Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (143)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Piolica da, Valentina filma, ca nu am curaj sa il las singur nicio secunda....e un adevarat pericol copilul asta. Are impresia ca stie sa stea singur si isi da drumu la manute Evident se duce in fund si apoi in cap De-aia stau mereu langa el cand nu e in premergator. Dar si cand e in ala, sta in permanenta cineva cu ochii pe el , ca si pe acesta il escaladeaza

Tzitziri nu te mai enerva mamico. Copiii difera si ai mare dreptate, nu depinde doar de parinti cum se poarta sau cum mananca astia mici.... Este adevarat ca ei au tendinta sa copieze si ce vad acasa, dar nu tot ce fac este copiat...Si aici nu ma refer numai la mancare, ci la comportament in general.
Din pacate si Babymom are dreptate cu copiii in spital. Eu sunt un exemplu. La 3 ani eram pe perfuzii in spital din cauza de refuz de papa. Si dupa ce am facut zeci de analize si gavaj si perfuzii m-a luat mama acasa unde am continuat sa nu mananc pana pe la 4 ani....apoi am inceput brusc sa bag in mine ca sparta...(inca o fac )si tot o schiloada am ramas, dar cel putin mancam. In generala mi se spunea Olive,atat de slabanoaga eram
Si uite, are si David al meu zile proaste la mancare : dimineata a baut 100 lapte, apoi la 10 nema piure de cereale ( de obicei baga 160), apoi pe la pranz i s-a facut foame si mancat niste piure de legume cu vita. Acum e 6 si inca nu da semne ca ar vrea ceva de mancare...sunt pregatita cu fructele, sa vedem cand le cere Si am iesit cu el vreo 3 ore pe afara, poate poate i se face foame...
Te pup si nu mai fi supi

Babytza si puiiValentina David

Poze

Vot pt Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Dya, noi am fost la Mangalia cand avea Victor 10 luni 1/2. Am sat in chirie intr-un apartament f. aproape de statiunea Jupiter ( sau Saturn e imediat langa Mangalia? ) si f. aproape de plaja. Dar... nu mi-a placut deloc - nici plaja, nici statiunea. Are un iz pregnant comunist si e mizerie. Ma rog... asa a fost acum 5 ani, acum poate ca e mai bine. Aglomerat era si aici pe plaja.

Noi am fost trei ani la rand in Mamaia la acelasi hotel, in capatul statiunii dinspre Navodari - hotel Caraiman; e modest, dar curat, mancarea f. buna si au o terasa faina care da spre lac, unde poti sa stai cu carutul ( deci nu neaparat in restaurant ) si de unde se vad niste apusuri superbe. Am ales acelasi loc tocmai pt. ca acea parte de plaja nu e deloc aglomerata - e chiar ultimul hotel.

Noi am dus cu noi pe plaja:
- caruciorul,
- cort de plaja, umbreluta de soare
- prosop mare + halat de baie, pampersi de schimb, servetele umede,
- palariuta de soare, crema protectoare,
- biberon mic cu apa plata + cutia cu ceai Humana,
- biberon cu apa plata + borcanel cu masurile de lapte praf ( masurate din camera pt. cant. corespunzatoare de apa )
- borcanel cu mancarica Hipp ( o incalzeam la soare in nisip ), lingurita, prosopel, bavetica,
- mini piscina, jucarii de nisip,
- o bucata mare de tifon cu care acopeream caruciorul cand dormea

cam atat...

Mama lui Dragos si a lui Victor

in sfarsit... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Piolica multumim de aprecieri

Laureta felicitari pentru patul pliant, super achizitie

Oana (imi cer scuze si sper sa nu te fi suparat din cauza remarcei mele….cred ca am fost neinspirata ) , tinand cont ca David este mai sensibil e normal sa ii dai numai ceea ce vrea.
Am un exemplu la noi in bloc: fetita unei vecine (are aproape 3 ani) nu mananaca nici acum cu lingurita din castronel, ci doar la biberon si doar anumite mancaruri, iar orice mancare e blenduita..pur si simplu pt ca …

