Cum scapam de ceaiul de noapte,la 2 ani si 7 luni?
Am o mare problema; baietelul meu de 2 ani si 7 luni, s-a obisnuit sa bea noaptea cam o sticla si jumatate de ceai granulat de la Hipp. Dupa ce adoarme, la cateva ore incepe sa se foiasca, maraie si-mi cere ceaiul. Bea, adoarme la loc, dupa ceva timp iarasi. Si tot asa. Este un chin si pentru mine si pentru el, in plus ca nu este bine sa bea atata ceai. Pana acum nici nu stiu cate cutii i-am cumparat, zeci... Daca-i explic, nu intelege ca nu este bine, noaptea il cere din nou. In plus ne chinuim si cu suzeta, tot noaptea. Daca as scapa de astea doua, ar fi supeeeeeerrrrr. Oare in afara de-al lasa sa planga, de-a nu-i mai da ceaiul/suzeta, ce se poate face? Mi-e teama ca se trezeste de tot si el adoarme f.greu.
Zina si Rares (26.10.2006)
Raspunsuri
nastasie spune:
eu faceam cate 4-5 biberoane sa am peste noapte.la fel am patit si noi si m-am enervat l-am luat de mana, le-am pus amandoi in gunoi pe toate si le-am pus la usa sa le aruncam la gunoi.a fost greu la inceput, dar am scapat.cu suzeta a fost mai usor ca a avut un puroi in gat si ii venea sa vomite cand o lua.acolo am avut noroc.sper sa reusiti.
adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan
lalilu spune:
Poti incerca sa scazi concentratia ceaiului, inlocuind cu apa, pana va ajunge in biberon numai apa. S-ar putea sa constate ca nu merita sa se trezeasca numai pt apa. Si chiar daca se trezeste sa bea apa, macar nu bea ceai, caruia eu nu-i vad rostul daca copilul nu e bolnav. Mai ales ala de la Hipp.
anca2705 spune:
buna
hai sa iti spum cum am scapat noi pe la 1an si 8 luni de baut lapte(1l pe noapte.ENORM)
de cate ori se trezea o puneam si pe olita.a tinut cam 4 saptamani pana a renuntat sa se mai trezeasca.la noi nu a tinut cu altceva in sticla.plangea de trezea tot blocul.numai cand simtea ca nu e lapte incepea sa urle.parte buna a fost ca dupa ce a renuntat la lapte se trezeste singura sa faca pipi.si am scpat de pampers noapte de la 1an si 9-10luni.
mult succes
CRIXIA spune:
Si la noi, dependenta era pe timpul noptii. Intai am renuntat la suzeta, la 2 ani, apoi la biberon, la 3 ani. Concluzionasem ca-i placea sa suga noaptea, lua si bibe gol si tragea din el, de dragul de a suge ceva.
Asigura-te ce vrea: lichide sau senzatia de a suge!!??? Schimba ceaiul, dilueaza-l, cum a zis si lalilu...
Suzeta, a cedat-o pt un bb mic, greu, dar a mers. Apoi ii reaminteam ca e la bb. O aveam in casa, uneori o primea noapte, cu ochii inchisi, dar niciodata nu o vedea, pana la ziua disparea suzeta. Asta era solutia ca sa ne putem odihni si noi. AM tot repetat la culcare ca nu este....si a acceptat.
Bibe, l-am aruncat pe geam, ea l-a aruncat si s-a potrivit sa fie sub balcon un caine care s-a speriat de caderea biberonului in iarba, a fugit, iar fii-mea l-a vz cum fugea. I-am zis: l-a luat catelul si l-a dus la puiutii lui.
Pererile medicilor sunt c apana la 3 ani e ok cu bibe, asa ca aveti timp vara asta sa va acomdati1
Succes!
Cri mami de Ale ( 2003) & +29 sapt
Zina spune:
Multumesc fetele de raspunsuri1
Ceaiul e de la Humana, am gresit eu, nu e Hipp.
Acest ceai este rosu, si a ajuns sa vrea numai ceai rosu!!!!!!
Nici nu stiu daca-i este sete sau vrea numai sa bea, asa din obisnuinta. Oricum, eu mai astept sfaturile voastre, ca deja nu mai stiu ce sa fac...
Zina si Rares(26.10.2006)
Burtocika spune:
Draga mea, nu-i este sete, ii este dor de senzatia de a o tine in brate ... Sau cel putin asta se intampla cu fetita mea, care abia de vreo 2 saptamani (la varsta de 3 ani) a renuntat la biberonul (cu lapte) de peste noapte.
A avut o perioada, pe la varsta de 2 ani, cand nu se mai trezea noaptea sa ceara lapte. Cand se trezea, o luam putin in brate, o leganam 2 minute si se culca la loc. Dupa un episod cu o indigestie nasoala care a tinut-o vreo 3-4 zile, timp in care nu a mancat mai nimic, la un moment dat s-a trezit noaptea, de foame, si a cerut lapte. Noi, bucurosi ca in sfarsit a inceput sa manance, i-am dat biberonul si de-atunci n-am mai scapat: se trezea de cel putin 2 ori pe noapte pt laptic.
Am tras concluzia ca ii era foame, mai ales ca e destul; de mofturoasa si nu prea manca peste zi. Ca dovada, atunci cand manaca mai mult seara, noaptea nu se mai trezea.
Cum am scapat: am fost in concediu in Turcia si am pus-o la program de 3 mese pe zi, indopat la greu, cat s-a putut. Si accentuat la fiecare masa: "mananca, ca nu avem laptic la noapte, sa nu-mi ceri ca nu am de unde sa-ti dau". Surpriza a fost ca a inteles chiar din prima noapte ! Dupa ce ne-am intors, se trezeste in continuare noaptea si imi cere laptic, dar cand ii spun ca nu avem, renunta imediat, fara scene. Cred ca de fapt ii era dor de ritualul biberonului, care este suplinit prin faptul ca o tin in brate si o legan putin ...
Incearca sa-l hranesti bine peste zi, sa nu-si umple stomacelul cu ceai, si incearca si sa i-l dai mai diluat, desi faza asta nu stiu daca o sa mearga ...
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani