Incepem scoala-2009-2010

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Ne bagam si noi in grup. Chiar ma uitam dupa un asa subiect de cateva zile.
Astazi avem sedinta la scoala. Baietelul meu va fi la step by step. Sunt curioasa sa vad ce informatii primim azi.
Nici nu imi vine sa cred ca deja va merge la scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sper sa nu ma apuce septembrie fara sarafan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Pe langa faptul ca ne inscriem pe lista cu bobocei de clasa I,cred ca ar fi interesant sa scriem si despre asteptarile,emotiile sau fricile noastre legate de clasa I.Eu de exemplu am emotii in ceea ce ii priveste pe colegii de clasa ai copilului meu,si parintii fireste,pentru ca tare mult conteaza si asta.Sper sa aiba parte de copii sociabili si sa nu se intalneasca cu rautati foarte mari(ca rautati mai micute se accepta,sunt inevitabile...).Mai am emotii si in legatura cu adaptarea la program si formarea unui stil de lucru.Dar am incredere ca ea va reusi sa isi dozeze timpul ,sa isi faca si temele si sa mearga in continuare si la dans,poate ne inscriem si la teatru sau pictura,pentru ca isi doreste,si sa se poata si juca totusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mussette spune:

Ne inscriem si noi pe lista. Vom incepe din toamna clasa I. De-abia a avut serbarea la gradi, dar as vrea sa il duc sa o cunoasca pe Doamna. Sper sa-l cucereasca si pe el asa cum m-a cucerit pe mine cand am cunoscut-o

Mussette

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Ce multi suntem!
In ceea ce priveste emotiile si asteptarile noastre,uuuf......Cu totii dorim cea mai buna clasa ,cea mai super invatatoare,adaptare usoara....Ea e sociabila si sper sa-i ajute asta.La gradinita ii spuneau educatoarei pe nume,la scoala se va schimba situatia.Pana acum,avea program oarecum organizat de gradinita in ceea ce priveste optionalele ,din toamna va trebui sa-i structuram noi programul astfel incat sa facem si sport,sa si invatam,dar sa ne si jucam(parintii astia.....)
Fiica-mea cica vrea si la gradi si la scoalaNoi inca mai mergem la gradi,unde-i vacanta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Si noi incepem scoala in toamna. Am avut deja 3 sedinte cu dna invatatoare, dintre care una in care s-au cunoscut si o mare parte dintre copii.Noi suntem la o clasa step by step.
Aalina, la ce scoala sunteti? Daca nu vrei sa spui aici, poate pe oprivat!!
Noi nu vom avea o uniforma ci doar o vestuta, probabil verde, care se poarta cu camasi/tricouri albe si pantaloni/fuste de culoare inchisa.

Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Cornelia eu nu sunt din Bucuresti.
Am aflat si noi ca vom avea pantaloni negri si camasuta alba si o vesta gri am inteles. Asta va fi uniforma baietilor. Fetitele vor avea camasuta alba si un sarafan tot gri.

Am fost intr-o clasa step by step sa vedem mobilierul si aranjarea si se vor aduna bani pentru toate materialele si rechizitele. Parintii vor cumpara dupa necesarul dat tot ce trebuie pentru dotare. E adevarat ca va fi multa agitatie acum la inceput si multa implicare din partea parintilor dar asta e.

Am facut cunostinta si cu una dintre invatatoare si chiar mi-a placut la prima vedere. Sper sa ma tina si la a doua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Incepem si noi cls I la toamna. Am cunoscut-o pe invatatoare inca din iarna, deja "o iubim". Primul pas a fost facut...sa vedem cum ne-om acomoda cu regimul de scoala.
Am fost la inceputul lui iunie sa ne ia masuri pentru unifroma. Vom avea fusta/pantalon (ambele dintr-o stofita pe nuante de gri, fustita avand si o dunguta rosie la inceputul pliurilor) vesta si cravata. Cine vrea poate comanda si sacou. Dar...sunt uratele, costa mult (la modul 40 lei vesta, 50 lei fusta, 80 lei sacoul...), deci nu merita. Noi am comandat o fusta, o vesta si o cravata (toate erau obligatorii, de altfel). Oricum, in cea mai mare parte a timpului va merge in blugi...albastri sau bleumarin, cu camasa (helanca, tricou) alba, la care probabil se vor adauga accesoriile - vesta si cravata (a, cravata e ROSIE...ca sa ne aduca aminte de vremurile nu foarte demult apuse)

Nu am avut nici o sedinta cu parintii formala. Fiecare am vorbit in particular cu invatatoarea despre nelamuririle, temerile etc. pe care le aveam.

La scoala noastra a fost foarte civilizata inscrierea. Nu am dus nici un buchet de flori. Pur si simplu am mers cu dosarul in ziua stabilita de scoala si gata. In plus, am avut posibilitatea inca de la inscriere de a opta pentru invatatoarea dorita si/sau pentru prima limba de studiu (engl/germana). Cred ca toata lumea a fost multumita (mai putin cei la care nu s-au corelat optiunile limba-invatatoare - din fericire noi am picat si la inv si la limba pe care le doream. Clasele au dimensiuni omenesti - intre 19 si 23 de copii intr-o clasa.

