Fulguleti de nov-dec 2006 (217)
Raspunsuri - Pagina 11
Yagmur spune:
Am revenit din scurta noastra vacanta... per total a fost bine, Luca a rezistat eroic la drum (mai putin la intors), mers in fiecare zi din 2 mai in Vama Veche; dupa 2 zile in care i-a fost frica de apa a intrat si apoi era greu sa-l scot, desi era apa rece pentru el..
Singura chestie nasoala este ca nu mai face decat pe el, pur si simplu refuza sa zica sau sa se puna pe toaleta.. deci regresam dar eu tot in chilotei il tin...
Acum e la Breaza cu ai mei, fug in weekend sa-l duc inapoi si va veni direct la noul apartament...
Fug ca e prima zi la job si e tare nasol...
Va pup
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca
acs spune:
Lucia, acum am citit de ochelari. Sa se rezolve cat mai repede si sa scape de ei!
Lizzy, multa sanatate lui Ianis! Bravo Marc si pentru soldatei si pentru logoped!
Lacramioara, Dandusa, m-ati speriat cu povestile despre rapirea copiilor. Drept sa spun, incerc sa gandesc pozitiv si sa nu-i stresez nici pe copii, caci la cate aud / vad...
Sunt de acord cu Ruxandra: nu se vorbeste / merge cu strainii etc., insa nu e de ajuns. Uneori am impresia ca nici macar Maria nu constientizeaza pericolele sau se crede cumva mai "puternica" sau ferita de ele.
Lavinia, tinem pumnii la controlul cardio!
Manu, poze din vacanta? Parca-mi aduc aminte de o poza cu Luchita la piscina, nu? De anul trecut, cand il admiram cat de curajos este.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
shoshika spune:
buna dimineata,
iata ca azi e ultima zi de serviciu ca de maine plec in concediu... de-abia astept. plec cu sotul in Italia si cred ca o sa fie o experienta interesanta (prima de genul asta).
Tudorica e tot la bunici, e bine, creste, vorbeste si e foarte rasfatat. mi-e un dor de el de nu mai pot!!
partea simpatica e ca deja a invatat sa vorbeasca si olteneste. e super simpatic.
asadar, va voi incanta cu poze cand ne intoarcem din concediu.
va pup pe toti si pe toate si sper sa ne "revedem" cu bine.
Laura13 spune:
salutari mamici.
yagmur sa va fie de bine concediul. ma bucur ca a fost ok. chiar, poze?
lizzy multa sanatate lui ianis. bravo marc pt progrese.
lavinia unde va duceti la control? 
shoshika concediu placut.
sorry ca sunt monosilabica, dar de aseara sta cu febra 39. azi cu frisoane, nu au putut sa ii puna termometru, dar el cand are frisoane are si febra 40. si ca sa fie tacamul complet, maine dimineata pleaca pediatra din oras. am asa o senzatie de amigdalita ... si daca ajunge iar la 40.6 si mor. asa ca vom incepe, cred, maine, dupa ureche mamei (ma duc inainte si la dc de familie, dar n-am nici o baza in ea), antibiotic.
pupici.
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
luciaro spune:
Laura, sanatate multa lui Dani! Poate reusiti totusi sa ajungeti azi la pediatra... Sanatate si lui Ianis...
Imi permit sa copiez textul ce apare in banda de jos, poate nu toata lumea a avut timp sa-l citeasca... mi s-a parut un semn de intrebare bun:
CUM NE CRESTEM COPIII?
“E o lume nedreapta”, mi-a spus ieri o prietena la cafea. Si mi-a povestit despre copilul ei care nu stie sa vorbeasca urat, desi a nimerit la scoala intr-o clasa in care copiii injura ca birjarii.
“Noi l-am crescut frumos. Parintii mei sunt, amandoi, profesori de limba romana, si niciodata n-am folosit cuvinte urate la noi in casa”, mi-a povestit frumoasa, delicata mea prietena, in timp ce mana ii tremura fin, cvasiimperceptibil, pe ceasca transparenta de cafea. “Cum sa il invat sa se apere? Sa il invat sa se prefaca a nu auzi?”. E rea orice prefacatorie, ne-am spus, e rea orice neadaptare, dar e rea si adaptarea la o lume in care normele sunt altele decat acelea in care noi credem din tot sufletul…
Si ne-am intrebat, le ceas lucid de dimineata: Cum ne crestem copiii? Ii invatam sa ramana puri, sa iasa cu sufletul dezvelit in lume, chiar daca stim ca vor veni rani dupa rani, dezamagiri dupa dezamagiri, deznadejdi dupa deznadejdi? Sau sa le punem platosa de mici? Sa ii invatam sa dea in cei care dau, sa injure atunci cand li se vorbeste urat, sa minta ca pot sa accepte lumea asa cum este atunci cand n-o pot schimba?
