Incepem scoala-2009-2010
Raspunsuri - Pagina 17
loryi1974 spune:
Fiica-mea a avut ieri primul conflict cu un baietel din spate care i-a spus "Dispari".Din acel moment nu prea il mai are la inima![]()
M-am lamurit cu ROR-ul,se poate face si in alta parte.Intrebarea mea este daca doar acest vaccin se face acum?Pe carnetul ei de vaccinari este trecut si DT-ul,dar in calendarul oficial pe 2009 apare doar ROR-ul in clasa intai.Intreband la clinica unde are abonament,ni s-a spus ca DT-ul nu se mai fabrica.
Cine ma poate lamuri ce se face intr-adevar la clasa intai anul acesta?
sorana spune:
Lory acelasi raspuns naucitor l-am primit si eu. Momentan nu sunt stocuri deci se amana. Se va face si DT-ul dar pe la 9 ani ... crede dr. mea. Nici eu nu pricep ... e ok asa, adica sa se amane, n-au si astea timpul lor??
Sorana si Monica (in curand scolarita)
sorana spune:
La sedinta cu parintii doamna a confirmat parerea buna pe care o aveam deja despre dansa ![]()
Si la noi doamna a luat 1 caiet tip I si 1 de mate ca sa le scrie inceputul si a zis ca trebuie sa avem 2 caiete la mate si rom pe care le vom roti - unul la dansa, unul acasa.
Nu le da "fete vesele" si nici note dar la spune "bravo" cand raspund corect. Probabil vor incepe calificativele cand vor incepe temele si lucrurile noi, momentan inca fac chestii pe care le-au facut in gradi sa vada ce stiu.
Ne-a mai zis la sedinta ca a fost surprinsa ca majoritatea stiu foarte multe lucruri (sa scrie, sa citeasca, sa socoteasca).
Si la noi cica a fost un incident cu cativa baietei care au plecat la toaleta si nu mai veneau. A fost doamna dupa ei si ei incinsesera o joaca in toaleta, nu mai intentionau sa se intoarca la ora ![]()
Sabina - Monica cica nu se plictiseste ca au mereu ceva de facut dar e usor si stie tot ![]()
Sorana si Monica (in curand scolarita)
loryi1974 spune:
pentru vaccinari.Oricum in calendarul pe 2009 la 9 ani apare antipolio si la 14 ani de-abia DT-ul.Pai asa se intampla cand fac stocuri suprasuprasupradim cu alt gen de vaccin si uita de cele obisnuite precum Dt-ul pe care eu chiar vroiam sa-l faca.
Si la noi cele de scriere vor fi prin rotatie unul la Doamna unul la copil.Ar trebui sa mai intreb daca mai trebuie si la mate inca unul.
Sunt curioasa cum a aratat clasa dupa ora de pictura![]()
anya spune:
Eeeee, a trecut si prima sedinta cu parintii! Pot sa va spun ca am ras...cum n-am mai ras de mult (evident mai mult in mine sau cu sotul meu).
Nu incepem noi bine sedinta si parca il si vedeam pe Xeno: "Fetita mea a spus ca are o invatataoare foarte frumoasa" "Si baietelul meu a zis ca e fericit ca are o domnisoara ca invatatoare. ca era invatat de la gradinita" (adica tanarul nu poate decat cu domnisoare, doamnele nu-s de nasul lui). "Dar sa stiti ca si fetita mea....." Raportez ca nu a cerut-o nimeni de nevasta pe invatatoare - sau cel putin nu in sedinta.
Primul lucru pe ordinea de zi: sa alegem "Gargarita" pentru ecuson. Ne arata domnisoara o lista cu o caruta de emoticoane si reprezentari de pui, albine, elefanti si alte dihanii. Gargarite erau vre-o doua: una la nr 9, alta pe dosul foii, la 69. Trece foaia din mana-n mana sa vada parintii si sa alegem. Dintr-o data se aude din spate o voce feminina: Mie imi place 69! Evident ca jumatate din sala a fost pe jos de ras. Noi intelegem ca i-o fi placand, dar sa ne anunte asa, de la inceput.....zau, nu se face.
Bun...se chinuie domnisoara sa ne citeasca regulamentul scolii, evident intrerupta ba de parinti, ba de psihologul scolii venit sa ne spuna vre-o 2.
