Rozeta cu caise
Ingrediente pentru cca 16 bucati
grasime ptr uns tava si faina ptr presarat
un borcan compot de caise (850 ml)
125ml + 3 linguri gem de caise
150 gr kwark
6 linguri ulei
6 linguri lapte
75 gr zahar
praf sare
1 pachetel zahar vanilat
300 gr + putina faina
1 pachetel praf de copt
zahar pudra
1.Ungeti o forma cu diametru de 26 cm cu grasime si tapetati cu faina.Lasati caisele la scurs, dupa care le taiati cubulete mici.Amestecati-le cu 125 ml gem.
2.Amestecati laptele , uleiul, zaharul,praful de sare si zaharul vanilat dupa care adaugati kwark-ul.Amestecati praful de copt cu faina si adaugati la compozitia precedenta.Amestecati cu o lingura dupa care continuati cu mana , pana se formeaza o coca.
NU MAI ADAUGATI FAINA!
3.Rulati coca intr-un dreptunghi cu laturile de 35x45.Puneti compozitia de caise si lasati un spatiu liber de cca 2 cm la marginea sulului.Rulati coca si taiati in 14 bucati .Asezati rozetele una langa alta ( procedeul este ca si la cozonacul trandafir).
Dati la cuptorul preincalzit la 200 C , cel cu ventilatie 175 C , sau gas mark 3 pentru 30 minute.
Dupa ce s-a copt lasati tarta sa se raceasca ptr 10 minute.
4.Dupa ce au trecut 10 minute ungeti cu cele 3 linguri de gem ramase si lasati sa se raceasca complet.Pudrati cu zahar pudra.
Mentiuni : tarta nu este foarte dulce , deci nu va lesina ..
Puteti sa incercati zic eu si cu alte fructe.Eu ma gandesc sa o fac azi si cu capsuni.
http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_3488.jpg
http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_3494.jpg
Raspunsuri
micomic spune:
multumim mayan, pare usor de facut.
dar spune-mi te rog ce inseamna ingredientul "kwark"
MayanMistica spune:
Quark (or qvark) is a fresh cheese of Central European origin[citation needed]. Dictionaries usually translate it as curd cheese. It is soft, white and un-aged, similar to fromage frais. It is not the same thing as cream cheese or cottage cheese. It is distinct from ricotta because ricotta (Italian: recooked) is made from scalded whey. It usually has much lower fat content (about the same as yoghurt) than cream cheeses and has no salt added.
MayanMistica spune:
Ma gandesc ca fetele din Romania ar putea folosi un amestec de ricotta+ danone cremosso in proportie de 50%+50%
MayanMistica spune:
Eu din asta am folosit:
http://www.distrifoodleveranciersgids.nl/public/image/Almhof%20volle%20kwark%20Apfelstrudel200.gif