prima casa

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellymer spune:

Cu scuzele de rigoare pentru intarziere(nu am avut acces la net)....
Iael, da, am facut precontract si avansul l-am primit inapoi, pentru ca asa ne-am inteles de la inceput, vanzatorul fiind ruda cu sotul meu.
Ardeleanu, noi am depus absolut toate actele(dupa ce ne-au terminat complet cu drumurile si incompetenta lor) si dupa vreo 8 zile de asteptare, tipa de la banca ne-a spus ca suma e prea mare (50.000 euro) si nu ne da creditul numai daca aducem inca un coplatitor .De care nu poate fi vorba, deci pentru noi end of story,cel putin in ceea ce priveste "prima casa".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns z333 spune:

cititi ce povesteste cineva pe un alt forum

"Buna seara,
v-am urmarit subiectul dar nu am vrut sa intervin pana nu finalizam eu insami toata operatiunea.

Tocmai am semnat vineri seara contractul de vanzare cumparare a unui ap. de 3 camere prin programul prima casa. Adica, vineri seara s-a finalizat intreaga operatiune si vanzatorul si-a incasat in cont c/v apartamentului.

Noi am depus dosarul la BRD pe data de 13.07.2009 dimineata la prima ora. Ne-am incadrat sa luam suma maxima dar am avut nevoie de un credit de 55 500 euro.

Am semnat antecontract pe 07.07 pe 1500 euro. Stresul a fost mare deoarece antecontractl expira pe data de 07.08 si existau toate premisele ca sa nu reusim sa ne incadram.

Etapele au fost urmatoarele (toate etapele au fost mai scurte ca timp deoarece programul era la inceput si fondul procesa mai repede dosarele):

1. a stat in banca o saptamana jumatate pana a fost aprobat creditul de catre toate departamentele bancii
2. a plecat la fond, prin curier rapid, solicitarea garantarii. Fondul a trimis pe fax in aceeasi zi in care i-a sosit solicitarea aprobarea catre banca si factura reprezentand c/v comisionului de garantare (in aceasta etapa fondul are un termen maxim de raspuns de 5 zile de la momentul primirii solicitarii, deci de cand a sosit la el si nu de cand a trimis-o banca)
3. in aceasta etapa clientul trebuie sa plateasca comisionul de garantare si sa semneze contractul de credit cu banca, contract pe care banca trebuie sa-l trimita pe fax la fond impreuna cu dovada platii comisionului. Aceasta etapa nu are un termen maxim de finalizare
4. Din momentul primirii pe fax a contractului de credit si al dovezii platii comisionului, fondul trebuie sa redacteze contractul de garantare si sa-l trimita bancii prin curier rapid. La mine a durat o singura zi aceasta etapa, dar insist asupra momentului cand a fost facuta deoarece programul era la inceput si erau suficiente banci care nu intrasera inca in program. Acum fondul este mai aglomerat. Nici aceasta etapa nu are un timp maxim de finalizare.
5. Cand contractul de garantare a ajuns la banca a fost semnat de noi si de reprezentantii bancii si a fost trimis inapoi la fond tot prin curier rapid. Aceasta etapa are termen maxim de executare 5 zile.
6. In termen de 3 zile fondul trebuie sa semneze contractul de garantare si sa trimita 2 exemplare la banca(un exemplar al bancii si unul al clientului) tot prin curier rapid, dupa ce in prealabil l-a transmis bancii prin fax.

Un factor de intarziere major al intregii operatiuni a fost curieratul.

In intervalul de timp scurs intre sosirea draftului de contract de garantare la banca si primirea contractului de garantare de la fond semnat si de catre acesta noi am demarat operatiunile legate de intocmirea contractului de vanzare cumparare si incheierea ipotecii.

Cand a sosit contractul de garantare semnat de fond la banca (adica vineri) am fost la notar am incheiat cont. de v-c si ipoteca si s-au eliberat banii.

Si asta a fost pe scurt povestea ultimelor noastre 4 saptamani, eliminand din povestire in totalitate stresul care a insotit intreaga procedura."

Ideea e ca se poate si ca au inceput sa se miste bancile...si eu sper sa mearga repede treburile la BCR mai ales acum la inceput

When life offers you a dream so far beyond any of your expectations, is it not reasonable to grieve when it comes to an end

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilia80 spune:

Am si eu doua intrebari ptr cunoscatori:
1. cand mergi prima data sa depui dosar, trebuie sa ai deja pre contract de vanzare cumparare? Mi se pare foarte ciudat, se risca mult. Daca banca nu aproba creditul?

