Rozeta cu caise

Rozeta cu caise | Autor: MayanMistica

Link direct la acest mesaj

Ingrediente pentru cca 16 bucati

grasime ptr uns tava si faina ptr presarat
un borcan compot de caise (850 ml)
125ml + 3 linguri gem de caise
150 gr kwark
6 linguri ulei
6 linguri lapte
75 gr zahar
praf sare
1 pachetel zahar vanilat
300 gr + putina faina
1 pachetel praf de copt
zahar pudra

1.Ungeti o forma cu diametru de 26 cm cu grasime si tapetati cu faina.Lasati caisele la scurs, dupa care le taiati cubulete mici.Amestecati-le cu 125 ml gem.

2.Amestecati laptele , uleiul, zaharul,praful de sare si zaharul vanilat dupa care adaugati kwark-ul.Amestecati praful de copt cu faina si adaugati la compozitia precedenta.Amestecati cu o lingura dupa care continuati cu mana , pana se formeaza o coca.
NU MAI ADAUGATI FAINA!

3.Rulati coca intr-un dreptunghi cu laturile de 35x45.Puneti compozitia de caise si lasati un spatiu liber de cca 2 cm la marginea sulului.Rulati coca si taiati in 14 bucati .Asezati rozetele una langa alta ( procedeul este ca si la cozonacul trandafir).
Dati la cuptorul preincalzit la 200 C , cel cu ventilatie 175 C , sau gas mark 3 pentru 30 minute.
Dupa ce s-a copt lasati tarta sa se raceasca ptr 10 minute.

4.Dupa ce au trecut 10 minute ungeti cu cele 3 linguri de gem ramase si lasati sa se raceasca complet.Pudrati cu zahar pudra.

Mentiuni : tarta nu este foarte dulce , deci nu va lesina ..
Puteti sa incercati zic eu si cu alte fructe.Eu ma gandesc sa o fac azi si cu capsuni.

http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_3488.jpg

http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/100_3494.jpg

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micomic spune:

multumim mayan, pare usor de facut.
dar spune-mi te rog ce inseamna ingredientul "kwark"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MayanMistica spune:

Quark (or qvark) is a fresh cheese of Central European origin[citation needed]. Dictionaries usually translate it as curd cheese. It is soft, white and un-aged, similar to fromage frais. It is not the same thing as cream cheese or cottage cheese. It is distinct from ricotta because ricotta (Italian: recooked) is made from scalded whey. It usually has much lower fat content (about the same as yoghurt) than cream cheeses and has no salt added.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MayanMistica spune:

Ma gandesc ca fetele din Romania ar putea folosi un amestec de ricotta+ danone cremosso in proportie de 50%+50%

Mergi la inceput
Mergi la inceput