Incepem scoala-2009-2010

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns x_alinutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Alinutza, voi ati inceput sa scrieti? Eu i-am luat un stilou, dar inca n-au scris cu el. Vad ca deocamdata au scris ceva cu creionul.

Anya

Nu, la scoala au scris tot cu creionul, insa acasa am facut incercari pe caietele cumparate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Ups,fiica-mea a facut Priorixul acum 5 ani,as fi vrut sa mergem tot pe el la rapel.
Sorana,se poate face la dispensar,ai aflat ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Ups,fiica-mea a facut Priorixul acum 5 ani,as fi vrut sa mergem tot pe el la rapel.

Se poate. Al meu scolar facuse rapel la trimovax ( alta forma de priorix doar ca de la alta firma, nu difera cu nimic) la 5 ani . La 6 ani , in clasa I am dus o hartiuta la scoala, in ziua vaccinului, in care am scris ca a avut rapel si nu mai e nevoie de vaccin. A fost suficient.
Si rapelul de DT l-a facut la dr de familie.

E suficient sa vorbesti cu invatatoarea sau cu asistenta scolii.Ori sa trimiti biletel ca mine.

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)
Poze

Design blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Crissandrada, noi suntem la sc. 26, sau 6, sau Daniela Cuciuc, mai nou. E cea de langa Piata Maratei.
Ioana a avut azi prima tema, liniute oblice mici. Ieri au dat o testare si Ioana mea, ca tot e stangace, a scris toate cifrele de-a-ndoaselea. Doamna ne-a explicat ca testul este o evaluare initiala a copilului, sa vada nivelul fiecaruia. Testul nu a fost chiar complicat, dar nici banal, sa incercuiasca multimea cu cele mai multe elemente, sa incercuiasca atatea elemente cate reprezenta cifra, etc.
Fetelor, la noi doamna a venit cu o propunere de a inlocui stiloul care curge cu un pix cu rezervor. Mai ales ca nici nu se mai pune problema de a strica penita. Fetita mea nici nu a vrut sa auda, nu mai lasa din mana stiloul, dar au fost multi parinti care am vazut ca au imbratisat ideea, mai ales ca deja unei fetite i-a crapat rezerva de stilou si nu va imaginati ce s-a facut peste tot. Noi am nimerit un stilou chiar bunut, Tornado de la Herlitz, foarte potrivit pentru ea, mai ales ca scrie cu mana stanga.
Cat despre caiete, eu am luat de tip I tot maxx, cel cu zebra pe coperta si cu mesajul "copii nu treceti strada etc..." si initial nu le-am gasit nici un cusur. Azi doamna mi-a zis sa incerc la al doilea sa nu ii mai dau de-asta pentru ca are liniatura prea evidenta si il deranjeaza pe copil, mai ales cand va face literele. Asa ca ma duc sa caut alt model, nu stiu de unde, ca la noi e plin de maxx.
A, si prima tema a constat in trei randuri de liniute oblice mici. Ioana a facut pana la urma mai multe, pana a umplut toata pagina. I-au iesit destul de reusite, cu mici scapari ici-colo. Ma intreb daca vor incepe deja sa primeasca calificative. Maine incheiem prima saptamana de scoala. Uh...mare zapaceala.
Succese, fetelor. Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Se poate. Al meu scolar facuse rapel la trimovax ( alta forma de priorix doar ca de la alta firma, nu difera cu nimic) la 5 ani . La 6 ani , in clasa I am dus o hartiuta la scoala, in ziua vaccinului, in care am scris ca a avut rapel si nu mai e nevoie de vaccin. A fost suficient.
Si rapelul de DT l-a facut la dr de familie.

E suficient sa vorbesti cu invatatoarea sau cu asistenta scolii.Ori sa trimiti biletel ca mine.

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)
Poze

Design blog

Da, se poate. Am vb cu dr. mea si a zis ca da, il face ea si imi da o hartie sa o duc la scoala pentru dosarul lor.
Oricum prefer varianta asta pentru ca sunt paranoica si vreau sa stiu sigur ca a stat vaccinul in frigider (daca sta peste 1 ora in caldura i-l faci degeaba) si ca siringa cu care se face e desigilata in fata mea.

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La noi au scris (vorba vine scris - liniute) cu stiloul.