2. Daca noi vrem sa cumparam casa de la socri sa zicem, unde avem viza de sedere, e posibil asa ceva? De fapt, cam asta am vrea sa facem, sa cumparam de la ei, ei cu banii luati sa cumpere ceva mai mic si sa se mute. Dar ma intreb cum se face daca avem deja viza acolo...
Merci

Mergi la inceput

ciao fetele..sa vin si eu cu recapitularea

miercuri seara 05.08 a plecat dosarul la bucuresti, vineri pe 07.08 au solicitat evaluarea apart..ieri dupa amiaza s-a facut evaluarea ( evaluarea nu a durat mai mult de 5 min. a facut tipul cateva poze, a intrebat cat costa apart, apoi a zis ca oricum nu e probl ca e apart nou si pretul va ramane acelasi ca in precontract) ..pana la sf sapt am pretentia de la ei sa dea raspunsul final, ca sa il trimita mai repede la fond

When life offers you a dream so far beyond any of your expectations, is it not reasonable to grieve when it comes to an end

Mergi la inceput

lilia .....

Avantaje BCR

Flexibilitate, prin posibilitatea de a solicita efectuarea:
evalu#259;rii imobilului ce urmeaz#259; a fi achizi#355;ionat înainte de încheierea antecontractului de vânzare – cump#259;rare
analizei financiare a dosarului de credit anterior g#259;sirii imobilului, clientul având la dispozi#355;ie maxim 120 zile pentru prezentarea documentelor de proprietate

Accesul la sume mai mari prin acceptarea la stabilirea capacit#259;#355;ii de rambursare a unei game largi de venituri realizate atât de c#259;tre solicitant, cât #351;i de c#259;tre cei pân#259; la 4 copl#259;titori, dup#259; caz

Efort financiar redus prin:
costurile reduse
perioada mare de creditare: 30 ani

Documenta#355;ie de credit simplificat#259;:
f#259;r#259; copii dup#259; contractul individual de munc#259;/cartea de munc#259;/registrul general de eviden#355;#259; a salaria#355;ilor
f#259;r#259; adeverin#355;#259; de salariu pentru solicitan#355;ii care î#351;i încaseaz#259; salariul lunar într-un cont curent la BCR, cu sau f#259;r#259; card de debit ata#351;at, banca putând accepta în locul acesteia un extras de cont/stare financiar#259; cumulat(#259;) pe ultimele 3 luni
f#259;r#259; factur#259; de utilit#259;#355;i

Beneficii suplimentare: clien#355;ii care contracteaz#259; credite prin Programul Prima Cas#259; derulat de BCR, pot beneficia de o reducere cu 3 p.p. fa#355;#259; de dobânda standard pentru descoperitul de cont contractat în cadrul pachetului de cont curent ESEN#354;IAL/ESEN#354;IAL PLUS.

Noi am facut totul pe sistemul vechi..chestia asta cu evaluarea inainte, acum cateva zile au bagat-o...oricum nu ne afecteaza in niciun fel pe noi, pentru ca apart este in bloc nou..dar ptr cei care cumpara apart vechi e f ok ce au facut ei..bafta multa

Mergi la inceput

vad ca nu se prea descifreaza nimic..intra pe site-ul bcr-ului si gasesti acolo toate informatiile despre prima casa

Mergi la inceput

nimeni nu mai are nicio veste???

noi tot asteptam raspunsul de la bcr de pe o zi pe alta si nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns burtika spune:

La noi stresul si asteptarea continua...Luni m-a sunat de la banca sa duc o copie dupa pre-contractul de vanzare-cumparare (ceea ce ma scoate din minti, nu inteleg cum de nu pot face ei o copie dupa original si ma pun pe mine sa merg la banca sa duc alta copie, pe care pana o primesc se mai pierd cateva zile) si sa-mi spuna ca s-au schimbat declaratiile facute la notar, trebuie sa facem altele in cate 4 exemplare fiecare. Au zis ca vinerea trecuta BRD-ul a semnat modificarea contractului cu FNG-ul si s-au schimbat declaratiile. Cum sotul meu saptamana asta a fost plecat din tara ....astept sa vina maine si sa reusim sa ducem luni declaratiile. dupa aia iar asteptam....

Mergi la inceput

si la noi e liniste si pace momentan..inca nu am primit niciun raspuns

Lacramioara am tras cu ochiul la pozele tale cu bebelusa..dumnezeule e superba papusica ta..imi venea sa mananc monitorul..sa-ti traiasca minunatia si bafta cu creditul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns burtika spune:

multumesc luminita, nu am mai pus poze la semnatura de un an de zile , trebuie sa-mi fac timp sa mai pun zilele astea . multa bafta si voua!

Mergi la inceput