Asta nu inseamna ca nu va plange la telefon in fiecare seara ca ii e dor de voi , asta in cazul in care va avea timp sa vorbeasca cu voi si nu va prefera sa se distreze cu baietii.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Pai Sanziana, ce sa zic? Stie sa-si faca dus singur, inclusiv se spala singur pe cap, se imbraca/dezbraca singur. Acum cu alegerea hainelor am ceva emotii..de obicei ii spun eu cu ce sa se imbrace, dar cred ca s-ar descurca si cu asta. Lui niciodata nu ii este frig, deci eu sunt cu gura pe el sa mai ia o jachetica, un hanorac atunci cand se face rece, asa ca nu stiu cum va face.
Nu isi aranjeaza frumos hainele, le pune si el asa, mai la gramada, dar nu vad asta o problema, va umbla mai sifonat, atata tot:-)
Este ascultator, nu foarte sociabil dar nici retras.. Eu ma gandeam ca l-ar ajuta sa-si faca o relatie mai solida cu ceilalti copii din echipa. Toti sunt mai mari decat el ca varsta, ca inaltime este ca un copil de 10-11 ani, nu prea cred ca i-ar fura cineva mancarea pe motiv ca e cel mai mic :-)
Este in echipa de vreo 8 luni, antrenorul este ok, mai tipa la ei, dar nu este agresiv, mie imi place de el.
Ne mai gandim si va tin la curent cu ce am hotarat:-)

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Ankule, eu il inteleg perfect pe Cristi... sunt la fel de "mamoasa" ca si el... mi-e "frica" sa o trimit ...
chiar sunt curioasa ce veti hotari si daca il veti lasa pe Vlad , cum va fi, cum se va descurca...desi el e un baiat super ok si sigur nu va avea probleme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielac

Ce faci brasovence? ati disparut?sunteti in concedii plecate?

Uite acum ne-am intors de la Poiana Negri! Back in business!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

salutare

revenit pe plaiurile natale din vacanta . a fost f bine dar mai bine e acasa :)

legat de tabere : eu vreau sa experimentez tabara ptr parinti cu copii . e o tipa de pe acest forum care organizeaza asa ceva .

pupici ca am casa vraiste ..... ca dupa vacanta

D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Buna dimineata (desi nu prea arata)!

Ma intereseaza si pe mine mai multe amanunte despre taberele parinti-copii. Mai avem ceva pana va putea merge singura.

Pana atunci am descoperit ca s-a deschis la Sanpetru un fel de tabara de zi. Adica poti plati sa duci copilul o saptamana, de la 8h30 la 17h.
Au gradina mare, pe langa dealul Lempes. Au si doi ponei (asta o tenteaza pe fiica mea). Fac si nu stiu ce activitati. Iar din toamna va fi si gradinita acolo.
Din pacate preturile sunt cam mari. 400 Ron saptamana. Iar noi nu avem nici masina ca sa putem ajunge pana acolo. Daca as fi putut-o duce si doar cate o zi, poate ca ne-am fi descurcat.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sanziana, mi se pare prea mult, sincer! Depinde care e miza...

In rest, toate bune si frumoase? Mergem si noi la mare, abia asteptam... desi cu piciul-cel-mai-pici avem ceva emotii...

Sa aveti o zi de miercuri scurta!

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Sanziana, pretul mi se pare rupt de realitate. Care ar putea fi celelalte activitati inafara de calarie( care, btw, se face cu instructor calificat, lectii organizate, etc.?)? Scufundari? Studiul limbii japoneze? Sigur gasesti in Brasov mai ieftin. Mai pui putin si regasesti tariful pe o luna. De ex:http://www.centruldani.ro/summer_home.html. Aici stiu eu, dar cauta pe net, cred ca gasesti cate ceva in fiecare zona a orasului, auzisem si de una noua, in Prund, deschisa alaltaieri. Si ai rezolvat si problema transportului. De diferenta de bani o duci la echitatie in alte parti. Uou, nici acum nu mi-am revenit dupa ce am citit pretul...

Mergi la inceput