Fulguleti de nov-dec 2006 (217)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Citat:
citat din mesajul lui dandusa

Asiza,
oricat ti-ar fi de greu,nu-i normal sa ne lasi asa.ai inceput sa ne spui,ajuta-ne sa intelegem ce se intampla cu Denis.sanatate mamei tale

Teledon pt Mihaita
in reteaua Romtelecom
0 900 900 320 pt 10 euro
0 900 900 325 pt 5 euro

Dana, imi pare rau...probabil ca nu trebuia sa scriu nici mesajul anterior (de fapt, precum am si spus, intrasem sa va spun, dar nu pot). Nu-i normal intr-adevar sa va las asa si-mi cer scuze pentru asta, DAR pentru mine e de ajuns sa stiu ca va ganditi la noi acum. Va multumesc tuturor

Bun, Laura...NU mai sta pana in august...fa ce-a zis si Dana sa faci si du-te de urgenta si mai cere o parere, de preferinta a unui oncolog. Nu vreau sa te sperii, dar si de-ar fi sa fie diagnosticul de cancer, mai bine depistat din timp, tratat si vindecat, intrucat cancerul de san, tratat din perioada incipienta E VINDECABIL. Stiu ce spun, trec si eu acum printr-o perioada grea cu mama, care se lupta cu boala si de-ai sti cat am incercat s-o conving sa mearga ma repede la medic decat a facut-o...cu toate astea, SPER si STIU ca va fi bine! Nu vreau deloc sa te sperii si nici nu vreau ca mesajul meu sa fie unul dur, dar nici nu cred ca e ok sa stai linistita si sa astepti sa vezi cum evolueaza in conditiile in care ai depistat un nodul la san...Te pup tare tare si sper sa nu fie nimic grav! Ai grija de tine

Fetelor, va pup si va multumesc inca odata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

.. din momentele lui G, filozofie dupa ploaie

statea sa-i taie tati unghiile.. si la un moment dat se-ntreaba:
"Da unde am fost cand au crescut?" (unghiile)

proaspat imbaiat si pijamalit, gata sa ne bem lapticul si brusc:
- Eu nu am ca mama!
- Ce mami, ce n-ai tu?
- Ca mama... uitandu-se la bluza sa.
- Te referi la sani?
- Da.
- Da, intr-adevar, tu esti baiat. Doamnele au sani. Tata are?
- Nu.
- Matei are?
- Nu.
- Babu are?
Initial negativ.. apoi si-a revizuit parerea

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Danutz, cu testul de auz. Sunt teste care se fac si nou-nascutilor.. in sensul ca nu tb sa coopereze copilul, doar sa sea putin cu electrozii (parca?) in ureche. Mie deloc nu mi se pare ca esti o mamica panicoasa; e normal sa te gandesti si la .. lucruri mai putin placute. Si eu zic ca mai bine de pomana .. decat sa regret apoi. Asta ca si chestie generala.

Acs, multumesc de link. Superbe pozele.. ce costume, ce serbari. Ati fugit pan la mare, ai? Da, la Danes mi-au zis sa mai incerc pt dupa 15 sept.

Vaz c-au mai servit si altii plaja.. Saryta si Kikineata. Apropo, iar ai slabit?

Donia, spor la munci.

Asiza, Pupam frumosul Denis.

Laura, nu-ti permiti sa te impusti. Ai copchil de crescut. Trage aer in piept pan la final de august. Eventual, mai cere o a doua parere. Dar cauta un medic cu referinte bune si cu experienta. Si nu orice "chestie" inseamna bau-bau. Majoritatea "chestiilor" nu sunt bau-bau.

Si da, cancerul de san este un cancer "prietenos" cu care se lupta; cu succese din ce in ce mai mari.

Apropo: convingeti-va mamele&matusile sa-si faca o mamografie. Sa ceara trimitere si mintenas s-o execute. Musai!