Am copii si le cer in fiecare seara sa spuna rugaciunea si sa isi lase somnul, visele si rostul in voia curata a Domnului. Ii invat in fiecare dimineata sa nu minta si sa fie vrednici, si de nadejde. Ii cert cand vorbesc urat, si, daca vreodata mi se intampla mie sa spun vreo vorba nelalocul ei, ma cearta, la randul lor. Si ma straduiesc sa gasim in fiecare zi prilejuri sa radem. Sa fim veseli. Sa ne marturisim dragostea unul celuilalt. Fiindca nu am raspunsuri potrivite pentru celelalte dileme, dar stiu, stiu sigur ca dragostea e raspunsul corect al oricarei intrebari.
iulia-stefy spune:
Si eu la ceas de seara.... Am citit ce a postat luciaro si chiar e intrebarea pe care mi-o puneam si eu cu vreo saptamana doua in urma: Cum sa o cresc?
Yagmur, sa-ti fie de bine concediul.
acs, eu nu stiu cati ani are Maria, dar sa-ti povestesc ce a patit acum doua seri sora mea cu nepoata mea de 9 ani si jumatate. Cand a plecat la joaca, cumnatul meu care e destul de dur si caruia copilul ii stie de frica i-a zis sa nu se murdareasca, ca alta data nu se mai duce la joaca... Afara erau balti si noroi dupa ploaie... a trecut un copil cu bicicleta intentionat si a facut-o... de sus pana jos numai noroi... In capul ei de copil de nici 10 ani s-a gandit sa se duca undeva sa stea pana dimineata cand pleaca tata-su la servici sa n-o vada murdara... Si unde crezi ca a gasit-o? Intr-un copac la marginea padurii... care nu-i departe de casa... Statea si plangea. Sora mea a albit in 3-4 ore cat a cautat-o... Si-a facut o mie de ganduri... Si a zis sa avem grija ce spunem la copil... ca nu stii cum interpreteaza in capsorul lui....
shoshika, concediu placut.
Laura, multa sanatate lui Dani.
Noi de azi am schimbat cresa, cu cantec de dimineata... Ii tot spun, am dus-o sa vada unde ... de vreo 3 saptamani, ca va veni vremea sa schimbam cresa. Aseara am fost impreuna sa luam flori pentru doamna... Dimineata ne-am pregatit, tot drumul mi-a zis ca ea merge la cresa asta, mi-a aratat-o de departe si cand sa intrm pe usa a inceput sa tipe ca ea vrea la cresa ei si nu la asta... Pana la urma a luat-o doamna, care a fost o draguta si a dus-o la desene... si mi-a facut semn sa plec. Am mai sunat mai tarziu si mi-a zis ca a mai plans cand si-a mai adus aminte, dar ca i-a dat de lucru si s-a linistit. In schimb, i-au placut patuturile, ca nu-s ca la cresa ei, ci sunt ca cele ale piticilor din Laba ca zapada... si a fost foarte incantata si a dormit bustean, ea care nu prea dormea la cresa ei... Speram de maine sa fie mai bine...
Lacramioara si
Stefania Iulia
ruxandra_sb spune:
Buna dimineata 
Laura, nu m-a obligat nimeni. 
Acs, nici M nu cred ca constientizeaza. L-am lasat la un moment dat singur afara.. si l-am pus sa repete de cateva ori regulile:
- Nu pleaca cu nimeni
- Nu iese pe strada
- ..
Lacramioara.. ce povestesti tu imi suna din gama .. copil/adolescent care s-a sinucis pt c-a luat un 4 la geografie. Brrr.. sper sa nu fac greseli din acestea.
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
acs spune:
Shoshika, concediu placut!
Laura, multa sanatate lui Dani! Mai face febra?
Lucia, multumesc pentru text. Eu n-am gasit raspunsul la intrebarea "Cum crestem copiii?" Nici nu stiu daca drumul ales e cel potrivit.
Of Lacramioara, ce-o fi fost in capul nepotelei tale! Din pacate si eu fac multe greseli cu bursucii :(. Maria face maine 7 ani si, cu toate ca e cea mai mare, cu ea ma contrez mai mult :(. Imi seamana foarte mult (nu numai ca fizic); suntem amandoua incapatanate si cred ca asta e motivul pentru care ne ciondanim. Probabil ca am si mai multe asteptari de la ea, cu toate ca incerc sa n-o fortez in nicio directie. Greu!
Ruxandra, pana acum n-am lasat-o afara singura pe Maria (bine, decat in curte). O data a venit de acasa pana aproape de coltul strazii singura si a fost atat de speriata incat nu a asteptat sa apar (am intarziat vreo 2 minute), ci a luat-o inapoi spre casa. Nu e bine, dar imi e tare teama s-o las singura. Bine... in excursii a fost (excursii de-o zi), dar afara...
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
deeaA spune:
Ufff,ce urat e afara!!!Si eu tre sa plec la servici
laura cum mai e dani?a mai facut febra?
shoshika concediu placut!..te asteptam cu poze!
O INTREBARE am si eu...cum fac sa scapam de pampersu' de nopate
,avand in vedere ca noi mai papam vreo 2 bibe de laptik in timpul noptii(de care nu am reusit nicicum sa scap de ele)....idei???????
iulia stefy cum a fost azi la gradi?
Laura13 spune:
azi noapte fara febra ... azi dimineata se plangea de durere in gat, deci maine ma astept la 40 

mergem maine la dc sa luam antibiotic.
pupici.
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006