Crina are faze si faze: daca ii place un lucru il mananca si o luna..de ex: manca crema de branza cu fructe dimineata…acum nu mai vrea, mananca doar crema de branza.
Legume nu sare de 200g…iaurtul in schimb il de voreaza (aproape 2 borcanele de 140g) simplu ori cu fructe.
Ce ma bucura e ca papa mai mult lapte, cate 210ml cu tot cu cereale…azi dimineata un intreg

A mancat afara ciorbica de pui cu smantana cam 150ml maxim...acum si asa tras de par o nectarina taiata cubulete si dat cu furculita de bebe. Foarte dar foarte rar sare de 200g
La fel face si sora mea cu mancarea si are 9ani
Ata este…..

Codrutza sa bagi poze de la mot si neaparat ce a luat de pe tava

Dyanira

Babytza mai mai da' ai baiat mare de acum

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Iunie 2009
Crina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Oana

Mama tocmai urla la mine suparata (Radu plange, sau mai degraba zbiara neostoit si ea nu-l poate potoli): tu l-ai invatat asa, l-ai rasfatat, ai sarit de cate ori fosnea, il loc sa-l educi!!!
auzi, sa nu stea singur in camera!!! auzi, sa nu stea in patut!!!

grrrrrr... pai stiu si eu ce sa zic, ce sa fac?! Radu e un copil care isi cere drepturile (si de cand e el asa, a invatat si Teo care ... nu stia...).
Cand plange, plange atat de tare incat 1) nu se compara cu sirena smurdului, e nitel mai tare, 2) se inroseste tot 3) i se umfla niste chestii la gat si 4) se invineteste la gura si da impresia ca se sufoca. (n-o mai pun pe aia cu ochii bulbucati ca de broscoi, ca din aia am mai vazut)
Cam cat sa-l las singur in camera in aceste conditii, poate aveti vreun sfat
Teo cand era mititel, nu plangea decat de foame sau daca se lovea. Statea singur in patutul lui si se juca frumos, si manca destul de bine. Pana pe la 10 luni cred a fost boieria asta cu patutul, dupa asta au inceput discutiile la culcare, care au dus la renuntarea la patut si cumpararea patului mai mare dupa inca vreo 6 luni or so.

Iar aia cu puiul la Teo e belea. Chiar nu inteleg. A mancat cu placere. Parea ca mesteca. In 10 min a dat tot afara.

Cumnata lui CD (nu vreau sa ma bag sa judec, sa nu ma intelegeti gresit) cred ca greseste o singura chestie. Pune prea mult la suflet. Adica, daca copilul mananca cat de cat si bea suficient de mult lapte, putea sa il lase o vreme de tot cu piure-urile, si poate nu se ajungea la asemenea sofisticari de combinatii... zic si eu

In alta ordine de idei, in bebelandia se mai face asa:
-Teo a cazut din pat, sarind nu se stie de ce si unde, direct in bot, pe covor. E a treia oara luna asta ca are botul julit, umflat si stramb. Am plans amandoi vreo 5 minute.

- lui radu i-am facut prima chestie, ca io nu i-as mancare, cu carne. Vacuta cu orez si morcovi, broccoli, usturoi, patrunjel, fasole verde.
Ori le-am fiert prea mult, ori nu stiu, de mancat a mancat chiar cu placere desi era verde chestie, dar acu' eructeaza ca la balamuc din 5 in 5 minute si e cam agitat.
Peste doua ore de la masa a baut si laptele, dupa a inceput sa faca precum broscoiul, asa ca nu mi-e clar ce de la ce si de ce... dar cred ca nu mai gatesc prea curand

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutza spune:

Multumim tuturor ce ne-au felicitat astazi pentru implinirea celor 8 lunite. Abia astept sa ajung acasa s-o sarbatorim. Am primit un body pe care scrie "eu cu mama il iubim pe tata" si tare curioasa sunt ce fata va face sotul cand o va vedea pe Anna asa langa tort.
Eu am tot facut tort de cioco la fiecare aniversare dar acum am dat comanda sotului sa cumpere o prajitura mica ca eu tocmai ma bucur ca am mai slabit un pic si sa nu dau iama iar la dulciuri, ca tare greu ma abtin de la ele.