Nu avem inca nici o lista cu rechizite sau alte informatii despre cele trebuincioase in cls I. Vom vedea la 13 septembrie (fiindca atunci am inteles ca se incepe scoala).

Am avut ocazia sa vad si cativa dintre colegii pe care ii va avea de la toamna. Hm...aici nu sunt prea incantata, dar sa nu judecam oamenii dupa infatisare (a lor, dar mai cu seama a parintilor).

In vacanta o sa incercam sa ne tinem cat de cat in forma, vom termina caietele pe care le-au inceput la gradi (dar care in proportie de 40% sunt necompletate). O sa mai exersam socotitul (merge inca greu si doar pe degete) si scrisul (ea e stangace si vreau sa incerc sa ii formez o pozitie corecta a creionului, caietului, spatelui etc...fiindca educatoarele nu au reusit - de altfel nici nu au incercat in pofida rugamintilor mele). Are in fiecare zi de citit cate o propozitie care de cele mai multe ori i se pare preaaa lungaaaa (inca citeste pe litere, mai exact cate doua, trei litere deodata...asa incat daca cuvantul e lung, uita cum a inceput). Stiu copii care la varsta ei (are 6 ani si o luna) citesc aproape cursiv, dar si copii care inca nu recunosc toate literele, deci nu ne stresam, dar o propozitie pe zi nu cred ca are ce sa ii strice. Altfel, citeste toate firmele, panourile de reclama de pe strada (ii iese mai bine cand sunt litere de tipar mari).
Am vorbit si cu invatatoarea si mi-a dat de inteles ca nu trebuie sa stie mai nimic cand intra la scoala asa ca nu ne stresam, ci doar incercam sa facem invatarea distractiva...

Clasele arata ok, au toate termopane, bancute noi, dragute (nu individuale, ci cu cate doua locuri). E cald iarna (dar cred ca si vara). Baile sunt acceptabile (se poate si mai bine...), sper ca fii-mea sa nu le foloseasca - ea nici la gradi nu facea pipi de scarba (si acolo erau mai curate) dar si fiindca nu ii venea in 4 ore cat statea acolo, asa ca sper sa o scoatem asa si aici. Au curte mare unde fac sportul cand e vremea buna. Au si sala de sport, nu din aceea smechera din programul lui Nastase, dar cred ca e ok (nu am vazut-o prin-nauntru).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karina1976 spune:

Nu mai intrasem de mult pe forum, si azi chiar mi-a sarit in ochi subiectul asta.

Si noi vom incepe scoala in septembrie.
Paul va avea 7 ani si 3 luni.

El zice ca abia asteapta, ca se plictisea la gradi, eu insa ... e mai greu ... nu-mi vine sa cred ca am baiat mare, ca va merge la scoala, eu uneori inca il vad pisoiasul meu mic - desi el nu mai e de mult asa.

Nu ne-am luat insa lista de rechizite, stim invatatoarea, am fost sa o cunoastem - lui Paul ii place, vedem mai incolo ce si cum.

Acum profitam de vacanta din plin, e in tabara saptamana asta ... si e asa de greu - pentru mine, ca el se pare nu are nici o problema - cred ca trebuie sa incep sa ma incred in el mai mult, a crescut si imi arata asta ... eu nu sunt convinsa inca!

Corina - de Paul - 04.06.2002 si Patricia - 13.11.2007

"Doamne, ajuta-mi sa nu uit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si noi, si noi!!!
In legatura cu cumparaturile - la noi la scoala va fi uniforma "clasica" aia pepita cu sortulet albastru.
Noua ni s-a spus sa cumparam doar uniforma, ghiozdan, penar, stilou. Atat. Pentru restul (inclusiv caiete) se va face o sedinta imediat ce incepe scoala si ni se va spune ce ne trebuie.

Si Monica e incantata ca incepe scoala, eu mai putin dar imi tin parerea pentru mine .

Lory - ca tu ai deschis subiectul - poate n-ar fi rau sa pui in primul mesaj o listuta a noilor scolari eventual cu nr. scolii si localitatea. Presimt eu ca asta-i subiect de cursa lunga

Ca si hapiness si eu am emotii referitoare la adaptare. Adaptare la rigoare, exersarea rabdarii (care ne lipseste ... cu desavarsire ) si programul fix in sensul de lectii facute zilnic si obligatoriu.
Refuz sa-mi fac griji apropos de citit si socotit, e fata desteapta, ce nu stie o sa invete va de-aia merge la scoala

Pana una - alta ne bucuram de vacanta. Si chiar am de gand sa o las "in vacanta". Daca vrea sa citeasca, citeste, daca nu, nu. Spre bucuria mea asta o incanta asa ma cheama ea "mami, hai sa-ti citesc".

Sorana si Monica (6 ani)

Teledon pt Mihaitza in reteua Romtelecom

0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput