Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (143)
Raspunsuri - Pagina 18
kid2003 spune:
Si eu am gasit in Billa Nan2 cu capac argintiu, nu e din lotul vechi, eu cred ca schimba din nou design-ul, habar nu am, are termen bun de valabilitate si tind sa cred ca e model nou ca e un pic altfel decat fostul Nan2 cu capac argintiu de pe vremea Alexandrei.
Khristin
bine ca ne-ai mai scris ceva de voi!
Babymom ai niste baieti mortali si se vede cat de uniti sunteti! Felicitari!
Eu acum ma duc sa ma bag in barlogul meu...Copilul meu cel mare e atat de impulsiv si de greu de controlat, mofturos...de as zice ca sunt cel mai prost exemplu de mama...Pana pe la 3 ani s-a manifestat violent, mi s-a spus ca isi exprima frustrarile pentru ca nu se poate face inteleasa (nu a vorbit f devreme). Mi-a mai ars si mie cate o palma si la gradi a mai scapat la copii, am vorbit cu psihologul gradinitei, nu stiu cum a invatat sa fie asa pentru ca noi nu bruscam nici motanul acasa...Pur si simplu, intre 2-3 ani este varsta de "temper tantrums" cum zic americanii, crizele de nervi, violente, de testare a puterii lor...Nu toti sunt asa, bineinteles, dar sunt si copii asa. La 2 ani unii copii pot fi extrem de neciopliti...A mea asa a fost...din afara cred ca parea un copil dl Goe....
Dar uite ca avem aproape 4 ani si e din ce in ce mai bine! Slava Domnului, scapam usor-usor si de crizele de nervi. Rabdare cu carul va urez! Sau copii de poveste, poate aveti totusi norocul sa aveti un copil de 2 ani cerebral si ascultator! Si total nonviolent! 
ratonelu spune:
ada,
si sasha la fel...sau un pic mai rau.
uneori zic...hai sa nu mai sar imediat...sa-l las macar 2minute sa planga...ca unoeri oricum
e fita clara....si de rau face asa
dar mi-e sa nu se transforme in ....dinozaur!ca asa pare...cand plange.
nu mai spun ca s-au ieftinit tare rau...apratamentele la noi in bloc, din cauza de...poluare fonica.
babymom, hai ca m-am speriat nitel cu cochjilu ala ajuns la spital pe perfuzii...din curiozitate, s-a gasit vreo explicatie la faza cu nemancatu'?
ca nu inteleg..mai ales ca sasha nu rupe in doua masa....dar , putin cat mananca el, daca nu-i dai....te-ai dus!
piolica spune:
kid, miruna si pt celelalte mamici la al doilea copil, e o carte care se numeste Totul se intimpla pina la 6 ani, ati citit-o? Daca da, ce parere aveti? Eu am inceput-o de curind si mi se pare de bun simt. Nu iau totul ad-literam, evident. (eu inca sint la capitolele pt bebelusi)
Mamica fericita de bebelina Elsa
ratonelu spune:
piersicuta, imi pare rau ca Anna e bolnava, sanatate multa!
prety, felicitari pt dintoc!
intrebare:a vazut cineva niste dinti?....a primit careva coletu nostru din greseala? ma gandesc...ca poate astia de la posta...or fi gresit adresa....ca noi n-avem deloc...deloc...deloc..
lumi?
ramonaaaaaa???
rox, unde trimiti fata in vacanta?
giuliana, daca tot iti place( parca esti sora...surorii mele:) )...treci si pe la noi, macar o data pe sapt? pt niste gogosi, placinte si alte...clatite?
klemi...ce "face "fetele?
amik spune:
multumesc pentru raspunsuri, fetele!
nu stiu daca a fost cu dedicatie pasajul in care se vorbea despre mamele cu copii mai mari. nu ma dau desteapta sau ca le stiu pe toate, nu-mi sa in fire sa fiu asa. daca dau un sfat il dau voalat, nu impunandu-mi punctul de vedere si oricum, de regula, ma cam feresc sa sfatuiesc pentru ca, paradoxal, cand vrei sa faci un bine, esti privit cu suspiciune.
dar, ca mama de mai mult timp, ca-s 2 sau 10 ani, te confrunti implicit cu mai multe situatii de "criza", ca nu mananca, ca are febra, ca are enterocolita si nu vrea sa bea lichide si tu trebuie sa te bagi pe sub masa sa ii poti administra o lingurita de smecta cu chiu cu vai, ca nu adoarme decat leganat pe umarul drept si mangaiat pe spate cu mana stanga, ca descoperi cum mananca mai bine daca la masa priveste pe geam sau scrie pe tablita lipita special pe frigider...si cate si mai cate, sa le spunem obiceiuri proaste, tabieturi, rasfaturi... si asta ar fi motivul pt care eu,cu cei 6 ani de motherhood, am mai mult de spus practic si mai putin de judecat decat o mamica mai proaspata. ce ne-am fi facut fara babymom, muuh, babytza, ada... experientele si cunostintele acumulate au prins foaaarte bine la casa unoara, asa-i? ale celor care stiu sa le aprecieze fara a le umbri cu suspiciune.
gaia.nevia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui piolica kid, miruna si pt celelalte mamici la al doilea copil, e o carte care se numeste Totul se intimpla pina la 6 ani, ati citit-o? Daca da, ce parere aveti? Eu am inceput-o de curind si mi se pare de bun simt. Nu iau totul ad-literam, evident. (eu inca sint la capitolele pt bebelusi) Mamica fericita de bebelina Elsa |
ma apuc si eu de citit, si va zic.
ratonelule, m-ai spart cu ieftinirea. Unde stai? se vinde ceva?
ma gandesc ca daca inchiriem 3 apt pe un etaj noi astea cu urlatori isterici, poate al patrulea se ieftineste rau si facem naibii o afacere!
amik-ule... m-am gandit si eu de vreo cinci ori asa daca sa ma dau lovita... ca mama cu doi cupii ce sunt si cum scriu eu asa ce am mai ratat cu teo... dar... forget it...