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Ce diferente de la scoala la scoala...Noi nu avem teme deloc primele doua saptamani!!!A avut 2 strofe de invatat in prima zi de scoala,dar erau foarte usoare si cunoscute de la gradinita.In rest,nicio alta tema.La scoala au un caiet de evaluare initiala pentru toate disciplinele,povestesc,dialogheaza,deseneaza,fac fise.Au decorat si ei un cosulet cu liniute,dar foarte mult se pune accentul pe incurajare .Are doamna un sistem foarte bun zic eu de recompense(fete vesele)si pedepse(fete triste),care vad ca la fetita mea functioneaza tare bine.Colectioneaza fete vesele -are deja o groaza si e foarte incantata in continuare de scoala.In fiecare zi spune ca e si mai bine decat ieri.Nu au facut inca religie si sport,iar optionalul am inteles ca va fi ceva de genul" in lumea povestilor".Maine se termina prima saptamana de scoala!Nu e incredibil?A trecut repede.Avem emotii,maine se decerneaza castigatorul primului concurs;copilul cu cele mai multe fete vesele!Tineti-ne pumnii!Succes tuturor boboceilor pe maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Nici Luca nu a scris nimic inca. Insa oricum am observat ca si in Abecedar primele lectii nu implica nimic scris.
Ei au facut deja sport (au doua ore pe saptamana, ceea ce-mi convine de minune..au nevoie de miscare cat mai multa).

Insa Luca mi-a facut o "supriza". A iesit din curtea scolii si se gandea sa vina singur acasa (soacra a intarziat putin sa-l ia de la scoala). Si nu are de traversat decat cateva strazi f circulate si un bulevard mare! Mi-a stat inima cand mi-a spus ce vroia sa faca!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Se pare ca faza acuta a oboselii a trecut(marti-miercuri).Ieri a fost din nou vesela cum era de obicei.Si azi dimineata la fel.
La ea s-a facut engleza si e mai incantata de doamna de la scoala decat de cea de la after.Si s-a facut religie.Aici are prima tema :sa invete sa faca bine crucea.Metodologia este sub forma de poezie
Azi au educatie plastica,drept pentru care am sacrificat o camasa de la tati pentru halat(foarte incantata de asta) si am mers pana la urma cu musama pe post de husa.De fapt,au doua ore :una de lucru manual si una de educatie plastica,dar vor face o saptamana lucru manual doua ore ,o saptamana pictura pentru a nu cara si planseta de modelaj etc.Avem sarcina sa presam frunze si flori pentru saptamana viitoare.
Doamna a luat toate caietele simple(2 tip I) si unul de matematica ca sa le inceapa randurile.E mai bine asa decat sa stea in fiecare zi sa faca asta la douazeci si ceva de copii(a mai aparut unul,deci numarul final e o necunoscuta).
Azi este o zi mai lejera,doar o ora de matematica,in rest pictura si sport,iar la after origami.Si cu asta incheiem prima saptamana.
De luni pare-se ca incepe scoala aia cu teme ,cu liniute,cu mate.
La after,o fetita de clasa a treia se chinuia deja cu o problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

happiness, mie nu-mi prea place sistemul asta, e nenorocire pentru copiii mai timizi.
Si fie-mii i-ar placea, ca e mai infipta decat altii (dar totusi undeva spre medie,LOL ), insa eu as fi fost dezamagita daca invatatoarea recurgea la asemenea metode.

Sorana, si la noi au scris liniute cu stiloul

Ieri Sofia a avut o izbucnre in ceea ce prveste scoala, insa supararea fundamentala era alta, ceva cu gh care o necajea rau de tot:))
Ma rog, ideea e ca a spus asa:
de ce sa ma duc la scoala aia pentru bebelusi, ne da o foaie si ne intreaba: unde e pisica? noi zicem sub scaun! bravoooooo, copii! ce sa pun, si la gradinita era mai greu si nu ma plctiseam!

lOL, sper sa nu se plictiseasca deja pe bune, si sa fie doar un act de razbunare pe o mama iresponsabila care n-o pazeste de fratele mai mic si bagacios. Dar oricum, azi s-a dus cu mare placere, ca au desen

Xeno, mai zi-mi de baiat, ca de grupu de mame m-am lamurit:D
La mine s-au uitat urat ca am venit de 2 ori cu Gh sa iau fata, si invatatoarea l-a giugiulit nitel. In fundul stomacului m-au ars privirile alea:))))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput