baietelul meu scarsneste din dinti(ma mosteneste)
am observat ca de cateva saptamani baiatul meu de 2 ani scarsneste din dinti. mai bine zis, clantzane din dinti in timpul somnului.....din nefericire ma mosteneste in problema asta. exista vreun tratament? s-a mai confruntat cineva cu asa ceva?????
*"Europa sa ne ierti....astia-s singurii experzti!"*
Raspunsuri
Zina spune:
Scrasnitul din dinti se numeste Bruxism, si este pe fond nervos. Consulta medicul in legatura cu baietelul si cu tine binenteles.
O zi buna!
Zina
adelamaria spune:
Eu aveam aceeasi problema; nu stiu daca acum mai scrasnesc din dinti in somn, mai ales ca nu prea mai dorm "legat" de cand cu bebe
Si fratele meu la fel, aceeasi problema. El inca facea asta si are 29 ani. Intra-devar cica e pe fond nervos.
De curand fetita mea (1 an si 7 luni) a descoperit ca poate face chestia asta (cand e treaza). Ea o face voluntar si o amuza, in somn n-am auzit-o niciodata.
Oricum, voiam sa-ti spun ca bruxismul poate face rau danturii si evident, ar trebui inalurata cauza. Insa, pe de alta parte, eu am 30 ani, sunt bine, sanatoasa, cu o dantura ok.
E bine sa te preocupe problema, dar nu intra in panica.
adra_bell spune:
Da, si eu am bruxism, din copilarie, mi-a facut rau danturii, intr-adevar. Din cate stiu nu exista tratament.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
mina spune:
Si eu am avut, dantura e super ok, asa ca..... N-as putea spune cand a disparut, oricum de cativa ani buni, probabil ca a fost o chestie treptata.
Bineinteles ca a aparut si la Matei, am aplicat diversele sfaturi despre descarcat frustrarile, i-am luat si sac de box etc etc...inca mai scrasneste dar parca mai rarut.
Cum s-a mai zis, tine-l sub observatie, dar nu face mare caz dintr-asta.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Happiness_4_us spune:
A avut si Andrei o perioada in care scrasnea dintisorii si in capul meu vuia: bruxism-bruxism si iar bruxism. Asta era tot ce ne-ar mai fi lipsit.
Cu cat insistam mai mult si-l certam sa nu mai faca- cu atat facea mai des si mai tare.
L-am ignorat o vreme si a renuntat la a mai scrasni din dintisori.
Sper sa dispara si la voi la fel ca la noi!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
danat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mina Si eu am avut, dantura e super ok, asa ca..... N-as putea spune cand a disparut, oricum de cativa ani buni, probabil ca a fost o chestie treptata. Bineinteles ca a aparut si la Matei, am aplicat diversele sfaturi despre descarcat frustrarile, i-am luat si sac de box etc etc...inca mai scrasneste dar parca mai rarut. Cum s-a mai zis, tine-l sub observatie, dar nu face mare caz dintr-asta. Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din:09.09.2004 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului Some people dream of success...while others wake up and work hard at it |
Mina, te rog frumos, dezvolta putin ideea asta cu modalitati de descarcat frustrarile. Si baiatul meu scrasneste noapte di ndinti in somn, insa noi mai avem un caz in familie (socrul meu, deci bunicul lui Radu) si m-am gandit ca e treaba mostenita. Si ca daca socru-miu pina la 72 de ani nu a avut nici o problema majora di ncauza scrasnitului...asta e. Insa daca exista metode de a-l ajuta (cu toate ca eu nu pot pricepe cauza) as pune in aplicare orice.
Multumesc
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=8-3jf3Vj850" target="_blank">Melodia mea de azi :-)
ellinia spune:
Si Stefan, 4,5 ani scrasneste din dinti, chiar foarte tare si as face orice sa se potoleasca ... Noi nu avem in familie vreun caz, nici eu si nci sotul meu, nu stiu ce sa-i mai fac....
ankalaura spune:
Daca scrasneste din dinti ziua e una, daca scrasneste din dinti noaptea in somn, e cu totul altceva.