eu v-am mai zis cum gandesc despre forumul asta.
1) socializare, care lasa putin de dorit la noi (cele care nu se simt in categorie = nu intra la NOI, deci scroll down) pentru ca suntem ocupate si poate nu mai avem timp de prietenele noastre foarte-inteligente-si-mondene-care-nu-ne-mai-plac-la-fel-de-mult-pt-ca-noi-avem-copii-si-vb-despre-ei, si ele nu...
2) sfaturi si experiente "utile" care trebuie musai trecute prin filtrul gandirii proprii, cat si prin intrebarea "se potriveste asta cu stilul nostru de viata, cu firea copilului meu?"
si apoi devine util ce trece...
altfel este

, deci intra la categ. fapt-divers...ce am pastrat eu din povestirea lui CD... 1) inainte de a ajunge sa masori cu sublerul cartoful, poate merita sa il lasi pe copil sa nu manance de cateva ori, daca se poate. Daca nu se poate, vorba Oanei, o fac frate si pe asta, cu subleru si cartofu, cu dedicatie si dragoste, ca e copilul meu si fac orice sa ii fie bine.
si 2) ma tot intreb... cum se preteaza cumnatica sa-i dea sfaturi si s-o certe pe CD... cand ea are problemele pe care le are?! eeee... aici sunt depasita. O fi de invidie...
referitor la copii mei... mi-as dori tare tare mult sa reusesc sa ii cresc stapani pe sine, sa-i invat sa-si pastreze curiozitatea, sufletele tinere si mintile deschise, sa miroasa pericolul, sa-si inteleaga trairile si sentimentele si sa le faca fata, sa iubesca cu toata taria...
wish me luck, adica...
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
andy.p spune:
Sunt un pic dezamagita,si eu am copil mai mare,am prietene cu care ma intalnesc si acum..cele cu care nu ma mai intalnesc nu cred ca e din cauza ca vb numai despre copil
..adica cred ca sunt un pic mai inteligenta,si pot sa duc o conversatie si fara sa pomenesc boacanele copilului la fiecare 2minute.
Ma rog ...am dat si eu sfaturi pe aici pe forum din experienta mea de mamica cu copil mai mare,stiu ca la un moment dat se multumea pe aici exact mamicilor cu doi copii...![]()
Referitor la carte..am inceput si eu sa o citesc da merge greeu cu doi copii dupa tine
Laura,
Andy (07.04.2002) &
Alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
andy_galro spune:
Am ajuns inapoi acasa! Doctorita de la urgenta mi-a zis ca starea generla a copilului este buna, pentru ca este vioi si nu pare deranjat de nimic si cel mai important este ca nu este deshidratat
mi-a fost frica de asta si i-am dat multa apa sa bea si san sa suga si mi-a zis dr ca am facut foarte bine ca asta l-a mentinut sa nu se deshidrateze....ne-a dat regim dar nu stiu cum voi face ca nu vrea deloc sa deschida gura dar mi-a zis sa nu-l fortez...ah si are putin rosu in gat si i-a dat sirop de biseptol si i-a dus la laborator proba de pe scutec de kk dar numai peste o saptamana avem rezultatul.....nu este asa de grav cum ma gandeam eu
...m-am mai linistit![]()
Multumim tuturor de gandurile bune!va
pe toate fara exceptie!!!
Si cel mai important:
azi face Andrei 10 luni!!!
Asa ca facem cinste cu de toate numai sanatosi sa fim 

de
Andrei Petru(18.08.2008)
Asa creste strumfi
Povestea bobocelului nostru
You can learn many things from children. How much patience you have, for instance. Franklin P. Jones
gaia.nevia spune:
Laura, asta depinde si de prietenii fiecareia.
eu am descris o categorie la care ma incadrez sigur... am cel putin trei prietene din copilarie, de varsta mea, care nu sunt nici maritate nici copii nu au. intotdeauna am mentinut relatia cu ele, desi eu sunt maritata de 12 ani si cu sotul meu de aproape 20... (adica sunt.. varza pt ele...)
dupa ce am nascut si n-am mai avut la fel de mult timp ca la inceput, am constatat ca 1) eu mentineam relatia... de fapt si 2) n-am mai mentinut-o... a cam murit, nu si-au facut timp macar sa ma sune de ziua mea. Am pus si eu bot, n-am mai sunat, si se face anul de cand n-am mai vorbit.
Deci, mai pe scurt, in grupul meu nu am mamici prea multe, iar mamici care stau acasa am fix ZERO, asa ca grupul de mamici de pe net e minunat si imi prinde tare bine.
Tot eu, nu mai apuc sa ies. Film cu fetele, o pizza, un coafor, mani-pedi in gasca... imi prinde bine si un flavor de chat...
daca am scos din forum altceva decat era el "designed for"...
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
ratonelu spune:
ada, deci unte d c e bun si forumu' asta....de pus de-o afacere...
rezultat- profit...garantat!
sasha nu oboseste niciodata