Fulguleti de nov-dec 2006 (217)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

.. interesant.. deja, la nici 3 ani cu rautacisme despre cum sunt imbracati??

Pai noi, in peste 7 ani, nu am primit inca nici un semnal in acest sens.

.. ma gandesc daca nu cumva calitatea parintilor lasa de dorit.. e clar ca ei, la 3-4-5 ani, inca habar n-au de "moda"

De fapt, cred c-am fost privilegiati cu copii putini in grupa si educatoare (in cea mai mare parte) care-i tineau in frau cu dragoste, pricepere si umor.

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Laura

te asteptam sa-l inaugurezi.

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Multumesc fetelor pentru urari!

Lizzy, apropo de teme:
1. Ce activitati de vara / vacanta pentru cei mici?
2. (asta e mai mult o problema de-a mea, sunt chiar speriata) Copiii vostri au alunite? Vi se pare ca s-au inmultit acum, vara? Ce faceti sa nu mai apara?
3. (tot problema de-a mea) Sunt fulguletii timizi / indrazneti? Cum ii invatati / indrumati?

Raspund si eu cand am putin timp.

Imi pare tare rau ca Ianis a avut de suferit din partea colegilor.

Ruxandra, multumesc! Il pun pe Stef sa cumpere bilete. Si vreau si la Vaya con Dios (13 octombrie).

Laura, eu mai intai m-as autobarfi putin :). Ca-s suparata pe mine: sunt foarte cicalitoare, de multe ori vorbesc in locul copiilor, il contrazic pe Stef de fata cu bursucii, ii subminez autoritatea si multe altele de care-mi dau seama, ca de cele ascunse de barna din ochi, nici nu mai zic. Nu stiu ce sa fac sa ma abtin, sa ma corectez. Sunt imposibila!!!

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

La multi ani! Maria sa cresti mare, frumoasa si desteapta.
Acs - sa-ti traiasca frumusete de fetita ... sa va bucurati de toti bursucii.

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui acs

Laura, eu mai intai m-as autobarfi putin :). Ca-s suparata pe mine: sunt foarte cicalitoare, de multe ori vorbesc in locul copiilor, il contrazic pe Stef de fata cu bursucii, ii subminez autoritatea si multe altele de care-mi dau seama, ca de cele ascunse de barna din ochi, nici nu mai zic. Nu stiu ce sa fac sa ma abtin, sa ma corectez. Sunt imposibila!!!

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

no offence, da' mi-e tare greu sa te cred

Mergi la inceput

Danutz, eu n-as scutura-o neaparat. Nu stiu daca metoda da rezultate.
Mai degraba i-as explica motivul real, ca se creeaza confuzie in mintea copilului, ca ii inlesneste o problema de identificare, ca ii creeaza fara sa vrea un soi de departare in relatia cu tine. Eu as cauta sa o castig pe bona cu explicatii... psihologice. La a mea stiu ca asta functioneaza si mi se pare cinstit sa pretind de la ea o exprimare corecta.
As ruga-o sa-i spuna pe nume, sa-i vorbeasca in timpul zilei lui Rares despre tine numindu-te “mama”. Adica “Rares, oare ce face mama ta acum? Da, cred ca este putin ocupata la birou... Rares, sti de ce merge mama ta la birou in fiecare zi? Pai uite, toti parintii, ai tuturor copiilor, merg la birou, in fiecare zi si muncesc. Unii lucreaza cu calculatorul, altii pe macara, altii sunt vanzatori la magazin. Toti castiga bani pentru a putea cumpara paine, sunca, pate, apa, suc”, etc. “Pentru asta se duce si mama ta la serviciu!”

Ianis ii spunea “mama” bonei lui. Nu m-a deranjat in mod deosebit pentru ca imi spunea si mie “mama/mami” si aveam o relatie normala de comunicare (pana la 2.5 ani). Dar am rugat-o sa il invete sa spuna “mama Neli” si “mama Nica” (asta-i maica-mea care nu concepea sa i sa spuna “bunica”...) iar mie... “mami”. “tata Liviu” este bunicul, tatal meu, iar sotul meu este “tati”. Asa copilul ne identifica pe fiecare. Valoarea lui “mami” si “tati” era aparte pt el.