Bruxism este numai daca scrasnitul din dinti se petrece noaptea in somn.
Daca scrasnitul se petrece ziua, e doar un tic, un obicei aiurea, care necesita dezvat, ca si scobitul in nas sau scarpinatul in cap.
Daca citesti pe wikipedia ca bruxismul este o forma usoara de epilepsie, te apuca toate zburlelile posibile
Solutii exista, si chiar sunt eficiente. Se merge la dentist (cel mai bine la pedodont, in cazul copiilor - asta gasiti la German Dentist, mi se pare ca si Velvet au...), ii ia copilului un mulaj frumusel, si ii face o gutiera mica pe care o pune noaptea pe dinti. Daca vreti, fac o poza la a fie-mii sa vedeti cum arata. E chiar foarte faina
In mod normal, daca bruxismul nu este foarte pronuntat, dispare in cca 6 luni. In cazul nostru nu a disparut inca, si purtam gutiera de mai bine de un an.
Intai se poate face numai 1. E mai simplu. Noi am facut dupa vreo luna si pentru arcada de sus. Acum au inceput sa o stranga, am facut alta.
O gutiera costa cateva zeci de lei, noi am platit 80.
Dupa 6 ani, gutiera trebuie schimbata mai des, cat este acceleranta cresterea.
Cat despre eliminarea cauzelor, asta e alta parte de discutie, trebuie vazut la fiecare, daca e din cauza stresului, daca este copilul mai agitat in general,... depinde...
ankalaura spune:
Deci sa revin
MYCHY - pustiul tau e mic. Cam la 2 ani a inceput si fie-mea, am ignorat la vremea aia, am zis ca e un obicei care va trece. N-a trecut. Partea nasoala la 2 ani e ca s-ar putea sa nu stea la mulaj.
Practic, dintr-un praf se face o chestie ca o plastelina, se pune pe un fel de lingura, si aia se pune in gurita. E important sa il vada un pedodont, dentistii "normali" nu au linguri asa de mici. In cazul lui s-ar putea sa iti recomande o singura arcada, in partea de jos. Se ia mai usor mulajul si arcada asta creste mai incet decat cea de sus.
Daca vei merge cu el, ar fi bine sa fie cu burtica goala, ar putea sa vomite de la plastelina aia.
Pentru adulti - poate sunteti acum ok, dar nu e clar cat de ok veti fi pe viitor. Solicitarea asta a dintilor pe timpul noptii nu este de ignorat. S-ar putea ca pe la 45 de ani sa ziceti ca mai bine puneati gutiera decat sa ramaneti asa devreme fara dinti... Niciodata nu este prea tarziu pentru a purta o gutiera.
La copii, si de fapt, la fiecare in parte, trebuie fazut... Scrasneste in fiecare noapte? De cate ori pe noapte? Sau se intampla sa scrasneasca o data pe saptamana?
Sunt copii care crapa gutiera dupa prima noapte! La altii nu se toceste prea tare dupa prima purtare. Fi-mea a tocit-o in prima noapte de m-am speriat!
Pentru frustrari sau stres sau ce o mai fi, fiecare poate cauta solutii. Dar eu sunt de parere ca gutiera trebuie pusa musai, indiferent cati pumni da copilul in sacul de box pe timpul zilei...
NANA - inteleg eu ca la Andrei al tau fenomenul se petrecea pe timpul zilei. Deci e cu totul altceva.
Insa spui "asta ne mai lipsea" Bruxismul nu e bau-bau... E chiar o chestiune banala si mai frecventa decat are lumea impresia, dar trebuie tratata... Din pacate, multi habar n-au ca scrasnesc noaptea in somn...
Deci nu asteptati sa dispara de la sine. Dintii se pot deteriora pana cand dispare bruxismul singur. DACA dispare. La fel de bine poate sa nu dispara.