Pe de o parte se discuta despre curatenie, pe de alta un tatic se plangea ca baiatul lui a fost "tavalit" pe jos.....concluzia trasa: se face curatenie - se sterge cu baiatul lui pe jos!!! Nu?
Dupa lupte seculare care, surprinzator, n-au durat decat 2 ore jumate' am aflat ca fac 2 ore de sport iar in zilele alea avem voie in trening, nu cu uniforma, ca fac 1 ora de engleza (cam putin), ca au profesor la sport dar la engleza nu se stie. In rest: matematica; romana; muzica; desen; abilitati practice; religie si cunostinte despre natura. Nu au educatie sanitara sau alte asemenea.
La rechizite le-a cerut 2 caiete (1 de mate si 1 tip1), acuarele, pensule, foaie glasata, foaie creponata, sa adunam ceva frunze si castane (sa fie pregatite).
Habar n-avea decat ca se va face vaccin. Nu de care si ce model.
Iar alegerea comitetului a fost o tombola! Cum nimeni nu vroia, s-au trecut pe biletele numele parintilor si s-a ales comitetul din urna, ca la 6 din 49, doar ca de data asta au fost 3 din 24 (raportul a fost pastrat).
Deja am ajuns vedete, asta pt. ca alaltaieri a venit Matei cu nasul spart de la scoala (doar i-a curs sange, nu mai mult) si cu vizita la cabinetul medical si ieri m-a abordat tatal copilului care "l-a aranjat". De fapt a fost doar un incident. Se jucau in pauza si a luat un cap in nas. I-am spus omului ca nu trebuie sa-si faca griji, ca daca ar fi primit fiul meu un pumn in nas, ma gandeam ca e intentionat, dar cu capul - e clar ca n-a vrut. O mamica din spatele meu comenta: ba pe mine m-ar deranja, adica cum, sa vina copilu' meu.....la la la.
cam asta ar fi
daca mai imi amintesc ceva va spun
diana spune:
Raportam ziua 4 > Au facut linioare cu stiloul. Nu am vazut opera de arta fiindca deocamdata caietele sunt la d-na invatatoare. Si noi avem 2 caiete de mate si 2 tip 1 pe care le vom roti/ unul la noi, unul la dansa la corectat. Pe caietul special nu au scris inca. Invata poezii, invata diferite joculete de atentie, de recunoastere a colegilor si a numelui, etc
Azi au educatie plastica...Abia astept sa vad cum arata tricoul si pantalonii lui Alin.
Noi o saptamana facem 2 ore de educatie plastica iar saptamana viitoare facem 2 ore de abilitati practice. Azi mai avem cunoasterea mediului si religie. Deci o zi mai putin incarcata...se apropie week-endul
]
Va pup
dinubebe spune:
Ei, iata ca am incheiat cu bine si prima saptamana de scoala.
Cateva puncte:
- doamna invatatoare - ok
- marti au fost la biblioteca din cartier si au auzit cateva istorioare cu pilde, concluzia fiind ca e foarte bine si util sa stim sa citim si sa scriem
- au doi copii rromi, dintre care unul a si lipsit prima zi de scoala, iar a doua zi a venit cu ghiozdanul gol si plangand. Intrebat fiind de ce a lipsit a raspuns: "Pentru ca m-au batut"... Am pus fiecare parinte cate un caietel, cate ceva rechizite, ca sa aiba bietul copil si el cu ce sa se descurce, dar parintii lui nu au aparut niciodata, vine si pleaca singur. I-am propus doamnei, daca ia legatura cu parintii si vede ca sunt probleme, sa incerce sa-l ajute prin Salvati copiii, care au un program national de prevenire a abandonului scolar.
- au la religie o doamna extraordinara, mi s-a lipit de suflet cand am vazut-o. In primul rand, la inceputul orei, a strans toate firimiturile de la copii intr-un servetel si le-a dat pasarilor. Apoi, la iesire, ne-a gasit pe noi parintii pe hol, asteptand copiii, si ne-a rugat sa incercam, cu toata saracia, sa procuram de la librarie caietul special, care costa 7 lei, pentru ca se pare ca le-a schimbat programa dupa ce au fost achizitionate manualele si in prezent manualul nu are toate lectiile din programa.
- aceeasi poveste si cu matematica, inca o data sistemul nostru de invatamant se dovedeste imbatabil
- am emotii, pentru ca doamna de sport, care e foarte tanara, mi-a parut putin depasita de situatie, imi povestea destul de coplesita ca e primul an in care preda la copii asa mici, deoarece pana acum a predat la liceu...I-am vazut pe terenul de sport si mi s-a parut ca ii stapanea cam greu...pana spre deloc.