Piolica bine ca mi-ai spus ca tu faci filmuletzele cu aparatul foto, ca eu tare sunt tolomaca si greu mi-a picat fisa. Avem nu stiu cate aparate performante in casa si eu pentru miscare foloseam o camera video veche pe care tot vreau s-o inlocuiesc.
Am vazut si eu pantofiorii aseara, sunt superbi si ii stau bine si ursuletzului cu ei. Si eu vreau sa-i iau Annei unii moi din piele si cu talpa de piele intoarsa, am tot vazut la copii la gradi si tare-mi plac.

Sa vedeti ce-am patit ieri: Dupa ce va povestesc voua ce bine e la cresa si ce incantata sunt de ea si reactiile Annei, adica dupa ce m-am linistit si eu si o las mai usor acolo caci inainte aproape plecam cu lacrimi in ochi de acolo, imi vine sotul de la servici si ma da cu totul peste cap. Se intalnise cu alt coleg care si-a dat cu parerea: "Cum, tu deja ai dat copilul la cresa? Ce porcarie, copilul trebuie sa mai aiba inca un an daca nu doi extrauterin langa mama, etc, etc." Nu e el prea usor de convins dar mi-a tot venit cu argumente contra cresei de-mi venea sa... M-a dat cu totul peste cap.
Azi am tot sunat la cresa sa aflu ce face Anna si parea ok.
La ora 14 l-am trimis pe sot s-o ia ca sa vada si el daca e bine sau nu si a fost foarte incantat de primirea Annei.
Uf barbatii astia. Diferenta intre mine si el e ca atunci cand sunt probleme el poate lucra mai departe dar eu nu ma pot concentra la nimic de servici.

Scuze ca m-am intins.

Pregatesc in seara asta pozele sa ne vedeti si voi ca prea am tinut-o ascunsa pe comoara noastra. Nu intentionat, doar din lipsa de timp.

fericita mami de Anna (17.10.2008)

Piersicutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutza spune:

Codruta eu am facut anestezie si cand eram insarcinata si cand Anna avea 3 luni si o alaptam complet. Medicul mi-a spus ca anesteziile noi nu mai sunt deloc o problema. Nici macar nu trebuia sa astept un anumit timp de ore pana la urmatorul alaptat.
Vad ca si Babymom ti-a raspuns f bine.

giulianna reteta ta mi-a facut asa un gol in stomac .

Babymom ti-am vazut si eu pozele, ce blondutz frumos si ce simpatic e acolo in carutz unde se tot stramba. Ce mandru e Victor cand duce carutzul. Dar ce are pe deget acolo unde doarme? Si pozitiile de somn sunt tare haioase .

Ce bine ca dati voi liste de concediu, ma inspir si eu din ele.
Ieri am gasit o palarie cu protectie UV la jumatate de pret si am cumparat-o. Sper sa o si folosim.

fericita mami de Anna (17.10.2008)

Piersicutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

piersicuta, nu te supara pe mine,, dar nene acela care l-a inebunit pe sotul tau, si implicit pe tine, nu cumva crede si ca femeile trebuie sa stea acasa, sa creasca copii si sa gateasca?

fiecare familie face cum crede mai bine pentru copilul lor / cat si pentru echilibrul lor ca familie. eu cred ca toti membrii familiei trebuie sa se simta impliniti, linistiti si cu locul lor in sanul "grupului" nu numai copiii.
da, facem tot ce ne sta in putinta ca sa le fie bine copiiilor, dar "putinta" asta tine si de firea omului si conditiile in care accepta sa traiasca / se simte bine.

So... daca voi ati decis ca asa e mai bine pentru fata, si ai si dovezile linistitoare ca ii este bine acolo unde o duci, nu te mai necaji cu ce zice unul, altul.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta27 spune:

Fetelor, ia uitati-va ce reactia a avut fi-miu cand s-a vazut in oglinda! http://family.webshots.com/photo/2248417290102823736sPeCCm

Mamica lui Vlad (23.09.2008)

Poze...pozulici

Asa cresc eu!