In cazul lui Rares, el ii spune “mama” bonei lui, si tie nu? Sau deloc nu spune “mama”?
Daca ii spune ei mama, ideal ar fi sa-i spuna totusi altfel, sau cel putin sa va diferentieze clar. Si la fel de bine ar fi ca ea sa te ajute sa construiesti comunicarea cu el mai usor, vorbindu-i intruna cu “mama ta” si “tatal tau”... aplicate in situatii curente.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

dani: are ceva in gat, din cate am vazut noi aseara. niste ... puncte, bubite, nu stiu ce, galbui. nu pe amigdale ci pe gat. ciudat. febra nu a mai facut ieri deloc. azi mergem la pediatra. a mers dimineata la analize - exudat si hemoleucograma. revin cu vesti diseara.
pup

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

sper sa ma insel, dar puncte galbui=puroi :((

Mergi la inceput

Sotul citeste forumul

Ma ajuta in multe cu copiii. Mai mult decat multi tatici... Si pentru asta poate ca nu-i multumesc destul de des... Dar... nu comunicam decat strictul necesar. El vorbeste numai cand are ceva de spus. Cu alte cuvinte eu vorbesc si in plus si degeaba Atata bai sa fie!!
El bagatelizeaza anumite lucruri, care mie mi se par importante, de ex.problema vorbirii lui Marc. Moment in care eu tind sa compensez si dramatizez acele lucruri Mie nu mi se pare ca dramatizez, de fapt, dar in comparatie cu indiferenta lui, interesul meu sporit pare exagerare. Si de multe ori imi vine sa-i zic “ti-am zis eu?!” pt ca frecvent s-a dovedit ca am dreptate.
Ma bucur ca mi-e alaturi in tot, desi trebuie sa trag de el pt asta. Ca, asa tacut/calm/impasibil cum e, atunci cand nu mai pot inainta singura si il oblig sa ma asculte, o face. Si se straduie sa ma ajute, sa-mi fie alaturi, chit ca e “la cerere”, dar decat deloc...
As vrea sa fie un pic mai ambitios cu sine si cu ce vrea de la viata. Pentru ca ma bazez (si) pe el sa transmita asta copiilor. Cam atat pentru inceput

next please

Mergi la inceput

acs, nu pot raspunde acum, s-a terminat in sfarsit ziua de lucru si fug la piticii mei! iar de acasa nu prea intru. promit pe saptamana viitoare sa vin cu povestile noastre de joaca.
sper sa putem merge la circ intr-una din zilele astea.

desi visul meu este sa-i duc pe copii la o premiera de sezon la Globus!! stie cineva cand ar fi premiera noului sezon??

circul asta ce a venit in oras e unul ambulant, mic, sunt "fixati" in parcare la mall are danita o experienta nasoala cu circ din asta mic... io sper totusi sa le placa alor mei. pt cel mic ar fi o premiera, cel mare a mai fost de vreo 2 ori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

va salut dragele, cum ultimul timp mai mult i-l petrecem in natura nu prea reusesc sa tin ritmul vostru. Dar acel putin timp cand intru pe aici mereu gasesc noutati mai mutin placute. Eu de mult timp citesc foarte multe carti de tot ce tine pozitivism. In fine nu asta am vrut sa va zic, citind o carte care ma impresionat mult am gasit acolo o metoda destul de interesanta care am hotarat ca poate cuiva ii va prinde bine din acest forum. Va las linkulaici cu rezumatul daca ve-ti fi interesati la sigur o sa gasiti mai mult despre.Eu am citit in rusa asa ca nu am timp acum sa traduc dar articolul sus mentionat e in romana asa ca va puteti face o ideie despre ce este vorba. Va pup

Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)

Mergi la inceput