Iar tatii&unchii sa-si faca un simplu test de sange, al markerului care detecteaza cancerul de prostata - testul PSA:

Determinarea antigenului prostatic (testul PSA). Tehnica permite detectarea intr-o proba de sange din vena bratului, a unei substante care in mod normal se gaseste in cantitate infima in sange. Prezenta in sange a unor cantitati mari de PSA indica o infectie prostatica, un proces inflamator sau cancerul prostatic. Metoda se foloseste pentru diagnosticarea cancerului la persoane fara tulburari de urinare. Se foloseste si o fractiune libera a antigenului specific prostatic, denumit Free PSA, care se face din aceeasi proba de sange ca si PSA. In functie de cele doua valori, se poate face o triere a pacientilor, cu stabilirea riscului de cancer si, implicit, a conduitei de urmat in urmarirea pacientului. De asemenea, este foarte important ca la determinarea acestei analize pacientul sa fie intrebat daca a facut de curand un examen prostatic, pentru ca masajul prostatei antreneaza valori ridicate ale PSA cu rezultate fals pozitive. Si varsta pacientului este un criteriu important in prescrierea acestei analize (marker), deoarece la varste inaintate valoarea obtinuta nu mai este un indicator atat de fidel (pot aparea valori FALS POZITIVE).

Antigenul specific prostatic (PSA) este un marker foarte important pentru depistarea riscului de cancer de prostata. Includerea lui intr-un program de screening pentru cancerul prostatei ar aduce beneficii extraordinare, permitand depistarea precoce in stadii vindecabile.

Dupa varsta de 45 de ani, fiecare barbat ar trebui sa faca anual aceasta analiza, riscul decesului prin aceasta boala ar fi mult scazut!

http://medic.pulsmedia.ro/article--Pagina_pacientului-Cancerul_de_prostata_-_o_sentinta_capitala--6146.html

Cereti trimitere la medicul de familie!

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Mi-e dor si vreau sa auz doua vorbe de la Adina&Ale, Monica&Dragos&Teodora, Ktrinel&Julia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Kiki, am vazut pozele (bine ca am apucat :) ). Superbe! Ii sta tare bine lui Garga cheliuta. Si tu arati foarte bine! Ce de rochiteeee!!!

Saryta, mai ce fete frumoase! Toate 4!

Ruxandra, am fost plecati de Rusalii, in Bulgaria. Deci exista sanse pentru Danes. Vreti sa mergeti?
Imi place de G filozof :).

Asiza, tin pumnii mamei tale! Sper ca Denis nu este bolnavior!

Laura, multa sanatate!

Lacramioara, Stefy e frumoasa si scumpa ca de obicei! Si are calut ca al bursucilor mei :).

Dandusa, Crinuta e bine? A scapat de urat?

Aka, pun din nou link-ul cu pensiunea unde am fost la Poiana Marului: Piscul Ioanei

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salutari mamici.

imi place si ma distreaza sa vad ca suntem atatea femei ... si atat de diferite.
am inceput sa fiu un pic mai ingrijorata, acea scurgere din san a devenit un picutz mai abundenta, si a inceput sa mai curga pe un canal. so, voi merge la o alta dc, despre care am auzit numai de bine. daca am noutati va tin la curent.

asiza multa sanatate mamei tale!
ruxandra f tare G. un pupic de la noi.

dani creste din ce in ce mai frumos, s-au mai domolit crizele, e mai intelegator ... bine, mai sunt si scapari, dar nu cred ca se poate fara ele. vrea sa mergem la mare, a vazut pozele de anul trecut si i s-a parut distractiv, asa ca aseara ma innebunea ca el vrea sa mergem ACUM. la el totul e ACUM ... o noua faza. ca sa il pregatesc pt mare - anul trecut nu vroia sa intre in apa - as vrea sa merg cu el la inot ... macar de 2-3 ori pana la mare ca sa se obisnuiasca. trebuie sa vb cu florin ... sa vedem.
in rest toate bune cu el, dimineata plange dupa geta - daca intarzie - sare in gatul ei cand o vede. iar cand pleaca ii spune: "eu nu plang, ca vii si maine" deci trag concluzia ca totul e bine pe partea asta.

cam atat cu noutatile. a! e inscris la gradi, din nefericire mai sunt inscrisi si alti 77 de copii, in 2 grupe, asa ca s-ar putea sa stea doar la program scurt. trebuie sa mergem si acolo ... candva, sa vb cu educatoarea.

pupici.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

asizoi : pupam si suntem langa voi !
laura : si eu am avut vreo 8 luni .....apoi cand nu am mai fost preocupata a trecut de la sine .

pupicei ca iar a venit shineva in birou !