Despre vaccin, medicul mi-a spus ca sunt doua rapeluri. Nu credea ca e vorba de ROR, ci de varianta mai scurta, vaccinarea antirujeolica, AR, deoarece la noi, in Piatra-Neamt, cand s-a facut prima data vaccinarea nu exista varianta ROR si e de asteptat sa se faca acelasi tip care s-a facut initial. In plus, fetita mea a facut deja rubeola cand era mica, deci componenta antirubeolica din ROR i-ar fi inutila.
Ce e foarte important de stiut si medicul de familie mi-a subliniat sa fiu atenta, este ca inaintea vaccinarii sa existe o vizita la medic si acesta sa evalueze daca starea de sanatate a copilului ii permite vaccinarea. In special, nu trebuie sa aiba rosu in gat, febra, etc. E mai sigur sa facem asta noi, parintii, chiar daca si medicul care le face vaccinul va trebui sa-i controleze inainte.
Un alt vaccin despre care medicul de familie credea ca se face in clasa I(de la scoala tot nu am reusit sa aflu ce se face, dar mai investighez, sper sa o gasesc pe asistenta medicala din scoala) este cel antitetanic. Este tot un rapel, si medicul ne-a recomandat sa-l facem, pentru ca la scoala (si nu numai) se intampla sa mai cada, sa se zgaraie, etc. Una peste alta, am inteles ca vaccinurile de la clasa I nu ridica probleme, mai revin cu noutati dupa ce dau de asistenta scolii. Antipolio si antihepatitaB se face la 9 ani.
Sa aveti un week-end reusit si sa va odihniti bine.
Loredana
CORNELIAP33 spune:
Pe scurt raportam si noi...
Prima zi i s-a parut foarte plictisitoare caci au trebuit sa se prezinte si sa vorbeasca despre ce simt in prima zi de scoala.
In cea de-a doua zi au scris, au desenat, au citit... a fost un fel de evaluare mascata a nivelului fiecaruia.
Au mai fost plimbati prin scoala, prezentati colegilor mai mari, doamnei directoare si secretarelor si li s-a prezentat biblioteca scolii de unde daca doresc pot deja imprumuta carti
Asta mi-a placut teribil si mi-a amintit de mine in clasa a i-a care imprumutam carti de 2 ori pe saptamana, desi nu stiam sa citesc... dar imi placeau, mai ales daca aveau ceva desene sau poze...
astazi au dus frunze, nu stiu exact pentru ce... Voi afla diseara.
Si-a facut deja 3 prieteni si e destul de incantat(el e mai putin sociabil)
La noi nu se dau recompense si pedepse(step by step), toti sunt cei mai grozavi. Al meu este dintre cei timizi si timorati care nu agreeaza competitia (cu altii) si doar cu sine.
Avem probleme cu masa. Bucatarul de la firma de catering nu gateste ca mine(trebuie sa merg sa-l invat! :) si prin urmare copilului nu-i place mancarea![]()
Ii plac zilele in care se lucreaza mai mult si mai putin cele in care se pierde vremea(citat din Rares!)
Cam asta e, va doresc o continuare fericita a procesului educational ![]()
Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
happiness spune:
Sabina,nu e tragedie pentru niciun copil.Toti au primit fete vesele pentru cate ceva si decupaje din desene animate.Unii mai multi,altii mai putini,dar au fost toti incurajati.Copiii au primit diplome pentru prima saptamana de scoala si doamna i-a servit cu ceva dulce drept recompensa.Au iesit foarte incantati!Nu au teme deloc in primele 2 saptamani,lucreaza insa dintr-un caiet special la scoala,plus alte fise de la doamna .Luni au prima ora de sport,religia nu stim inca.Fetita mea abia asteapta ziua de luni,deci e de bine!Week end placut copilasilor!
happiness spune:
A inceput a doua saptamana de scoala!Azi am inteles ca au vorbit despre povesti,personaje din desene animate si au mai facut si cateva fise.Au scris bastonase si le-a spus ca daca vor pot face si acasa cateva randuri,cu mentiunea ca acei copii care vor scrie vor primi ceva de la doamna.A scris deja patru randuri,nu perfecte,dar sunt ok pentru inceput.Puiutii vostri ce au mai facut azi?