Povestea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Babymom multumesc
Si inca o intrebare urgenta va roggggggg
L-am trimis pe bunicu dupa o cutie cu lapte Nan2 si a venit cu o cutie cu capac argintiu noi nu am avut pana acuma decat cu capac auriuLa o prima comparatie a compozitie am vazut ca asta cu capac argintiu contine taurina ce o fi asta???Oare pot sa ii dau?

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

In fine...eu ma uit la scene din parc de fiecare data cand mergem si parca imi sar in ochi discrepantele dintre modurile in care sunt crescuti copiii combinat cu firea lor.Sunt copii politicosi si copii tupeisti.Sunt copii carora li se pare ca li se cuvine totul si altii care ti-ar da si ultima jucarica....in fine....tine si de cum ii crestem dar si de firea lor....noi avem datoria sa cizelam ce tine de noi..ce nu mai tine asta e din pacate alta problema

Sa va dau un exemplu. Apropos de copiii generosi din parc si copiii "fitzosi" de care vorbiti- nu cred ca exista copii fitzosi dar ma rog, zic si eu ca voi ca am auzit de n ori pe forum.

Am o prietena care e un exemplu pentru mine. Zilele trecute a fost ziua fiului ei Luca, si ne-am vazut in parc unde i-am facut niste cadouri piciului. E vb de Maria 2004, o stiti ca mai scria pe forum. Numai ca venise si cu fetita ei Maria. Ce m-a impresionat e ca, Maria fiind maricica, a vazut cadourile si in mintea ei de copilutz s-a gandit "ce e si pt mine din punguta?". Printre cadouri am pus si un ursulet de plus. Ce a facut prietena mea? I-a zis Mariei uite ursuletul e pt tine. Fetita era fff fericita. Uite ca e si pt mine ceva. A zis ca din toate cadourile pe care le primeste Luca mereu ofera ceva Mariei, ca sa se simta inclusa. Fetita aceasta Maria este unul din copiii pe care ii cunoc personal de un bun simt si de o generozitate remarcabile. Este un copil bun si din gene, fff importante si genele ca deh, ce naste din pisica...dar este educata fff frumos, sa imparta totul cu fratiorul ei. Ii da sa manance, pana si faza cu masa e ok. Luca, fratiorul ei, manca un iaurt in parc si prietena mea a scos o banana pt Maria, sa nu se simta exclusa. Fiecare copil manca ceva. Eu cred ca acesti copii cu bun simt de care vorbiti ca ii vedeti in parc sunt operele parintilor lor. Extraordinari parinti, de la care am enorm de invatat. Conteaza clar si "materialul clientului" dar daca unui copil ii spui ca totul e al lui, i se cuvine, nu imparte nimic, toti stau in genunchi cand el mananca, se scalambaie, ii fac un cadou doar ca sa taca, etc el va intelege ca e copilul rege.
Oare gresesc?
Am o stima infinita pentru acesti parinti, imensa. Am mult de invatat de la acest gen de parinti.
Cum spunea cineva mai sus, e vina parintilor daca copiii au figuri. Aschia nu sare departe…
Eu personal subscriu.
Tot zilele trecute in parc am vazut un copil care i-a dat o palma mamei lui, pt ca i-a luat jucaria. Un copil de 2 ani, cam asa. M-am socat...voi nu? A cui o fi vina? A copilului? Pai ce copilul acela e un monstru? Nu cred, cum sa fie de "firea" copilului. Pai parintele unde e in ecuatie? Cei din jur se uitau oricum la mama surprinsi, nu la un pui de 2 ani. Da, el e mai impulsiv, alti copii sunt blanzi, dar nici chiar asa...dam vina pe copil.

Eva & Luca Noah (08.09.2008)

Pentru a intelege dragostea parintilor tai trebuie sa cresti tu insuti un copil. (proverb chinezesc)
Copiii invata sa zambeasca de la parintii lor. ( Shinichi Suzuki)

Mergi la inceput