D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Laura ma bucur sa te "aud" mai optimista. Te inteleg bine cu Dani cu constipatia ca si noi trecem prin asta. De 2 zile saracuta face numai cu plansete cate putin si tare-tare de tot. Dupa ce ca era agitata ca-i ies 4 maselute deodata, acum a mai aparut si asta..La alimentatie sunt f. atenta, mananca c-am la fel ca Dani al tau. Am inceput sa-i dau Debridat si seminte de in si mai mult iaurt, sa vedem care or fi rezultatele ca ma c-am termina s-o vad asa.
In legatura cu nodulul, cred ca-i luat o hotarare buna sa mai consulti un dr. Tinem pumnii sa fie totul bine.

Asiza sanatate multa mamei tale si te asteptam sa ne anunti ca, legat de Denis, totul a fost o alarma falsa (nu tb sa-ti mai spun ca tb sa mai consulti si alti dr, da?).

Ruxandra super conversatii aveti voi acolo ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

asiza, tu sti ca suntem aici, oricum. doar ca... e normal sa ne perpelim. important era de stiut ca nu ati avut accident, nu sunteti in spital, nu curge sange atat. in rest iti suntem alaturi si daca vei vrea sa spui mai multe ulterior...

si apropos de sange...

sange rosu la kk, in olita, 3 zile la rand deja... stie cineva ceva? kk are culoare normala, dar pare cam tare. nu e constipat, face zilnic 1 data, la olita, fara chin, doar icneste un pic max juma de minut
iar sangele asta e... putin, asa, urme fine, fire, de un rosu aprins... sa fie colonul iritat? sau fisura anala usoara? el nu se plange de nimic, de absolut nimic... amu' pt ca insista incep sa ma ingrijorez...

nu ia medicamente post-operator dar... vreo 5 zile a mancat numai iaurt danonino si cereale de bebei, si alea in cantitati mici. si santald e piersici cu apa. si apa. de vreo 3-4 zile putem spune ca am diversificat muuuult. biscuiti, crenvusti, paine, supa cu galuste, budinca de cioco, ou fiert, spanac, 2 bibe cu lapte, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

dandusa, multumesc.....

Ruxandra, un dulce pentru filozof.....

asiza, vorba Dianei, daca nu curge sange.... e bine. Aseara chiar m-am tot gandit la Denis ce s-o fi intamplat...

acs, multumim.

Laura, un lui Dani. Si bafta la "facultate"... ca asa se zice la noi la cresa ca mamicile celor ce au intrat la gradi din toamna, au avut emotii ca la examen de admitere la facultate....

luly, incearca sa schimbi iaurtul. Si Stefy manca tot asa si cum i-am dat iaurt facut in casa, cum s-au rezolvat problemele....

lizzy, la Stefy mai apareau asa firisoare cand a fost constipata si avea fisuri anale... Poate totusi nu-i cazul lui.

Am avut o dimineata... Vai ce mofturi a mai facut dimineata si ce a mai miorlait sa vina tati s-o imbrace.. sa vina tati s-o incalte... Sa-i dea tata mancare... In final n-a baut decat laptele si a mancat... e mult spus, ca l-a tinut 15 minute in gura... un cubulet micut de branza de vaci... Am plecat cu el in gura la cresa si in fata cresei i-am zis sa faca bine sa-l inghita ca nu-i poate spune doamnei buna dimineata... Sper sa nu se mai repete mofturile de azi...

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput